Şimdi Ara

Adobe, Gazze ve İsrail savaşının yapay zeka görüntülerini satıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Adobe, Gazze ve İsrail savaşının yapay zeka görüntülerini satıyor
    Üretken yapay zekanın görsel üretim gücüne yönelik endişeler tırmanıyor. Adobe, hem Gazze hem de İsrail'deki şehirlerin bombardımanını gösteren yapay zeka tarafından üretilen sahte görüntüleri satıyor. Bu görüntülerden bazıları fotogerçekçi, bazıları ise açıkça bilgisayar yapımı. Ancak görünüşe göre en azından bir tanesi gerçek bir görüntü olarak internette dolaşmaya başlamış durumda.



    Adobe, sahte savaş görsellerini satıyor



    Adobe'nin stok fotoğraf hizmeti İsrail-Gazze savaşının yapay zeka tarafından üretilen görüntülerini gerçek görüntülerle birlikte satıyor. İlk olarak Avustralyalı haber kaynağı Crikey tarafından yayınlanan görüntü "İsrail ve Filistin arasındaki çatışma/üretken yapay zeka" olarak etiketlenmiş ve bir şehir manzarasının tepesinden savrulan toz bulutunu gösteriyor. Bu, İsrail'in Gazze'deki hava saldırılarının gerçek fotoğraflarına oldukça benziyor, ancak gerçek değil. Yapay zeka tarafından üretilmiş bir görüntü olmasına rağmen görüntü gerçekmiş gibi dolaşıma sokulmuş vaziyette.



    Adobe, Gazze ve İsrail savaşının yapay zeka görüntülerini satıyor
    Halihazırda Adobe Stock hizmetine satılmakta olan ve Hamas'ın 1400 İsrailliyi öldürdüğü saldırıdan bu yana geçen haftalarda İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Filistin topraklarını bombaladığı ve binlerce sivili öldürdüğü kanlı çatışmayı tasvir ettiğini iddia eden çok sayıda yapay zeka tarafından üretilmiş görüntü bulunuyor. Yapay zeka tarafından üretilen görsellerden biri "Gazze Şeridi'nden militanlar tarafından atılan bir roket sonucu yıkılan binalar" başlığını taşıyor ve harap olmuş sokakları gösteriyor; bir diğeri ise “İsrail'in Gazze şeridindeki savaştan etkilenen yıkılmış binalar" adını taşıyor. Adobe Stock'ta satışa sunulan diğer yapay zeka tarafından üretilmiş görseller ise İsrail'deki sahte patlamaları gösteriyor.



    Ayrıca Bkz.HAVELSAN, insansız kara aracı sistemiyle ilke imza attı 



    Adobe, Gazze ve İsrail savaşının yapay zeka görüntülerini satıyor
    Satışa sunulan görüntüler kullanıcılar tarafından gönderilmiş ve muhtemelen üretilmiş. Bazılarının başlığında yapay zeka tarafından üretildikleri belirtilirken bazılarında belirtilmiyor. Görseller sitenin arayüzünde yapay zeka tarafından üretilmiş olarak işaretleniyor.



    Yapay zeka tarafından üretilen görüntüler, her iki tarafın da propaganda amacıyla kullanılarak suyu bulandırıyor. Adobe Stock ise bu tip görüntüler için kullanıcı tabanlı bir platform konumunda. Adobe bu platforma geçen yıl yapay zeka tarafından üretilen görüntü gönderimlerini de kabul etmeye başladı. Firma, içerik yönergelerinde kullanıcılara yapay zeka tarafından üretilen ve hakları şüpheli olan görüntüleri göndermemelerini söylüyor olsa da yönergelerde kullanıcıların şiddetli çatışmaları tasvir eden görüntüleri yükleyip yüklemeyeceklerinden bahsedilmiyor.



    Adobe'den yapılan açıklamada, gönderilen yapay zeka görsellerinin “yapay zeka tarafından oluşturuldu” şekilden etiketlenmesini zorunlu tutuyor. Görsellerin çoğunun da etiketlendiği görülüyor. Nihayetinde, bu tür görüntüleri sorumlu bir şekilde kullanmak web sitelerine bağlı, ancak Adobe bu tür kullanımları olabildiğince azaltmaya çalıştığını söylüyor.




    Kaynak:https://www.vice.com/en/article/3akj3k/adobe-is-selling-fake-ai-generated-images-of-violence-in-gaza-and-israel







  • Bende de var ama kolay kolay böyle şeyler pek yaptıramıyorsunuz yani. Savaş, bomba, bomba dumanı falan gibi şeyler istediğinizde anında politikalarımıza aykırı diyor. Ki onu bıraktım hani boksör tasarımı falan bile en ufak yaptıramıyorsunuz. Şiddet falan politikalara aykırı diyor. En fazla boks eldiveni falan tarzı koydurtup, yine eski usul photoshop yöntemleri ile yüzüne doğru yaklaştırabilirsiniz. Kan yasak, bazen göbeği açık giysi bile giydirtmiyor politikaya aykırı deyip. Ya da farklı uvuzları farklı şeyler sanıp ben bunu yapmam diyebiliyor.

    Yani kimse öyle kolay kolay, filistin israili bombalamışken, binaya gelen füze ile patlarken ki görüntü falan yazıpta kolayca bu görüntüleri alabileceğini zannetmesin. Farklı şekillerde manipüle edilip birleştirilmiştir.

  • İnsanlık gazzede öldü. Herkes bir ayağının çukurda olduğunu nedense hep unutuyor.Herkes er yada geç o çukura girecektir o çukurda Allah bilir biz insanoğlu nelerle yüzleşecek.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Ekran görüntülerine bakarsanız stock görsellerde zaten Generative AI yazıyor. ADOBE'dan kastı, stock sitesi. Photoshop tarafından oluşturulmuş yapay zeka görselleri değil.

  • joven kullanıcısına yanıt
    simdi saniyorlarki israil sadece filistinli muslumanlara bunu yapiyor yapabilir 🙂. hayir herhangibir musluman icin yapabilir ayrim gozetmezler aslinda bu bize muslumanlara acilan bir savas ama uyananlara ne mutlu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu haberi yapmanızı sizden kim istedi !

  • Ne fark eder ki şu an yaşananları yapay zeka ile anlatsan ne olur anlatmasan ne olur büyük bir insanlık suçu ve vahşete tanığız ve ne yazık ki dünyadaki bundan önceki katliam ve soykırımlarda da neden çaresiz ve sessiz kalındığını bizzat yaşayarak anlayabiliyoruz. İleride Filistinliler de güçlenip birleşip zenginleşirlerse bu günleri anan ve Oscar alan yüzlerce film yapıp bir sonraki kuşaklara acılarını aktarabilecekler belki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 13 Kasım 2023; 11:11:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.