Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (188. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40.625
Cevap
596
Favori
1.969.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bana özelden yazan arkadaşım nakamichi elime henüz ulaşmadı bu hafta elime ulaşacak üst düzey bir cihaz sıkıntınızı söylerseniz duruma göre size özel güncellemede gönderiyorlar teknik desteği iyi neden diye soracak olursanız daha ürün elime geçmediği halde bende bir kaç soru sordum hatta benimle görüntülü görüşme yapmak istediklerini ilettiler ama ben müsait olmadığım için konuşamadık ürünleri iyi araştırıp ondan sonrra almak lazım sorgulama yapmaktan kaçınmayın
  • Sony HT-NT5'te güzel bir sistem fakat JbL bar 5.1 dinledikten durumun ne kadar değişebildiğini güzel açıklamışsınız. Bu yüzden ZF9 değilde bir üst ürünü almak daha mantılı gibi yani Sony HT-ST5000'den bahsediyorum üstelik whathifi.com' da bile öyle-böyle değil tereddütsüz öneriyorlar gerek özellikleri gerekse Dolby Atmos ses deneyimi açısından çok beğenilmiş...
  • mentalform M kullanıcısına yanıt
    Philips Fidelio B8 veya B5'i sanırım mağazaları gezdiğimde sesini dinleme şansı bulurum. Surround ses alanı olarak sadece yatay da değil dikey olarakta sesleri detaylı veren soundbarları tercih etmeye çalışıyorum bu yüzden Fidelio B8, Fidelio B5'ten daha öncelikli olacaktır ama mesala whathifi.com sitesine bakarak hareket edecek olursam Sony HT-ST5000'de ki Dolby Atmos ses başarımını Philips Fidelio B8'den üstün bulmuş. Dediğiniz gibi HT-ST5000'ne DTS:X desteği de gelmiş. Philips Fidelio B8 için DTS:X desteğinden bahsedildiğini henüz bulamadım ve ayrıca sitesinde HDMI 1.4 desteği ve 4k 30fps'ye kadar denirken aslında 4k 60fps destekleyebildiğini teknoseyir videosundan öğrenmiş bulunmaktayım.

Sony HT-ST5000

Philips Fidelio B8

• dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Benim aradığım hem yatay hem de dikey surround seslerde başarım yani yeni nesil ses alanı oluşturmayı başaran iyi bir soundbar almak. Bu arada bazı barlardaki ses kalitesindeki yükseltme, giriş geçikmesi (input lag) ekleyebiliyormuş konsol oyunlarında buna da dikkat çekiyorlar bunu da araştırmak lazım. Kimi barlarda HDMI 1.4 var kimisinde 2.0 bunada dikkat etmek gerekiyor. Surround ses alanı başarımı gerek yatay gerekse dikey açılardan Nakamichi Shockwafe Pro 7.1 ve Sony HT-ST5000 den çok olumlu dönüşler var. JbL bar 5.1 de sadece yatay surround etkisi var. Yatay ve dikey surround ses alanının etkili olduğu modellerden Sony HT-ST5000 için whathifi.com tereddütsüz öneriyor beni şaşırtan ise arkaya konan hoparlörler olmadan bu ürünün bu kadar başarılı olması çünkü eğer öyleyse bu arka hoparlör derdinden de beni kurtarır...
  • Arka hoparlor olmadan yaoilan yorumlar ayni.standartlardaki soundbarlara goredir. Arkada cevreselnses veren hoparlorlu modellerle kiyaslamayacak kadar tecrubeleri vardir. Duz bir satihta dizili hoparlorlu bir soundbar aldiginizda, duvardan yansiyan sesler beklentinizin ustunde cikarsa bir sure sizi mutlu eder. Bu mutluluk arkada kablosuz hoparloru olan bir soundbarin oldugu ortamda deneme yaptiginizda yarim kalir. Hicbir sekilde arkada yer alan hoparlorlerin verdigi tad ve haz olmaz, olmayacaktir.

Daha once de uzunca yazdim ama yeni nesil ses formatlari on plana cikarken asil onemli olan cevresel ses faktoru pas gecilecek hale geliyor.

Soundbarlar yeteneksiz degil ama kablosuz baglanti yapilari nedeni ile tum ozellikleri avr'ler gibi bunyelerinde barindirmiyorlar. Zaten cevresel ses verebilen ayri hoparlorleri sunan markalar oldukca azken, sartlari zorlamak ya butceyi arttirmayi gerektirir ya da arayisinin hic sonlanmasi sonucunu dogurur.

Mesela cogu kisinin hic ilgi alaninda olmayan samsung soundbarlar ve harici wifi hoparlorleri ile cok basarili bir surround basarimi elde edebiliyorum. Atmos yok belki ama 5.1 kanali dect bir avr'yi aratmayacak sesi aldigim icin hic deneyimlemedigim atmosu aramiyorum. Samsung Ms751 var ayrica. Onda da surround samsung hoparlorler var. 751 atmos destegi yok ama ust taraftaki hoparlorleri atmos cozebilen bir multimedya cihazi ile gayet guzel is gorebilecektir.

Sonuc olarak karar verirken detaylarda bogulmayin derin.

Saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-84B7F5BB9

Benim aradığım hem yatay hem de dikey surround seslerde başarım yani yeni nesil ses alanı oluşturmayı başaran iyi bir soundbar almak. Bu arada bazı barlardaki ses kalitesindeki yükseltme, giriş geçikmesi (input lag) ekleyebiliyormuş konsol oyunlarında buna da dikkat çekiyorlar bunu da araştırmak lazım. Kimi barlarda HDMI 1.4 var kimisinde 2.0 bunada dikkat etmek gerekiyor. Surround ses alanı başarımı gerek yatay gerekse dikey açılardan Nakamichi Shockwafe Pro 7.1 ve Sony HT-ST5000 den çok olumlu dönüşler var. JbL bar 5.1 de sadece yatay surround etkisi var. Yatay ve dikey surround ses alanının etkili olduğu modellerden Sony HT-ST5000 için whathifi.com tereddütsüz öneriyor beni şaşırtan ise arkaya konan hoparlörler olmadan bu ürünün bu kadar başarılı olması çünkü eğer öyleyse bu arka hoparlör derdinden de beni kurtarır...
    Arka hoparlor olmayınca , odanızın şekli ve eşyalarınızın dizilimi surrond hissini oldukca değiştiriyor. Bunuda ancak ürünü evinizde deneyimlediğinizde tecrube edebilirsiniz. Yani bu konuda herkesin deneyimi birbirinden farklı olucaktır. Misal, kullandıgım Tv atmos destekli kendi serisindeki ürünlerden hoparlor olarak bir tık daha iyi sesi var. Tv'nin solunda pencere ve perdeler var, ses yansıma yapmıyor orda emiliyor. Tesaduf film izlerken pencere ve tv nin kösenin kesiştiği alana arkadaşım girdi ayakta dikildi. Oturdugum yerden sesin yönün değiştigini hissetim . soldan gelmesi gereken sesler daha net ve etrafımı daha saran sekılde gelmeye basladı. odada pekde eşya yoktu zaten. Sırf bu yüzden ilerde perdenin üzerine sesin yansıma yapmasını sagalaycak bir jaluzi taktırmayı hayal ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 24 Nisan 2018; 22:22:53 >

• quote:

Sony HT-NT5'te güzel bir sistem fakat JbL bar 5.1 dinledikten durumun ne kadar değişebildiğini güzel açıklamışsınız. Bu yüzden ZF9 değilde bir üst ürünü almak daha mantılı gibi yani Sony HT-ST5000'den bahsediyorum üstelik whathifi.com' da bile öyle-böyle değil tereddütsüz öneriyorlar gerek özellikleri gerekse Dolby Atmos ses deneyimi açısından çok beğenilmiş...
    Elbette çok güzeldir fiyat iki katı bütçe meselesi.

• TimFx kullanıcısına yanıt
    Hiçbir teknoloji kusursuz değil zaten. Hemen hemen birkaç model kafam da belirmeye başladı zaten. Nakamichi'ye dolby atmos gelecek olsa şimdiden sipariş ederdim ama sizin Sony yorumlarınızı beklemekte de fayda var.

Şu anda üstünde durduklarım

Sony HT-ST5000
    Nakamichi Shockwafe Pro 7.1Ch
    Sony HT-ZF9 + arka hoparlörleri
    Yamaha YSP-2700

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 25 Nisan 2018; 2:18:33 >
  • İki katı bütçe meselesi de aslında asıl mesele paranla rezil olmamak aldığına değmeli. JBL bar 5.1 hakkında hiç dinlemedim ama örnek bir ürün ve artık o da pek uygun fiyatlı sayılmaz...)
  • CES 2018 fuarında 4 soundbar arasında "Dünyadaki En İyi High-End Soundbar" belirlemek için test yapılmış. Sonuçta en beğenilen ürün Nakamichi Shockwafe Ultra 9.2 DTS:X olmuş.

Yarışmadaki Soundbarlar:

Nakamichi Shockwafe Ultra 9.2 DTS: X
    Sony HT-ST5000
    Samsung HW-K950
    Creative X-Fi Sonic Taşıyıcı

Testin koşullarında ürünler siyah bir örtü ile gizlenerek kayıtlı gruplara dinletilmiş
    https://www.nakamichi-usa.com/best-soundbar-listening-battle-2018/

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 25 Nisan 2018; 2:57:1 >

• quote:

İki katı bütçe meselesi de aslında asıl mesele paranla rezil olmamak aldığına değmeli. JBL bar 5.1 hakkında hiç dinlemedim ama örnek bir ürün ve artık o da pek uygun fiyatlı sayılmaz...)
    Tr de stok kalmadı zaten yeni partide ne zaman gelir bilinmez geldigindede bu uyanıklar satıyor diye zammı bindirir kısaca artık alınası degil, ben soundbar işini noktaladım. inş herkes mutlu olucakları soundbar alır der konudan uzarım.

• sony ürünü güncel üründür ve güncelleme desteği olan bir üründür alanların dvr bluray vs uyum sorunu olacağını sanmam geri dönüş sağlamadığınız sürece çözüm üretemezler eksikleri muhakkak sony firmasına bildirin
  • Merhaba. Konuya baktım da herkes pahalı ürünlerin muhabbetini yapıyor. Peki aliexpress'ten şöyle 30-40 dolara alabileceğimiz ve iş görecek bir soundbar yok mudur? Eğer bunlar iş görmeyecekse en ucuza ne alınabilir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim yeni ürün Sıfır kapalı kutuda bugün geldi ve kurulumu yaptım. Fazla deneme şansım olmadan dışarı çıkmak zorunda kaldım. Şükür herhangi bir arızası yok. Gayette güzel çalışıyor.

Zaman bulduğum ilk vakitte JBL Bar 5.1ch için kısa bir video çekip merak edenler için paylaşım yapacağım.

Herkese iyi günler dilerim.

• arandur kullanıcısına yanıt
    Arcelik bayilerinde grundig, lg sj2 gibi modeller en ucuz fiyata satilanlardir.

Burada sadece pahali modeller konusulmuyor onceki sayfalarda bilunabilir yorumlar. Ancak aliexpress soundbar tecrubesi olan gormedim. Varsa ornek modeliniz paylasin ki teknik ozellikleri uzerinden belki yorum yapilabilir.

Saygilarimla.

• Samsung ms serisi basliginda arkadaslar guzel bir haber paylasmislar. Artik samsung ms serisi icin surround secenegi gelmis bulunuyor. Diger seriler ile uyumlu ise bircok samsung kullanicisi icin surround secebegi cok da uygun fiyata artik saglanmis olacak.

Saygilarimla.

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=132572642

• Birkaç gün önce bir mesajım vardı bu konuda, bütçem az olduğundan mı nedir ilgilenen olmadı..

Birkaç model belirledim ve bazı sorularım var. Benimle ilgilenebilecek birisi çıkarsa bahtiyar olurum..

• Ohol Oula kullanıcısına yanıt
    Mesajinizi alintilasaydiniz daha iyi olurdu. Kullanan, deneyimi olan yazar muhakkak.

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Aynı mesajı 2 kez atmıştım, ses seda çıkmayınca silmiştim. Bu konularda pek bilgim olmadığından model belirlemek yerine birkaç sorum olacak ve öneri isteyeceğim. Bir de tabii kendi belirlediğim modeller de var.

• Beyler M550 kullaniyorum. Hepsiburadaya Swa-8500s gelmiş alsam M550 ile kullanabilir miyim Türkiye de swa destekli mi?

• 
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.