Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (1075. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
40.680
Cevap
598
Favori
1.975.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10731074107510761077
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Q950A soundbarı DTS ses formatını çalmıyor değil mi? Ona göre almaktan vazgeçeceğim. Yeni aldığım Samsung TV de bu formatı oynatmıyor.

Ürün: SAMSUNG HW-Q950A/TK 616W 11.1.4 Kanal Dolby Atmos Soundbar

Oynatma Formatları: AAC, MP3, WAV, OGG, FLAC, ALAC, AIFF

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mstfmd kullanıcısına yanıt
    DTS formatlarını oynatıyor Q950a. Tv desteklemediği için hdmi direkt soundbara bağlamanız lazım sadece. Yeni model birçok tv desteklemiyor artık DTS’i. O sebeple soundbardan bağlanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfo21 -- 27 Mayıs 2022; 2:21:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alfo21 A kullanıcısına yanıt

merhaba'lar özelliklerine bakınca dts yok, emin misiniz oynattığını alırsam çöp olur benim için.

Desteklemez olur mu hiç hocam ? Özelliklerine nereden bakıyorsunuz ? Kendi sitesinden incelesenize

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)samsung tr
    HW-Q950A 11.1.4ch Soundbar (2021) | Samsung Türkiye
    https://www.samsung.com/tr/audio-devices/soundbar/q950a-black-hw-q950a-tk/
  • gomen64 G kullanıcısına yanıt

Evet Hocam avforumdan yazmışlardı.

"Xbox oynuyorsanız Samsung 2021 serisini (qxxxa) atlayın. Tüm 2021 serisi soundbarın eArc'si Dolby Atmos ev sinemasını etkinleştiremezsiniz. TV'yi PCM'e ayarlamak ideal bir seçim değildir ve Otomatik kabul edilemez ses gecikmesi ile birlikte gelir."

Ben sn11 de xbox bağladığım anda bütün sesler atmosa çeviriyor. Hafif bi kıyaslama yapayım. TV medyasından youtube girip müzik açıyorum birde xbox dan açıyorum aynı müziği.

TV den açtıklarımda evet bas var ama xbox dan açtıklarımda daha tok bir bass var. Hani şöyle örnek vereyim. Netfilix de atmos olmayan bir filmde 5.1 ses veriyo patlamarı dinleyin. Birde 2022 yapımı bir atmos filmi açın oradaki patlamaya bakın. Atmos da kalın tok bir bass sinemadaki gibi koltuk titriyor. Ama atmos olmayan 5.1 filmde ise daha ince, çok titretmeyen biraz daha sese yakın bir patlama alıyorsunuz.

Dediğim gibi ben xbox üzerinden gidip dolby lisansı aldım. Forumda bi arkadaş lisans almadan atmos yazıyordu dedi ama bi tane daha arkadaş lisans aldıktan sonra atmos verdi dedi.

Kanımca gene o lisansı almak lazım.

Nedenini söyleyim. DTS x uygulamasını almadım. DTS x oyunlarda var olmasına ragmen soundbar telefon uygulamasından ayar hala dolby atmos yazıyor. Yani devrede hep atmos var. Eğer ki ben gidip DTSx lisansı alırsam o zaman bana soracaktır hangisine geçelim diye. X box ayarından da ses formatı dts x seçilemiyor. Yani onu alınca seçilecek.

Bu mantıkla düşününce bu dolby mat içinde lisans alınması gerekiyor gibime geliyor. Çok para değil 42 tl verip denenebilir veya 7 günlük deneme yapılabilir.

samsung qxxxa olanlar deneyemeyecek malesef.

DTS X in deneme süresi vardı sanki. Onu alıp denemeleri bi yapayım bakalım. Mobil uygulamadan seçim yapılacak mı? Veya x box üzerinden seçim yapınca mobil uygulamada dts x yazacak mı?

• Dolby mat apple cihazlar için gerekli yani bir eksiklik değildir

atmos music sadece apple abonesi iseniz atmos music için gereklidir

dolby atmosu tidalden dinleyecek iseniz gerekmez

maalesef apple'ın bitstream etmemek için direnmesi üreticileri böyle absürd formatlara itiyor

yeni seride olması güzel tabii ki ama q950 ya da sn11 sahipleri için öldük bittik bir durum yok yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 27 Mayıs 2022; 10:29:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasinyasar Y kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, yanılıyorsam düzeltin ama böyle bir cümle geçiyorsa sebebi soundbardaki hdmi portlarıdır. Yani earc dışındaki iki port hdmi 2.0 olduğu için 4k 120hz için xbox’ı Tv’nin hdmi 2.1 portuna bağlamak gerekecektir.

Ses için en ideali direkt soundbara takmak elbette her ses formatını desteklediği için ama Tv’ye takmak neden kabul edilemez bir ses gecikmesi yaratsın ki? Ve tv markası fark etmeksizin genel olarak yeni Tv’ler DTS desteklemeyip Atmos destekliyor yani konsol takınca da durum aynıdır herhalde. Ki ben kendim nvidia shield pro’yu hem TV hem hem q950a soundbara takarak denedim. Soundbara takılı iken hem Dolby Atmos hem DTS-X yazısı ekranda belirdi ama TV takılı iken sadece Dolby Atmos belirdi. Yazılanlar doğru gibi duruyor yani.

İkinci olarak da bahsettiğiniz LG soundbar da q950a ile aynı hdmi 2.0 portlarına sahip giriş için. Hatta bahsettiğiniz avforums sitesinde LG’nin sitesinde soundbarı HDMI 2.1 olarak pazarlayıp sonrasında HDMI eArc olarak değiştirdiği için şikayet eden bir başlık vardı. Yani xbox, ps5 ile ilgili yaşanacak herhangi bir sorun yeni çıkacak bazı hdmi 2.1 barlar hariç hepsinde olacaktır. Ama yukarıda da bahsettiğim gibi Atmos oyunlarda pek sorun çıkacağını sanmam. Yine de konsol denemediğim için deneyen arkadaşlar aydınlatırsa seviniriz her şey kağıtta yazan gibi olmayabiliyor :)

• aslanger kullanıcısına yanıt

Zaten kendi sitesinden baktım. Siz de bakın dts formatı yok o yüzden kararsız kaldım. Attığınız likten bakarsanız formatlar bunlar.

• teknik özelliklerini bile yazmaktan acizler hayret nasıl ürün üretiyor bunlar aşağı kaydırırsanız resimlerde var dts-x

• SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)
    SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)manuals+
    SAMSUNG HW-Q950A 11.1.4 Dolby Atmos Soundbar Kullanım Kılavuzu - Kılavuzlar+
    https://manuals.plus/tr/samsung/hw-q950a-11-1-4-dolby-atmos-ses-%C3%A7ubu%C4%9Fu-k%C4%B1lavuzu/amp

hocam

burdan bakın bizim tr siteler malesef cimri akakçeden kopyalayıp yapıştırıyor :) genelde en garanti yöntem kullanım klavuzunu indirip bakmaktır aklınızda olsun.

• alfo21 A kullanıcısına yanıt

Hocam nvidia shield pro ile tv yi nasıl bağladınız. e Arc üzerinden mi?

Ben xbox ı hdmi 1 den. Sn11 i ise e Arc den bağlıyorum ve tv de atmos yazmıyor ancak soundbardan ve soundbar mobil uygulamadan atmos yazısını görüyorum.

Yani ben konsolu direk ses sistemine, ses sistemini de tv ye e arch den bağlasam daha mı iyi? Öyle yapınca kanımca FPS oyunlarda gecikme yaşarım diye düşünüyorum. Hatta belki 120 hz alamam gibime geliyor.

En verimli bağlantı için önerilerinize açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinyasar -- 27 Mayıs 2022; 11:52:30 >

Bu baktıklarınız desteklediği müzik dosyası formatları, video dosyalarına bakmanız lazım

Desteklenen oynatma biçimleri

Dolby 5.1 kanal / Dolby Digital Plus / Dolby TRUE HD / Dolby ATMOS

DTS 5.1ch / DTS HD / DTS-HD Master Audio / DTS:X / LPCM 8Ch

yukarıda paylaştığım klavuz var orada birçok bağlantı görsel anlatılıyor, uyar mı bilemem

Ben nvidia shield pro’yu iki şekilde de denedim. Direkt soundbara taktığımda soundbar ekranında hem Dolby Atmos hem DTS-X yazıları beliriyor filme göre. Shield Pro’yu Tv’nin hdmi girişine taktığımda ise soundbar ekranında Dolby Atmos yazısı yine çıktı ama DTS-X filmlerde bir yazı çıkmadı. O sebeple şu an direkt soundbara bağlı olarak kullanıyorum nvidia’yı. Filmler de zaten 120hz gerektirmediği için kaçan bir şey olmuyor.

Sizin durumunuzda ise x-box belirli oyunlarda 120hz yi kullanacağı için direkt soundbara bağlamanız ideal olmayacaktır çünkü soundbar girişleri hdmi 2.0. Bu sebeple x-box’ı Tv’nin hdmi 2.1 portuna bağlamanız daha iyi olur, DTS formatlar desteklenmez ama Atmos desteklediği için bir sıkıntı olmaz. Yalnızca oyunun detaylarında Atmos kullanmayıp DTS kullanan bir oyun varsa tam sesi alamazsınız (burada genel güncel oyun bilgilerine aşırı hakim olmadığım için böyle dedim belki de hepsi Atmos destekliyordur yine kontrol edin). Genel olarak ama Tv’de hdmi 2.1 varsa xbox oraya takın bence çünkü belki 20 oyunda 1 yalnızca DTS kullanan bir oyun olacak diye her oyunda 120hz kaybetmeye değmez.

"Dediğim gibi ben xbox üzerinden gidip dolby lisansı aldım. Forumda bi arkadaş lisans almadan atmos yazıyordu dedi ama bi tane daha arkadaş lisans aldıktan sonra atmos verdi dedi.
    Kanımca gene o lisansı almak lazım."

O arkadaş benim ve tekrarlıyorum. Xbox One ve Series jenerasyonu doğal Atmos desteklidir; ses sistemi için lisans almaya gerek yoktur. Kulaklık için hem Atmos hem de DTS:X için lisans almak gerekiyor. Geçen yılın sonu indirimlerden her ikisinin lisanslarını aldım. Ama ondan önce yaklaşık bir yıl TV ve soundbarda Atmos yazısı ile kullandım. Diğer taraftan DTS formatlı içerik izleneceğinde kendisi otomatik geçmiyor Xbox ses ayarlarından DTS'i seçmelisiniz. Ben Xbox'ı TV'ye bağlı kullanıyorum. DTS:X içerik TV üzerinden passthrough olmuyor (TV'im DTS destekli LG 2019 B9 OLED TV olmasına rağmen). Soundbardan bağlandığında DTS:X alınıyor. Arkadaşların yazdığına göre hiç bir TV DTS:X'i passthrough edemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 27 Mayıs 2022; 17:5:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Merhaba, soundbar olarak hw q70t memnuniyetle kullanıyorum.Yakınıma vereceğim için soundbar arayışındayım.Xh9096 için uyumlu ve performanslı hangi soundbar önerirsiniz? Ben q950a almayı düşünüyorum.Bu soundbarı bu Tv ile kullananlar bilgi verebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return Zuha -- 28 Mayıs 2022; 12:42:53 >
  • Return Zuha kullanıcısına yanıt
    Sayfada aratın veya (bir-iki ay) önceki mesajlara bakın. İlk alan bir arkadaşın oldukça detaylı bir kullanım değerlendirmesi vardı. Özetle şu an performans olarak alınabilecek en iyi soundbar, filmlerde performansı çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 28 Mayıs 2022; 12:33:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Return Zuha kullanıcısına yanıt

Hangi tv oldugunu belirtmemissiniz ama genelde soundbar arayisinda olanlar tv modeli vererek esuyum saglayacak model.arayisinda olduklarindan hatirlatmak isterim ki; soundbarlar genel kullanima uygun cihazlar. Hatta cihazlarin uyumluluk protokelleri ile problemsiz calisma konusunda kullanim klavuzlarinda aciklamalar yazar. Ve fakat; kablosuz baglantilarda zaman zaman caresiz kalinan birbirbirini gormeme, tanimama problemleri yasanir ve genelde vu hatalar ilk kurulumdan cok, sorunsuz kullanim sonrasinda herhangi bir zaman diliminde gerceklesebilir.

Eger tv ve soundbar ayni marka olmasinin hic mi avantaji yok derseniz, ornegin samsung tv'dekinhazir ses formatlari ile samsung soundbardaki ses formatlari aynidir ama aralarinda yil farki varsa bu paralellik olmayabilir. Ornegin benim samsung tv'de akilli moddan, surrounda kadar olan tum hazir ses formatlari samsungun o donemde cikardigi soundbarimda da var. Boylece tv uzerindrn ses formatini degistirdigimde soundbar hazir olan bu formati tanir. Ya da tv'nin kendi menusundeki eq ayarlari ile soundbarin menusune girmeden bu ayarlari yapabilirm. Ancak bu ayarlar wifi uzerinden baglanti gerceklesmisse zaten kapali hale gelir. Hdmi kablo veya bt ile bagli iken secilebilir. Bir de son donem samsunglarda q semfony olayi icin ayni marka olmasi lazim.

Soundbar ureten markalar urunun satis rakamlarini sinirlamak anlamina gelecek ayni marka ile uyum olayini bilerek one cikarmazlar.

Q70'den memnunsaniz zaten samsung ile devam etmenizi oneririm. Butcenize gore arka hoparlerler ile tamamlanacak q700, q800a ya da zaten serinin en ust modeli ve muhtemelen bir daha bu fiyatlarla alinmasi hayal olacak q950a en iyi secim olur.

Saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

Hangi tv oldugunu belirtmemissiniz ama genelde soundbar arayisinda olanlar tv modeli vererek esuyum saglayacak model.arayisinda olduklarindan hatirlatmak isterim ki; soundbarlar genel kullanima uygun cihazlar. Hatta cihazlarin uyumluluk protokelleri ile problemsiz calisma konusunda kullanim klavuzlarinda aciklamalar yazar. Ve fakat; kablosuz baglantilarda zaman zaman caresiz kalinan birbirbirini gormeme, tanimama problemleri yasanir ve genelde vu hatalar ilk kurulumdan cok, sorunsuz kullanim sonrasinda herhangi bir zaman diliminde gerceklesebilir.

Eger tv ve soundbar ayni marka olmasinin hic mi avantaji yok derseniz, ornegin samsung tv'dekinhazir ses formatlari ile samsung soundbardaki ses formatlari aynidir ama aralarinda yil farki varsa bu paralellik olmayabilir. Ornegin benim samsung tv'de akilli moddan, surrounda kadar olan tum hazir ses formatlari samsungun o donemde cikardigi soundbarimda da var. Boylece tv uzerindrn ses formatini degistirdigimde soundbar hazir olan bu formati tanir. Ya da tv'nin kendi menusundeki eq ayarlari ile soundbarin menusune girmeden bu ayarlari yapabilirm. Ancak bu ayarlar wifi uzerinden baglanti gerceklesmisse zaten kapali hale gelir. Hdmi kablo veya bt ile bagli iken secilebilir. Bir de son donem samsunglarda q semfony olayi icin ayni marka olmasi lazim.

Soundbar ureten markalar urunun satis rakamlarini sinirlamak anlamina gelecek ayni marka ile uyum olayini bilerek one cikarmazlar.

Q70'den memnunsaniz zaten samsung ile devam etmenizi oneririm. Butcenize gore arka hoparlerler ile tamamlanacak q700, q800a ya da zaten serinin en ust modeli ve muhtemelen bir daha bu fiyatlarla alinmasi hayal olacak q950a en iyi secim olur.

Saygilarimla.

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum.Tv modeli Sony Xh9096 belirtmemişim evet :) Tvyle beraber soundbar alırken çok arada kalmıştım Gt700 yada q70t arasında eşuyumluluğundan dolayı.Performans özellikleri ve o dönemdeki fiyatıyla q70t benim için uygun olmuştu.Şimdi onu 1-2 ay sonra yakınıma vereceğim.Ben de almışken en üst segment birşey bakmaya başladım.Ve çoğu yerde olmamasına karşın q950a şuan 12k civarlarında satılıyor(Samsung kendi bayilerinde vb) .Lg nin Sn11r modeli 15k düzeylerinde,sony nin a7000 serisi ülkemizde satışı zaten gözükmüyor.Ki bunlarla da kıyaslandığında a950a rtings gibi sitelerde baya olumlu yorum alıyor.Bir sony tv kullanan biri olarak sony soundbar istiyorum ama samsung dan devam edeceğim gibi gözüküyor.

• 
Sayfa: önceki 10731074107510761077
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.