Samsungun fiyatinin artmasi samsung sisiriliyot diyen kisi icin niye onemli olabilir? Herkese sn5 cok iyi baska cihaza gerek yok, atmos vs. Hikaye diyerek amiral gemisi modellere para verenleri enayi durumuna dusuen kisi niye 1 ay icerisinde sq95r alsin ve sonrasinda da saticiya sordum Lg daha iyi desin? Polemik cok da iste yaziyorux hala. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SOUNDBAR [ANA KONU] (1586. sayfa)

-
-
Dedigi bana mantıklı geldigi icin katıldım yoksa taraf tutmuyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Satıcı elinde olan ürünü övmeye kalkar. Başkasını kötüler. Bu da satıcıya sorarak almış. Akıl küpü maşallah. Bir zamanlar TV bakmak için Vatan Bilgisayara girdiğimde eleman bir modelin önünde durdurup, abi bu TV sana çok yakışır dedi. Gülecem gülemiyorum. Özellikleri ne dedim. 65 inch. LED TV, Sesi çok iyi. Son model. Diğer modeller paneli bu markadan alıyor demişti. Bi de video izletti. Video da vektörel çizimlerin olduğu bi video ile. Yukarı bak çizgi filminden bir kesit. Manzara videosu ya da siyah ağırlıklı bir video falan değil. Fald mı diye sordum. Bi duraksadı. Ne olduğunu anlayamadı sanırım. Muhtemelen falddır abi en son modeli bu dedi. Satıcıların hepsi için demiyorum ama böyle yavrular da var maalesef teknoloji mağazalarında. Bazıları da görüntüye bakarak buna itelerim bu ürünü diye düşünüyor sanırım.
Neyse Samsung Q990C'yi alırken 2 aylık süreç içinde bırak sadece buradaki konuyu boş zamanlarımda bir çok yabancı inceleme sitesini, forumları, alışveriş sitesinin yorumlarını, YouTube incelemelerinin altındaki yorumları bile okudum. İspanya'daki siteler, Çek Cumhuriyeti'nin forumlarına varana kadar gezdim. Yetmedi Niğde'den kalktım Adana'ya gittim. Yerinde inceledim. Diğer soundbarlarla karşılaştırarak aldım. Birkaç model arasından eleye eleye en son buna karar verdim. Yine de beğenmediğim yanları var. Bunlar da genelde göz ardı edilecek ve başka yöntemlerle giderilecek sorunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akinci51 -- 17 Ocak 2024; 13:5:10 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
beğenmediğiniz kısımları neler?
-
Üstadlarım kıymetli abilerim arkadaşın yazdığı bir noktaya katılıyorum sizde çok iyi biliyorsunuzki bu formu takip eden bir sürü satıcılar var ve hangi ürün çok tutuluyorsa ona diğerlerinden fazla zam yapmışlardır bu tecrübeyle sabittir bilginiz olsun
Bu olay LG snr 11 de yaşanmıştı çıkış fiyatı 6.300 TL olan cihaz bir anda 10 bin kusurlere çıkmıştı
Gördüğüm kadarıyla, web sitelerin CES 2024 en iyiler seçmelerinde Samsung 990d ve LG s95tr başa baş gidiyor.
Klipsch Flexus'dan da bahsedenler var.
-
LG SN11R duyuru fiyatı 4500TL idi ama geldiğinde 4999TL'den satıldı. Ben o rakama almıştım. Sonradan 6,7.5,11.5 olarak güncellendi. Ama sebebi talepten ziyade kur artışları idi. Bir de sürekli stokta olmuyordu. Arada gelene kadar kurlar artıp TL fiyatı artıyordu. Samsung Q950A mesela çok talep gördüğü dönemde de fiyatı indirime girmişti. 10K'ya satılmıştı. 12-13K iken. Q990C son dönemde biraz fazla arttı. Ama yine talep kadar kur artışının fiyata yansıtılması da vardır bu artışta.
Q990D Haziran-Temmuz döneminde gelirse TL olarak sanırım 42999 gibi fiyatlar görürüz ve 30K'lık Q990C gözümüze düşük bile gelebilir.
-
Soundbar konu başlığında
Yarbay Albay rütbeli olan ihtiyarlara güvenmeyin.
Birçoğu Samsung çalışanları, satılan her Q990 modelden prim alıyorlar.
Bu yazı burada duracak, illa ki millet okuyunca görecek.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Samsung Q990D çıksın bi test edelim bakalım hangisi daha iyi.
LG den güzel bir yanıt geleceği kesin Q990C dinlemiştir LG ekibi :)
Samsung ekibide Dragon dinlesin baksın bari az yakın bir şey çıkarsın Q990D Pro gibi bişey.
Klipsch TR'ye gelse bile fiyatı Q990D ve S95TR modellerinin en az %50 veya muhtemelen 2 katı olacaktır. 5.1.2 sistem MSRP Core 100/Core 200 ile 850/1000USD.
TR'de hiç acımazlar fiyata. Klipsch olduğu için. Belki Amazon.TR getirirse indirim günlerinde "makul" bir rakama satabilir.
-
Her dönem, her alanda bir veya birkaç ürün parlar, insanlar rağbet ederler, piyasada bundan etkilenir. Bunun lafının edilecek nesi var ki, malumun ilamı, çocukça bir söylem.
Ben de forumdaki bir satıcı arkadaştan satın almıştım, piyasa fiyatının altına vermişti; ama öncesinde avforums, ratings, reddit ve diğer son kullanıcının görüş bildirdiği forumları da inceleyip satın aldım.
O arkadaşın argümanları çürük ve katılınacak bir fikir göremiyorum. Önceki mesajına verilen cevapları değerlendirmeden bir kademe dozu artırdı ve ithamlara başladı. Bir arkadaş daha yazmıştı, dönem dönem hangi ürün başarılıysa o önerilmiş ve o marka ve ürünlerin lafı çok edilmiş. Ayrımcılık veya fanlık bir durum yok. Hoş, insanlar fan da olabilirler, dürüst olduktan sonra kim karışabilir ki. Fakat eğriye eğri, doğruya doğru diyebilmek şart.
Aynı muhabbetler Oled başlığında da yaşandı, hatta daha ileri gidip siz aslında bu ürünleri kullanmıyorsunuz, satıcısınız, insanları aldatıyorsunuz falan demeye kadar varmıştı. Sonradan sahte hesaplarla yazdıkları anlaşıldı, banlandılar vs. Sonraki meajlar bu minvalde gelirse şaşırmayacağım.
-
işi gırgıra vurduralım dedik ama sen pokunu çıkardın kimmiş samsung çalışanı ispat et yoksa seni tüm forum huzurunda müfteri ilan ederim haddini bil
-
Sizde işin suyunu çıkardınız itham ettiğiniz arkadaşları yıllardır tanırım lütfen soylemlerinize dikkat edin itham ettiğiniz arkadaşlar buranın maaşlı elemanları değil değerli zamanlarını ayırıp burda sorulanlara cevap veriyorlar
Q800C geldi ancak Amazon prime ve disney plus ta dolby atmos yazısı geldi. İki kez İ ye basınca soundbar infosunda Multi PCM channel yazıyor ayrıca içeriği başlatınca herhangi bir Dolby yazısı belirmiyor. Diğer samsung kullanıcılarında nasıl? Q990c de vs.
Q800c için şuanlık görüşümde TCL ts8132 den çok daha iyi ses kalitesine sahip ama 14k parada etmez bir alet. Lg 50 uq81006lb kendi hoparlörü öyle ekstrası olmayan basit hoparlör ama çokta izlerken farkı yok. İade kabul ederlermi acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tvnin ayarlarından düz geçişi aktifleştirmen lazım amazon ve disney bağlı alete bakıp yazıyor ekrana bir nevi afiş gibi düşün giden sesle alakası yok
tvnin seç çıkışını arc veya e-arcye al ses biçimi düz geçiş olacak
-
birkaç gün/hafta önce tavsiye istemiştim.
kendi adıma son durumu paylaşayım.
samsung ve Lg ikisini de denedim ama 2 kumanda kullanmamak , TV-soundbar iş birliği olsun diye de gittim LGs95qr aldım.
ilk defa dün bir film izleyeyim dedim , ki film ses seda açısından zengin bir film değil.
kaynak apple tv - tv oled - kablolar 2.1 falan filan...
sonuca gelirsek ,
memnunmuyum ? Hayır :(
mutlumuyum ? Hayır.
Avr'deki tokluğu yakalayamadım...
bu belki LG kaynaklı , belki ondan kaynaklı belkide bir başka sebepten.
Ama soundbarda o hazzı yakalayamayacağımı yerinde test etmiş oldum.
dün gece gece 3-4'e kadar yatakta düşündüklerim ; ilanı kaldır - kolileri boşalt avr yerine koy. Oda için yeni süpürgelik al kabloları gizle ( oda yeni boyandı tadilat gördü , vurdu kırdı da yapamam )
avr tekrar kur , soundbarıda ilana koy.
bu yazdıklarım soundbarları kötülemek maksadı taşımamaktadır.
sadece benim hayal kırıklığımdan ibarettir.
avr'den soundbara geçen arkadaşlar bilmiyorum neler hissetti ama bende ki son durum budur.
sağlıcakla...
-
Q990C ile ilgili olarak ürünün kabloları çok kısa, istediğin gibi yerleştiremiyorsun. O yüzden Amazon Almanya üzerinden Deleycon marka biri 5 metre, biri 10 metre uzatma kablosu almak zorunda kaldım.
Arka hoparlörlerin sesi yetersiz. Televizyon ve PC'ye birlikte bağlıyorum. Salonun uzunluğu 6 metre. Soundbar, tv ve pc ile birlikte en başta. Arka hoparlörleri de odanın estetiği açısından en sona koymak istiyorum. Ancak arka hoparlörlerden verim alamıyorum. Salonun ortasına koyduğum takdirde ise görüntü kirliliği oluyor ve stand gerekiyor. Ürün 656 watt yerine keşke 800-1000 watt arasında olsaydı da arka hoparlörlerin gücü artırılsaydı. Q990C'yi müzik için de kullanırım diye düşünüyordum. Sinema ve oyun performansı eksiksiz. Müzikte biraz geride kalıyor. Basslar yeterli ama yumuşak, midler yetersiz, tizler gayet iyi. Logitech z906'daki gibi bir bass performansı isterdim. Baslı şarkılarda istediğin etkiyi alamıyorsun. Ancak tiz ağırlıklı şarkılarda keyifli. Müzik performansı olarak 10 üzerinde 7 diyelim. LDAC ya da AptX Adaptive gibi codec destekleri olsa tadından yenmezdi. Yine de işimi görüyor. Müzik için başka bir ürün aramıyorum. Ürün müzik odaklı olmadığı için bunları eksiklik olarak görmek mantıklı mı bilmiyorum. Haksızlık etmeye gerek yok. Yine de hepsi bir arada bir ürün fena olmazdı.
Soundbar boyut olarak çok uzun, bu surround efekt için gerekli olsa da, televizyon altına yerleştirmek için sıkıntılı. Evde hem Sony 65XG9505 hem de TCL 55C745 tv var. İkisi de tv sehpası üzerinde. Soundbar sony'nin yanlara konulan iki ayağı arasına sığmıyor. TCL'in ise ortadaki ayağının üstüne koymak gerekiyor ama kayıyor. Sehpanın ön tarafında ise yeterli alan yok. Soundbar'ı mecburen standın üstüne koyup, dengeyi sağlamak ve kaymayı engellemek için sağ ve sol tarafının altına birer kitap koymak zorunda kaldım. O da sırıttı. Aynı zamanda yüksekliğinden dolayı tv'nin alt tarafından biraz görüntü çalıyor. Bu durumda TV'yi duvara monte etmek daha mantıklı gibi. Televizyon sehpası üzerinde kullanmak için sehpanın eninin çok geniş olması gerekiyor.
Bu yazdıklarımın hepsi de çözülebilecek sorunlar. Genel kullanım olarak gayet memnunum. Apartmanda olduğumuz için tam performans kullanamamak can sıkıyor. Azıcık sesini açsam, diğer odadan hanım koşup geliyor. Komşular rahatsız olur, kıs sesini diye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akinci51 -- 17 Ocak 2024; 18:4:48 >
-
Dolby Digital Plus yazısı soundbarda belirdi. İçeriği başlattığımda halen daha Atmos vs gibi dolby simgesi çıkmıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
o zaman işin tümden yaş tv herhalde 2017 öncesi atmos gönderemiyor demektir soundbara media player alıp sounbdara bağlayacaksın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X