Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (1050. sayfa)

5 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir (3 Mobil) - 9 Masaüstü4 Mobil1 iOS
5 sn
39.412
Cevap
579
Favori
1.912.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
42. Sırada  bugün en iyi #20
Sayfa: önceki 10481049105010511052
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tükenmiştir hocam, dün sepete ekle aktifti.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkese iyi akşamlar, yeni bir TV aldın vestel 55q9900 jbl ses sistemi var sözde içinde ama maalesef beni tatmin etmedi ve soundbar arayışına girdim ve baya bir forumda gezdim... Tv yatak odasında olduğu için çok masraf da yapmak istemiyorum açıkçası ve Grundig gsb 950 ( fiyat 2000 tl)ve philips tab6405 (fiyat 2400tl) arasında kaldım... yardımcı olursanız çok sevinirim ... mediamarkt ta çalışan eleman philipsi çok öne çıktı ve kafam karıştı SOUNDBAR [ANA KONU] 

• Merhabalar,

LG tarafında duyurulan 2022 model Soundbar' ları sormak isterim. Acaba bu ürünlerin hangilerinin ve ne zaman Türkiye' de satışa çıkacakları konusunda bilgisi, duyumu olan var mıdır?

Duyurulan ürün kodları aşağıdaki gibidir.

LG S95QR, LG S90QY, LG S80QY, LG S75Q, LG S65Q, LG S60Q & LG SPQ8

• quote:

Orijinalden alıntı: seyhanmf

Herkese iyi akşamlar, yeni bir TV aldın vestel 55q9900 jbl ses sistemi var sözde içinde ama maalesef beni tatmin etmedi ve soundbar arayışına girdim ve baya bir forumda gezdim... Tv yatak odasında olduğu için çok masraf da yapmak istemiyorum açıkçası ve Grundig gsb 950 ( fiyat 2000 tl)ve philips tab6405 (fiyat 2400tl) arasında kaldım... yardımcı olursanız çok sevinirim ... mediamarkt ta çalışan eleman philipsi çok öne çıktı ve kafam karıştı  

Philips markasından uzak durun ne televizyon ne ses sistemi açısından hem oldukça yetersiz hem de sorunlu ve üstüne de yetkili servis felan hikâye ,sorununuz olursa ancak ve ancak 6 ay tüketici hakem heyeti sonucunda çözüm bulabilirsiniz

• seyhanmf S kullanıcısına yanıt

Eger mustakil ev degilse, Yatak odasi icin subwoofersiz modelleri tercih etmeniz iyi olur. Subwoodersiz cihazlari piyasaya sunan ses konusunda uzman markalarin genelde bu tip cihazlarinin fiyati daha oahali olur. Subwofer olmadan daha kaliteli ses verebilmesi icin bar ustundeki suruculer kaliteli secilir.

Alternatif olarak nonitor hoparlor grubunda bir hoparlorler de yatak odasinda kulkabilabilir. Edifier f/p bakimindan iyi bir markadir.

Saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • engin_cakir kullanıcısına yanıt

Her yeni model cikisinda genelde yorumumuz acaba ulkemize gelir mi oluyor? Lg bugune kadar en ust sinif modelleri her zaman getirdi. Ustelik ozel fiyatlarla. Cihazlar ne zaman duyuruldu takio etmedim ama sanirim 2-3 ay icinde geliyor.

Saygilarimla.

• KralYLMZ kullanıcısına yanıt

Olumsuz deneyim yasadiginiz icin uyariyorsunuz ama uyarinizin dikkate akinmasi icin hangi cihazda ne gibi sorun yasadiginizi aciklamaniz yararli olur. Philips'in bazi soundbarlari zamaninda cok ovgu aldi. Ses konusunda 90'lardaki basarisi yok ama philipsib eski ses ortaginin marantz oldugu dusunulurse belki hala eski tecrubelerinden yararlaniyorlardir.

Bende ikinci el 10 seneden eski bir avr'si var. 750tl'ye aldim. Evdeki bosta duran hoparlorler icin. Marantz 4 serisi ile irtak model. Ses konusunda sasirtici bir detaylandirmasi var.

Bazen birisi icin kabus olan marka baskasi icin harika deneyimler sunabiliyor. Servis ve ilgi konusunda tecrubem olmadigi icin yorum yaomam dogru olmaz

Saygilarimla.

5 yıldır Philips 55pus7002 kullanıyorum. ambilight patenti başka markada yok, çok güzel bir özellik, çok şükür daha arıza yapmadı, alındığı günden beri ups ile besliyorum, stabil elektrik sayesindede arıza yapmamış olabilir. ben tv den memnunum. soundbarda Samsung a650 tercih ettim, philipsin muadil ürünlerine göre hem daha güçlü, hem daha uygun fiyatta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 16 Mart 2022; 21:47:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

Olumsuz deneyim yasadiginiz icin uyariyorsunuz ama uyarinizin dikkate akinmasi icin hangi cihazda ne gibi sorun yasadiginizi aciklamaniz yararli olur. Philips'in bazi soundbarlari zamaninda cok ovgu aldi. Ses konusunda 90'lardaki basarisi yok ama philipsib eski ses ortaginin marantz oldugu dusunulurse belki hala eski tecrubelerinden yararlaniyorlardir.

Bende ikinci el 10 seneden eski bir avr'si var. 750tl'ye aldim. Evdeki bosta duran hoparlorler icin. Marantz 4 serisi ile irtak model. Ses konusunda sasirtici bir detaylandirmasi var.

Bazen birisi icin kabus olan marka baskasi icin harika deneyimler sunabiliyor. Servis ve ilgi konusunda tecrubem olmadigi icin yorum yaomam dogru olmaz

Saygilarimla.

Yalnızca kendi özelimde bir bilgi paylaşmadım eski Philips markasıyla ilgili bir kötüleme de yapmadım yaşım gereği bilemem de zaten internetteki şikayetler okuduklarım ve çevremden duyduklarım gördüklerim ve tüm bunların doğruluğunu anlamamı sağlayan kendi yaşadıklarım günümüzde ülkemizde Philips marka hiçbir görüntü ve ses sistemi alınmamasını şiddetle önermeyi gerektiriyor

Bu markanın temsilciliğini tpvision diye bir dağıtımcı yapıyor ülkemizde ve internette her yerden karşınıza bu markanın ürünlerini fiyat performans ürünü olarak duymanızı sağlayacak agresif bir reklam politikası izliyorlar ülkemizdeki teknoloji içerikli Youtube yayıncıları Philipsten geçiniyor neredeyse öyle ki ülkede başka alınacak televizyon yok diyorsunuz neredeyse Philips kadar olmasa da ikinci sırada da Samsungun giriş ve bir üstü sınıfı ürünlerinin reklam stratejisi gelir

Ve dahası olarak da bu teknoloji marketlerdeki elemanlar geliyor işte ya Philips çalışanıdır ya Samsung büyük çoğunluk bu ikisinin

Ancak gerçeğe gelirsek durum şu dünyanın önde gelen ürün değerlendirme sitelerinde Philipsin ne televizyonlarının ne ses sistemlerinin değerlendirmeye bile tabi tutulmadığını değerlendirenin ise en düşük puanları verdiğini görüyoruz ki bunu yapan da Philipsin yerel markası olarak değerlendirilebilecek olunan alman inceleme siteleri yani durum bu kadar kötü

Bizim siteleri youtube kanallarını parayla reklama boğup neredeyse kendisinden başka bir alternatif yok atmosferi oluşturulan ürünler dünyanın ilkeli değerlendirme sitelerinde yer bulamıyor

Peki bitti mi hayır bir de fiyatları ucuz da değil mesela ben sony 65xh90 tvyi 11000e alırken bunların 65pus8505 isimli çöpleri 10800 liraydı çöp demek zorundayım çünkü kullandım ve bu iki televizyon arasında sınıf farkı var kıyas mümkün değil yani

Gelelim soundbar olayına orada da şaka daha da büyüyor 2.1 giriş sınıfı adı sanı bilinmeyen model soundbarı 10000 liraydı ben sony htg700ü 2700 liraya alırken ve mağaza çalışanı Philipsi öneriyordu peki bu soundbarın incelenmesini bulabilir miyiz hadi diyelim bulduk htg700den daha iyi olma ihtimali var mı tâbi ki hayır ve bırakalım htg700ü bugün ülkemizde Samsung q950a amiral gemisi soundbarı 10500-11500 liralara alabilirken bu reklam stratejileri mağaza elemanları gibi faktörlerle haberiniz bile olmuyor ve Philips alabiliyorsunuz

İşte tv,soundbar gibi konularda yeterli bilgi derinliği olmayan nelere dikkat edilmeli henüz fark edememiş direkt fiyat performans aratması üzerinden ürün bulmaya çalışan kullanıcılar maalesef bu tuzaklarla başlarına bela alıyorlar biri de bendim benim hikayeyi anlatmama gerek yok tv meselesiydi gerek yok çünkü herhangi bir Philips tv şikayet öyküsü bulun internetten üç aşağı beş yukarı aynısıdır ki bu da bir strateji zaten yıldırma stratejisi

Önemli bir hatayı da sizin gibi eski kullanıcılar yapıyor Philips eskiden iyi bir markaymış hem de bayağı iyiymiş anladığım kadarıyla ancak bu işte eskide kalmış neden hata diyorum çünkü kullanılan reklam stratejisinin bir ayağı da bu Philipsin eskiden kullanılan efsane ürünlerine dayanıyor günümüzdeki ürünlerin o anlatılan ürünlerle uzaktan yakından alakası bulunmuyor kullanıcı bakıyor diyor ki bunu bu kadar övüyorlar ama çok da öyle değil gibi hem Philips çok da dünyada önde gelen bir marka da değil tam uyanacak hataya düşmeyecek o noktada işte Philips efsanesi taktiği devreye giriyor ki zaten sağdan soldan duyulmuş da oluyor muhtemelen daha önceden bu kulak dolgunluğu ile hata yine geliyor

Bu nedenle bu markadan özellikle ülkemizde ve özellikle görüntü ve ses sistemleri konusunda uzak durulmasını herkese tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: ecrasniann

5 yıldır Philips 55pus7002 kullanıyorum. ambilight patenti başka markada yok, çok güzel bir özellik, çok şükür daha arıza yapmadı, alındığı günden beri ups ile besliyorum, stabil elektrik sayesindede arıza yapmamış olabilir. ben tv den memnunum. soundbarda Samsung a650 tercih ettim, philipsin muadil ürünlerine göre hem daha güçlü, hem daha uygun fiyatta.

Güle güle kullanın zaten tercih eden çok oluyor ben de tercih etmiştim ve dediğiniz gibi bir de ambilight ile dikkat çekiyorlar ancak maalesef görüntü kalitesine hiçbir katkısı olmayan bir özellik gerçekten kaliteli bir görüntü de aklınıza bile gelmez muhtemelen ambilight ,benim için öyle oldu

Sadece şunu söyleyebilirim aldığınız zamanlarda aynı paralara daha kaliteli bir tv alabilirdiniz muhtemelen ben de zaten almış olanlara yönelik değil bundan sonra alacaklara bir katkısı olsun diye yazıyorum bu yazdıklarımı almış olan herkes güle güle kullansın ama almayan kimse buna bulaşmasın mümkünse

• Ben 3 aydır Philips 65PUS9206 TV ve TAB8505 Soundbar kullanıyorum. Şu an için bir problem yaşamadım ve ikisinden de çok memnunum. Elektronik biraz da şans işi.

SOUNDBAR [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbs1905 -- 16 Mart 2022; 23:56:17 >
  • Philips televizyonlar özellikle The One serisi ile F/P olarak hem dünyada hem ülkemizde epey beğeni topladılar. Dolby vision, HDR, HDR10 desteği, android olması, netflix lisansı, ambilight teknolojisi gibi bir çok özelliği bir arada toplayan başka bir ürün olmaması Philips'in işini ne kadar ciddiye aldığının bir göstergesi, bundan dolayı asla bir markanın genelleme yapılarak "çöp" diye tanımlanmasını doğru bulmuyorum. Araştırdığınız zaman her markanın iyi ve kötü yönlerinin olduğunu, her markadan şikayet eden , kötü deneyim yaşamış bir çok kullanıcı olduğunu göreceksiniz. Hele hele , beğenirsiniz beğenmezsiniz Ambilight teknolojisi gibi rakiplerinin hiç birinde olmayan ve patenti kendine ait bir teknolojiye sahip dünya devi bir firmayı bu kadar basit göstermek bence hiç doğru bir yaklaşım olmamış

• Diğer markaları övmedim Philips ile fiyat performans karşılaştırması yaptım ve Philipsin fiyat performansla uzaktan yakından alakası olmadığını delillerle ortaya koymak istedim

Bilinçli kullanıcı olmuş herkes benim ne dediğimi çok iyi anlıyordur

Philips the one dünya üzerinde tercih ediliyor olsa dediğim gibi pek çok inceleme bulurdunuz ve yüksek notlar görürdünüz ne yazık ki yok bunlar ve dediğim gibi bizim ülkedeki reklam politikası araştırmadan böyle düşünmenizi sağlıyor ben de alırken böyle düşünüyordum

Benim bahsettiklerimden 40-50 yaş civarı ve üzeri kullanıcıların veya yaştan bağımsız pek bir beklentisi olmayan ortalama tv, ses sistemi kullanıcılarının bir şey anlamaması zaten normal çünkü ışık sızması hareketli sahnelerde titreme ekran parlaklık değeri hdr parlaklık seviyesi hdmi 2.1 gibi terimler hakkında detaylı fikir sahibi olmuyorlar ve farkındalık seviyeleri düşük oluyor ki o kişiler için önemli de değil zaten önemli olmak zorunda da değil

Ben bu teknolojik ürünlerde gerçek performans ararken bu reklam havuzuna kapılmaması gereken kişilere hitap ediyorum

O bahsettiğiniz dolby vision hdr10+ ve diğer herhangi bir lisansa sahip olması gerekli görüntü kalitesini veremedikten sonra bir şey ifade etmiyor o lisansların olması size gerçekten o özelliği kullandırmıyor yani

Ses konusunda da dolby atmosu en iyi veren tv hoparlörleri olduğu iddia ediliyor bizim ülke piyasasında 8505ten xh90a geçince bunun da tamamen zırva olduğunu gördüm elle tutulur bir yanı yok bu markanın ne yazık ki xh90 en iyi değil bu arada ama en iyi olduğu iddia edilen Philipsten bariz daha iyi

Özellikle değindiğiniz the one serisi de özellikle kötü işte ve reklamı çok para tuttuğu için ne yazık ki fiyat performanstan uzak kalıyor

Bi üstünüzde mesaj paylaşan arkadaş da güle güle kullansın ve inşallah başına bir şey gelmesin ürünlerinin ancak o aldığı tv segmentinin Sony karşılığı x85j alsa çok daha kaliteli ve hesaplı bir alışveriş yapmış olacaktı ki o tvye verdiği paranın 1000-1500 lira daha fazlasıyla o aldığı tvden sınıf farkı olan full array led olan x90j alabilirdi biraz takiple ve aklına ambilight yok demek gelmezdi bile. Yine kullandığı soundbarın çok daha iyi bir samsung veya sony modelini o paraya veya daha azına rahatlıkla alabilirdi

Son olarak dediğim gibi benim uyarılarım gerçek performans arayan kişilere yönelik ve Philips sahibi olan pek çok kişinin de olduğunu bilmiyorum ben de biriydim derdim sahip olanın keyfiyle değil sahip olunca bilinçli olmaya aday olduğu için bu cihazların yetersizliklerini fark edip reklam edildiği gibi olmadığını anlayıp canı sıkılacak kişileri uzak tutmak

• quote:

Orijinalden alıntı: mbs1905

Ben 3 aydır Philips 65PUS9206 TV ve TAB8505 Soundbar kullanıyorum. Şu an için bir problem yaşamadım ve ikisinden de çok memnunum. Elektronik biraz da şans işi.

Güle güle kullanın benim bahsettiğim meseleler bozulup bozulmaması değil teknik yetersizlikler nedeniyle oluşan memnuniyetsizlikler

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanger

Philips televizyonlar özellikle The One serisi ile F/P olarak hem dünyada hem ülkemizde epey beğeni topladılar. Dolby vision, HDR, HDR10 desteği, android olması, netflix lisansı, ambilight teknolojisi gibi bir çok özelliği bir arada toplayan başka bir ürün olmaması Philips'in işini ne kadar ciddiye aldığının bir göstergesi, bundan dolayı asla bir markanın genelleme yapılarak "çöp" diye tanımlanmasını doğru bulmuyorum. Araştırdığınız zaman her markanın iyi ve kötü yönlerinin olduğunu, her markadan şikayet eden , kötü deneyim yaşamış bir çok kullanıcı olduğunu göreceksiniz. Hele hele , beğenirsiniz beğenmezsiniz Ambilight teknolojisi gibi rakiplerinin hiç birinde olmayan ve patenti kendine ait bir teknolojiye sahip dünya devi bir firmayı bu kadar basit göstermek bence hiç doğru bir yaklaşım olmamış

Mesajınızın hemen altındaki mesajım size yanıt olarak yazılmıştı alıntı yapmayı unutmuşum

• Arkadaşlar birşey danışacağım.

Samsung 65q70t televizyon var. soundbar olarak Q950a almak mantıklı mı?

TV'nin Dolby Atmos Codex'i yok diye biliyorum, doğru mu?

Siz olsanız nasıl bir tercihte bulunursunuz?

Çok teşekkür ediyorum. Philips'in servis kalitesinin kötü olduğu maalesef bilinen bir gerçek.

• cashxxx C kullanıcısına yanıt

Q950 + Nvidia shield alırdım SOUNDBAR [ANA KONU] 

• quote:

Orijinalden alıntı: cashxxx

Arkadaşlar birşey danışacağım.

Samsung 65q70t televizyon var. soundbar olarak Q950a almak mantıklı mı?

TV'nin Dolby Atmos Codex'i yok diye biliyorum, doğru mu?

Siz olsanız nasıl bir tercihte bulunursunuz?

Televizyonun durumunu düşünmeden q950ayı almanızı öneririm çünkü tahminimce q950anın ömrü zaten ikinci bir televizyonu da görebilecektir

Teşekkürler , aldım bakalım :)

• 
Sayfa: önceki 10481049105010511052
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.