Şimdi Ara

Speedfan Kurulum ve Ayarları(Resimli Anlatım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
10
Favori
116.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GinoTheCop

    Speedfan ayar sekmesinde cevap vermeyen fan için devir hızı gösteriyor mu? Yoksa devir hızını da mı görmüyor? Bazı durumlarda anakartınız ile birlikte gelen yazılım yada everest yazılımını çalıştırıdıktan sonra speedfan çalıştırılınca bu tür sorunlar ortadan kalkabiliyor. Benim sistemimde de böyle bir fan var diğer 5 fanda sorun yok ancak bir tanesi everest çalışmayınca speedfan tarafından görülmüyor.. Ben zaten everesti sürekli kullandığım için sorun olmuyor..


    Evet bende de everest yüklü.Genede bir fana müdahale edemiyorum.Komik olan bi şey var müdehale edebildiğim fanında RPM si gözükmüyor,ama hızını ayarlayabiliyorum.Lütfen yardım arkadaşlar fan sesinden ölücem




  • Bu söylediğiniz benim de başıma geldi.. Bir fanım dönüş olarak 0 rpm gösteriliyordu ancak hızını kontrol edebiliyordum.. Dolayısıyla istediğim hızda dönüyordu ancak ben rpm olarak değerini göremiyordum.. Bundan önceki vista kurulumumda hiç böyle birşey yaşaamıştım.. Sistemi kapatıp elektriği 5 sn kadar kestikten sonra yeniden başlattım ve sorun düzeldi.. Ancak sorunun kaynağını ben de bulamadım..
  • Ben XP kullanıyorum acaba ondanmı diyeceğim saçma olacak.Bu arada ilgin için çok saolÇözüm arıyorum hala ama ne fayda.
  • SMBus sürücülerinden olabilir diye düşünüyorum.. Ama emin değilim...
  • Anakartın bios yeni güncellendi aslında ama dediğin doğru.Çünkü bu yazılım SMBus sayesinde tanımlama yapıyor.Ama bu konuda da ne yapabilirim bilemiyorum.Tekrar tekrar yüklenilebilen bişeymi SMBus?Yada bunları onaran bi yazılım varmıdır acaba?
  • Vista da aygıt yöneticisinde güncel sürücü aratıyorum ancak zaten en güncel olan yüklü diyor bende.. Onun için bu şekilde kullanmaya devam ediyorum.. Ancak speedfan XP de çok daha stabil çalışıyordu bende hiç sorun yaşatmamıştı..
  • yha beyler anakartımın akabinde modeli yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: crayz88

    yha beyler anakartımın akabinde modeli yok


    O zaman manuel olarak kendiniz ayarlamanız gerekiyor
  • Eveeet....Sorun halloldu arkadaşlar.Eğer bi şekilde fan hızını ayarlamak istiyorsanız bun fan veya fanlar biosdan görünebilir nitelikte olmalı.Mesela ben baktım cha_fan 1 ve 2 gözüküyordu,fanlarımı o soketlere taktım ve sonunda speed fan ile ayarlayabilir oldum.
    Başta GinotheCop olmak üzere herkese teşekkürler.
  • arkadaşlar AUX anakartın ısısımı 55-30 arasında dolaşıo ,birde benim işlemci 57-60 C civarında bu sorun yaratırmı :S:S:S

    ayrıca bende 2 fan + spu fanı var ancak program sadece cpu fanını görüyor bu neden olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayoki -- 14 Aralık 2008; 3:14:35 >
  • AUX derecesinin hangisi olduğu hakkında sizin için bir araştırma yaptım ancak kesin bir bilgiye ulaşamadım. Anakart ve üzerlerinde bulunan sensörlerin farklılıkları yüzünden kesin bier şey söylemek zor. Bazı kişiler bunun onboard ses chipine ait olduğunu, bazıları ekran kartına ait olduğunu bazıları da PSU ya ait olduğunu söylemişler. Ancak ne yazık ki dediğim gibi kesin bir bilgiye ben ulaşamadım.. Programın kendi sitesinde normalden çok daha yüksek 127c veya çok daha alçak -48C değerler gördüğünüzde bilinizki bu mevcut ancak kullanılmayan bir sensöre aittir deniyor. AUX için ise bir açıklama bulamadım...
  • peki 60c lik bi cpu yanabilirmi
  • http://processorfinder.intel.com

    bu adresten işlemcinizi buluın ve sıcaklıközelliklerine bakın.. ama 60 derece oldukça yüksek yük altında değil iken...
  • sSpec Number:SL9S9
    CPU Speed:2.13 GHz
    PCG:06
    Bus Speed:1066 MHz
    Bus/Core Ratio:8
    L2 Cache Size:2 MB
    L2 Cache Speed:2.13 GHz
    Package Type:LGA775
    Manufacturing Technology:65 nm
    Core Stepping:B2
    CPUID String:06F6h
    Thermal Design Power:65W
    Thermal Specification:61.4°C
    VID Voltage Range:0.85V – 1.5V



    bunu gösterio yani 61,4 C normalmi ?¿



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayoki -- 14 Aralık 2008; 17:24:53 >
  • 61.4 dereceye kadar işler yolunda.. ama yük altında ne olur o işlemci? işlemci soğutucunuzun düzgün montajlandığından emin misiniz? Vid ne bir de yani kaç volt veriyorsunuz işlemciye? CPU-Z ile bir bakın kaç volt olduğuna..
  • arkadaşlar selam,


    gigabyte ep45 ds3l bordum var benimde, speedfan tüm fanlarımın değerini okuyor ancak hızlarını düşüremiyorum :( fanın yapısıyla ilgisi olabilirmi acaba ? veya neden fan hızlarını düşüremiyorum... kafam şişti uğultudan vallahi. bi yardım edin
  • Yukarıda anlattığım gibi fan hız ayarlarını yapan sensörlerin (speed) hangilerini olduğunu buldunuz mu? Bulduğunuzda automatic fan speed seçeneğini kapatıp. speed sensörlerinin değerlerini düşürdüğünüzde fanların eş zamanlı olarak yavaşlaması gerekir..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GinoTheCop

    Yukarıda anlattığım gibi fan hız ayarlarını yapan sensörlerin (speed) hangilerini olduğunu buldunuz mu? Bulduğunuzda automatic fan speed seçeneğini kapatıp. speed sensörlerinin değerlerini düşürdüğünüzde fanların eş zamanlı olarak yavaşlaması gerekir..







    program açıldığı zaman 3 tane fan hızını gösteriyorki kasada cpu dahil 3 fan var zaten... ilk ekranda 3 tane fan hızı var 100 olarak açılıyor, hepsini düşürüyorum fakat bir şey değişmiyor
  • Anakart üzerinde başka fan konnektörleri varsa onları bir deneyin derim..
  • Hertürlü ayarı yaptım ancak otmotik ayarlamayı yapamadım.Kendiliğinden alçalma yükselme yapmıyor.Keşke "options>advanced" hakkında daha detaylı bilgi verebilseydiniz.Bende baktım anlamadım.Asıl önemli yer orası bence
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.