Şimdi Ara

Sözcük yapısı ve ekler nasıl halledilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuyu iki kez bitirdim, soru çözümlerini izledim. Ama soru çözümüne geldiğimde 13 sorunun genellikle 3-5 sorusu bazen 6-7 sorusu yanlış çıkıyor. Bir fulleyemedim testi. Kökleri bulmakta çok zorlanıyorum terse yatırıyor. Karekök ve Önder hocanın kitabını çözüyorum. Benim gibi sıkıntı yaşayıp sonradan düzelen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçen sene aynı sıkıntıyı çekiyodum sonra dershanede hocaya sordum.Dedi ki bu konu test çözerek halledilmez alıcaksın eline paragraf testini başlicaksın kelimelerin köklerini eklerini ayırmaya.Dediklerini yaptım inanılmaz faydası oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Chesterfield

Geçen sene aynı sıkıntıyı çekiyodum sonra dershanede hocaya sordum.Dedi ki bu konu test çözerek halledilmez alıcaksın eline paragraf testini başlicaksın kelimelerin köklerini eklerini ayırmaya.Dediklerini yaptım inanılmaz faydası oldu.

Peki ne kadar sürdü hocam bu durum ? Doğru ya da yanlış yaptığımı nereden bileceğim ?
  • dcq.234 D kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 3 gün bu çalışmayı yaptım.Ben kökünü bulamadığım veya ayırdığımdan emin olmadığım kelimeleri bi kağıda yazıp soru çözümde gösteriyodum.Sende arkadaşına falan sorabilirsin.
  • Yasaman normal o sorunlari. Ustunde fazla durmana gerek yok. Ygs'de yillardir soru gelmiyor bu konudan
  • çol basit az önce hallettim sıfır dil b. Önder hocayi dinle oderste 2tablo veriyor ezberle
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim.h2182

çol basit az önce hallettim sıfır dil b. Önder hocayi dinle oderste 2tablo veriyor ezberle

Nerde 2 tablo veriyor hocam ? Konu anlatımını dinleyeli baya oldu onu unuttum da soru çözümünde falan hiç böyle bir şey görmedim. Eğer varsa çıktı alıp ezberlerim hemen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andromeddah

Yasaman normal o sorunlari. Ustunde fazla durmana gerek yok. Ygs'de yillardir soru gelmiyor bu konudan

Hocam işte o zaman bu sene sorma ihtimalleri olur. Adamlar 3-4 yıl bir konuyu sormuyorlarsa illa bir yıl soruyorlar. Birde bir bakarsın 2 tane sorarlar ters köşe oluruz valla :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Chesterfield

Hocam ben 3 gün bu çalışmayı yaptım.Ben kökünü bulamadığım veya ayırdığımdan emin olmadığım kelimeleri bi kağıda yazıp soru çözümde gösteriyodum.Sende arkadaşına falan sorabilirsin.

Böyle düzelttin yani. Tamamdır hocam cevap verdiğin için teşekkür ederim.
  • sözvügün yapısı konuanlatımında
  • senin gibi bende acısını çok çekiyorum ama düzeliyor yavas yavas bak kardesim çalısmadıgım yer kalmadı eklerden önder hoca mı dersin harun ardıç mı dersin pek fayda etmiyor ekleer konusu için internette video izlemek. aynen senin gibi ben de kök bulmak da kafayı yiyorum saçma sapan seyleri kök olarak alınabılıyor bazen onun için yapman gereken sadece ekler ilgili testini alıp hocanın yanına gidicen onun yanında testi çözeceksin yanlısın varsa o anda o düzeltecek çok asırı faydası oluyor öyle inan
  • quote:

Orijinalden alıntı: tortoıse

senin gibi bende acısını çok çekiyorum ama düzeliyor yavas yavas bak kardesim çalısmadıgım yer kalmadı eklerden önder hoca mı dersin harun ardıç mı dersin pek fayda etmiyor ekleer konusu için internette video izlemek. aynen senin gibi ben de kök bulmak da kafayı yiyorum saçma sapan seyleri kök olarak alınabılıyor bazen onun için yapman gereken sadece ekler ilgili testini alıp hocanın yanına gidicen onun yanında testi çözeceksin yanlısın varsa o anda o düzeltecek çok asırı faydası oluyor öyle inan

Hocam testte olmayan bir köke başka testte denk geldiğimizde yine çözülmüyor. Derginin kökü der- Atkının kökü at- gibi . Şahsen kırk yıl düşünseydim bunu bulamazdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dcq.234 D kullanıcısına yanıt
    aynen aynen yemin ederim bende senin gibiyimm çok asırı saçma geliyor bunların bize bu kadar zor gelmesi zamanında iyi eğitim almamamızdan dolayı ben bulundugum dershanede birebir etüt alıyorum öyle halletmeye çalısıyorum soru üzerinden halletmeye çalısıyorum whatsapın varsa pm at çok güzel bir özet var elimde ekler ile ilgili yarım sayfa bile değil çok işine yarar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.