Şimdi Ara

Şöyle Demeyelim Böyle Diyelim Muhabbeti Sıktı Artık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: baboliulan

üfff ya ne ugrasıosunuz bole tiplerle msj falan atmayın konu ustte kalıo o zamn bırakın konussun cahil işte napcaksın

benim hala umudum var.

japonyayı örnek vermişsin peki sen japonyanın özel isimleri bile kendi dillerine çevirdiklerini bilmiyorsun. ayrıca çinde hala yabancı müzik yasağı var(eskisi kadar sert olmasa da.)
    ayrıca küreselleşmeden örnek vermişsin. küreselleşme dediğin bir amerikalının dünyanın neresine giderse gitsin kendi dilinde kendi kültürüne ait yemeği sipariş edebilmesi midir? bugün çinin dünya devi olduğunu mu sanıyorsun.
    ayrıca büyük yazmakla büyük laf edilmiyor.

bu arada oturgaçlı götürgeç yalanını uyduran insanın 2 dünyada yatacak yeri yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: eárendil

quote:

Orjinalden alıntı: baboliulan

üfff ya ne ugrasıosunuz bole tiplerle msj falan atmayın konu ustte kalıo o zamn bırakın konussun cahil işte napcaksın

benim hala umudum var.

japonyayı örnek vermişsin peki sen japonyanın özel isimleri bile kendi dillerine çevirdiklerini bilmiyorsun. ayrıca çinde hala yabancı müzik yasağı var(eskisi kadar sert olmasa da.)
    ayrıca küreselleşmeden örnek vermişsin. küreselleşme dediğin bir amerikalının dünyanın neresine giderse gitsin kendi dilinde kendi kültürüne ait yemeği sipariş edebilmesi midir? bugün çinin dünya devi olduğunu mu sanıyorsun.
    ayrıca büyük yazmakla büyük laf edilmiyor.

bu arada oturgaçlı götürgeç yalanını uyduran insanın 2 dünyada yatacak yeri yok.

tek tek cevap verim:

-umudun benim üzerimeyse boşuna uğraşma

-japonların şu anda kendi çocuklarına jane, tom, mike gibi isimler verdiğini bilmiyorsun sanırım
    ayrıca bu gun sony fabrikasına gidersen tabelada SONY yazdığını göreceksin...
    çinde yabancı müzik yasağı bile olsa adamlar sen ne istersen üretiyorlar üzerine de SENİN ANLAYACAĞIN DİLDE "MADE IN CHINA" yazıyorlar....
    amerikanın yemek olayına gelince bu damak zevkidir... italyan pizzası da buluyosun.. ayrıca almanyada Döner de bulman mümkün çok sayıda... bu tamamen arz-talep meselesidir.. adamın ingilizce sipariş vermesine gelince dünyadaki en geçerli dil şu an İNGİLİZCE... Türkçe ingilizce kadar kolay olsaydı insanlar Türkçede buluşurdu zaten...
    - evet çin en çok büyüme gösteren ülkedir.. son birkaç sene içinde ve ekonomiye müdehale etmeye başladı. bu gün 3000$ a bilgisayar almıyor da 700$ a alıyorsan bu çinin sayesinde oluyor.. ve bu gün büyük tüm şirketler üretimini çinde yapıyor... Çin şu anda Dünya devi diyebiliriz bunu kabul etmiyorsan 1-2 sene içinde mecburen edeceksin...
    -büyük yazmamın nedeni yazımı iki kısma ayırmam ve bana cahil denen arkadaşlara yukardaki küçük harfle yazdığım kısmı iletmemdir.. Yoksa punto cinsi yanı boyutu ile bir ilgisi yok (geçen bi topicde adam font u büyük kullanıp aciz bir farkedilme çabası sergiledi) benim böyle bir kaygım yok...

-oturgaçlı götürgeç'in yalan olduğunu iddaa etmişsin.. diyelim ki yalan ve 2. dünya olayına giriyorsan eger konu din'e kayıyor.. bende sana dini bir mesaj ileteyim " kimin cennete kimin cehenneme gireceğine sen karar vermiyosun, veremezsinde zaten... "

son olarak

TAKE IT EASY MAN!

• @dealer82 hedef sen değilsin genel kültür açısından koyuyorum
    CD: çok yoğunlaştırılmış tekerlek çalar

Tren: alttan ittirmeli, üstten tüttürmeli, çok oturgaçlı götürgeç

Yumurta: tavuksal fırlatgaç

Restaurant: sosyal otlangaç

Hostes: gök götürü konuksal avrat

Fotoğraf makinesi: şekil çeken

Milli marş: ulusal düttürü

otobüs: oturgaçlı götürgeç

Minibüs: kaptıkaçtı
    Bunlar uydurmadır; aslı yoktur. TDK böyle bir Türetme yapmamıştır.
  • japonların çocuklarına mike,tom gibi isimler verdiğini ispatla. oraya yerleşen yabancılardan başkası bu tarz isimler vermez. basının yazdığı şeylere inanmak yerine az araştırma yaparsan görürsün.

adamlar ben anlayayım diye "made in china" yazmıyor. ihraçat ettiğin ülkeye göre malın üzerine açıklama yapıyorlar. fransaya sattıkları mallara fransızça yazıyorlar.

ingilizcenin yaygın olması kolay olması değil; ama anlamakta ısrar ediyorsun. anlatırdım ama beyhude bir çaba olurdu.

büyük şirketler çinde üretim yapıyor çünkü çok ucuza işçi çalıştırıyorlar. hiç bir sosyal hakları yok.
    ayrıca çin uygur Türkleri ile tibeti bile dillerini yok ederek çinleştirmeye çalışıyor.

son cümlem Türklere özgü bir deyimdir. dini bir hüküm vermekten çok büyük bir yalan olduğuna dikkat çekmek için yaptım. anlamayacaksan örnekle açıklayayım. mesela bana uzak, Allah'a yakın olsun derken burda kimin nereye gideceğini karar verdiğini değil o kişiyi sevmediği belirtiyorsun.

ayrıca şu an aynı ırk olan aynı geçmiş kültürüne sahip suriye,lübnan,katar gibi arap develtleri neden ayrı devletler biliyor musun? çünkü onlara yapay kültürel müdahalelerle bu hale getirildiler.

aç bir afrika haritasına bak. cetvelle çizilen sınırları gör.

fransız milliyetçiliği dünyadaki imparatorlukları teker teker bölerken ingilterenin sarsılmazlığını oku tarihten.

son olarak Türklüğümden utanmadım hiç bir zaman.

• Kardeşim sen olayı abartanlara ratlamışsın onun için böyle konuşuyorsun.Bizim derdimiz yabancı dil konuşulmasın değil,biz kültürümüze sahip çıkmaya uğraşıyoruz.Bunlar sana saçma geliyor çünkü sen zaten bozuk kültürde yetişmişsin.Japonyayı falan örnek vermeye gerek yok.Kurtuluş savaşından sonra Türkiye'nin yeniden yapılandığı dönemlerde Atatürk oturup matematik,geometri kitabı yazmış.Bunu boşunamı yapmış.Bugün neden "angle" demiyoruz da "açı" diyoruz hiç düşündün mü?

İlk bakışta dilin kültürü bozduğu saçma geliyorsa da biraz düşününce anlıyorsun.Bugün burada güzele karşılık olarak "cool" kelimesini kullanmışsın.Neden ingiliz özentiliği yaptığını anlamadım ama birde şu dikkatimi çekti ki cool kelimesinide yanlış kullanıyorsun.Çünkü tam karşılığı güzel demek değildir.O tarafa kaymaya çalışıyorsun ama orayıda tam olarak öğrenemiyorsun.

Eğer ben ingilizce konuşucam diyorsan konuş ama bir gün milliyetçilik gereken günlere geri dönersek o zaman başını çok vurursun.Tabi ki Türkçe o zaman lazım olacak demiyorum ama ancak o zaman anlarsın Türkçe'nin değerini...

• quote:

Orjinalden alıntı: faruk

Kardeşim sen olayı abartanlara ratlamışsın onun için böyle konuşuyorsun.Bizim derdimiz yabancı dil konuşulmasın değil,biz kültürümüze sahip çıkmaya uğraşıyoruz.Bunlar sana saçma geliyor çünkü sen zaten bozuk kültürde yetişmişsin.Japonyayı falan örnek vermeye gerek yok.Kurtuluş savaşından sonra Türkiye'nin yeniden yapılandığı dönemlerde Atatürk oturup matematik,geometri kitabı yazmış.Bunu boşunamı yapmış.Bugün neden "angle" demiyoruz da "açı" diyoruz hiç düşündün mü?

İlk bakışta dilin kültürü bozduğu saçma geliyorsa da biraz düşününce anlıyorsun.Bugün burada güzele karşılık olarak "cool" kelimesini kullanmışsın.Neden ingiliz özentiliği yaptığını anlamadım ama birde şu dikkatimi çekti ki cool kelimesinide yanlış kullanıyorsun.Çünkü tam karşılığı güzel demek değildir.O tarafa kaymaya çalışıyorsun ama orayıda tam olarak öğrenemiyorsun.

Eğer ben ingilizce konuşucam diyorsan konuş ama bir gün milliyetçilik gereken günlere geri dönersek o zaman başını çok vurursun.Tabi ki Türkçe o zaman lazım olacak demiyorum ama ancak o zaman anlarsın Türkçe'nin değerini...

Madem bu kadar hassasınız.Milliyetçilik taslıyorsunuz.Tahliye olan Ağcaya niye tepki göstermiyorsunuz?Hapisten çıkarken onu türk bayrakları ile karşılayan zihniyete ne demeli? Şarkıcılara,dizilere,filmlere,yazarlara tepkiniz çıkıyorda böyle katillere niye sesiniz çıkmıyor?

• Gereken yerlerde kullanacaksın bazı durumlarda İnglizce kelimenin Türkçesini bulamıyoruz.Bulamadıgımız içinde mecburen İnglizce'sini kullanıyoruz.Bulsak bile çok anlamsız oluyor Play-Station gibi.
    Fakat Güzel'e de Cool diyecek kadar öküz değilim afedersiniz.Bu eleştirdigimiz tiki,concon gibi kişilerin kullandıgı aptal laf öbekleri.

O Liste saçma ayrıca dostum Otobüse çok oturgaçlı götürgeç güzel e de kimse cool demiyor.

Bu 68 model devrimci,asırı milliyetçi,kökten dinci model insanlar da sıktı artık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ducatine

quote:

Kardeşim sen olayı abartanlara ratlamışsın onun için böyle konuşuyorsun.Bizim derdimiz yabancı dil konuşulmasın değil,biz kültürümüze sahip çıkmaya uğraşıyoruz.Bunlar sana saçma geliyor çünkü sen zaten bozuk kültürde yetişmişsin.Japonyayı falan örnek vermeye gerek yok.Kurtuluş savaşından sonra Türkiye'nin yeniden yapılandığı dönemlerde Atatürk oturup matematik,geometri kitabı yazmış.Bunu boşunamı yapmış.Bugün neden "angle" demiyoruz da "açı" diyoruz hiç düşündün mü?

Madem bu kadar hassasınız.Milliyetçilik taslıyorsunuz.Tahliye olan Ağcaya niye tepki göstermiyorsunuz?Hapisten çıkarken onu türk bayrakları ile karşılayan zihniyete ne demeli? Şarkıcılara,dizilere,filmlere,yazarlara tepkiniz çıkıyorda böyle katillere niye sesiniz çıkmıyor?

Peki sen Ab ile ilgili konulara, dizilere, Ermeni "soykırımı"na tepki gösteriyor musun? Sanırım gösteriyorsun

Konu ilginç bu arada.

@dealer82
    Sen wwwww demeye de devam et. Herkesi İngilizce kullanmaya davet ediyorum ne demek yahu? Kendine yakışıyor çok doğru.
    Çanakkale ile ilgili konuda "niye ağlıyorsunuz sıradan bilinen bir olay" diyen de sendin galiba.

Türkiye'de insanları Türkçe konuşmaya ikna edemiyoruz. İşin kötü tarafı bu. Türkçe kelimeye özen göstermek önemli olan. Kendi değerine sahip çıkıyorsun. Önemli olan bu.

Dil olayı önemli. Adı üstünde. İngiliz -ce, Türk -çe. Milleti millet yapan en önemli değer dildir unutma. İmzamdaki söze de bak.

Küreselleşme olayı zaten ayrı bir hikaye.

Oktay Sinanoğlu'nun kitaplarını oku. Bakalım ne düşüneceksin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 12 Ocak 2006 22:59:58 >

• Çok absürd bir konu olmuş

Aslında bu sorun ne türkçeyi ne de yabancı dillleri tam olarak bilmediğimizden kaynaklanıyor. Hem türkçeyi hem yabancı dilleri iyi bilen insan kesinlikle bunları birbirlerine karıştırmaz. Ama malesef türkiye de ingilizce başta olmak üzere çok iyi yabancı dil konuşanların sayısı çok az
  • tamam isteyen istediğini kullansında neden bu özentilik? neden bu kadar yabancı dil konusmaya özeniyorsunuzki. Konusulan dil yabancı dil de değil, ingilizce de değil. İngilizle böyle konussan anlamaz bile yani bir işe de yaramıyor o yuzden ingilizce evrensel dil muhabbetide yapmayın saçma sapan, özentilikten başka birşey değil. ingilize "Ben çok COOL biriyim çünkü doğru düzgün konusamıyorum." de istersen bakalım anlayacakmı
    öyle araya bi kelime sıkıştırmak sadece SAÇMALIK, ÖZENTİLİK. Birde bie örnek veriyim şöyle yapanlar var: Topluluk içinde yabancı kelimeler kullanarak karşıdakinin anlayamaması sağlanır, sonrada cahil gözüyle bakılır. Halbuki anlamayan adam kendi dilinde konusulsa anlayacaktır herşeyi. sadece saçma sapan kelimeler topluluğunu anlayamamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yokum -- 12 Ocak 2006 22:22:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: eárendil

japonların çocuklarına mike,tom gibi isimler verdiğini ispatla. oraya yerleşen yabancılardan başkası bu tarz isimler vermez. basının yazdığı şeylere inanmak yerine az araştırma yaparsan görürsün.

adamlar ben anlayayım diye "made in china" yazmıyor. ihraçat ettiğin ülkeye göre malın üzerine açıklama yapıyorlar. fransaya sattıkları mallara fransızça yazıyorlar.

ingilizcenin yaygın olması kolay olması değil; ama anlamakta ısrar ediyorsun. anlatırdım ama beyhude bir çaba olurdu.

büyük şirketler çinde üretim yapıyor çünkü çok ucuza işçi çalıştırıyorlar. hiç bir sosyal hakları yok.
    ayrıca çin uygur Türkleri ile tibeti bile dillerini yok ederek çinleştirmeye çalışıyor.

son cümlem Türklere özgü bir deyimdir. dini bir hüküm vermekten çok büyük bir yalan olduğuna dikkat çekmek için yaptım. anlamayacaksan örnekle açıklayayım. mesela bana uzak, Allah'a yakın olsun derken burda kimin nereye gideceğini karar verdiğini değil o kişiyi sevmediği belirtiyorsun.

ayrıca şu an aynı ırk olan aynı geçmiş kültürüne sahip suriye,lübnan,katar gibi arap develtleri neden ayrı devletler biliyor musun? çünkü onlara yapay kültürel müdahalelerle bu hale getirildiler.

aç bir afrika haritasına bak. cetvelle çizilen sınırları gör.

fransız milliyetçiliği dünyadaki imparatorlukları teker teker bölerken ingilterenin sarsılmazlığını oku tarihten.

son olarak Türklüğümden utanmadım hiç bir zaman.

japonların çocuklarına mike tom gibi isimler verdiğini nasıl kanıtlayacağımı bilmiyorum ama bir gün amerikaya dil okuluna gidersen orda japonlarla tanışma imkanı bulursun ve isimlerini sorarsan öğrenirsin.

fransaya sattıkları mallarda da emin ol kullanıcı klavuzunda FR diye bölüm bulabilirsin ama English diye de bölüm mutlaka vardır unutma...

İngilizce en kolay öğrenilebilen dil ve sen ister kabul et istersen kendini kandırmaya devam et dünyadaki en yaygın dil ingilizce... Çünkü artikelleri yok çünkü sondan ek almıyor çünkü konuşmak için kasmana gerek yok...

Çinde üretim ucuz olması çinin güçsüz olduğu anlamına gelmiyor. sosyal hakkı kim takar zaten ekonomi sosyal hakka bakmaz paraya bakar. Ne kadar ucuz olursa olsun çinde bir malı üretince hangi ülkeye satarsan sat çin'e bir miktar para ödemen lazım bu da ekonomik anlamda çin'in işine gelir. Bir ülkenin para biriminin Dolar/Euro karşısındaki değeri yani paritesi ülkedeki Dolar/Euro ya göre ölçülür, altına göre ölçülür. dışardan ülkene ne kadar fazla döviz sokabilirsen paran o kadar değerlenir geçerlilik sağlar. Ekonomik güç ise günümüzde herşey demektir. Eskidenmiş o sıcak savaşlar. Artık savaşlar ekonomiye bağlı olarak yapılıyor. Bir füzenin maliyeti hesaplanıyor kaç füze ile işgal edebileceğin hesaplanıyor. Kaldı ki sıcak savaş bile olsa çin'in nüfusu ortada... Bunun dışında bir nokta daha var ki çindeki bu kadar nüfusa ragmen işsizlik sorunu yaşlanmıyorsa ve çinlilerin şu an kötü şartlar altında yaşadığı düşünülürse kişi başına düşen milli geliri hesapla ve çinin nüfusunun bu kadar abartı olmadığını düşün bakalım insanlar çinde nasıl refah içinde yaşar...

Bana Uzak Allah'a yakın olsun demek bir dilektir Onun 2. dünyada yatacak yeri yok demek kesin bir yargıdır. Bunu bu kadar Türkçe hayranı ise zaten kolaylıkla ayırt edebilirsin...

Arap devletleri umrumda bile diil kimin ne oldugu belli sen bi amerikaya yolculuk ayarla bence en kısa zamanda ve gerçek dünyayla tanış... ama geri gelince dikkat et büyük ihtimalle bunalıma gireceksin çünkü şunu göreceksin orada:
    Bu adamlar dillerine sahip çıkmadıkları halde hatta amerikada şu an iki dil söz konusu biri ingilizce biri ispanyolca... Kanada ise dünyanın ekonomisi en iyi ülkelerinden biri orda da Fransızca ve ingilizce söz konusu... Bu adamlarda argo çok, bir kişi bile doğru düzgün ingilizce konuşmuyor. hatta ingilizce bilen bir insan bile büyük ihtimalle amerikaya gidince 3 ay zorlanacaktır..
    Peki sana soruyorum bu adamlar bu kadar dillerine sahip diil hatta kendi dillerini bile kullanmıyorlar.. rahat adamlar bunlar böyle şunu şöyle diyelim e takılmıyorlar peki neden bu adamlar bu kadar güçlü?

olay ekonomi , mantık , teknoloji , faydalanma vs...

senin benim gibi aman şunu demeyelim bunu diyelim olayları yok... Kim ne derse desin ben bu işten ne fayda sağlarım...

bence sende böyle düşün herkes böyle düşünsün... iyiyi çekememezlik yapacağımıza iyiyi örnek alalım bakalım ne olacak..

NOT: Türk milliyetçisi bir insanım IRKÇI bile diyenler oluyor bana... Ama Türklüğümden ve Türkiye'nin şu anki halinden gurur duymuyorum. Gurur duymak için Türkiye'nin nerde olması gerektiğini düşünüyorum ve bunun için çaba gösteriyorum. Türkiye belli bir yere Sayemde ve sayende gelirse o zaman gurur duyacağım...
    Bu sözüme büyük ihtimalle tepkiler gelecek ama birkaç örnekle şunu açıklayım:

-Yabancı birine Atatürk'ü biliyor musun demiştim adam bana O kim dedi... işte Türkiye'nin kurucusu vs... diye anlattım adam bana Türkiye neresi demişti.... (bu gün köydeki adama sor Malta adasını bilmez ama büyük ihtimalle oranında kahramanları vardır, Ama USA yı herkes bilir)

-Estonya sitesine girdiğim zaman internetten nerelisin'e Türküm diye cevap vermeye çekiniyorum hatta utanıyorum. Sağolsun bizim Türk erkekleri tüm yabancılara o.... gözüyle bakarak ve öyle bir tavır sergiliyerek çok da güzel reklamımızı yapmışlar... Bana ordaki insanlar "yeter artık nedir siz Türklerden Çektiğimiz günde en az 50 tane Sapık Türk mesaj atıyor defol" diyorlar...

-Yazın Alanyada bulundum... Barlar sokagında

-Yazın Kemerdeydim yabancı bir adam 4 tane kızla (büyük ihtimalle aynı otelden yabancı kızlar) yürürken bizim 3-5 tane türk elinde biralarla adamın yanındaki kızlara sarkıntılık etti adam tek oldugu içinde iyice çöktüler ve elle taciz başladı... kavga çıktı ben O yabancı adamın yanında yer aldım...

-Yine kemerde sarhoş ve ayakta duramıyan bir kadını (bilinci yerinde diil) 2 hanzo ne ellersem kar diye sokagın ortasında elle taciz ediyorlardı...

-Bayram namazında adam ayakkabını oraya koyma çalarlar dedi

-Girmek istediğim bir barda bana "Damsız girilmez" dendi...

-Patlak egzozlu 1.6 motor şahin sürüp kendilerini ferrari sürüyor zanneden tipler de Türk

-Yol yapımı yapılıyor diye yolu saçma sapan hale getirip 1 ayda 10 kaza olan ve 5 kişi ölen yer de Türkiye de bir yol... işin acı yanı 5 kişi aynı anda ölmedi her 3-5 günde biri... önlem alınmadı yani 1 kişi öldükten sonra...

ve buna benzer 100.000 tane olayı inan üşenmezem yazabilirim. hiç aklıma gelmesinde zorlanmam

soruyorum sana BUNUN NEYİ İLE GURUR DUYABİLİYORSUN?

• quote:

Orjinalden alıntı: dealer82

NOT: Türk milliyetçisi bir insanım IRKÇI bile diyenler oluyor bana... Ama Türklüğümden ve Türkiye'nin şu anki halinden gurur duymuyorum. Gurur duymak için Türkiye'nin nerde olması gerektiğini düşünüyorum ve bunun için çaba gösteriyorum. Türkiye belli bir yere Sayemde ve sayende gelirse o zaman gurur duyacağım...

-Yabancı birine Atatürk'ü biliyor musun demiştim adam bana O kim dedi... işte Türkiye'nin kurucusu vs... diye anlattım adam bana Türkiye neresi demişti.... (bu gün köydeki adama sor Malta adasını bilmez ama büyük ihtimalle oranında kahramanları vardır, Ama USA yı herkes bilir)

-Estonya sitesine girdiğim zaman internetten nerelisin'e Türküm diye cevap vermeye çekiniyorum hatta utanıyorum. Sağolsun bizim Türk erkekleri tüm yabancılara o.... gözüyle bakarak ve öyle bir tavır sergiliyerek çok da güzel reklamımızı yapmışlar... Bana ordaki insanlar "yeter artık nedir siz Türklerden Çektiğimiz günde en az 50 tane Sapık Türk mesaj atıyor defol" diyorlar...

-Yazın Kemerdeydim yabancı bir adam 4 tane kızla (büyük ihtimalle aynı otelden yabancı kızlar) yürürken bizim 3-5 tane türk elinde biralarla adamın yanındaki kızlara sarkıntılık etti adam tek oldugu içinde iyice çöktüler ve elle taciz başladı... kavga çıktı ben O yabancı adamın yanında yer aldım...

-Yine kemerde sarhoş ve ayakta duramıyan bir kadını (bilinci yerinde diil) 2 hanzo ne ellersem kar diye sokagın ortasında elle taciz ediyorlardı...

-Patlak egzozlu 1.6 motor şahin sürüp kendilerini ferrari sürüyor zanneden tipler de Türk

-Yol yapımı yapılıyor diye yolu saçma sapan hale getirip 1 ayda 10 kaza olan ve 5 kişi ölen yer de Türkiye de bir yol... işin acı yanı 5 kişi aynı anda ölmedi her 3-5 günde biri... önlem alınmadı yani 1 kişi öldükten sonra...

ve buna benzer 100.000 tane olayı inan üşenmezem yazabilirim. hiç aklıma gelmesinde zorlanmam

Gurur duyan var mı bu olanlarla?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 12 Ocak 2006 22:29:17 >

• quote:

birde şu dikkatimi çekti ki cool kelimesinide yanlış kullanıyorsun.Çünkü tam karşılığı güzel demek değildir.O tarafa kaymaya çalışıyorsun ama orayıda tam olarak öğrenemiyorsun.

Arkadaşım Cool kelimesinin tam bir Türkçe karşılığı olmadığı gibi Sözlük anlamı Soğuk'tur ama kullanım yerine göre anlamı değişir...

Cool güzel olarak kullanılabilir... mesela karşıdaki ayakkabım nasıl der cool dersin veya müzik nasıl der ona da cool diyebilirsin

bunun dışında karizmatik anlamına da gelebilir... çok cool bi çocuk falan gibi...

yani biraz ingilizce düşün anlamları çıkacaktır...

• quote:

ne alakası var bu örneklerin konuyla??? şimdi ingilizce konusunca problemlerimizmi düzelecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yokum -- 12 Ocak 2006 22:32:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: yokum

quote:

ne alakası var bu örneklerin konuyla??? şimdi ingilizce konusunca problemlerimizmi düzelecek...

hayır ama Türkçe konuşunca da problemlerimizi düzelmeyecek...
    Yani ilk bunu ben başlatmadım onu demek istiyorum..
    buraya öyle bir yazılıyor ki sanki Türkiye'nin tek sorunu X e Y demek gibi lanse ediliyor... Sanki tüm dertlerin sebebi X e Y demek sani X e X diyince herşey düzelecek gibi 100 tane topic açılıyor ve buna karşı çıkanlar vatan haini gibi gösteriliyor...

Bende bunlara takılacağınıza ÇALIŞIN ÜRETİN GÜÇLENİN diyorum... herkes keşke ingilizce bilse herkes keşke tüm yabancı dilleri bilse de yurt dışına daha çok mal satılsa yurt dışından gelen turist daha rahat derdini anlatsa daha çok turist gelse daha çok döviz girse...

• Bir insanın gurur duyması gereken ne yaptığı değil ne yapmaya

çalıştığıdır...
  • @dealer82 tamam doğru söylüyorsun çalışmalıyız üretmeliyiz güçlenmeliyiz fakat senin dediğin gibi kullandığımız dilin, Türkçe'nin içine 1-2 tane ingilizce kelime koyunca iş bitmiyor. Böyle konusunca turistler anlıyormu sanıyorsun gerçekten Sadece dili rezil ediliyor. İngilizce öğrensin millet tabiki buna kim karşı çıkar ama ya İngilizce konusulmalı yada Türkçe ikisi birden karışık olmaz. İngilizce konusalım dersende işte o zaman sonuna kadar karşı çıkarım. Ayrıca neden İngilizce konusmalıyımki? diye sorarım.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Cehennemden_Cennete

İstediğimi uyarırım kimse de karışamaz rahatsız olursan yönetime bildir...

hehe rahatsız oluyorum açıkçası da yönetimlik bi konu yok ortada sen uyar ben rahatsızlığımı kendi içimde sindiririm...

RODEO'NUN İÇİNDE YER FISTIĞI KOYDUK @CEHENNEMDEN_CENNETE SANA GÜÇ VERSİN DİYE....

YENİ GÖREVLER SENİ BEKLİYOR @CEHENNEMDEN_CENNETE....

Ha + ha + ha

Yetti mi?

• yukarda belirtiğin sorunlar kültürel yozlaşmadan kaynaklanır. kültürel yozlaşmnaın temeli dilin yozlaşmasıdır.
    uzatmıyorum zira abd hayranlığın geçecek gibi değil.

amerikayı gözünde nasıl büyüttün bilmiyorum ama şu an amerikada 20 milyona yakın evsiz var.
    ayrıca ekonomi olayında yazdığın şeyler çok saçma.
    çin istediği gibi üretimi artırsın. ne olacak ki?
    japonya hazinesinde ki paranın yüzde yetmişi amerikan doları.(ki japonya bu oranın en düşük olduğu yerlerden biri)
    çin desen hazinesi dolar ve altından oluşuyor.
    dolar düşerse çin biter.

Türklüğümden utanmıyorum dedim. gurur duymuyoruma çevirip cevap vermişsin. ama olsun.
    avrupadaki milletlerin çoğu sömürgeçiliğin temelini attılar. oralarda katliam yaptılar. köleler getirdiler.
    çin desen tibette ve uygur bölgesinde yaptıkları ortada.
    amerikayı zaten biliyorsun.
    japonyanın doğu asyada yaptıklar.
    rusyanın 2.dünya savaşından sonra yaptığı işgaller.
    peki bu kadar olay olurken senin ataların senin yüzünü yere eğecek ne yaptı.
    üç beş tane kendini bilmezin yaptığını tüm millete mal etmek insafsızlıktır.

koyunları kesmeyelim onları koruyalım dediğinde anlamıştım ben sende iş olduğunu ve de çanakkale konusunda konuştuğunda. ama insan umutla yaşıyor.
    bu arada ismindeki 82 doğum yılını simgelemiyor umarım.

sana hayatta başarılar.

• Dili korumak istiyorsak dil gümrüğü koyalım almanya gibi yoksa otobüse çok oturgaçlı götürgeç diyerek dili koruyamazsınız.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.