Şimdi Ara

##Sparkle 8800GT SF-PX88GT512D3-HP İncelemesi(Testler Yenilendi)## (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
9.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar testler haftasonuna doğru tertemiz bir xp 32bit lik sistemde yenilenicek, hız aştırma testleride dahil, oyun testleri olarak crysis, cod4, coh of, ut2007 ve 3d mark 06 test edilicek

1.Fakat baktıgımda mhz hızları şu şekilde

acaba yanlış yeremi bakıyorum ? 1800 ü bulamadım

sistemim şu şekilde.
     ##Sparkle 8800GT SF-PX88GT512D3-HP İncelemesi(Testler Yenilendi)##

intel cpu e5400 core 2 dou
    ocz 2gb 2x1 800 mhz soe xtc ddr2 ram cl5
    intel g31pr 1333 fsb/ddr2 800 mhz s+v+glan+16x
    seagte 250gb sata 2 7200 rpm
    sparkle 8800gt 512 mb 256bit gddr3 slı 16x
    akasa zen atx kasa 2X12 fan
    ocz stealthxstream 500w slı ready power

2. sistem kararlılık testi diye bir bölüm var ayarlarda 10 dakikalık seçip uyguladıgımda nvdia kontrol paneli bir sorunla karşılaştı diyor ve kapatmak zorunda kalıyorum 7. dakikada filan

3.
    3d mark da test yaptım. sizin testinize göre innaılmaz düşük acaba parçalar arasında bir problemmi var? hiçde anlamıyorum bu işlerden forumdan okudugum kadarı ile birşeyler yapmaya çalıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofbeat -- 2 Nisan 2008; 9:05:01 >

Nintendo 3DS Kullanıcıları Kulübü

• ANAKART DIŞINDA BENCE HEPSİ İYİ MODELLER

8800 GT'nin bellekleri gerçekten 900 MHz'de çalışıyor. DDR oldukları için, 900x2 gibi iş görüyorlar (teoride) ve 1800 MHz kabûl ediyoruz.

3DMark için elinizdeki E4500'ü hız aşırtın. Gerçi, 2.2 GHz hâline göre aldığınız puan belki gene biraz düşük olabilir, ama siz şöyle bir 3.0 GHz yapıp tekrar deneyin.

Bir de, 3DMark'ta kullandığınız sürücü ayarlarını paylaşırsanız sevinirim.
  • tuger bey ilgilendiginiz için çok teşekkür ederim. içimi rahatlattınız

ben 3dmark da sürücü ayarları nedir bilmiyorum fakat ayarladıgım özellikleri belirteyim. Test bölümünde select all dedim. settings de ise 1280X1024 ve 2 sample aa secenegini seçtim.

Ekran kartının menüsünde sistem performansı ise quality ve eşyönsüz süzmeyi ise kapalı idi

Sorunuza yanlış cevap verdiysem hemen ss lerle başka özellikleri paylaşabilirim. Acele etmemin sebebi geri iade den mahrum kalmamak.

Cpu overlock forumunu, hemen okudum. fakat bir başlıkta; intel marka anakartlara overclok yaptırılamadıgı yazıyor.

Fabrika ayarlarında degiştirmem gereken özellikler var ise paylaşırsanız çok sevinirim. Sürücü olarak nvdia nın sitesinden son sürücüyü indirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofbeat -- 2 Nisan 2008; 16:44:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Ofbeat

tuger bey ilgilendiginiz için çok teşekkür ederim. içimi rahatlattınız

ben 3dmark da sürücü ayarları nedir bilmiyorum fakat ayarladıgım özellikleri belirteyim. Test bölümünde select all dedim. settings de ise 1280X1024 ve 2 sample aa secenegini seçtim.

Ekran kartının menüsünde sistem performansı ise quality ve eşyönsüz süzmeyi ise kapalı idi

Sorunuza yanlış cevap verdiysem hemen ss lerle başka özellikleri paylaşabilirim. Acele etmemin sebebi geri iade den mahrum kalmamak.

Cpu overlock forumunu, hemen okudum. fakat bir başlıkta; intel marka anakartlara overclok yaptırılamadıgı yazıyor.

Fabrika ayarlarında degiştirmem gereken özellikler var ise paylaşırsanız çok sevinirim. Sürücü olarak nvdia nın sitesinden son sürücüyü indirdim.

sürücü ayarların normal ama 3d mark da neden 2 sample aa yı seçtiğini anlayamadımstandart olarak 1280x1024 no aa ve no af ayarlarında atest yapmalısı.8800gt için 2x aa çocuk oyuncağı,performansını pek etilemez tabi ama puan bazında test sonucunu etkileyeceği muhakkak.

3dmarkda puan kasmak için @tuger in dediği gibi işlemcine oc yapman gerekir. yükske puan alan kullanıcılard azaten c2d işlemcilerle 3ghz ve üstü hızlarda alıyolar o puanları.

sistemin şu durumda tamamiyle standart değerlerinde ve aldığın puanda bi gariplik yok (2xaa yı da öz önünde bulundurursak).
    AMD RYZEN 5 3600@4.1Ghz CPU | CORSAIR H100İ PRO RGB | ASUS ROG STRIX B350-F GAMING MOTHERBOARD | 2*16 GB GSKILL TRIDENT Z NEO 3200Mhz RAM | SAPPHIRE RX5600XT PULSE GPU | 250 GB SAMSUNG 970 EVO SSD | 500 GB SAMSUNG 870 EVO SSD| 250 GB SAMSUNG 840 EVO SSD | CORSAIR 4000D AIRFLOW CASE | CORSAIR RM650X 80+ GOLD PSU |GIGABYTE G32QC QHD 2K 165Hz HDR400 MONITOR | LOGITECH G613 WIRELESS MECHANICAL KEYBOARD | LOGITECH G403 LIGHTSPEED MOUSE | MICROSOFT XBOX ONE S GAMEPAD | ASUS ROG STRIX 2.4 GO HEADSET | LOGITECH C920 HD PRO WEBCAM | CREATIVE PEBBLE 2.0 SPEAKER | Rode NT-USB MINI MICROPHONE

• kardes anakartı msı alma sansın varmıydı yada asus ?
    o fiyata alınıyor bildigim kadarıyla msı p35 neo ?
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • quote:

Orjinalden alıntı: trulli

sürücü ayarların normal ama 3d mark da neden 2 sample aa yı seçtiğini anlayamadımstandart olarak 1280x1024 no aa ve no af ayarlarında atest yapmalısı.8800gt için 2x aa çocuk oyuncağı,performansını pek etilemez tabi ama puan bazında test sonucunu etkileyeceği muhakkak.

3dmarkda puan kasmak için @tuger in dediği gibi işlemcine oc yapman gerekir. yükske puan alan kullanıcılard azaten c2d işlemcilerle 3ghz ve üstü hızlarda alıyolar o puanları.

sistemin şu durumda tamamiyle standart değerlerinde ve aldığın puanda bi gariplik yok (2xaa yı da öz önünde bulundurursak).

Anladım teşekkür ederim benim pek bilgim yok bu aa ve diger konularda forumdan okuduklarımla birşeyler yapmaya çalışıyorum. Bunuda ögrenmiş oldum. Simdi araştırıyorm e4500 işlemcimi o anakartta nasıl oc yapacagımı başarırsam paylaşırım yeni puanları aa olmadan

başka anakart alma şansım yoktu ben bu bilgisayarı 1000 ytl ye topladım piyasadan bira ucuza yani oda tanıdık sayesinde ancak bu kartı alabiliyordum.

Baska bir programda şu çıktı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofbeat -- 2 Nisan 2008; 17:11:32 >

• inceleme için teşekkürler ben kartın sıcaklığa göre fan hızını değişimini ve ses durumunu merak ediyorum fan bazı 8800gt ler gibi hep %29 veya %100 demi dönüyor yoksa sıcaklık durumuna göre devri değişiyormu cevaplarsanız sevinirim şu an piyasadaki f/p olarak en mantıklı 8800 gt bu kart gibi görünüyor

sorularınıza cevap bulamadıysanız tekrar sorabilirsiniz

Orjinalden alıntı: sykra

Bu Ekran kartinda 512 mi yoksa 1 gb bellekmi var saolun

512 MB bellek var.
  • Peki Sparkle 8800 gt SF-PX88GT1024D3-HP 1gb bellekli modeli almaya değermi ?

Orjinalden alıntı: sykra

Peki Sparkle 8800 gt SF-PX88GT1024D3-HP 1gb bellekli modeli almaya değermi ?

Paranız varsa, 1 GB bellekli 8800 GT öneririm.

Acaba, 1024 MB bellekli Sparkle için olan sorunuzu, hangi fiyata göre yönelttiniz?
  • Simdi Hiteknoloji sayfasında 3 çeşit 8800 gt var

1-1.si konumuzdaki Sparkle 8800GT 512 MB GDDR3 219+kdv
    2-SPARKLE Calibre P888+ 8800GT 512 MB GDDR3 OVERCLOCKED(tiky fanlı olan) 259+kdv
    3-3.sü ise benim bahsettigim Sparkle 8800GT 1024MB GDDR3 256bit 279+kdv

3 ünden hangisinde performans en yukardadır diye sorsam ? yada alıcak olsam hangisini önerirsiniz teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sykra -- 7 Nisan 2008; 0:51:13 >
  • Calibre, saat hızı açısından daha iyi; 512 MB belleğin dolmadığı, yani günümüzde pek çok durumda daha hızlı, bu sebeple. Soğutması da güzel, fanlardan birinin sürekli - normâl yollarla değiştirilemez biçimde, %100'de çalışmasını saymazsak.

Fakat, nVidia'nın sürücülerinin grafik belleği yönetimi rezalet, bu nedenle bellekleri dolunca kartlar sapıtabiliyor. Aşırı yavaşlamalar meydana geliyor.

512 MB bellek ise, sınırına dayandı artık.

Bu, şu an çok grafik belleği kullanan Crysis gibi oyunlarda 512 MB 8800 ile sıkıntı yaratırken, gelecekteki tehlikeyi de işaret ediyor.

Şahsen, "512 MB Sparkle Calibre GT mi, 1 GB Sparkle GT mi?" derseniz, önerim kesinlikle 1 GB GT olur. Kaldı ki, Sparkle'nin 1 GB GT'sinin soğutması da gayet yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 7 Nisan 2008; 1:11:26 >
  • 1 gb saat hızlarınıda oc ile calibre ayarina getirebiliriz ? sogutmasida yeterli diyosun
  • Arkadaslar konuyu hortlatmıs gibi olacam ama sormak istediğim bişey var G92 GTS alacaktım fakat bu düşüncemden vazgeçtim 8800 GT işimi görür diye düşünüyorum... Sparklenin bu özel sogutuculu versiyonundan almak istiyorum... SF-PX88GT512D3-HP ürün kodu bu ama bu kodu yazıp arama yatırdıgım zaman referans sogutuculu model cıkıyor sparklenin sitesine baktıgımda referans sogutuculu model yok acaba model kodunu (SF-PX88GT512D3-HP) aynı tutarak sadece sogutucuyu değiştirerekmi üretim yapıyorlar yani referans sogutuculu sparkle 8800GT ler artık yokmu...Oturdugum ilde bir bilgisayarcıdan alıcam fakat ürünün özel fanlı değilde referans soguruculu gelmesinden korkuyorum...

Orjinalden alıntı: NorthShield

Arkadaslar konuyu hortlatmıs gibi olacam ama sormak istediğim bişey var G92 GTS alacaktım fakat bu düşüncemden vazgeçtim 8800 GT işimi görür diye düşünüyorum... Sparklenin bu özel sogutuculu versiyonundan almak istiyorum... SF-PX88GT512D3-HP ürün kodu bu ama bu kodu yazıp arama yatırdıgım zaman referans sogutuculu model cıkıyor sparklenin sitesine baktıgımda referans sogutuculu model yok acaba model kodunu (SF-PX88GT512D3-HP) aynı tutarak sadece sogutucuyu değiştirerekmi üretim yapıyorlar yani referans sogutuculu sparkle 8800GT ler artık yokmu...Oturdugum ilde bir bilgisayarcıdan alıcam fakat ürünün özel fanlı değilde referans soguruculu gelmesinden korkuyorum...

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=204&productid=bd50032

* Intel i7 14700KF * MSI Z790 Tomahawk MAX * Patriot Viper Venom 2x16gb 7200Mhz * Zotac Rtx 4090 * Aorus FO48U * 1tb WD Black SN850X + 2tb Samsung 980Pro *
    * Corsair RM850x * LianLi v3000+ * 480+360mm Rad. Custom Water Cooling * Razer BlackWidow Ultimate * Razer Basilisk * Logitech Z5500 * Logitech G533 * WD Red 3 TB NAS *

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.