Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40.634
Cevap
596
Favori
1.970.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
55. Sırada  bugün en iyi #14
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar tabiki yeni modeller eskisinden daha iyi olmazsa piyasa sıkıntıya düşer her yeni modelde ses iyileştirmeleri özellik yükseltmeleri filan bunlar gerekli elektronik aletler yerinde saymıyor her yeni modelde yeni özellikler karşımıza çıkıyor tabi yeni sürümler daha çok cihazı destekliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: donjuan008

arkadaşlar tabiki yeni modeller eskisinden daha iyi olmazsa piyasa sıkıntıya düşer her yeni modelde ses iyileştirmeleri özellik yükseltmeleri filan bunlar gerekli elektronik aletler yerinde saymıyor her yeni modelde yeni özellikler karşımıza çıkıyor tabi yeni sürümler daha çok cihazı destekliyor
    Bende her yeni modelde bekliyorum bir degişiklikte sony yeni soundbar zf9 bekledigim gibi gelmedi. Sub birebir eski model nt-5 aynısı bu tip soundbarlar sinemaya yönelik oldugu için sub da degişim arıyor insan. Konuda bir arkadaş almıştı amazondan geldimi ? fikirlerini bizle paylaşssa .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Easy Ice

Bende her yeni modelde bekliyorum bir degişiklikte sony yeni soundbar zf9 bekledigim gibi gelmedi. Sub birebir eski model nt-5 aynısı bu tip soundbarlar sinemaya yönelik oldugu için sub da degişim arıyor insan. Konuda bir arkadaş almıştı amazondan geldimi ? fikirlerini bizle paylaşssa .

Alıntıları Göster
    Bu cumartesi ZF9 ve Surround Hoparlörlerini hepsisony'den bende sipariş ettim. Bu hafta içi elime geçerse deneyimlerimi bende paylaşırım. Bir kaç gün kullandığım LG SJ9'u cayma hakkımı kullanarak iade ettim. Tüm ses ve HDR formatlarını desteklediği, kendine özel surround hoparlörlere sahip oldugu için ZF9'u sipariş ettim. Ben ürünü filmler için aldım, müzikle pek ilgilenmiyorum. Ürün hafta içi elime ulaşırsa müzik performansı hakkında fikrimide burda paylaşırım. Fakat bence bu göreceli bir konu, benim beğendiğim sesi, siz beğenmiyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 16 Nisan 2018; 1:12:58 >

• maalesef 19 nisanda gelicekmiş bende bekliyorum sabırsızlıkla eski model almayı düşünmedim sonuçta para biriktiriyoruz olmuşken yeni model olsun dedik incelemelerimi paylaşıcam fotoğrafta koyarım inşaallah
  • TimFx kullanıcısına yanıt
    zf9 un bizi üzeceğini sanmıyorum inceleyenlerden tam not almışken vazgeçmek olmazdı apartman dairesinde zaten filmi istesende çeyrek sesle dinleye bilirsin music modlarıda okadar kötü değildir sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TimFx

Bu cumartesi ZF9 ve Surround Hoparlörlerini hepsisony'den bende sipariş ettim. Bu hafta içi elime geçerse deneyimlerimi bende paylaşırım. Bir kaç gün kullandığım LG SJ9'u cayma hakkımı kullanarak iade ettim. Tüm ses ve HDR formatlarını desteklediği, kendine özel surround hoparlörlere sahip oldugu için ZF9'u sipariş ettim. Ben ürünü filmler için aldım, müzikle pek ilgilenmiyorum. Ürün hafta içi elime ulaşırsa müzik performansı hakkında fikrimide burda paylaşırım. Fakat bence bu göreceli bir konu, benim beğendiğim sesi, siz beğenmiyebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Bende jbl 5.1 almaya kafama koymuştum arkadaş aldı. onda dinledim. filmlerde çok çok muazzam, haftaiçi alıcaktım bütçeyi ayarladım pipirikliyim ya kafama takıldı atmos dtsx gibi codekleri destekleyen zf9, şuan dinleyebilecegim bir yerde yok sizlerin yorumunu bekliyorum.
    Zf9 hepsisony sitesinde stokta kalmadı yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easy Ice -- 15 Nisan 2018; 18:53:43 >

• quote:

Bende jbl 5.1 almaya kafama koymuştum arkadaş aldı. onda dinledim. filmlerde çok çok muazzam, haftaiçi alıcaktım bütçeyi ayarladım pipirikliyim ya kafama takıldı atmos dtsx gibi codekleri destekleyen zf9, şuan dinleyebilecegim bir yerde yok sizlerin yorumunu bekliyorum.
    Zf9 hepsisony sitesinde stokta kalmadı yazıyor.

Alıntıları Göster
    Ben ürünü Amazondan almak üzereydim, sonra bu başlığı okurken 8 nisanda Türkiye'de satışa çıktıgını ögrendim. 11 Nisan Çarşamba günü baktığımda stokta yoktu, tesadüfen cuma baktığımda ürünler stoğa girmişti.Tükenme endişesiyle cumartesi ögleden sonra sipariş geçtim. Cumartesi akşamı tekrar baktıgımda tükenmişti. Alanlar belliki, surrond hoparlorlerle birlikte sipariş geçmişler, onlarında stoğu tükenmişdi.

Jbl 5.1 tasarımı gerçekten orjinal benimde hoşuma gitti ama güncell hiç bir formatı desteklemiyor üzücü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 15 Nisan 2018; 22:48:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TimFx

Ben ürünü Amazondan almak üzereydim, sonra bu başlığı okurken 8 nisanda Türkiye'de satışa çıktıgını ögrendim. 11 Nisan Çarşamba günü baktığımda stokta yoktu, tesadüfen cuma baktığımda ürünler stoğa girmişti.Tükenme endişesiyle cumartesi ögleden sonra sipariş geçtim. Cumartesi akşamı tekrar baktıgımda tükenmişti. Alanlar belliki, surrond hoparlorlerle birlikte sipariş geçmişler, onlarında stoğu tükenmişdi.

Jbl 5.1 tasarımı gerçekten orjinal benimde hoşuma gitti ama güncell hiç bir formatı desteklemiyor üzücü.

Alıntıları Göster
    Surround hob derken sitelerinde goremedim hangileri bu soundbar ozelmi çıktı? Kodecler kafama takilmasa jbl coktan almistim. Muallakta kaldim bu hafta bir seçim yapmak zorundayim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Surround hob derken sitelerinde goremedim hangileri bu soundbar ozelmi çıktı? Kodecler kafama takilmasa jbl coktan almistim. Muallakta kaldim bu hafta bir seçim yapmak zorundayim.

Alıntıları Göster
    evet
    https://www.hepsisony.com/
    Sony SA-ZF9R için Kablosuz Arka Hoparlör Fiyatı ve Özellikleri - Hepsisony.com
    http://www.hepsisony.com/sony-ht-zf9-icin-kablosuz-arka-hoparlor

• Herkese tekrar merhaba,

Son 10 gündür bende iyiden iyiye kaptırdım kendimi ve soundbar arayışına giriştim yine. Sağ olsun, buradan da birkaç destek ve öneride bulunan arkadaşlar oldu.

Dün kısa bir vaktim vardı ve bir iki mağazaya gidip Samsung HW-MS6501 ile LG SJ9 Dolby Atmos 5.1.2 Ch ürünlerini dinleme fırsatı buldum. birde Philips fidelio B5 4.1 olan ürünü dinledim.. Samsung HW-MS751 modelini de dinlemek isterdim lakin açık ürün yoktu mağazada..

Çok kablo derdi ve yer işgal etmesin diye Samsung HW-MS6501 alma niyetine girmiştim. Evimdeki Curved TV ile tam uyumlu, TV standına oturabiliyor. Denemeye gittiğimde aradığım ürünün olmadığına karar verdim. Hiçbir şekilde surround etkisi yaşatmadı bana. Evet güçlü ve harici SW olmadığı halde oldukça dolgun temiz bir sesi vardı.

Sonrasında Atmos desteği ve fiyatının oldukça düşmüş olmasından dolayı (1.999 TL) LG SJ9 denedim. Daha güçlü ve detaylı sesler duymama rağmen onda da sanal bile olsa surround etkisini yaşayamadım. (mağazada, açık ortamda olduğumuz için olabilir) Birde ürün çok geniş geldiğinden vazgeçtim.

Yaklaşık 1 haftadır üzerinde durduğum ve bir çok yorum okuyup videosuna baktığım bir ürün beni çok etkiledi. Nakamichi Shockwafe Pro 7.1Ch Amerika Amazon üzerinde 4 farklı modeli bulunan bu markanın başlangıç fiyatı 500 USD fakat TR gönderimi yok ne yazık ki.

Tesadüf eseri 3 gün önce TR de bu ürünün başlangıç modeli DTS 7.1ch 400w olanı satan bir firma buldum. Aynı zamanda DTS X 7.1ch 600w olanıda satılıyor.

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)

4500 ile 5150 TL civarı bu iki ürünün fiyatları. Açıkçası bütçe bakımından da kendimi 1500 ile başlayıp 2 bin civarına kadar zorlamayı düşünürken, gördüm ki beni memnun edecek ürünler bu fiyat aralıklarında değiller. Almak içinde almış olmak istemediğim için şuan 3500 civarına kadar çıkmış durumdayım.

En başından beride aklımı kurcalayan JBL Bar 5.1 ch modelini alayım bitsin bu arayış derdi diyorum ama bir türlü ürünün bulunduğu mağaza bulup deneyimleyemedim. aldıktan sonra bir sürpriz ile karşılaşmak istemediğimden tereddüt yaşıyorum.

Burada ürünü denemiş, dinlemiş ve aldıktan sonra yorumda bulunmuş 2 kişi olmuştu. yorumlarını dikkate aldım. Amaç sadece film izlemek olacak. Haliyle TV izlerken de sürekli aktif kullanılacak. Muhtemelen Optik kablo kullanacağım sürekli tak çıkar yapmamak için.

Filmler Harici depolama biriminden TV ye bağlanarak, ayrıca D-Smart TV yayını olduğundan HDMI ARC ile sesi aktaramam.

Şuan Nakamichi Shockwafe Pro modeline de kaydığım için JBL Bar 5.1 ile ikisi arasında kararsızım. JBL de kablosuz ve zahmetsiz uyduların olması büyük bir avantaj ve kolaylık benim için. Yaklaşık 1000 TL gibi daha uyguna gelmiş olacak. Her ikiside Atmos destekli değiller.

Sony HT-ZF9 da niyetime giren bir ürün oldu ve tahmin edilenden daha uygun fiyata girdi TR de. Bar+uydu hop almak istesek 4200 TL yapıyor. Tek artısı ise Atmos destekli olması. oraya çıkana kadar Nakamichi tarafı ağır basıyor. Bu seferde fiyat unsuru devreye girince yine JBL tarafına kayıyorum.

Çok uzun yazdığımı fark ettim, kusura bakmasın kimse. 1 kere alıp uzun süre pişmanlık duymadan kullanmak istiyorum. Kafam karışık ve çok titiz, hassas biriyim. Karar vermek zor geliyor..

Okuyup yorumda bulunacak olanlara şimdiden teşekkürler..

• Mrb bende Soundbar araştiriyorum surround ses seviyorum philips fidelio b5 dinledinizmi fikriniz ne yönde oldu yan 2 kolon kablosuz ayrılıyor 10saat sarj suresi var mediamark dinleme şansım oldu ben çok beğendim fiyati düşmesini takip.ediyorum sürekli bir ara hepsiburada 2600tl düştü yarin alırım dedim 12 saat sürmedi indirim fiyat artti alamamdim şuan 2950 civarlarinda jbl 5.1 olumsuz mid eksikliği yorumları okudum vazgeçtim

• quote:

Orijinalden alıntı: uguryuzak

Mrb bende Soundbar araştiriyorum surround ses seviyorum philips fidelio b5 dinledinizmi fikriniz ne yönde oldu yan 2 kolon kablosuz ayrılıyor 10saat sarj suresi var mediamark dinleme şansım oldu ben çok beğendim fiyati düşmesini takip.ediyorum sürekli bir ara hepsiburada 2600tl düştü yarin alırım dedim 12 saat sürmedi indirim fiyat artti alamamdim şuan 2950 civarlarinda jbl 5.1 olumsuz mid eksikliği yorumları okudum vazgeçtim
    Olumsuz yorum bende denk geldim ama cogunluk olumlu ve dinledim kodec olyı aklıma takılmasa direk alırım

• uguryuzak U kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Evet fidelio 4.1ch olanı da denedim. Telefonum ile BT yoluyla bağlanıp ayrılan 2 hopu yan kısımlara koydum. Mediamark ta sadece teşhir kalmıştı. Atmos, DD ve DTS videolar açarak yüksek seste dinledim. surround etkisini yaratmadı diyemem hoşuma da gitti. ayrılan 2 hopun sesi biraz az geldi. ayarlanıyormu bilemiyorum. fazla kurcalamadım. Şuan 3 bin civarında fiyatı. 4.1ch olduğundan az daha koyup JBL kalitesi ile 5.1ch mantığı ağır bastı.
  • Tekrar merhaba,

Bende aynı sizin gibi ince düşünen en iyisine karar vermeye çalışan ve çok araştıran pipirikli biriyim :)

Zamanımın olmayışı sebebi ile satın almayı bile İnternet üzerinden yapacağım. Şuan JBL deki kararsızlığım dinleyememiş olmak. yığınla video ve yorum okudum. Tek ortak nokta müzik konusunda daha iyi veren barlar olduğu. film konusunda şiddetle tavsiye ediliyor. Benim tek alma sebebim Film olacak. onun içinde sadece gece 12 den sonra vaktim oluyor ve kısık sesle bütün ayrıntıları surround etkisi ile duyabilmeyi istiyorum.

Şuan en uygun TeknoSA da buldum. 3.449 TL fiyatı. doğubanka gidebilsem alıp dönerim muhtemelen. zaman ayıramıyorum işte.. Bilgi için teşekkürler..

Ayrıca ben filmleri yüksek kalite indirip öyle izliyorum. Şuan indirdiğim filmlerin neredeyse hepsi DD yada DTS destekli. TrueHD bile çok nadirdir. Atmos etkisi böyle Bar ile olacak şeymiş gibi durmuyor bana göre. Birde ben arşiv yaptığımdan TR sesleri bulup encode ediyor dual olarak saklıyorum. TR seslerin de malumunuz neredeyse hepsi DD yada Ac3 formatlı 5.1ch yada 2.1ch oluyor.

Benim bu ürüne yatırım yapacak olma sebebim, ileride 4K HDR player falan alırsam desteği olsun, bir daha değişmek zorunda kalmamak..

• teknosa mediamarkt gibi geniş yerlerde sesi açıyolar müşteriyi kırmamak için zaten oynattıkları filmler dts dolby oyüzden efetler geniş alana yayılıyor kablosuz hoparlör olması fidelioyu öne çıkartıyor ama daha kalitelileride heralde 4800 den başlıyordur aslında sonynin hifi amfi modelleride indirimde galiba dinlemek lazım
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Bu nakamichi Japon (1948 den beri..) değil sanırım..Orjinali ses ile ilgili ürünleri var ama soundbar sadece amerika linkinde?
    http://www.nakamichicaraudio.com/
    https://www.nakamichi-usa.com/

**Japon değilmiş :(

İnternette Ses Test /Sound test videoları göremiyorum..Hep yorum, anlatım vs var..gercek ses dinlense az çok bilgi sahibi olunur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 16 Nisan 2018; 18:43:53 >
  • Teknomarketlerde kulak cok cabuk aldatilir. Kaliteli ses ile siddetli ses arasindaki farki anlamayan aliciyi bas sesleri dinleterek ne kadar guzel cihaz oldugunu ikna etmeye calisan satis anlayisi, zaten ses cikisinin buyuk bolumunu subwoofera yukleyen bu sistemleri aksiyonlu, patlamali, diyalog yerine efekti bol olan demolarla aliciya begendirir.

Eger kullanicinin ilk ses sistemi deneyimi olacaksa sorun yok ancak ne istedigini bilme yolunda ilk adimlari atanlar genelde bu asamada hata yaparlar, memnuniyetsizlikleri ikinci bir masrafa yol acar butceleri varsa. Eger ek butce olusmazsa bu sistemlerle mutsuz yasarlar.

Benim bu noktada onerim muhakkak bildiginiz bir muzik ya da film demo usb'si ile magazalari dolasin. Sesi cok actirmayin. Kaliteli cihaz dusuk seste dengesini ve ses rengini zaten belli eder. Muhakkak kumanda isteyin. Menuleri biliyorsaniz ayarlayin, bilmiyorsaniz bas ve tizi en yuksege almasini talep edin. Surround etkisi icin bildiginiz filmleri belirleyin. Mesela gecmisi olmayan adam 1. Filminin baslangicindaki deniz sahnesinde simsekler ve deniz sesi guzel bir surround denemesidir. Ya da seytanin avukati filminde kilise bahcesindeki kus ve bocek sesleri bol patlamali demolardan cok daha guzel bir test metodudur.

Imkan varsa muhakkak oturarak dinleyin ya da comelin. Telefondan bt ile yaptiginiz testlerde telefonunuzdakineq ayarlari pure ses kalitesini almanizi engeller, aldatici olabilir. Baska test imkani yoksa tabi ki bt yine de bir yontemdir.

Saticinin begenmediginiz bir cihazla ilgili sizi yonlendirmesine ve soyledikleri ile kendinizi ikna etmeye calismayin. Kötü Evlilik gibi bazi seyler aldiktan sonra duzelmez:) Bazi cihazlarin hoparlorleri dinledikce acilir. Soundbarda bu acilma olayi surucu boyutlari nedeniyle sınırlidır ama yine de olumlu gelismeler olabilir. Yanliz cihazin ses rengi kotuyse acilma onu duzeltmez.

Amfi kullananlar bugune kadar kac ses codekinin gelip gectigine sahit olmuslardir ancak 3 temel laboratuvar var. Dolby digital. Dolby theatre System, ve Lucas'in THX'i. Thx ust seviye codectir ve jurassic park, star wars gibi filmler haricinde kullanilmasa da prestij markadir. Eger bir soundbar thx destekliyorsa diger turev ses codeclerine gerek yoktur. Cunki thx her cihaza patentini vermez. Dolby Digitalin yanina gelen. True, plus vs. Gibi uzantilar aslinda cok onemli degildir. Atmos da aslinda 7.1 sistemin surroundlarinin farkli konumlandirilmis hali. Temeli farkli olabilir, daha karisik algoritmasi da olabilir ama 5.1 ile 7.1 arasindaki farkin oneminin kalmamasi gibi atmos da gelip gecici olabilir. Su anda cogu soundbarda bu laboratuvarlarin codecleri uzerine gelistirilen dsp'ler yerine kendi argelerince gelistirilen dsp'ler kullaniliyor. Soundbarlar kendi bilesenleri ile hazir geldiginden ses siddeti arttikca bozulmayi engelleyen daclari ust seviye cihazlarda zaten sunuyorlar. 24 bit, 32 bit daclar iyi is cikariyor. Yani kaliteli bir cihazin sesi 15.'nci kademede nasil bozulmuyorsa 50.'nci kademede de ayni kalitede gelecektir.

Biraz uzun bir yazi oldu belki ancak kagit uzerinden verilerle cihaz almak isteyen arkadaslarimizin, bilgi birikimi oldukca yogunlastigi bu sayfalardaki inerilerle kendi begendikleri cihazi muhakkak dinleyerek bulabileceklerine inaniyorum. Genelde her cikan ust model en iyisi olmaz. Genelde bir model serisi belli bir noktada zirve yapar sonra kalite dususu baslar, o cihaz uzerinden miras yer markalar. Midel numarasina degil, ses kalitesine bakin diyerek sonlandiriyorum.

Saygilarimla.

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Belki görmüşsünüzdür ama fikir vermesi açısından paylaşıyorum bir kaç video. Japon değil evet. Amerika menşeli bir marka.

Link olarak ekliyorum ki konu içinde sayfada çok yer kaplamasın. 9.2 ch olanı CES 2018 de en iyi bar seçilmiş. Aynı fiyat bandında alınabilecek en iyi ürün olarak belirtilmiş.

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Çok güzel, açıklayıcı ve bilgi yüklü bir yazı olmuş elinize sağlık.

• nakamichi 9.2 modeli incelemelerde olumlu bulunmuş kullananlar memnun Elite 7.2 DTS-X $799.99/Pro 7.1 $499.99/Pro 7.1 DTS-X $649.99/Ultra 9.2 DTS-X $1,099.99/
    Dinesh Mudgilyoutube
    Nakamichi - Shockwave ultra 9.2 channel DTX soundbar system
    https://www.youtube.com/watch?v=zDbbdu1adwU

• 
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.