arkadaslar 2 gun önce speedtouch 535(i) modem aldim. modem çalıstırmayı basardım ama genede bir iki sey aklıma takıldı.malumatı olan arkadasladan yardım rica edicem.
1- kutunun üstünde speedtouch 585 (i) yazıyor. ancak içinden çıkan modemin üzerinde sadece 585 yazıyor..ve internette speedtouch ın edresinde 585(i)modelinin resmi var.modemin üzerindeki ısıklar benimkinde 5 tane....o resimde 7 tane..anlasılan özellik olarak fazlalıklar içeriyour yani..kafama takılan sey bu.neden kutu ile modem farklı..altındaki bazı numaralar ile kutu üzerindeki numaralar da da farklılıklar var.seri numarası falan tamam ama mesela TCM DİYE BİR NUMARA VAR KUTUDA BAŞKA MODEMİN ÜSTÜNDE BAŞKA..
2-içinden başka bir modelin turkce kılavuzu cıktı..speed touch 610 diye bir modelin.kurulumunu yaparken bazı sorular soruyor..provider: Basic mi Exper mi diyo..service: biridge mi router mı dyo..bunu cevabını bulamadım:)
3- bu modemin ara yuzu bir web sayfası..bilgisayar üzerinde herhangi program yada pencere yok..herhangi bir işaret yok:)yani hiç yokmuş gibi.(hatta internet bağlantısı varmı yokmu o bile belli deil..yani sağ alt köşede internet bağlantımın varlığını gösteren yeşil monitörler de yok.sanıyorum eternet bağlantısı böyle oluyor..)
4-bu modemin firewall u nu nasıl devreden çıkarabilirim anlayamadım.yani mesela Dc++ programından bişeyler indiremiyorum..
merheba öncelikle kitapcığında ülkeden ülkeye cihazı değiştirebiliriz kimsede bize bişey diyemez tarzı şeyler mevcut. bu yüzden internetteki resimle uyuşmuyordur. 2. olaraksa router demek internet ipsini sana atamaycak kendi içinde bu ipyi dolaştıracak demek birden fazla bilgisayarı bağlarken geçerli. bridget ise internetten aldığı ipyi direk sana vericek tüm portlar açık olacak vs.vs.www.portforward.com a bakarak gerekli portu acabilirsin.
quote:
3- bu modemin ara yuzu bir web sayfası..bilgisayar üzerinde herhangi program yada pencere yok..herhangi bir işaret yok:)yani hiç yokmuş gibi.(hatta internet bağlantısı varmı yokmu o bile belli deil..yani sağ alt köşede internet bağlantımın varlığını gösteren yeşil monitörler de yok.sanıyorum eternet bağlantısı böyle oluyor..)
simdiki modemlerin cogu boyle zaten firewallı da yine dedigin yerden iptal edebilirsin