Şimdi Ara

Söylenti: Çinli E-Ticaret Devi Alibaba, Sony ve Microsoft'la Konsol Rekabetine Girmeye Hazırlanıyor (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İllallah gelmişti iyi oldu. Tecrübe yok ama o kötü. Ex. oyun olmasada FPS sorunları olmassa AC:Unity gibi oyunlarda gene alınır. Exclusive oyun nasıl yapacaklar ve ya anlaşacaklar merak ediyorum.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • gençler dikkatinizi çekeyim 25 milyar $ NAKİT yazıyor az buz bir para değil, birde neden bir konsol çıkaramasın ki oyunların çoğu multiplatform zaten, bir iki de exclusive oyun çıkarsın, gücü de ps 4 e yakın olsun gayet iyi tutar

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • birde yazmayı unuttum şunuda bilin rekabet her zaman bize fayda sağlar örnekleri bolca var

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Çin'de çıkacağı için sırf ülkede 15 milyona yakın satış garanti olur daha ne isteyecekler eğer ki sistem özellikleri PS4'ten iyi olursa ve kaliteli bir konsol çıkarabilirlerse getirirler işi.

    Alibaba,Aliexpress'ten bir haber kişiler hemen küçümsemişler Sony,Microsoft yanında ama en az onlar kadar bütçesi sağlam bir şirket tabii sadece bütçe ile olmuyor diyenler haklı Microsoft 2001 yılından Sony ise 1994 yılından beri konsol işindeler işleri zor olur ama umarım haber doğrudur ve bir konsol çıkartırlar rekabet herzaman iyidir.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • ali baba her gece aç yattı.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Sevgili, Samet Konuksal arkadaşım. Haberin başındaki cümleyi, Amazon'un Asya şubesi değil. Ebay'in Asya şubesi olarak düzeltmeni rica ediyorum. Doğrusu bu. Satıcıları ve alıcıları birleştiren, yani bireyler arasında ticaret yapılmasına olanak veren siteler, Ebay = Aliexpress = Ali baba

    Amazon'un çalışma mantığı ise çok daha farklı

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Sony ve Microsoft bu zamana kadar cihazların kaymağını yediler ama zaman gösteriyor ki artık konsollar piyasaya farklı seriler ve markalarla dökülecekler telefon işine döndü bütün firmalar telefon yapar gibi konsol yapmaya başladılar

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Valla öyle bir rakip olurki eğer işi bilirlerse, SEGA'yı satın al çıkış oyunu olarakta Shenmue 3 duyur eski exclusive'ların remake'lerini getir capcom , platinum games,shinji mikami gibi yapımcılar ve square ile anlaşmalar yap bak bakalım rakip piyasada tutunuyormu tutunmuyormu?

    Ben ilk defa bir yeni nesil'den tiksindim biri donanım olarak istenileni veremedi güya grafik olarak yeni nesilim diye hava atacaktı , diğeri ise donanım olarak güçlü olsada her gün yeni bi remastered oyun duyuruluyor makinada oyun yok.Şuan alınacak tek yeni nesil konsol ve exc olarak zengin konsol wii U'dur.

    Ali baba'da konsol çıkarıp doğru hamleler yaparsa şu kan emici sony ve microsoft'a karşı iyi rakip olur.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_xxx

    Sevgili, Samet Konuksal arkadaşım. Haberin başındaki cümleyi, Amazon'un Asya şubesi değil. Ebay'in Asya şubesi olarak düzeltmeni rica ediyorum. Doğrusu bu. Satıcıları ve alıcıları birleştiren, yani bireyler arasında ticaret yapılmasına olanak veren siteler, Ebay = Aliexpress = Ali baba<br><br>Amazon'un çalışma mantığı ise çok daha farklı


    Haberde yanlışlık yok abd de amazon ne ise çindede alibaba o dur hemen hemen

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • bırakın gelsin çeşitlilik iyidir

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Alibaba'nın bir konsolu var konsolunda oyunları var

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Tavsiye etmen zaten bu piyasada 2 büyük 1 tanede orta karışık (nintendo) dev var ezerler.

  • Önümüzdeki dönemde konsol pazarında olacak firmaların listesini yazayım.

    Google Oyun Konsolu
    Alibaba Oyun Konsolu
    Apple Oyun Konsolu
    Amazon Oyun Konsolu
    Samsung Oyun Konsolu

    4 yeni konsol geliyor hadi hayırlısı.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • çinde 1.3 miyar insan var. bu potansiyelle konsolda yaparlar, oyunda yaparlar. çinde bu şirket öncü olursa o dev dediğiniz sony microsoft falan yalan olur. şu oyun konsolu için arge başlatsalar bu sermayeyle kendi cpu, gpu larını üretecek seviyeye bile gelirler. gönül isterdi ki türkiye'de de böyle çalışmalar olsun ama bizim insanımız oturduğu yerden atıp tutmaya alışmış..

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Konsollar ne kadar çoğalırsa yatarıcılık ve rekabet o kadar çoğalır buda tüketiciye yarar hatta gönül ister ki 10 tane konsol firması olsun hepsine özel exc oyun duyurulsun siz görün o zaman yaratıcılığı oyunları.Alibaba da öyle yabana atılacak bi şirket değil...eğer bi işin içinde Çin varsa o iş tamamdır bence öyle.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC MISAFIRI 2

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: ReflexAction<br><br>hadi yaptılar diyelim alette çok güzel oldu insanlar neden xbox ve ps4 ü bırakıp o konsola geçsinki hemde satışları iyi olması lazımki geliştiriciler onada oyun çıkarsın</blockquote><br><br>bir diyer konsola gecmek icin illa diyer konsolu mu birakmak gerekiyor <img src="https://forum.donanimhaber.com/images/image/s3.gif" align="middle" border="0" alt=""> ???


    ne yapalım kardeşim herkes zengin değil

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • sırf çinliler alsa zaten microsofta sonye tur bindirirler :D

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PHO3N1X

    Akıl var mantık var kolaymı kardeşim böyle bir işe girişmek ? Kaç yıllık deneyimi var bu firmaların,kaç stüdyoları var böyle bir işe girmek 25 milyar $'dan fazlasını gerektiriyor.

    Sende biraz abarttın

    Bence imkansız değil zaten konsol yapmak sorun değil önemli olan oyun bölümünde devrim yapabilmek. Böyle bir konsol çıkarsa kendini diğerlerinden ayıran "+" yönleri olmak zorunda ilk başta bu donanım olabilir ve sonrasında konsola özgü başarılı yapımlar. Tabi artık online alt yapınında önemi çok büyük bununda iyi olması şart ve konsolun yazılımsal olarak başarılı olmasıda tüketici için önemli. Bence hem rekabetçi bir fiyat hemde iyi bir donanım ve çıkışı içinde devrim niteliğinde bir kaç oyunla gelirse dikkat çekebilir ama piyasadaki dev rakipleriyle ilk etapta (Sony, Microsoft) baş etmekte zorlanacaktır böyle bir konsolun piyasadaki güçlü rakipleriyle baş edebilmesi için zamana ihtiyacı olacak ve bu zaman içersinde üreticisinin buna gücü yetecek gücü olursa ilerleyen zamanlarda piyasada yer edinebilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kasatka

    Apple in gozu yemiyor alibaba kimmis yaw.
    Eglence dunyasinda futboldan sonra en buyuk para oyun sektorunde.
    Apple bilmiyor mu oyun sektorune girmeyi. Ama Konsol dunyasi cok ayri bir dunya.
    Kokun olmali, kokten gelmeli. Tasima suyla bol parayla bu is olmaz. Ornek bi ND bi santamonica ayarinda oyun studyosunu bakiniz MS sinirsiz gucu olmasina ragmen olustiramiyor. Oyle aciz kaldi ki xbox bolum ceo su phil bile itiraf etti Yeni TOMB Raider in neden xbox a time exc oldugunu . Cunki Uncharted ayarinda bir lokomotif oyun cikaramiyorlar. Bunu sony i 10 kere satin alabilecek MS diyor ben demiyorum.
    Yani konsol dunyasi bakkal isine oyle online satis isine vb benzemez .
    Girersin alirsin boyunun olcusunu.
    MS ninde boyunun olcusunu almamasinin tek sebebi zaman pc kanadinda oyunla alakalarinin olmasi ve yazilim devi olmalari yani dikey gecis degil yatay gecisden bahsediyoruz burda.

    Uzun lafin kisasi konsol dunyasinin ben buyumekten cok yani coklu firmalardan daha cok firma gecislerinden cok azalmaya gidecegini dusunuyorum.
    Bana kalirsa da onumuzde ki nesil xbox diye bir konsol cikmayacak.

    Apple Amerika firması. Alibaba ise Çin. Çin liler yavaş yavaş herşey de hakimiyet kazanmak istiyor. Konsol yapma ihtimalleri çok büyük


    Fakat aklıma geldi. Alibaba İngiltere merkezli firma değilmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 26 Aralık 2014; 21:17:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Düzgün donanım koyup da Asyalı oyun firmalarıyla anlaşırsa olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.