Şimdi Ara

' soyutlamak ' türemiş değil mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • " soyutlamak " fiili türemiş değil mi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Soyutlamak: Anlamı ve Türeme]

"Soyutlamak" kelimesi, "somut" kelimesinden türemiştir. Somut, fiziksel olarak var olan veya dokunulabilen bir şeyi ifade ederken, soyut, fiziksel olmayan bir fikri veya kavramı ifade eder.

Soyutlamak, gerçek veya somut bir şeyden fikirsel veya soyut bir kavram çıkarma işlemidir. Bir şeyi soyutladığımızda, onun fiziksel özelliklerini veya özelliklerini göz ardı edip sadece özüne odaklanırız.

Örneğin, "aşk" soyut bir kavramdır. Onu fiziksel olarak göremez veya dokunamayız, ancak yine de onun varlığını ve gücünü hissedebiliriz. Bir şeyi soyutladığımızda, onun daha derin ve evrensel doğasını anlamaya çalışırız.

Soyutlamanın çeşitli şekillerde gerçekleştirilebileceğini unutmamak önemlidir. En yaygın yöntemlerden biri, bir şeyi semboller veya imgeler yoluyla temsil etmektir. Örneğin, "adalet", sıklıkla bir terazinin sembolü ile soyutlanır.

Soyutlama, düşünme ve anlama süreçlerimizde hayati bir rol oynar. Bize dünyayı daha derin bir düzeyde anlamamıza ve karmaşık fikirleri iletişim kurmamıza yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Soyut+la türemiş oluyor ama kökü soy mu soyut mu bilemedim soyut galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mellitus

Soyut+la türemiş oluyor ama kökü soy mu soyut mu bilemedim soyut galiba
    hocam işaretleyecek şık bulamadım
    A) etkileyen fiilimsi
    B) soyuttan soyutlamak olmuş türemiş
    C) üretlirler çekimli
    D) onlar zamir
    E) karşılık bulmak , ürün yaratmak birleşik fiil

cevap nedir ?

" soyutlamak " türemiş değil mi ?

• Soru yanlış geldi bana

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence cevap e şıkkı çünkü birden fazla birleşik fiil yok bir tane var o da karşılık bulmak
  • quote:

Bence cevap e şıkkı çünkü birden fazla birleşik fiil yok bir tane var o da karşılık bulmak
    ürün yaratmak da birleşik hocam , cevap anahtarı b gösteriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cclareon1302 -- 11 Haziran 2018; 19:26:27 >
  • cclareon1302 C kullanıcısına yanıt
    Ben sadece yaratmak olarak aldım bana birleşik fiil gibi gelmedi ama öyle olsa bile cevap b değil bence soyut la türemiş oldu bır sıkıntı var soruda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ben sadece yaratmak olarak aldım bana birleşik fiil gibi gelmedi ama öyle olsa bile cevap b değil bence soyut la türemiş oldu bır sıkıntı var soruda
    soruda yanlışlık var gibi
  • Ürün yaratmak birleşik falan değil hocam nereden çıkardın onu. Orada muhtemelen "bulamaz" ve "yaratamaz" fiillerinin olumlusunda "-ebilmek" olduğu için birleşik olarak almıştır ama ben bu fiilin olumsuzu birleşik fiil sayılmıyor diye biliyordum. Cevap E olmalı bence ama sormak lazım bilen birine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soru hatalı bence de e sikkinda bulamaz ve yaratamaz birleşik e-bilmek den dolayı.

• Cevap e bence

Karşılık bulmak birleşik fiil olabilir

Ürün yaratmak olmaz

Sadece bulamaz yaratamaz üzerinden konuşursak

Yaratabilir diyebileceğimiz gibi yaratır da diyebiliriz. Bu durumda birleşik fiil olmaz. Yanlış mı düşünüyorum?

• bence cevap b şıkkı olacak. çünkü türemiş değil, yeterlilik fiiliyle kurulmuş olumsuz bir birleşik yüklem oluyor. yani sözcük yapı bakımından birleşik
  • eravu E kullanıcısına yanıt
    Hocam demek istediğinizi anladım ebilmrk olduğu için birleşik yapılı yüklem oluyor ama soyut la olarak düşünürdek de sözcüğün yapısına göre mi türemiş oluyor orda soruyu biraz daha açık sorması gerekiyor galiba
  • Mellitus M kullanıcısına yanıt
    hocam o zaman şöyle açıklamaya çalışayım olayı:

mesela bilgisayar kelimesi için birleşik kelime diyoruz. ama aynı zamanda içinde yapım eki almış kelimeler mevcut, hem de 2 tane. ama biz bu kelimeye yine de türemiş değil, birleşik diyoruz.
  • eravu E kullanıcısına yanıt
    Demek istediğinizi anladım şimdi . Teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: skirmish4

Ürün yaratmak birleşik falan değil hocam nereden çıkardın onu. Orada muhtemelen "bulamaz" ve "yaratamaz" fiillerinin olumlusunda "-ebilmek" olduğu için birleşik olarak almıştır ama ben bu fiilin olumsuzu birleşik fiil sayılmıyor diye biliyordum. Cevap E olmalı bence ama sormak lazım bilen birine.
    ürün yaratmak birleşik , yukarıda b'nin nasıl olduğunu anlatmışlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: eravu

bence cevap b şıkkı olacak. çünkü türemiş değil, yeterlilik fiiliyle kurulmuş olumsuz bir birleşik yüklem oluyor. yani sözcük yapı bakımından birleşik
    aynen bence de anladım şimdi
    Kardeşim sen şaka mısın? :D yukarıda anlatmışlar demişsin zaten adam benim dediğimi demiş. orada yeterlilik fiilinin olumsuzu birleşik oluyor diyor, eğer öyleyse beşinci cümledeki ürün yaratmak birleşik değil "yaratamaz" kendi başına birleşik oluyor. Kendinle çelişiyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: skirmish4

Kardeşim sen şaka mısın? :D yukarıda anlatmışlar demişsin zaten adam benim dediğimi demiş. orada yeterlilik fiilinin olumsuzu birleşik oluyor diyor, eğer öyleyse beşinci cümledeki ürün yaratmak birleşik değil "yaratamaz" kendi başına birleşik oluyor. Kendinle çelişiyorsun.
    kardeşim bu iq ile nasıl foruma girip yazı felan yazabiliyorsun merak ettim zor olmuyor mu
    Ne alaka şimdi? :D Bak güzel kardeşim daha nesneyi fiili bilmiyosun, yine de ben tatlı dille anlatayım dedim ama yok, hem anlamamakta ısrar ediyorsun hem de ergen gibi laf atıyorsun. Git önce cümlenin ögeleri çalış sonra iq karşılaştıralım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.