Şimdi Ara

harita mühendisliği hakkında bilgisi olan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu bölümü araştırdım biraz iş olanakları filan iyiymiş fakat ailem her zamanki gibi ne iş yapar bu filan diye soruyor istemiyor
    kendimi geliştirirsem iyi bir bölüm müdür sizce mezun olunca iş bulma açısından



  • İnşaatlarda harita mühendisi şart. Yapının arazi üzerindeki konumunu onlar belirliyor. Bildiğim kadarıyla özel sektörde en çok bu işle uğraşıyorlar. Yol, kanalizasyon gibi yapılarda görevleri diğer mühendislere göre biraz daha önplanda. Şu sayfadaki bazı sorular da belki merakınızı giderebilir.
    http://www.hkmo.org.tr/genel/sss.php?grubu=MESLEK
  • İş olanakları güzel. Hangi üniversiteden mezun olursanız olun aç kalmaz, rahat iş bulursunuz. Eskisi gibi değersiz meslek değil, artık her inşaatta çalışması zorunlu. Müteahit çalıştırmazsa ruhsatı alamaz :) Eskiden sadece büyük projelerde yer alıyordı, şimdi en basit kulube inşaatında bile işi var. Küçük projelerde ise eskiden imsazı zorunlu olmadığı için müteahitler harita mühün yapacağı işi teknikere yaptırıyorlardı. Şimdi projelerde yer alması ve imzası zorunlu. İş sahasının ne kadar geniş olduğunu tahmin etmişsinizdir. İş imkanı çok geniş.



    Fakat aldıkları ücret, verdikleri emeğe kıyasla az oluyor. İnşaat mühendislerinin rütbe olarak altındalar. İnşaat mühendisi bürosunda statik hesaplayıp daha fazla para alırken, haritacılar arazide sabahtan akşama kadar şantiyede amelelik yapıp daha az ücret alıyorlar. Atıyorum inşaat mühendisi ortalama bir inşaat projesinden sadece bürosunda hesaplayacağı statik için 40.000 tl para alıyorsa haritacılar sürekli arazide karınca gibi çalışıp 20.000tl para alıyor. Şantiyede 2.adamlar, alacağı kararlar inşaat mühendisinin onayına bağlı yine. Ki bu durum üniversite gözetmiyor. Sen itü harita mezunu olup bayağı kalifiye haritacı olsan bile şırnak üni mezunu inşaat mühendisi projede daha değerli. Dediğim gibi yetkileri az. Devlette de fazla yükselemiyorlar.



    Nerden biliyorum diyorsan, annem mimar. Kendi bürosu var. Babam ise harita mühendisi, kendisi sürekli bu durumdan şikayetçi. Kısacası inşaat sektörünün tam içindeyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentrassi -- 25 Temmuz 2017; 11:56:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.