Şimdi Ara

Sözde Kürdistan haritası skandalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir Amerikan Dergisi, Irak'ı parçaladı, Doğu Karadeniz sınırına kadar Kürdistan haritası çizdi.

ABD'de Demokratlara yakınlığıyla tanınan aylık "The Atlantic Monthly" dergisi, Ocak-Şubat sayısında, parçalanmış Ortadoğu'nun nasıl bir hal alacağını kapak konusu yaparak tartışmaya açtı. "Irak'tan Sonra" başlığını atan derginin kapağındaki Kürdistan haritası Türkiye'nin Doğu Karadeniz sınırına kadar uzanıyor.

Jeffrey Goldberg'in kaleme aldığı kapak yazısında ABD'nin Irak'ı işgalinin 5. yılında "hesapta olmayan" sonuçlar ortaya çıktığı ve bunlardan Kürt bölgesinin bağımsızlığının ilk sırada bulunduğu dile getirildi. Goldberg, Akdeniz'den İndus Nehri'ne kadar uzanan bölgedeki bütün ülkelerin sınırlarının tartışmalı olduğuna dikkat çekti.

Yazıda 2006'da ABD Silahlı Kuvvetler dergisinde Türkiye'nin bir bölümünü içine alacak şekilde Kürdistan haritası yayımlayan emekli asker Ralph Peters'in görüşleri de aktarıldı.

Haritanın Türkiye'de "paranoya yarattığını" söyleyen Peters, "Haritayı kalemle ras gele çizdim. Ama Türklerin çok kızdığını biliyorum. Herkes o haritayı ciddiye aldı, 50 mil ileriye 20 mil geriye tartışmaya başladı" dedi. Peters, Avrupalı devlet adamlarınca geçen yüzyılda çizilen sınırlara ABD yönetiminin hâlâ sadık kalmasını "garip bulduğunu" da sözlerine ekledi

kaynak :AA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RafiQ_Shia -- 16 Ocak 2008; 21:58:35 >

• bkz: Büyük Orta Doğu Projesi
  • Amerika' nın da sınırlarını baştan aşağı çizecekler merak etmesin. Böyle ona buna saldırmaya devam ederse Çin' dir, Rusya' dır sağlam dalacak ama öyle fimlerde ki gibi değil.
  • iranda işgal edilsin sıra bizde...
  • Amerika'nın da parçalanması yakındır merak etmeyin hatırladığım kadarıyla zaten bir eyalet isyan etmişti daha sonra Kızıldereliler isyan etti bu böyle uzayıp gidecek ben böyle düşünüyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tech. Türk

bkz: Büyük Orta Doğu Projesi

+1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: MagicHell

Amerika' nın da sınırlarını baştan aşağı çizecekler merak etmesin. Böyle ona buna saldırmaya devam ederse Çin' dir, Rusya' dır sağlam dalacak ama öyle fimlerde ki gibi değil.

Dostum komplo teorilerini takip ettiğin belli oluyor. Evet en ünlü teori budur. Çin ve Rusya Amerikaya girecek. Siyasette çini göremiyoruz haklısınız. Ama amerika çene yaparken o nükleer basıyor.
  • http://tr.wikipedia.org/wiki/Büyük_Ortadoğu_Projesi
    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=buyuk+ortadogu+projesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 16 Ocak 2008; 21:08:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: acimakarna

bakınız BOP eş başkanı

Nedense sinir kat sayım arttı. Adi şerefsiz sata sata yakında bizi satacak..
  • quote:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Büyük_Ortadoğu_Projesi
    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=buyuk+ortadogu+projesi

ilk kaynak güzelde ikinci kaynak daha da mühüm kutsal bilgi kaynağı

• quote:

Orjinalden alıntı: kenex

quote:

Orjinalden alıntı: MagicHell

Amerika' nın da sınırlarını baştan aşağı çizecekler merak etmesin. Böyle ona buna saldırmaya devam ederse Çin' dir, Rusya' dır sağlam dalacak ama öyle fimlerde ki gibi değil.

Dostum komplo teorilerini takip ettiğin belli oluyor. Evet en ünlü teori budur. Çin ve Rusya Amerikaya girecek. Siyasette çini göremiyoruz haklısınız. Ama amerika çene yaparken o nükleer basıyor.

Ben bunun komplo teorisi olduğuna inanmıyorum. Tarihte bir gerçek vardır ki nüfusu memleketine sığmayan ülkeler diğer ülkelerin başına bela olur. Bizim tarihimizde bile bu böyle. Avrupa tarihi de böyle, moğol tarihi de böyle vs vs.

Zaten farkettiyseniz ABD de bunun farkında ve yavaş yavaş Çin' e alttan alttan veriyorlar odunu filmlerde olsun oyunlarda olsun. Ama papaz pilav yemez. Günümüzde nesiller artık daha bilinçli. Birkaç tane ebleh her şeyi ABD' nin iyi yaptığını zannedecektir ama işin iç yüzü öyle değil. Çin' de Uydu vuran füzeler bile var. Çok sevimli f-22' lerini düşürecek füzeleri 5-6 yıl önce Rusya yaptı. Zaten kuzey buz denizinde ki olayları bilmeyende yok. En son bir tatbikatta Rus bombardıman uçaklarının diplerine kadar girmesi de ABD' nin acizliğini yine ortaya koydu. Ayrıca ABD' nin silahlı kuvvetlerinin ne kadar lakayt ve ne kadar sivil mivil farketmeksizin ateş eden tipler olduğunu bilen bilir.

ABD' ye karşı gelişen bu tepki öyle bir noktada patlayacak ki ABD halkı ekmek yerine ot tıkınmaya başlayacak. Dediğim gibi ona saldır buna saldır onu karıştır bunu karıştırla yürümez bu dünya.

• Neyse bu millet her zaman tarih yazmaya hazırdır bundan kimsenin şüphesi olmasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: clio_TR

iranda işgal edilsin sıra bizde...

bunu göze alacak kadar çılgın değiller
  • Orta Doğu - (Irak + İran + Suriye + Türkiye) = Vaad edilmiş topraklar.
  • quote:

Orta Doğu - (Irak + İran + Suriye + Türkiye) = Vaad edilmiş topraklar.

Irak alındı
    İran alınacak (!)
    suriye kolay
    Türkiye'ye daha var
  • quote:

bkz: Büyük Orta Doğu Projesi

bunun eş başkanınıda yakından tanırım. birde bununla övünmüyormu

ben büyük ortadoğu projesinin eşbaşkanıyım diye
  • KONUYU SÖZDE kürdistan olarak değiştirir misin?Bİz öyle 1 ülke tanımıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _koc_ -- 16 Ocak 2008; 21:55:42 >
  • http://www.theatlantic.com/doc/200801/goldberg-mideast

Kaynağı tam olarak olmasada okudum.Özetle ortadoğunun cetvelle çizilmesinden bahsediliyor.Ve çizilen bazı yerlerin hala aktif ülkecikler olmadığını.Kürdistan bölgesel yönetimi kendi vergilerini topluyormuş.Kendi bölgelerinde Irak bayrağı dalgalanamazmış.Bağdat'ı yabancı bir ülkenin başkenti olarak görüyorlarmış.Bunları diyen Iraklı bir Kürt(Makalede yazanların yalancısıyım).Türkiye ABD'nin müttefiğiymiş.Fakat Irak Savaşı öncesi onlara sınırlarımızı açmadığımız için bozulmuşlar...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yazılanlara bakarsak, bu işin ucu bize "dokkanıyor".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 16 Ocak 2008; 22:03:31 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.