Selam arkadaşlar. Benim kuzenim şuan 10.sınıf ydl ama pek memnun değil. Bu yüzden 11de sözele geçmek istiyor. Benim bildiğim kadarıyla alan değiştirmek için geçeceği alanda o yıl görmediği dersleri vermek zorunda. Neyse benim sorum şu: 10.sınıf sözelde mantık, psikoloji, sosyoloji, felsefe derslerinden hangileri var? Ve sözele ait özel başka dersler var mı?
10. sınıfta sadece psikoloji var.
quote:
Orijinalden alıntı: DaY_WaLkeR.
Teşekkürler peki başka sözele özel ders var mı? Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi filan?
Sadece psikoloji olması lazım. 11. sınıfta felsefe ve sosyoloji görecekler, 12. sınıfta mantık
Seçmeli dersler değişkenlik gösterir Bazı okulda yukarda saydıkların vardır, bazılarında başka dersler.
quote:
Orijinalden alıntı: Elbryan
quote:
Teşekkürler peki başka sözele özel ders var mı? Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi filan?
cagdas Turk son sınıfta var. Psikolojiden baska ders yoktu ben okurken suan da aynıdır sanırım.
quote:
Orijinalden alıntı: [TR]Morgoth
quote:
quote:
cagdas Turk son sınıfta var. Psikolojiden baska ders yoktu ben okurken suan da aynıdır sanırım.
Anladım teşekkürler.
Cevaplar için çok teşekkür ederim. O halde ydlyle sözel arası tek fark ders olarak psikoloji sınavına gircek.
Ders sayısı farklıysa yine sınava girmesi gerekebilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Captor.
Ders sayısı farklıysa yine sınava girmesi gerekebilir.
Farklı olabilir. Çünkü ydlde haftada 10dersi aşkın ingilizce görüyordu. Tarih filan daha azdır. O halde tarihe filanda girmek zorunda sanırım?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ONUR_345241
edebiyatada girilmesi gerek diye biliyorum
Ama edebiyat görüyor şuan?
Yabancı dilde edebiyat 2 veya 3 saat ama sözelde 2-3 saatten fazladır. İşlenen konu SÖZDE aynıdır her zaman. Yabancı dil alanında edebiyatta bir iki kavram öğrenir sınavda onlar çıkar rahatça geçer , ama sözelde ayrıntılarıyla herşey öğrenilir öğrenilmek zorunda daha doğrusu . Sınava tabi tutuluyor diye biliyorum ha tutulmuyorsa bile sözelde görmediği konuların eksikliklerini çekecektir illaki.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme