Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (988. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40.613
Cevap
596
Favori
1.969.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
42. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 986987988989990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam Yakın zamanda HW Q950A almıştım ama henüz kullanma şansım olmadı ,

LG G1 EVO 4K 120 HZ TV aldım ,

Soundbar E-ARC ile HDMI 2.1 Kablosu ile TV e-arc bölümüne bağladığımız ,

Bütün ses kodeklerini cözüp ayrıca 120 hz 4k yayın alamıycakmıyım bu durumda ?

Anlıyamadım tam olarak bu durumu ?

biraz araştırdım şu yorumu buldum ,

e-arch portuna baglandıgında bir sorun yok , sound bar > tv şeklinde ,

--- sanırım sorun 2. hdmi girişi olarak ps5 xbox vs baglandıgında hem dolby atmos hemde 4k 120 hz alma konusunda sıkıntı oluyor ,

lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/233584o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaçan Aşık -- 15 Aralık 2021; 12:14:41 >
  • josh-r J kullanıcısına yanıt
    Gözü kararttım sadece bar kaldı degelerinin fisini cektim guncelledim problem olmadi seste pek bi değişiklik gormedim dedikleri kadar aman aman bariz artış bir durum yok ama sanki barda biraz ses kısılmış gibi geldi. Yalniz ölüp ölüp dirildim sub dan ses gelecekmi diye bekleyene kadar harbiden macera ayan adam işi suan güncellemek 😀

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.ustuner -- 15 Aralık 2021; 12:43:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• m.ustuner M kullanıcısına yanıt

halen tam değil zaten güncellemeniz

daha çok macera arayacaksınız gibi görünüyor :)

• rapBiTT kullanıcısına yanıt

Yok hocam arayan soran olmadı daha. Bekliyoruz bakalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ozaman baglantiyi keseyimmi sikinti cikaran sürüm bu degilmiydi ? Daha fazla macerya yüreğim dayanmaz 😅

• m.ustuner M kullanıcısına yanıt

miconu eksik yüklenmiş main sonda

enson sürüm

main 212010

micom 2110221

vallaha ben artık güncelle güncelleme konusunda yorun yapmıyorum.

yoruldum çünkü...

• Kaçan Aşık kullanıcısına yanıt

ps5 te dolby atmos yok. sadece xbox series ste var o da mesela 100 adet oyun varsa 5 tanesinde dolby atmos desteği var. konsollarda ses kodek işi hikaye. standart dolby audio veya Dts veriyorlar.

xbox series s te 120 hz alma konusunda sorun var evet soundbar darboğaz yapıyor. yabancı forumlarda 120 hz de takılmalar ses ve görüntü senkronda kaymalar olduğunu okumuştum hatta youtuba videosunu bile çekip atan vardı. hangi oyundu hatırlamıyırum ama denk geldim Belki kablodan belki hdmı 2.1 den belki bir güncellemeyle çözülür malum yeni cihazlar tam oturmamış bilemiyorum.

çözüm basit kosolda ve soundbarda bir sürü giriş çıkış var. konsolu direkt tvye bağlayıp, sesi optikten soundbara alırsanız aynı anda ne seste nede 120 hz de sorun yaşamazsınız .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abeslank -- 15 Aralık 2021; 13:21:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayaydin

Koltuğun arkası boş olsa kulak hizasında duvara monte seçeneğini anlarımda koltuğun arkasında bilgisayar masası mevcut; bu durumda o seçenek elenmiş oluyor. Bilgisayar masasının konumu kalıcı ise yani oda dizaynı adına en uygun yer orası, değiştirme durumunuz yok ise şunu önerebilirim. Masayı değiştirin veya eklenti yapın. Üstünde sağ ve solda rafları olan bilgisayar masa modelleri var. Veya siz 10-15cm'lik küçük raf eklentisi yaparak hoparlörleri kulak hizasına çıkarıp çapraz konumlandırabilirsiniz.

raf eklentisi ile amaç sesin kulak hizasına çıkması mı ?

yani arka hoparlör ile kulağımız aynı hizada mı olmalı , yoksa arka hoparlör kulak hizasından 15 20 cm yüksekte mi kalmalı ?

duruma göre dekoratif süs ahşap konulabilir arka hoparlörlerin altına

Ben sana yardimi olsun diye yazdim ama sen beni yanlis anlamissin Kardes. Guncellemekten çekindiğini gördüm ben bu sekilde yaprim ise yaradi sorun olmadi sende denemek istersen diye yoksa bende farkindayim kabak tadi verdi iyice bu durum

Hocam merhaba ben Series X konsolumda LG G1 ile SN11R soundbar ile oyunları hem dolby vision hem 120 fps hemde dolby atmos formatında oynayabiliyorum. Eğer konsolun çıkışını soundbara yapıyorsanız maalesef sadece 60 fps oynarsınız çünkü SN11 2.1 hdmi olsada maalesef 60 hz bir soundbar şuan Türkiyede bunu sadece Sony A7000 soundbar sağlayabiliyor. Ben soundbar çıkışını E-ARC hdmi yuvasına taktım tv de, konsoluda tv de diğer hdmi yuvasına taktım (tv de 4 hdmi de 2.1) konsol ses ve görüntüyü 2.1 hdmi kablosu ile tv ye gönderiyor, tv görüntüyü 120 fps işliyor ve E-ARC yoluyla ile de bir aktarıcı gibi sesleri soundbara dolby atmos gönderebiliyor. SN11R ilk aldığımda üzülmüştüm 120 fps alamayacağım diye ama bu şekilde bir bağlantı ile bütün oyun özelliklerini zirvede kullanabiliyorum. Dolby vision ve Dolby Atmos destekli oyunlarda mesela HALO İnfinite en iyi dolby atmos deneyimini yaşatan oyun açtığımda tv de sağ üstte dolby vision yazısı ve aynı anda sounbarda Dolby Atmos yazısı şerit şeklinde geçiyor, akşam bir video çekip bunu video ile de forum için hem anlatır hemde gösteririm.

• @Tolga Han06 @abeslank

Hocam cevaplar için çok teşekkürler , cahilliğimi maruz görün ,

bir kaç sorum olacak ,

Ben oyuncu değilim daha doğrusu pc oyuncusuyum PS5 XBOX pek işim olmayacak.

Kafama takılan 2 senaryo var ,

• LG OLED G1 TV
    • HW SAMSUNG Q950A

1) Infuse Pro ve Harddisk ' den film oynatıyorum , 4K DTS - 4K REMUX vs. veya Atmos diyelim ki TV earch dan bağlı soundbar , filmi infuse pro yada netflix den oynattım film aktif oynuyor ve ekranda 120 hz görüntü var o sırada soundbar dan Atmos yada DTS sesi alabiliyorum demi ? yani bu 60 hz olayı xbox yada ps5 yada diğer cihazlara özel 1 durum sanırım ve bu sırada HDMI 2.1 Kablosu kullanıcam anladıgım kadarıyla.

2) senaryo ise aynı durumu düşünelim ama işin içine apple tv 4k katalım ama sanırım apple tv 4k cihaz 120 hz oynatamıyor diye biliyorum ve ses de sorun olur galiba .

kafama takılan durumlar bunlar ,

Filmler zaten 24hz dir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam estağfurullah benimde teknik bilgim o kadar iyi değil sadece deneyim diyelim, şimdi tvnizi herhangi bir harici media oynatıcı olmadan izliyorsanız tv niz 120 hz ye kadar gelen bütün yayınları 120 hz olarak oynatacaktır ve sesleri de soundbara iletecektir. Eğer tv de görüntüyü bir media oynatıcı ile sağlıyorsanız media oynatıcınız, konsolunuz vs 120 hz ye kadar görüntü iletebilen özellikteyse yine 120 hz alırsınız, tabi iletilen görüntülerin de durumları önemli hangi formatta yayın geldiği tv ye. Burda durum 120hz ile 120fps kavramlarının yada ilişkilerinin bilinmesi aslında oyun oynamadığınız durumlarda sadece film izlediğiniz zaman apple tv de eğer bir 4k film oynatıyorsanız ve tv niz paneli 120 hz ise 60 hz olan bir tv ye göre sizin tv niz 2 kat daha fazla kendini yineleyecektir ve daha net ve izsiz daha az titreşimli görüntü alacaksınız, ses olayına gelince apple 4k tv dolby atmos ses codec i desteklediği için tv niz veya soundbarınıza bu sesi gönderecektir eğer tv nizde dolby atmos özelliği var ise o da soundbara arc ile bağlı ise dolby atmos sesi alırsınız veya apple tv direk soundbara bağlı ise yine atmos sesi doğal olarak alırsınız fakat apple tv kutusu 4k 60 hz özelliğinde çalışıyorsa tv nize 120 hz değil 60 hz gönderebilecektir görüntüleri. Sonuç olarak en garantilisi bence 2.1 hdmi kablolarla soundbarınızı ve diğer media oynatıcılarınızı veya konollarınızı her halükarda direk tv ye ayrı ayrı bağlayın ve harici media cihazlarında ki bu 60-120 hz görüntü iletimi riskinin de önüne geçmiş olun, tabi bunu yapabilmek için sahip olduğunuz tv ninde dolby atmos ve E-Arc girişlerine sahip olması lazım bu ses codeclerini soundbara iletebilmek için. Bu arada normal yayınlar sanırım 24 hz civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga Han06 -- 15 Aralık 2021; 15:44:23 >

• @Tolga Han06 anladım hocam evet filmleri 120 FPS de oynatmak bir nevi derdim cünkü TV ye para veriyoruz bu fonksiyonunu kaybetmek istemem az titreşimli yayın ,

o zaman apple tv'ye veda ediyoruz gibi , zaten TV yeni olduğu için bütün ses codecleri cözüyor oynatıyorda direk tv ve soundbar bağlantısı ile olay cözülmüş ve kafa rahatlamış oluyor bu durumda :) .

hem 120 fps tv den ödün vermiyoruz hemde seslerimiz cözümlenmiş ve soundbardan ses alınmış oluyor.

LG Webos da umarım Infuse Pro uygulaması vardır.

Sorular sorunlar 

1- a) ilk senaryo hep önerdiğimiz üzere kaynak cihazları soundbara soundbarı tvye bağlamak ancak üreticilerin lisans ve maliyet problemleri çıkmaza sürüklüyor e-arc kullanmıyorlar veya hdmi 2.0 spesikasyonunda e arc kullanıyorlar bu filmler için bir sorun teşkil etmezken (bakınız aykutx'in cevabı) 60 hz sınırı nedeniyle xbox, ps5 veya pc olsun oyunlarda sizi 60 fps'ye mahkum etmesi anlamına geliyor

b) 2'nci senaryo pcyi tvye bağlayıp sesi arc ile soundbardan almak çok daha mantıklı duruyor ama bu sefer de tv üreticilerinin çingeneliklerine mahkum oluyorsunuz LG yeni serilerde ki buna sizin alacağınız g1 de dahil DTS desteğini kaldırdı (Samsungda zaten yıllardır yoktu) bu durumda oyunlarda 120hz desteğini alabilirsiniz ancak dts ve türevine sahip filmlerde soundbardan ses alamamanız sonucunu doğurur belki multi lpcm derdinize çare olur diye düşünseniz bile atmos ve dts-x multi pcm taşınamaz en iyi ihtimalle atmos speakerlarınız çalışmaz diğerlerinin ne kadar doğru çalışacağının da garantisi yoktur

2- Apple tvnin zaten ture hd atmos ve dts-x desteği yok infuse pro lisans almış çözüyor ancak passtrough olayı tv ile alakalı lisans olacağından muhtemelen o şeklde de ses alamayacaksınız zaten apple tvyi asal önermiyoruz sadece tvde kullanacaklar için hala en iyi oynatıcı orası kesin

Peki bu kadar yazdın çözüm ne? dediğinizi duyar gibiyim maalesef henüz 4k 120hz ve dolby vision hdmi splitterlar yok şu çip krizinde kısa vadede zor ancak hiç olmazsa filmlerde atmos ve dst-x alalım derseniz

hdmi splitter tvniz dolby vision olduğundan dolby vision geçirebilen modeller olmalı

1ncisi benim kullandığım ve test ettiğim

amazon.com
    ViewHD Prosumer UHD HDMI 4X1 Switch with Audio Extraction | Dedicated HDMI Audio Output | 18Gbps | 4K@60Hz | Dolby Vision & HDR | HDCP 2.2 | Model: VHD-U4X1AS
    https://www.amazon.com/ViewHD-Prosumer-Switch-Extraction-18Gbps/dp/B07PP4QVVW/ref=sr_1_4?keywords=ViewHD&qid=1639573510&sr=8-4

2ncisi daha ucuz ve avrupada olduğundan temini daha kolay (ben test etmedim ancak yurtdışı forumlarda dolby vision geçirdiğini söylüyorlar)

amazon.de
    HDMI Splitter 1 in 2 Out 4K 60Hz 1080P 120Hz 4:4:4 HDR D-olby Vision D-olby Atmos Scaler 4K 1080P, Firmware Upgrade HDCP2.2, Scaler EDID Switch, USB Power
    https://www.amazon.de/HDMI-Splitter-1x2-Mini-60Hz/dp/B083JVPXDY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 15 Aralık 2021; 16:18:11 >

• sadays S kullanıcısına yanıt

Hocam ben dts sorununu da çok basit çözdüm:)) film de ses dts ise elimde bir yedek 2.1 hdmi var xboxa onu takıyorum diğer ucunu da soundbarda in girişine takıyorum hiç dağıtıcı bir hdmi cihazına ihtiyaç duymuyorum daha maliyetsiz çözülüyor herşey:)) ama dts destekli 120 fps bir oyuna hiç rastlamadım denk gelirsem o zaman bu çözmümde işe yaramayacak:)) bu arada artık ikna oldum film izleme platformlarının gönderdikleri ses verileri düşük olduğundan eğer tam randıman ses li bir film izlemek istiyorsak bluray diskini alacağız veya usb ye yükleyip xboxda takıp izleyeceğiz:)) bu arada verdiğiniz teknik bilgiler için çok teşekkürler

• sevgili kardeşim o zaten çözüm değil ki  

biz tak sök yapmak istemeyenler için çözüm üretmeye çalışıyoruz

not: hdmilar usb gibi değildir açıkken takarsanız hem xboxun hem soundbarın hdmi girişini yakarsınız kapat kabloyu sök tekrar tak aç ohhoooo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 15 Aralık 2021; 16:31:15 >
  • sadays S kullanıcısına yanıt

Hocam peki atıyorum netflixi xboxtan açtım dts bir film var, tv sadece aktarıcı görevi görüp soundbardan dts alabilme şansımız olmazmı

• @sadays valla hocam şu an bir bakış acısı daha kazandım LG EVO G1 tv alcaktım hatta almıştım şu an iade ettim :) DTS olayından sonra philips 806 ile kıyasladım ,

806 da DTS var Atmos da var ,

Benim Soundbarın desteklediği sesler ,

bu durumda philips almak daha mantıklı duruyor ,

Nvidia Shield Almakda tabi ayrı bir olay tabi 120 hz olayı olabilcekse ,

olmıycaksa apple tv ile devam edilebilir bu durumda.

Sadece DTS takılarak kıyas yaptıysanız LG Evo için yazık etmişsiniz ki Philips 806 değil G1 muadili Philips Oled 936 modelidir görüntü kalitesi ve tasarım bakımından da lg evo daha üst seviye bir tv dir ki oyun için sundukları çok ağır bir puan kazandırıyor eğer çok oyun ile işiniz yoksa ve bütçeniz müsait ise G1 Evo dan sizin geçebileceğiniz tv sony A90J dir kesinlikle onda DTS de var ve görüntü olarak da başarılı oyun haricinde ama görüntü olarak philips maalesef LG görüntü kalitesini yakalayamıyor belki panel aynı olsa bile çünkü işlemci farkı var o durumda da sizde soru işareti bırakmayacak tek tv sony a90j modelidir o da evo panel zaten philips ve sony panelleri LG paneller

• 
Sayfa: önceki 986987988989990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.