Şimdi Ara

Sound Blaster Audigy Value & Z 5500

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Z 5500 ' ü audigy valueyle birlikte sorunsuz kullanıyordum eski pc'mde.Dün intel E6550 işlemciye terfi edip eski audigy value'yi bu yeni sisteme taktırdım ama şu an mp3 dinlerken takılma oluyor sürekli.yazılımdan kaynaklı olabileceğini düşünüp ekran kartıyla verilen cd yi 10 kere sildim kurdum olmadı .creative sitesinden kurdum ama nafile hala takılma oluyor.bios'tan realtek'i sildim yine olmadı.ses kartınıda yeni almıştım halbuki.z5500 'ü anakart ses çıkışına takınca sorun kalmıo ( anakart asus p5kpl g31 )

kartı başka bir pc de 5500 ile denedim normal çalışıyor.ama benim yeni sistemde takılıyor sebebini bilebilen yokmu? Acaba anakarttaki onboard sesle bir çakışma falanmı oluyor.X-fi almayı düşünüyorum alırsam aynı şey x-fi'de de olurmu ?

• Eğe sadece mp3 dinlerken takılıyorsa sistemdeki mp3 codeclerinde sorun vardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JakX

Eğe sadece mp3 dinlerken takılıyorsa sistemdeki mp3 codeclerinde sorun vardır.

evet mp3 lerde sorun var nasıl düzelteceğim bu codecleri ?
  • Sadece mp3lerde mi oluyo ?? her ne kadar yazılımı yeniden yükselen de yazılımın doğru yüklenmemesi bu gibi sorunlara neden olur.... bu yüzden format attıktan sonra emiz bi kurulum bence çözecektir ama önce .. codeclerde veya playerında sorun olabilir... onlara bak.. olmazsa format at.. o da olmazsa ses kartının slotunu değiştir... bu gibi durumlarda aynı tavsiyelerin yazmaktan başka çaremiz yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 6 Ocak 2008; 16:23:10 >
  • kartın slotunu değiştirdim yine sorun aynı sadece winamp değil media playerda çalarkende mp3 ler takılıyor.şu codecleri nasıl kontrol ediyoruz varmı bilen ?
  • birde x- fi alsam aynı sorun devam edermi acaba ?
  • bu sorunu çözemden alma bence xfi fln inndir.com dan da k lite coden pack indir bakalım bi dene sonra
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Creative Sound Blaster AE-5
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şimdi baktımda k lite codec pack kuruluymuş zaten
  • codeclerden kaynaklı olabilir ,xp mi yoksa vista mı kullanıyorsun,temiz bir format atıp klite codec packin son sürümünü kurmayı deneyebilirsin.
  • Format at önce... ve format attıktan sonra hiç kodek falan kurmadan ilk işin ana driverları yükledikten sonra ses kartının driverını düzgün bi şekilde yüklemek olsun ... ha bide direct X falan yükle.. değilse hemen mp3 takılıyo diye X-Fi almak hiç ama hiç mantıklı değil... sorun devam ederse yaz yine buraya başka bişey düşünürüz...

Bu arada filmlerde oyunlarda nasıl ? Ayrıca takılıyor derken .. Nasıl bi takılma bu ?
  • + Ayrıca bunu da dene...

quote:

Disable the onboard audio device (in CMOS menu) and update the motherboard chipset driver.

Eğer onboard ses kartı varsa biosa gir.. İptal et.. yoksa bile Ankart çipset sürücüsünü güncelle... bir de BIOS u da güncelle bu olaya girmişken...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

+ Ayrıca bunu da dene...

quote:

Disable the onboard audio device (in CMOS menu) and update the motherboard chipset driver.

Eğer onboard ses kartı varsa biosa gir.. İptal et.. yoksa bile Ankart çipset sürücüsünü güncelle... bir de BIOS u da güncelle bu olaya girmişken...

söylediklerini yaptım kardeşim saol format vss.. biostanda onbard ses kartını kapattım takılmalar düzeldi.çok şükür :)

ben hızlı electronic dans müzikleri dinliyorum genelde müzik sürekli aynı tempoda gidiyor durmadan .
    şimdi takılma bitti ama bu seferde melodilerde yada baslarda bayılmalar oluyo yani ritm aynı şekilde devam ederken 1sn için ağırlaşıp tekrar normal ritime devam ediyo.sabit hızda giden parçada bir an için bpm azalıp normale dönüo yani .bir ritim bozukluğu oluyo .normal biri dinlese anlamaz belki ama ben aynı parçaları 3/5 senedir dinlediğim için ritm bozukluklarını anlıyor ve rahatsız oluyorum.ses kartını kullanmayıp onboard ı tekrar devreye sokunca normale dönüyor tekrar.ne yapıcam offfffff

• Alla alla ilginçç .. Düşünüyorum.. Yazılımını kaldır yeniden yükle... Benim onboard kullanan arkadaş şarkıların normalden yavaş old.nu sölüyodu ... sonra yeniden falan yükledi düzeltti ..sanırım seninki de buna benzer bişi olabilir..
  • komple format attım codecleri kurdum vss olmadı olmadı x-fi gamer aldım bugün şimdi herşey düzeldi.anladımki bazı anakartların üzerindeki ses kartlarıyla ( Asus p5kpl ) bazı ses kartları çalışabilio.ona göre dikkatli olun.neyse ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PAX TURK

komple format attım codecleri kurdum vss olmadı olmadı x-fi gamer aldım bugün şimdi herşey düzeldi.anladımki bazı anakartların üzerindeki ses kartlarıyla ( Asus p5kpl ) bazı ses kartları çalışabilio.ona göre dikkatli olun.neyse ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim.

peki seste nekadar kalite artışı oldu müziklerde
  • oldukça iyi bir müzik dinleyicisi olarak söyleyebilirim henüz çok yüksek seslere çıkamadım boossta gelemedim yani ama çokta farketmedi mp3 lerde basslardaki uğultu ortadan kalktı o kadar.oyun ve film performansını bilemiyorum daha.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.