Şimdi Ara

SÖZEL BÖLÜMDE SAYISAL DERS VARMI?...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bide başka hangi dersler var!...
    EDE. DvA.Tarih.Coğ....Başka

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sözel Bölümde Sayısal Dersler

Sözel bölümlerde sayısal dersler olup olmadığı sıklıkla merak edilen bir sorudur. Genellikle sözel bölüm, dil, edebiyat, sosyal bilimler ve sanat gibi konuları kapsar ve sayısal dersleri içermez. Ancak, bazı ülkelerde veya eğitim sistemlerinde, sözel bölümlerde sayısal dersler de bulunabilir.

Sayısalda Tarih Var mı?

Tarih, genellikle sözel bölümde yer alan bir derstir. Ancak bazı eğitim sistemlerinde, tarih sayısal bölümde de bulunabilir. Bunun nedeni, tarihin olayların tarihsel zaman çizelgesi ve kronolojisi gibi sayısal yönlere sahip olmasıdır.

Sonuç olarak, sözel bölümde sayısal derslerin olup olmadığı, eğitim sistemi ve ülkeye göre değişebilir. Bazı sistemlerde sözel bölümü tamamen sözel derslerden oluşurken, diğerlerinde sayısal dersler de bulunabilir. Tarih gibi dersler, hem sözel hem de sayısal bölümlerde yer alabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • matemetik var sadece benim bildiğim başka da bilmiyorum ama matematik kesin var.
  • türkçe edebiyat coğrafya tarih genel türk tarihi psikoloji matematik geometri edebi metinler beden eğitimi başka ne var bilmiyorum hiç ea olmadım ama arkadaşlardan filan duyduğum bunlar he din var ayrıca işte asıl dersler dışında müzik resim varsa var yoksa bilmiyorum kolay gelsin ilk senen galiba ayrıca son sınıfta felsefe de göreceksin gerçi onu biz sayısallar da gördük ama halledersin...kolay gelsin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ondeire

matemetik var sadece benim bildiğim başka da bilmiyorum ama matematik kesin var.

abi bence yok yaa
    öylemi dersin
  • Olması lazım çünkü sayısalcılar son sene felsefe görüyor 2 sene de tarih.
  • Sözel bölümde matematik olmaz.Yani en azından bizim okulda yoktu...

Hatta çoğu kişi sırf matematikten kurtulmak içiz sözele geçiş yapıştı.Ama bence matematik olmaması saçmaydı sonuçta öss de mat-1 den sorumlu oluyolar.Okulda görmediklerini gidip dershanede para vererek öğreniyolar.
  • Matematik yok ya Nerden çıktı matematik

haftada 6 saat edeb.
    3saat Ülkeler coğ.
    3 saat Türkiye cğ.
    2 saat psikoloji
    3 saat genel türk tarihi
    2 saat osmanlı tarihi
    2 saat müzik 2 saat resim 2 saat beden Eğ.
    4 saat inglizce
    1 saat milii güvenlik
    2 saat Türk edebiyat tarihi
    2 saat Dil bilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robin van Persie -- 16 Eylül 2007; 14:58:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Biyolojinin sayısal ders olması
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bütün sayısal dersler sözelde "seçmeli".

Ama genelde Matematik konulur. Bizim okulda var mesela. Sözelciler haftada 2 saat matematik görüyordu, ama lise 1'in konularını tekrar ediyorlardı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _19O7_

Matematik yok ya Nerden çıktı matematik

haftada 6 saat edeb.
    3saat Ülkeler coğ.
    3 saat Türkiye cğ.
    2 saat psikoloji
    3 saat genel türk tarihi
    2 saat osmanlı tarihi
    2 saat müzik 2 saat resim 2 saat beden Eğ.
    4 saat inglizce
    1 saat milii güvenlik
    2 saat Türk edebiyat tarihi
    2 saat Dil bilim

ABİ GERÇEKTEN YOK DİMİ AĞLIYACAM VALLA
  • sözel bölümünde okulda sayısal göstermezler. ama össye hazırlanmak için dersaneye gittiğinde mat 1 gösteriyorlar.
  • e herkes başka bişi diyo
    varmı yokmu
  • ya bizim okulda vardı.(adem tolunay anadolu lisesi) ama başka okulları bilmiyorum ama okluldan okula değişirmi ya..
  • DÜZ LİSEYİM
  • Coğrafya Biyolojiye göre daha sayısal bi derstir
  • quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

Coğrafya Biyolojiye göre daha sayısal bi derstir

bencede
  • hadi abiler kesin bişi söleyin
  • up
  • vardir elbet sonucta sayisalciyiz ama sozel dersleri goruoz tarihmis sumus bumus ne gerek varya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechnoMANYAK -- 16 Eylül 2007; 15:18:13 >
  • BAK KARDEŞİM AŞAĞIDA YAZIYORUM KESİN AÇIKLAMAYI.

Normalde yok. Ama sözelde "seçmeli"dir, istenilirse konulabilir, ama genelde konulmaz, normalde de yoktur.

Ama bazı okullar koyabilir, haftada 2 saat mesela. Bizim okulda sözeldekilere koymuşlardı 2 saat matematik ama sadece lise 1 konularını tekrar ediyorlardı. Bu sene olur mu bilmem.

Yani, seçmeli. Ya koyarlar ya da koymazlar. Ama koymama ihtimali daha fazla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

Coğrafya Biyolojiye göre daha sayısal bi derstir

+Sonsuz Açıkçası söyleyeyim, biyolojinin şu ana kadar sayısal hiçbir yönünü görmedim (ya tabi sayısal ölçümler de var, pozitif bilim, ama okulda görmüyoruz öyle fizik kadar kimya kadar), coğrafya bile daha fazla sayısaldı.

Coğrafyadan kurtulduk, bu sene yok bize.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.