Fantasy olarak düşünürsek izlediğim animeler içinde made in abyss ve ousama ranking var şu an aklıma gelen iyi olduğunu düşündüğüm. Bu tür özelinde bence ikisi de özellikle ousama nın ilk yarısı bu animeden genel olarak daha iyiydi diyebilirim. Türlerde olmasa da anime slice of life da içeriyor aslında. Sevmemi sağlayan da günümüzde kullanabileceğimiz bu SOL mesajları oldu denebilir. |
SOUSOU NO FRIEREN (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Animesini henüz izlemedim ama OP tema müziğine bağımlı oldum.
-
Oshi no ko ve beastars op larına da bakabilirsin onları da yoasobi yaptı.
-
2. sezon biraz daha aksiyon içerecek. çünkü barış dolu toprakları terk edip, kuzey platosuna varacaklar. el dorado arc'ı da olayları farklı bir bakış açısına getirecek. manga günce arc'ı da bizi yeni örgütlerle tanıştıracak. 1. sezon sadece giriş bölümüdür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 26 Nisan 2024; 23:59:17 > -
2. Sezonu gelmeyeceği için (gelirse farklı bir stüdyo yapacak) çok da bir önemi yok.
Milklemek için belki 4 yıl sonra yeni sezon gelir.
Olur da gelirse ya biz ilk sezonu ne sevmiştik bu stüdyo bu seriye ne olmuş diyecek en az yarısından çoğu. Çoğu animede yaşanan durum.
Frieren 4-5 bölümlük eserdi fazlasına gerek yoktu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 28 Nisan 2024; 14:46:6 > -
çünkü mangadaki el dorado arc'ını okumadın. güncel arc da güzel bir başlangıç yaptı.2-3 sene sonra dolu dolu bir sezon başlatırlar.
-
güncel arc farklı bir bir yola girdi. bize farklı gurup ve organizasyonlarla tanıştırdılar ve gerçekten potansiyeli yüksek bir hikaye sunuyorlar ama manga bölümleri arayla geliyor. oldukça sağlam karakterlere sahip.
-
Cok iyiydi,ozellikle eski animelerin atmosferini ozleyenlere ilac gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Her yıl abartılan bir anime çıkar bu seneki anime de bu. Frieren ile aynı dönemde çıkan ama frieren yüzünden çok dile getirilmeyen Dungeon meshi frieren'e 10 basar diyeceklerim bu kadar.
-
İsekai bolluğu, klasik fantastik animeleri özletti. Ayrıca anime evreni hem çizim hemde müzikal olarak da çok iyi veriyor. Başarılı olduğu kesin ve severek izledim. Animelerin, mangalardan iyi olduğu seride çok yok bence... anime olarak çok başarılı.
-
Klasik fantasy dediğiniz de bir şey olsa bari.
Dümdüz Dungeons & Dragon kopyası, hiçbir özgünlügü olmayan karakter dahil bir eser.
Bundan 10 kat daha özgün en az 10 isekai varken Frieren sırf son yıllarda Isekai domine ediyor diye bu kadar ekstra övülmesini saçma buluyorum çünkü kendisi iyi bir fantasy değil.
-
Batı tarzı fantastik türde hikaye sunan yapımlar çok az. Animeyi beğenmeyebilirsiniz, yukarıları hak etmiyor diyebilirsiniz... kısmen katılırım size. Ve bir şeyi beğenmemek çok normal bir şeydir yalnız bu animenin totalde çıkan yeni seriler arasından sıydıldığı gerçeğini değiştirmez.
Japonlar fantastik eser koyarken genellikle fütüristik tarzıyla harmanlıyor, jrpg oyunları keza bu şekilde. Biraz daha Lotr tarzında esinlenmeye gitseler bence ortaya harika işler çıkarabilirler. Gerçi arz-talep dengesi Japonya özelinde olduğu için dünya geneli bu esintiye ancak kapılabiliyor.
-
Frieren ne kadar batı tarzı hikaye sunuyor tartışılır. Ortalama Isekai serilere benzerliği daha fazla.
Ana karakterin evrenin en güçlülerinden biri olması klasik anime / isekai escapism klişesidir.
Ana karakterin iş işten geçene kadar romance konusunda odun olması klasik shounen klişesidir.
Karakterler shounen karakter stereotipleri. Stark veya Fern direkt böyle. Stark hatta dümdüz shounen mcsi yani koy demon slayer başrolüne sırıtmaz.
Exam arc gibi şeyler çoğu shounen serinin en büyük klişesidir ve olmazsa olmazıdır.
Fantasy evreni diyorsun hamburger yiyorlar
Demon King lore en büyük japon lore klişesidir japon fantasy seriler arasında.
Aura karakter tasarımı (demon king en güçlü hizmetkarlarından biri) dümdüz klişe Isekai tasarımı
Serinin kendi anlatımı olan ölümsüzlüğün (uzun yaşamın) negatif tarafları gibi temalar başka japon serilerinde çok kez işlendi yakın örnek To Your Eternity var.
Frieren batıya dokunabildiği tek yer Dungeons & Dragon esinlenmesi işler, maceracı partisi, mimic vs. Bunu yapan da çok isekai var bu arada. Burada Frieren artısı bunu isekai olmadan yapan olması yani seriyi sırf isekai değil diye övülmesi de biraz saçma bu kadar isekai klişesi bulundururken.
Frieren yukarıları hak etmediği tartışma konusu bile değil, son 10 yılda çıkmış en overrated iştir.
İnternetteki animeci tayfanın (myanimelist, twitter vs.) ekstra gazlanmasının sebebi 10 yıldır bir anime çıksa da yalandan 10 verip Fullmetal Alchemist birinci sıradan düşürsek diye beklemeleri, bu şaka değil. Böyle herkese hitap etmeye çalışan, iyi prodüksiyonlü, isekai olmayan bir seri bekliyorlardı gazlamak için.
Sevenlere bir şey demiyorum, böyle bir eksiklik vardı son yıllarda direkt yüksek prodüksiyonla atlayıp boşluğu doldurdu ve başarılı oldu. Abartılmasını saçma buluyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 11 Temmuz 2024; 0:35:8 >
-
Katıldığım konular var size. Hatta genel olarak hemfikiriz diyebilirim. Yalnız, parçalara bakıp bu şekilde eleştirirsek elimizde başarılı diye belirtebileceğimiz anime yapımı kalmaz. Parçadan ziyade, anime bittikten sonra. Evet, genel olarak başarılı bir anime dedirtmişdir. Çok uzun zaman sonra hatırda kalır mı? Hayır.
Sıralamaya çok takılmaya gerek bana kalırsa. Neticede, izlenen her yapım aynı kişi olsa bile farklı yaş aralıklarında bir birine zıt yorumlar bile çıkarabilir. Bu kadar değişken bir durumda, salt kesin yargıda bulunmak bence pek sağlıklı değil. Kendimi anlatabildim mi emin değilim gerçi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X