Şimdi Ara

SP3 KURDUM AMA SES YOK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptop bilgisayarıma sp3 kurdum, herşey düzgün çalışıyor ama bilgisayardan ses çıkmıyor. kullandığım cd'de tüm sürücüler mevcut. daha önce masaüstü bilgisayarımda da aynı cd'yi kullandım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. sesi de normal çalışıyor. laptoptaki sorunumu nasıl çözerim acaba.. yardımcı olabilecek var mı..

• gerekli olabilecek pc özellikleri aşağıdadır.

Anakart:
    CPU Türü Mobile Intel Pentium M 725, 1600 MHz (16 x 100)
    Anakart Adı ARIMA W622-DCX
    Anakart Çipseti Mobile Intel Alviso i915PM
    Sistem Belleği [ TRIAL VERSION ]
    DIMM1: Hynix HYMP564S64BP6-C4 512 MB DDR2-533 DDR2 SDRAM (5-4-4-12 @ 266 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
    BIOS Türü Phoenix (12/14/05)

Çokluortam:
    Ses Bağdaştırıcı Analog Devices AD1981B(L) @ Intel 82801FBM ICH6-M - AC'97 Audio Controller [B-2]
  • ARKADAŞLAR YOK MU Bİ YARDIM EDEBİLECEK..
  • Laptop'un marka ve modeline göre destek sitesinden driverlerini arayacaksın. Driverini bulamazsan bu şekilde Everest Free Edition gibi bir programla parça va modüllerin özelliklerine bakar ve imalatçı destek sitesini ararsın. Driverlerin yüklü olup olmadıklarını vs.. görmek için Aygıt Yöneticisinden bakıyoruz. Başlat > Çalıştır > devmgmt.msc (yazacaksın) enter... veya Başlat > Denetim masası > Performans ve bakım > sistem > Donanım > Aygıt yöneticisi gelecek buradan hangi aygıtların çalışmadığını sarı ünlem işaretli görürsün...
  • aygıt yöneticisinde ses ile ilgili bölümde ünlem işareti yok. yani normal çalışıyor gibi görünüyor.. sorun başka nerden kaynaklanıyor olabilir acaba.?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Armegedon06

gerekli olabilecek pc özellikleri aşağıdadır.

Anakart:
    DIMM1: Hynix HYMP564S64BP6-C4 512 MB DDR2-533 DDR2 SDRAM (5-4-4-12 @ 266 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

Çokluortam:
    Ses Bağdaştırıcı Analog Devices AD1981B(L) @ Intel 82801FBM ICH6-M - AC'97 Audio Controller [B-2]

yüzde yüz exper markadır bu latop.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc de ses sorunu
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: sky27

quote:

Orjinalden alıntı: Armegedon06

gerekli olabilecek pc özellikleri aşağıdadır.

Anakart:

Çokluortam:

yüzde yüz exper markadır bu latop.

evet öyle.. ben de tüm özellikleri yazıp markayı yazmamışım..

• quote:

Orjinalden alıntı: LeGeND_LeGeNDaRy

http://support.thetechguys.com/Uploads/%7Bbfe135a5-f719-4ca8-bd7d-59179d30fd58%7D/RealTek.zip

deneyebilirmisin?

bunu da denedim ama malesef sorunum hala devam ediyor.. başka bir fikri olan var mıdır.. kafayı yiycem yahu..

• Başlat çalıştır'a dxdiag yazın. Ses sekmesine gelin ve oradaki sınamayı çalıştırın. Orada "ses kartı bulunamadı" diyorsa; Anakartınızın chipset sürücülerini tekrar kurunuz. CD'sinde vardır ya da Laptopunuzun destek sitesinden. Sonrasında aygıt yöneticisinde ses kartınız bilinmeyen aygıt olarak görünecektir. Sonra ses kartınızın sürücüsünü de tekrardan yüklerseniz sorun hallolur. Aygıt yöneticindeki ses, video ve oyun kumandası ekran görüntüsünü koyabilirmisin.
  • öncelikle program ekle kaldırdan realtek ile ilgili dosyayı kaldırıyorsun daha sonra system 32 ye gir orada hdaudiobus diye bir dosya var onubul ve sil
    aygıt yönetcisine gir ve orada sistem aygıtlarında high defination audio için microsoft uaaa veri yolu sürücüsüne sag tıkla kaldır de pc yi yeniden başlat ve high defination veri yolu sürücüsünü tanıtmak için sürücüyü güncelleştire gir ve oradan klasö yolu olarak windows service packs adlı klasörün içindeki hdaudio bus adlı dosyayı göster sonrada daha sonra driver cd sini tak ama direk setupla kurma aygıt yöneticisinden sürcüyü güncelleştit de ve cd içerigini göstererek kur aynı sorunla karşılaştım tamamen sp3 ve sonrası güncellemelerden sonra kaynaklanıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: aziz54

öncelikle program ekle kaldırdan realtek ile ilgili dosyayı kaldırıyorsun daha sonra system 32 ye gir orada hdaudiobus diye bir dosya var onubul ve sil
    aygıt yönetcisine gir ve orada sistem aygıtlarında high defination audio için microsoft uaaa veri yolu sürücüsüne sag tıkla kaldır de pc yi yeniden başlat ve high defination veri yolu sürücüsünü tanıtmak için sürücüyü güncelleştire gir ve oradan klasö yolu olarak windows service packs adlı klasörün içindeki hdaudio bus adlı dosyayı göster sonrada daha sonra driver cd sini tak ama direk setupla kurma aygıt yöneticisinden sürcüyü güncelleştit de ve cd içerigini göstererek kur aynı sorunla karşılaştım tamamen sp3 ve sonrası güncellemelerden sonra kaynaklanıyor

resim için tıkla
    http://img529.imageshack.us/img529/9003/realob5.png

realtek dosyasını kaldıramıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armegedon06 -- 28 Kasım 2008; 1:50:45 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.