Şimdi Ara

Sosyal medyadaki sahte hesaplara karşı kanun teklifi: 'T.C. Kimlik No zorunluluğu getirilsin' (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
2
Favori
12.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: por favor

Yarası olan gocunur. Kötü niyetin yoksa, seviyeyi düşürmüyorsan göğsünü gere gere yazarsın, tc verirsin. Şahsen ben çok isterim tc no zorunluluğu gelmesini. Lağım, nefret ve yalan çukuru haline gelmiş sosyal medya platformlarına azıcık seviye gelsin.

Yok efendim tc verirsem güvenlik hede hödö. Sanırsın ki tc numaran sadece sende saklı bir şey. İnternetten çorap alsan tc numarası veriyorsun. Her yere kayıtta, girişte, çıkışta, müracaatlarda tc numaranı veriyorsun. Sanırsın ki çok gizli ve kutsal bir şey. Bu mazeretleri öne sürenlerin çekincelerinin ne olduğu malum.
    Valla bu girişimlerle hiçbir şey engellenemez. Ben söyleyeyim...

Bir siteye erişim engeli getiriyorsun mesela. Ne oluyor? Adam girmek için VPN kullanıyor. Siteye erişim engeli getirmeseydin, adam VPN kullanmayacaktı. Bağlantısını yurtdışından aktarıp, bir de 256bit şifreleme ile gezmeyecekti. Kendi elinle VPN kullanımını rahatlıkla 100 katına çıkarttın. Buradaki sorun ne peki? 20.000 kişi VPN kullanırken, bunların tarfiğini denetlemen ve gerekirse gene de istihbaratını toplaman zor; ama imkansız değil. Bunların içinde VPN'i uzaktan erişim için kullanan da var. ABD Netflix'i izleyen de var. Terörist de var. Ama sayı 20.000. Ayıklamak imkansız değil.

2.000.000 kişi bunu yaparken, içindeki teröristi tespit etmen ise imkansız. Kısaca, kontrolü kendi elinle kaybetmiş oluyorsun.

------------------------

Kaçakçılık mesela... A ülkesinde X'in fiyatı çok düşük. Burada çok yüksek. Otomatikman kaçakçılık artar. ENGELLEYEMEZSİN. Kaçakçılık organize bir iştir. Dolayısı ile genelde MAFYA ve TERÖRİST GRUPLARIN elindedir. Kaçakçılığı engellemenin en kolay yolu nedir? O ürünün fiyatının yüksek olmasına sebep olan şeyi yok etmek. Genelde de bu vergidir ben diyeyim. Alkolde vergi %200 mü? Otomatikman el altından litresi 60TL'ye ev üretimi rakı satılır. Al sana kaçak. Bir noktada bunu örgütlü yapanlar da türer. İStediğin kadar baskın yap, hapse tık. Yapan hep çıkar. Neden? Talep var. Talep varsa arz da olur. Memlekette itin uğursuzun önde gideni biter mi? Bitmez. Uyuşturucu baskını yap. 200 kilo eroini ele geçir. Kocaman bir suç örgütünü çökert. 2 ay içinde yerini başkası doldurur. Niye? Talep var. Arz bitmez.

------------------------

Aynı şekilde bu konuda da bu yaklaşım hiçbir çözüm getirmez, aksine tespiti zorlaştırır. Adam gider Malezya üyeliği alır. Şapın üstüne oturursun. Bu forumda nispeten işe yarar. Twitter'da, Facebook'da falan hiçbir işe yaramaz. Bir de TC'ler havada uçuşuyor zaten. Bir gün senin üyeliğinin olmadığı bir mecrada girerler TC'ni, ona buna söverler, ortalığı karıştırırlar. Sen uğraşırsın bir kamyon. Dijital dünyada her zaman engeli aşmanın, bir şeyi kırmanın, bozmanın, süistimal etmenin bir yolu vardır. Çünkü açık her zaman vardır. Aynı zamanda saçma sapan engellemeleri aşmanın da yolu vardır. Booking.com'u kitlediler mesela. Türkiye'de otel rezervasyonu için Kullanmaya devam ediyorum. Paypal'i kitlediler. Kullanmaya devam ediyorum. Wikipedia yıllarca kapalı kalmış. Çok geç haberim oldu. Kullanıyordum. Ben kötü niyetimden mi yapıyorum bunları? yok. Bunlar benim düzenli kullandığım zararsız şeyler. Kötü niyetliler de aynen devam edecek. Onları engellemenin, amaçlarını boşa çıkarmanın tek bir yolu var: Onlara ihtiyacı olan kitle bırakmamak.

Esrar içen adamın torbacıya ihtiyacı var. O torbacı bitmeyecek. Esrarı legalize et, kontrolüne al. O torbacı o zaman biter. Yalan haber, sahte bilgide de güvenilir bir ortam ile yok olur. Güvenilir ortamı oluşturalım. Yalan haber biter zaten.

Gelişmiş dünya bununla nasıl başa çıkıyor? Daha güvenilir bir basınla başa çıkıyor. Basına güvensem TV izler gazetesini alırım. Güvenmiyorum. Omurgasız buluyorum. O yüzden para kazandırmıyorum. O yüzden internetten edindiğim bilgiye mahkumum. Bir işin doğrusunu öğrenmek için 6 ayrı kaynaktan yalanları tespit edip, ortalama bir gerçeğe ulaşmak yorucu. Ama yapıyoruz. Bunu yapamayan, her okuduğuna inanan cahil da çok tabi. O da doğruya doğru. İşte o cahile güvenebileceği dal yaratmanız lazım. Bağımsız, omurgalı, özgürce araştırmasını yapabilen, yazabilen bir medya olsa, hiç olmazsa yarı cahillerin güvenebileceği dallar olur, internetten her duyduğuna inanmamaya başlar. İnternet de etkisini yavaştan kaybettiği için de, bu namussuzluğa giren fırsatçılar başka kapıya yollanır.

Özetle binanın temeli bozuk. Sen ikinci kattaki çatlağa kafayı takmışsın. Çıkarın yasayı, hiçbir şeyin değişmediğini görürsünüz. Aynen devam eder. Temelden başla düzeltmeye. O zaman konuşalım.

Güvenilir medya yarat. Güven ver abi. Söylenenin %80'i yalan olunca, doğru söyleyince de insan kıllanıyor "acaba yalan mı" diye. Temel sorun güven. Devlete güvenmiyorum. Hükümete güvenmiyorum. Medyaya güvenmiyorum. İnternete de güvenmiyorum. Ama internette hiç olmazsa arayıp tarayıp, karşılaştırıp, okuyup okuyup okuyup bir nebze doğru gibi bir fikir edinebiliyorum. İnternetin lağım çukurundan insanları kurtarmak isteyenler, medyanın lağım çukurunu, hükümetin güvenilmezliğini, devletin güvenilmezliğini gidersin. Ben çok istiyorum güvenmek. İnanmak. Çok samimiyim. Bir adım atsalar bu konuda, ben üç adım atarım. Mutlu bir yaşam değil bu.

------------------------

Bana farketmez bu arada. Ben TC veririm. Burada da mesela. Benim kim olduğumu bulman 1 saatten uzun sürmez. Özetle gizlemiyorum kendimi. Düzgün de yazıyorum. Bir gün yazdıklarımdan ötürü biri rahatsız olur da beni içeri tıkarlarsa yapacak bir şey yok. Vız gelir tırıs gider. Atası daha 100 yıl önce memleketi için kurşun yemiş insanlar 1 yıl hapisten mi korkacak? Atanın bedeli canıydı. Seninkisi 1 yıl lan. Ne olacak? Sayın Cumhurbaşkanı da girdi hapse, hatırlatırım. Koçlar gibi çıktı, Başbakan oldu. Bir gün bir yiğiti tıkarlar hapse, çıktığında Cumhurbaşkanı olur. O yüzden çok da fifi. Ne demiş şair? "Sen yanmazsan, ben yanmazsam, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?" Bize de bu düşüyormuş deriz. Yatarız. Memleketi düşünüp de işe yarar şeyler yapmış adamların bir kısmı girip çıkıyor sonuçta. Benim çevremde, neden girdiğini bilen insanlar için hapse girmiş olmak kötü bir şey değil vallaha.

• Daha 2 gun once anayasa mahkemesi kisilerin kisisel bilgilerine erisimini ip telefon plaka v.s erisimini anayasanin bilmem ne .maddesine dayanarak iptal etti
    www.cumhuriyet.com.tr
    Anayasa Mahkemesi üç kritik yasal düzenlemeyi iptal etti
    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/anayasa-mahkemesi-uc-kritik-yasal-duzenlemeyi-iptal-etti-1736187

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgürkuaför -- 2 Mayıs 2020; 8:11:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aslında kim hükümeti eleştirise iceri almak için uygulama..

• Bu kafadaki adamlar tarafından yıllardır yönetiliyoruz işte

• geç bile kalındı. küfür, yalan bilgi, sahte takipçi aldatmacası bunlar çok çok azalır. ve zaten kargocudan banka personeline herkesin elinde tc no'muz.
  • Hangi TC kimlikno

Hani 2-3 sene önce internete verilen 50 milyon TC no mu$

Valla hala o liste baya kişinin elinde bulunuyordur

• Aktrollerin bolca hesap açıp algı operasyonu yapması nin önüne geçilmesi açısından olumlu bakıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alnımıza plaka takıp öyle çıkalım bundan sonra sokağa. İş oralara gidecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Windows95

Mesajlarda suç varsa zaten evinden alırlar.
    Yurt dışındaysa zaten bişey yapamazlar.
    Ne değişecek?

Daha kötü olacak.
    Biri rastgele TC sallayıp profil açacak.
    O TC NO tesadüfen SENİNKİ olacak.
    Sonra ayıklayacaksın pirincin taşını

Alıntıları Göster
    ip adresi diye bişey var o iş öyle kolay olmuyor buna mı takıldın ya

Yani algı oluşsun sonra evinden alınsın yani öyle mi?
    Yalanı algıyı oluşturan zaten fake hesaplar bu yüzden de TC kimlik zorunlu olmalı.

• gelsin. iyi fikir. internet üzerinden suç işlemek özgürlük sayılmamalı. özellikle de ergenlerden kurtuluruz.
  • Buna Troll hesap açan malum parti Milletvekilleride dahil olacaksa ben Okeyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: subaortik

ip adresi diye bişey var o iş öyle kolay olmuyor buna mı takıldın ya

Yani algı oluşsun sonra evinden alınsın yani öyle mi?
    Yalanı algıyı oluşturan zaten fake hesaplar bu yüzden de TC kimlik zorunlu olmalı.

Alıntıları Göster
    IP adresi diye bişey varsa TC kimlik no niçin?

Ben de onu diyorum işte.
    Adam suç işliyorsa IP adresi diye bişey var.

• Hocam arkadaşları sallamayın.

Ciddi ciddi twitter'ın Türkiye'de üyelik için tc kimlik isteyeceğini sunucuları burada tutacağını ve insanların başka şekilde giremeyeceğini düşünüyorlar.

Dertleri şu hakaret falan olmayan tüm hükümet aleyhine yorumları şikayet edecekler, Twitter bunlara kimlikleri verecek, muhalifler korkacak, hapse girecek. Zira her tartışmada perişan oluyorlar.

Kafa bu kadar, Twitter'da girecek adam başka ülke seçer gündemi Türkiye yapar diyorsunuz, nasıl ya diye bakıyor.

• Asıl mesele para
    Para diye it kırkıyor derler ya o modda hükümet
    Saraya gelince para var
    Vatandaşa gelince sms dilenciliği yap
    Devletin itibarını ayaklar altına almak değil mi bu
    Şehitler için yardım toplandı noldu bu para
    Şehit yakınlarına verildi mi?
  • yasal fişleme
  • O degilde simdi aksamlari twitter a bakıyorum şöyle bir sey var. Muhalefet partisi rolünde olan partili vekil olsun gazeteci olsun yada muhalefet partisini destekleten insanlar olsun; bu insanlara her turlu hakaret yapılıyor. Acaba iğne cuvaldiz iliskisi mi var burada bilemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: CleanCoders

Sizin adınıza sosyal medya hesabı açıp yalan haber yapsalar ne hissederdiniz
    Sanki Yalan Haberi Yapan Kişi Tesbit Edilemiyormuş Gibi Konuşma
  • Sizin gibi gevşek fikirliler sayesinde böyleyiz. Her olayı intikam boyutuna çektiniz. Devran dönecek bir gün, o zaman tekrardan konuşalım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle bir şeye destek vermek için gerekenler: düşük eğitim seviyesi ve bağnazlık.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.