Şimdi Ara

Spartacus (2010 - 2013) (366. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.561
Cevap
60
Favori
680.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: DideRa

ilk olarak 300 spartalı olayına Efsane diyenler googleden baksınlar bakalım efsanemi.Film kadar abartılı olmasada. 1.leonidas ordusunun çok küçük bir kısmı 300 kişiyle ateş geçidiydi herhalde gezintiye çıkıyor baskaları bunu savaş filan sanıyor işde.ama leonidas a 1000 kişi kadar başka yerden adam geliyor leonidas savaşa gidiyor diye filmdede görebilirsiniz (şöle derler 300 Spartalı ve 700 Tespialıdan) Ateş geçidinde çok güçlü bi savunma yapıyorlar 2 3 gün dayanıyorlar perslere sonra biri ateş geçidinin arkasından geçen yolu filan bulduruyor işde perslere iki orda arasında kalıyor leonidasın ordusu (Öyleyse biz de gölgede savaşırız sözü gerçekden söylenmişdir o söylememişdir ama) Askerlerinin bir kısmını şehire yollayan leonidas orda 300 askeriyle çok feci bi şekilde ölüyor.ondan sonra çok büyük bir sparta ordusu toplanıyor yunanlılar vs fılan o zamanın pers kralı işde ordusunun çok küçük kısmını kendine alarak çok büyük bir orduyu savaşa yolluyor.gerçekden korkmuşdur pers kralı.Yani kısacası 300 sparta efsanisi dediğiniz şey aslında bir efsana değildir ne kadar abartılmıs olsada (Leonidasın yaptığı savaş ternofil savaşıdır bakabilirsiniz) Tarihi bilmeden konuşmayalımmmm :) Leonidas çok delikanlı adamdır :D

Hayatında hiç Türkçe dersi gördün mü ?

Sert sessizden sonra mesela

İşde degil iste olur

Gercekden > gercekten

Amacım seni rencide etmek degil belki bir gun işine yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 26 Mart 2012; 11:59:04 >

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • Teşşekkürler yanlışlarımı söylediğin içinde dikkat ederek yazmadım yazıyı burda insanlara doğru türkçeyi öğretmek için bulunmuyorum eyvallah her zaman karşıyımdır türkçenin yanlış kullanılmasına ama hayatımda konuşurken veya yazarken klavyeden iletişin kurmuyorum insanlarla :) Yine hatalarım vardır düzelt istersen

Teşşekkürler yanlışlarımı söylediğin içinde dikkat ederek yazmadım yazıyı burda insanlara doğru türkçeyi öğretmek için bulunmuyorum eyvallah her zaman karşıyımdır türkçenin yanlış kullanılmasına ama hayatımda konuşurken veya yazarken klavyeden iletişin kurmuyorum insanlarla :) Yine hatalarım vardır düzelt istersen

Yok kardesim est. Seni kırmak icin demedim ama okumayı zorlaştırıyor hele benim gibi Mobildeyseniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yok kardeşm ne kırılması.Ben eve matematiğe çalışıcam diye geldim forumu kullanmayı hiç bilmiyorum zaten öle sparta konusunu görünce bende birşeyler yazıyım hızlıca sonra sınava çalışıyım dedim dedim ama bak ne oldu senin yüzünden daha burdayım :D

Orijinalden alıntı: kill_them_all

quote:

Orijinalden alıntı: Nicomedia66

quote:

9 . bölüm sezon finalimiydi laa

yoo kim diyor

olmasın zaten gider bombalarım o seti valla senede 2 ay dizi yayınlıyolar sonra 10 ay bekleki yeni sezon cıksın bu ne laa

amam haftaya son bölüm hocam

quote:

quote:

quote:

9 . bölüm sezon finalimiydi laa

yoo kim diyor

olmasın zaten gider bombalarım o seti valla senede 2 ay dizi yayınlıyolar sonra 10 ay bekleki yeni sezon cıksın bu ne laa

amam haftaya son bölüm hocam

O zaman hepsini KİLL THEM ALL yapmak lazım
  • Cezalı oldugumdan kahramanların guç karşılaştırmaları hakkındaki yorumumu ancak şimdi yapabiliyorum.Herkes geçmişi karşılaştırıyor ne yazık ki.Bir Gladyator ne kadar iyi olursa olsun aldığı yaralardan sonra eskisi gibi olamayabilir.Crixus'un Theokeles olayından sonra eski halini beklemek tabiki yanlış.Keza Doctore de öyle.Doctore vakti zamanında antremanda Spartacus+Crixus'u alt etmiş olabilir ama dikkat edilirse Spartacus'un zaman içinde büyük gelişim gösterdiği.Şu andaki form düzeylerine bakıldığı zaman Gannicus>Spartacus>Oanemeus>Crixus. Bu dizinin adı Spartacus oldugundan Ganicus-Spartacus tarafı yer değiştirebilir ama doctore ve crixusun yerleri dogru.Mısırlının Doctoreyi alt etmesinde Doctorenin mücadelenin sonunda yumrukla dövüştüğü gözden kacmamalı.Ayrıca Oanemeus yataktan yeni yeni kalktı.Sırf bu yüzden Glaberle buluşmaya bile götürmemişti onu.Gannicus'a ayrı parantez açmak lazım.Adam inanılmaz hızlı.Bire bir onu almaları zor.Mısırlıyı Spartacus alacaktır dizide yüceltmek adına.Bir sonraki sezona da sarkabilir ama bu ölüm.Gerçi sezon finali olduğunu düşünürsek bizi şok edicek ölümler olacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asriel -- 26 Mart 2012; 13:17:11 >

• Mısırlıyı bencede spartacus alacak ama doctore nin mısırlıya yenilmesine kafayı takmamak lazım adam gözünü oyana kadar doctore mısırlıyı fena hırpalıyordu birde bu tarz detaylar senaristlerin izleyicilerin kafasını vızıklamak için yapılıyor olabilir tek gözü yok diyede adam öldü bittide diyemeyiz bakarsın öbür bölüm tek gözü ile savaşıp mısırlıyı yıkar yani pek takılmamak gerek bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEXTER41 -- 26 Mart 2012; 14:50:49 >

Orijinalden alıntı: DEXTER41

Mısırlıyı bencede spartacus alacak ama doctore nin mısırlıya yenilmesine kafayı takmamak lazım adam gözünü oyana kadar doctore mısırlıyı fena hırpalıyordu birde bu tarz detaylar senaristlerin izleyicilerin kafasını vızıklamak için yapılıyor olabilir tek gözü yok diyede adam öldü bittide diyemeyiz bakarsın öbür bölüm tek gözü ile savaşıp mısırlıyı yıkar yani pek takılmamak gerek bence...

ben izledim biliyorum ama izlemeyenler için spoiler a alsan diyorum

Orijinalden alıntı: Dreazz

quote:

Orijinalden alıntı: DEXTER41

Mısırlıyı bencede spartacus alacak ama doctore nin mısırlıya yenilmesine kafayı takmamak lazım adam gözünü oyana kadar doctore mısırlıyı fena hırpalıyordu birde bu tarz detaylar senaristlerin izleyicilerin kafasını vızıklamak için yapılıyor olabilir tek gözü yok diyede adam öldü bittide diyemeyiz bakarsın öbür bölüm tek gözü ile savaşıp mısırlıyı yıkar yani pek takılmamak gerek bence...

ben izledim biliyorum ama izlemeyenler için spoiler a alsan diyorum

Alıntıları Göster
    Doğru haklısında millet bu konuda iyice açıktan uçtuğu için bende spoilera almadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEXTER41 -- 26 Mart 2012; 14:53:56 >

Orijinalden alıntı: thecaliph16

quote:

Teşşekkürler yanlışlarımı söylediğin içinde dikkat ederek yazmadım yazıyı burda insanlara doğru türkçeyi öğretmek için bulunmuyorum eyvallah her zaman karşıyımdır türkçenin yanlış kullanılmasına ama hayatımda konuşurken veya yazarken klavyeden iletişin kurmuyorum insanlarla :) Yine hatalarım vardır düzelt istersen

Yok kardesim est. Seni kırmak icin demedim ama okumayı zorlaştırıyor hele benim gibi Mobildeyseniz

peki ç'ler ve ş'ler nerede? :)

Orijinalden alıntı: ornitolog

quote:

quote:

Mobildeyim metin tahmini açık bazen koyuyor bak gördüğün gibi İPhone da turkce harf yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Mobildeyim metin tahmini açık bazen koyuyor bak gördüğün gibi İPhone da turkce harf yok

şu iphone'da bişey de doğru çalışsa.

quote:

quote:

quote:

quote:

şu iphone'da bişey de doğru çalışsa.

beceriksiz olan sizseniz sorunda sizde.. iphoneda türkçe karakterler var metin tahmini kapatılabilir.

• beyler doctore'nin sadece gözü değil elide delindi ..

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

Bu yazdığım dizinin sonuyla da alakalı olabilir, tarihten olan bir şey, istemeyen bakmasın;

Spartacus ve arkadaşlarının şansı olsaydı sadece canlarını kurtarırlar, korsan filosuyla kaçarlardı. Nereye Roma'yı yıkma düzeyine geliyorsun?

Isyankarların bir şansı da bu dönemde Roma'nın karışık olmasıydı, isyanın bastırılmasıyla Roma tekrar yükselişe başlar zaten. Bir de lütfen uydurmayın, Glaber yok önemsememiş, isyan çıktığında hemen saldırmamışmış da... Saldırmayıp neyi beklemiş? Bunu Roma tarihçisi bilmez, sizse kafanızdan afaki konuşabiliyorsunuz maşallah. Gören de doğru zannedecek... Bu yazdığım son yazan, şu nicki 97li arkadaşa.

yaw kardeşim ilk 2-3 cümleden anladıgım kadarıyla aynı şeyi savunuyoruz zaten.benim anlatmak istediğim şey bu dizide koskoca roma askerlerini çok güçsüz göstermişler her bölüm adamlar kesilip duruyo 3-5 tane köleye.bide ashurun adamlarıda olmasa spartacus romayı fethetcek nerdeyse diziye göre

2016-2017 EUROLEAGUE ŞAMPİYONU
  • quote:

ilk olarak 300 spartalı olayına Efsane diyenler googleden baksınlar bakalım efsanemi.Film kadar abartılı olmasada. 1.leonidas ordusunun çok küçük bir kısmı 300 kişiyle ateş geçidiydi herhalde gezintiye çıkıyor baskaları bunu savaş filan sanıyor işde.ama leonidas a 1000 kişi kadar başka yerden adam geliyor leonidas savaşa gidiyor diye filmdede görebilirsiniz (şöle derler 300 Spartalı ve 700 Tespialıdan) Ateş geçidinde çok güçlü bi savunma yapıyorlar 2 3 gün dayanıyorlar perslere sonra biri ateş geçidinin arkasından geçen yolu filan bulduruyor işde perslere iki orda arasında kalıyor leonidasın ordusu (Öyleyse biz de gölgede savaşırız sözü gerçekden söylenmişdir o söylememişdir ama) Askerlerinin bir kısmını şehire yollayan leonidas orda 300 askeriyle çok feci bi şekilde ölüyor.ondan sonra çok büyük bir sparta ordusu toplanıyor yunanlılar vs fılan o zamanın pers kralı işde ordusunun çok küçük kısmını kendine alarak çok büyük bir orduyu savaşa yolluyor.gerçekden korkmuşdur pers kralı.Yani kısacası 300 sparta efsanisi dediğiniz şey aslında bir efsana değildir ne kadar abartılmıs olsada (Leonidasın yaptığı savaş ternofil savaşıdır bakabilirsiniz) Tarihi bilmeden konuşmayalımmmm :) Leonidas çok delikanlı adamdır :D

kardeşim zaten tarihte sparta-pers savaşı vardır ona bişey demiyoruzda bizim dediğimiz şey yok 300 tane eğitimli spartalı onbinlerce hatta yüzbinlerce adamı kılıçtan geçirmişte vb vb masal bunlar. her anlatılana inanmayın adı üstünde EFSANE.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asriel

Cezalı oldugumdan kahramanların guç karşılaştırmaları hakkındaki yorumumu ancak şimdi yapabiliyorum.Herkes geçmişi karşılaştırıyor ne yazık ki.Bir Gladyator ne kadar iyi olursa olsun aldığı yaralardan sonra eskisi gibi olamayabilir.Crixus'un Theokeles olayından sonra eski halini beklemek tabiki yanlış.Keza Doctore de öyle.Doctore vakti zamanında antremanda Spartacus+Crixus'u alt etmiş olabilir ama dikkat edilirse Spartacus'un zaman içinde büyük gelişim gösterdiği.Şu andaki form düzeylerine bakıldığı zaman Gannicus>Spartacus>Oanemeus>Crixus. Bu dizinin adı Spartacus oldugundan Ganicus-Spartacus tarafı yer değiştirebilir ama doctore ve crixusun yerleri dogru.Mısırlının Doctoreyi alt etmesinde Doctorenin mücadelenin sonunda yumrukla dövüştüğü gözden kacmamalı.Ayrıca Oanemeus yataktan yeni yeni kalktı.Sırf bu yüzden Glaberle buluşmaya bile götürmemişti onu.Gannicus'a ayrı parantez açmak lazım.Adam inanılmaz hızlı.Bire bir onu almaları zor.Mısırlıyı Spartacus alacaktır dizide yüceltmek adına.Bir sonraki sezona da sarkabilir ama bu ölüm.Gerçi sezon finali olduğunu düşünürsek bizi şok edicek ölümler olacaktır...

sıralamayı biraz yanlış olmuş bence benim sıralamam şu.
    gannicus>mısırlı>spartacus>doctore>crixus ve ashur. güç olarak böyle bence.bi zamanlar spartacus+crixusu tek eliyle indiren doctoreyi mısırlıya kaybetti son anda gannicus gitti vurdu 1-2 kerede kurtartı doctoreyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kelt -- 26 Mart 2012; 19:42:11 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.