Şimdi Ara

Söylenti : PlayStation 4 Cell işlemci Kullanmayacak !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Next-Gen Sony, gelecek donanım gezisi için işlemcilerin Hücre hattı terk edeceklerdir.

Kotaku haberler için sanayi kaynaklarına değinir. Siteye göre, Sony Hücre mimarisi tamamen ziyade güncel bir teknoloji ile takip üretmek kadar verecektir.

Geliştiriciler PlayStation 3 ile başladığı günden bu yana alışılmadık mühendislik Hücre chipset ile mücadele etti; katman yere ince iken konsolun ilk yıllarda, yaygın olarak eleştirilmiştir. Sonuç olarak Prehaps, çip için yaratıcısı Ken Kutaragi vizyonu oldukça hayata asla.

Söylenti Sony sonraki PlayStation donanım için AMD ile ortak olduğunu geçen hafta rapor aşağıda sunulmaktadır.

Google ceviri

Kaynak :http://www.vg247.com/2012/02/29/rumour-playstation-4-will-not-use-sony-cell-processor/
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Hocam eline sağlık ama bu sefer başlığa müdahele etmek zorunda kaldım. Kullanmıyacak yazmışsın, kullanmayacak olarak değiştirdim.
  • İddia: PS4' de AMD Gpu' ları Kullanılacak.

Playstation 4' ün çıkışı henüz belli değil, zaten firmada bu sene beklemeyin bilgisini kamuoyuna sunmuştu...
    Son haber ise, oyunlarla alakasız forbes dergisinden geldi, iddia' ya göre Sony, Ps4' de AMD grafik çözümlerine yer verecek, Ps3' de Nvidia gpu' suna yer veren Sony, ps4 ile köklü değişiklikler yapmaya hazırlanıyor.

Amd tarafına bakarsak işler yolunda görünüyor zira Nintendo Wii, Xbox 360 ve Nintendo Wii U'da gibi çok satılan konsollara grafik işlemci sağlayan AMD, Ps4' ü de kadrosuna katarsa ciddi bir başarıya imza atacak.

http://www.hardwareturk.com/Konu-iddia-ps4-de-amd-gpu-lari-kullanilacak.html

• quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

Hocam eline sağlık ama bu sefer başlığa müdahele etmek zorunda kaldım. Kullanmıyacak yazmışsın, kullanmayacak olarak değiştirdim.

inanin hic farkinda degildim pardon yanlisimi duzelttiginiz icin tesekkurederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiPAHi_

İddia: PS4' de AMD Gpu' ları Kullanılacak.

Playstation 4' ün çıkışı henüz belli değil, zaten firmada bu sene beklemeyin bilgisini kamuoyuna sunmuştu...
    Son haber ise, oyunlarla alakasız forbes dergisinden geldi, iddia' ya göre Sony, Ps4' de AMD grafik çözümlerine yer verecek, Ps3' de Nvidia gpu' suna yer veren Sony, ps4 ile köklü değişiklikler yapmaya hazırlanıyor.

Amd tarafına bakarsak işler yolunda görünüyor zira Nintendo Wii, Xbox 360 ve Nintendo Wii U'da gibi çok satılan konsollara grafik işlemci sağlayan AMD, Ps4' ü de kadrosuna katarsa ciddi bir başarıya imza atacak.

http://www.hardwareturk.com/Konu-iddia-ps4-de-amd-gpu-lari-kullanilacak.html

Sony gecen hafta PS4 GPU sunda AMD kullanacagi soylentileri vardi simdide CPU da degisiklige gidecegi The Cell PS4 de tarih olacagi idda ediliyor.

• Asagida verecegim linkdeki kaynakta konu hakkinda oldukca detayli bilgiler mevcut fakat ingilizce cevirebilecek arkadas olursa simdiden tesekkurederim.

PlayStation 4 Ditching The Cell Processor, Sources Say, Which Leads to Some Wild Theories.

Kaynak :

http://kotaku.com/5889410/playstation-4-ditching-the-cell-processor-sources-say-which-leads-to-some-wild-theories
  • PlayStation 4 çok yüksek ihtimalle Bulldozer mimarili ve AMD Fusion Trinity tabanli bir AMD CPU ile gelecek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kristal işlemci kullansın başka birşey istemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

PlayStation 4 çok yüksek ihtimalle Bulldozer mimarili ve AMD Fusion Trinity tabanli bir AMD CPU ile gelecek.

Evet evet kardesim yukarida verdigim ilgili haberin kaynagindada John Carmack in daha once bahsettigi AMD Fusion-style chiplere dikkat cekiyor.

id's John Carmack, saying in an interview with PC Perspective last year that AMD Fusion-style chip architecture is "almost a forgone conclusion" for the future of computing.

Kaynak :

http://kotaku.com/5889410/playstation-4-ditching-the-cell-processor-sources-say-which-leads-to-some-wild-theories

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 1 Mart 2012; 2:43:06 >

• Mevcut nesilde Sony çok fazla risk aldı (Cell + Nvidia + Bluray), kar marjı düştü, hatta microsoft'a avantaj sağladı.... Fakat kim ne derse desin Sony aldığı bu risklerle teknolojinin önünü açtı. Microsoft gibi işin kolayına kaçmadı, elini taşın altına soktu. Microsoft kar marjını maksimize etmek için olabilecek en basit yöntemle konsolunu piyasaya sürdü, onda bile ilk üretim xbox'lar büyük felaketler yaşattı.

Şimdi gelen haberlere bakarsak Sony'de aynı politikayı benimsiyor. Fakat bu firmalar için iyi olsa da bence bizim açımızdan pek olumlu bir gelişme değil. Herşeyden önce koy AMD işlemci, koy AMD GPU... ee konsol mimarisi nooldu? PC mimarisi olmadı mı? Risc işlemci olmayan bir konsol. PC, XBOX, PS3, WII hepsi aynı mimari.

Bu haberleri aldıkça 4. nesil konusunda şüphelerim artıyor. Bakalım, hayırlısı...
  • PlayStation 4 will abandon Cell processor - rumour

Yeni bir rivayete göre, Sony güç bir PlayStation 4 için diğer seçenekleri göz önünde olmayı seçen, onun kendi ürettiği Cell işlemcisi terk edeceklerdir.

Kotaku göre, sektörün kaynaklara dayanarak, Sony'nin yeni oyun konsolu Cell işlemci veya CPU için herhangi bir olası halefi o güçler PS3 olmayacaktır.

Muhtemelen hem mevcut Fusion mimarisi benzer birleşik bir ünitede - AMD makinenin GPU (grafik kartı) sağlayan ve aynı firma hem CPU sağlama işi alabilir spekülasyon olacağını site raporları.

Vaka gibi, bu bir doğrultusunda oturur

Sony bile kabul henüz hala konsol için bir AMD-üretilen GPU gerekçe göstererek son Forbes raporu geliyor.

Sony 'söylenti ve spekülasyon' hakkında yorum yapmayı reddetti.

Google ceviri

Kaynak :http://www.computerandvideogames.com/337863/playstation-4-will-abandon-cell-processor-rumour/

• cell'i çözselerdi her bir micronuna inebilselerdi cell2 ile yola devamdı ama çözüm ne yazıkki gerçekleşemedi.
  • i7 işlemci sokuversinler
  • Ben hala IBM in Power işlemcilerinin yeni bir modelini bekliyorum.. Çünkü ibm le baya iyi bir iş birliği içindelerdi.

Ayrıca cihazın kırılmasının önündeki en büyük engellerden biride Cell mimarisinin yeni olması ve çok kapalı olmasıydı.

Aklı varsa IBM den şaşmaz derim. Tabi işin içine maddiyat girince işler değişebilir.
  • Haberde gecen islemciler arasinda "AMD’ Fusion CPU ve AMD Llano CPU " bu ikisi on plana cikiyor dogrumu? Yaniliyor olabilirim sadece bi ihtimal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 1 Mart 2012; 13:08:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ParacelciuS

Mevcut nesilde Sony çok fazla risk aldı (Cell + Nvidia + Bluray), kar marjı düştü, hatta microsoft'a avantaj sağladı.... Fakat kim ne derse desin Sony aldığı bu risklerle teknolojinin önünü açtı. Microsoft gibi işin kolayına kaçmadı, elini taşın altına soktu. Microsoft kar marjını maksimize etmek için olabilecek en basit yöntemle konsolunu piyasaya sürdü, onda bile ilk üretim xbox'lar büyük felaketler yaşattı.

Şimdi gelen haberlere bakarsak Sony'de aynı politikayı benimsiyor. Fakat bu firmalar için iyi olsa da bence bizim açımızdan pek olumlu bir gelişme değil. Herşeyden önce koy AMD işlemci, koy AMD GPU... ee konsol mimarisi nooldu? PC mimarisi olmadı mı? Risc işlemci olmayan bir konsol. PC, XBOX, PS3, WII hepsi aynı mimari.

Bu haberleri aldıkça 4. nesil konusunda şüphelerim artıyor. Bakalım, hayırlısı...

katılıyorum.
    bluray sony sayesinde yaygınlaştı. yoksa bluray filmleri vs. biraz zor görürdük.

• Dikkatleri bu noktadan RAM'e cekmek istiyorum.

Malumunuz oldugu uzere konsollarla PC ler arasindaki en buyuk fark konsollardaki islemci mimarileri ve isleyisi. PC CPU'ları "CISC" mimariye sahipken, mesela PS3 "RISC" mimariye sahiptir . Sony nin The Cell mimarisini terk etmesiyle birlikte illaki farklilik arzedecektir. Burdan yola cikarak bir sonraki yeni nesil Playstation 4' de RAM'in en az 4GB olabilecegini dusunebilirmiyiz.

DiKKAT !!

Crytek : Yeni nesil konsollar 8gb Ram'e sahip olmalı.

PS3 ve Xbox 360'taki 512 MB Ram ve 256 MB ayrılmış belleğin çok düşük olduğunu belirten Sousa, kosnollardaki beğenmediği noktaları anlatırken Sony ve Microsoft'u aynı kefeye koymuş. Görsel açıdan konsollardaki bu bellek miktarını oldukça düşük bulduğunu açıklayan Sousa, "Yeni nesil konsollarda en az 8 GB Ram görmek isteriz" açıklaması ile beklentilerini de dile getirmiş.

http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Crytek_Yeni_Konsollarda_8_GB_Ram_Gormek_istiyor-14941.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: SiPAHi_

Dikkatleri bu noktadan RAM'e cekmek istiyorum.

Malumunuz oldugu uzere konsollarla PC ler arasindaki en buyuk fark konsollardaki islemci mimarileri ve isleyisi. PC CPU'ları "CISC" mimariye sahipken, mesela PS3 "RISC" mimariye sahiptir . Sony nin The Cell mimarisini terk etmesiyle birlikte illaki farklilik arzedecektir. Burdan yola cikarak bir sonraki yeni nesil Playstation 4' de RAM'in en az 4GB olabilecegini dusunebilirmiyiz.

DiKKAT !!

Crytek : Yeni nesil konsollar 8gb Ram'e sahip olmalı.

PS3 ve Xbox 360'taki 512 MB Ram ve 256 MB ayrılmış belleğin çok düşük olduğunu belirten Sousa, kosnollardaki beğenmediği noktaları anlatırken Sony ve Microsoft'u aynı kefeye koymuş. Görsel açıdan konsollardaki bu bellek miktarını oldukça düşük bulduğunu açıklayan Sousa, "Yeni nesil konsollarda en az 8 GB Ram görmek isteriz" açıklaması ile beklentilerini de dile getirmiş.

http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Crytek_Yeni_Konsollarda_8_GB_Ram_Gormek_istiyor-14941.htm

Tabiki olay CPU ve GPU da biter fakat, bir sonraki nesildede en az 4 GB RAM'lik bir konsol gormek isterim kendi adim.

• cell işlemci'nin gücünü fazla abarttıklarını düşünüyorum.hani nerede cell? hiç bir zaman kalite olarak x360'ın fazla üstüne çıkamadı cell.
  • Rumor: PlayStation 4 “essentially a PC”

To abandon the cell processor.

The PlayStation 4 is “essentially a PC,” in terms of its “technological make-up,” according to a Digital Foundry source.

It will move away from the Cell processor in favor of “an AMD collaboration on the CPU,” which could mean the console utilizes an x86 processor.

A Kotaku rumor published yesterday falls directly in line with Digital Foundry’s claim, which also said Sony would abandon the Cell processor for PlayStation 4.

http://gematsu.com/2012/03/rumor-playstation-4-essentially-a-pc
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.