Şimdi Ara

Sosyal medyadaki sahte hesaplara karşı kanun teklifi: 'T.C. Kimlik No zorunluluğu getirilsin' (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
2
Favori
12.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Olsun hocam kalan 30 milyonda biz vermeyelim. Zararın neresinden dönersen kârdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Paylaşan yine yurtdışı üzerinden tc istemeyen hesap açıp vpn ile vs. paylaşır. Yurtdışından atılan postların Türkiye'de görüntülenmesini
    tamamen yasaklayacaklar mı bu durumda? Çok mantıklı bir önlem değil, aşması çok basit.
  • Sanal alem ne yazık ki tam anlamı ile b.k çukuruna dönüştü. Özellikle genç nesilde saygı kavramının "s" si bile yok. Yapılan paylaşımların yorumlarında ağır küfür ve hakaretlerin haddi hesabı yok. Kesinlikle bu duruma bir çözüm bulunması lazım. Özel hayatlarında efendi yada müslüman geçinip, sanal alemde çoşanların yularının çekilmesi lazım.

    Diğer yandan hiç hoş bir kanun teklifi değil. Ancak beyinsiz ve saygısızların **** alemden def olup gitmeleri için iyi olurdu. Tabi ki hükümetimiz bunu fişleme ve cezalandırma amaçlı kullanacağı için bu durum İran'ı pas geçip, direk Kuzey Kore'ye dönüşmemizde mihenk taşı olacaktır.

    Özetle evet sanal alemde benimde hiç hoşuma gitmeyen durumlar var. Ancak her paylaşımdan terörist ve hain yaratanlar baştayken böyle bir uygulamayı desteklemek imkansız ...
  • olursa iyi olur ama tcmiz ne kadar güvende kalabilir bundan şüpheliyim
  • Tamam bu olsun da şimdi ben istanbulda oturuyorum. Es kaza birinin twitter hesabı elime geçti ve bu kişinin yaşadığı ilçeyi biliyorum diyelim. VPN açıp kendimi o ilçeden giriyormuş gibi gösterip cb'ye ya da birine ana bacı söversem ne olacak? Ya da etrafta bir an açık unutursanız twitter hesabınızı biri bir şey yazarsa oradan siz gibi kim verecek bunun hesabını? Sırf küfür, ivir zıvır var diye TC ile giriş mı yapılır ya komedi. Zaten hükümet dünden razı fişlemeye...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok riskli, lehte kullanımdan çok aleyhte kullanımı olur. Üstelik ispatlanamaz da, çok ama çok rahat ve basit şekilde resmi evraka geçirilebilir bir bilgi.

  • Yarası olan gocunur. Kötü niyetin yoksa, seviyeyi düşürmüyorsan göğsünü gere gere yazarsın, tc verirsin. Şahsen ben çok isterim tc no zorunluluğu gelmesini. Lağım, nefret ve yalan çukuru haline gelmiş sosyal medya platformlarına azıcık seviye gelsin.

    Yok efendim tc verirsem güvenlik hede hödö. Sanırsın ki tc numaran sadece sende saklı bir şey. İnternetten çorap alsan tc numarası veriyorsun. Her yere kayıtta, girişte, çıkışta, müracaatlarda tc numaranı veriyorsun. Sanırsın ki çok gizli ve kutsal bir şey. Bu mazeretleri öne sürenlerin çekincelerinin ne olduğu malum.
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Niye düşünsünler? Adını sanı belli cibiliyetsizler dolu ama işlem yapan yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: por favor

    Yarası olan gocunur. Kötü niyetin yoksa, seviyeyi düşürmüyorsan göğsünü gere gere yazarsın, tc verirsin. Şahsen ben çok isterim tc no zorunluluğu gelmesini. Lağım, nefret ve yalan çukuru haline gelmiş sosyal medya platformlarına azıcık seviye gelsin.

    Yok efendim tc verirsem güvenlik hede hödö. Sanırsın ki tc numaran sadece sende saklı bir şey. İnternetten çorap alsan tc numarası veriyorsun. Her yere kayıtta, girişte, çıkışta, müracaatlarda tc numaranı veriyorsun. Sanırsın ki çok gizli ve kutsal bir şey. Bu mazeretleri öne sürenlerin çekincelerinin ne olduğu malum.
    Aynen böyle düşünüyorum. Devletin sana verdiği TC kimlik nosunu devlet senden istiyor neden çekiniyorsun bir hatan,bir yanlışın yoksa?
    Devletin yaptığı herşeye karşı gelmeyi asilik, başkaldırı gibi gören "asi gençlik(!)" değilseler, demek ki bir yarası var gocunuyor arkadaşlar.
  • Mükemmel bir teklif. İnternet ortamında bir anda hayalet olmadığını bazı kişiler anlamıyor. Gerçek hayatta suç işlediğin zaman cezasını çekiyorsun, ınternetten suç işleyenler de cezasını çeksin. InsAllah en kısa zamanda yürürlüğe girer bu teklif.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anayasa mahkemesi internet adresinden kişilerin tespiti gibi bir kanun vardı geçen onu reddetti sanırım. Artık ip adresi falan filan bunlardan kişilere ulaşamayacaklar. Ondan kuduruyorlardır.

    Ama en çok akepe nin işine gelmez. 10binlerce troll hesapları var her yerde hepsi kapanır.

    Akepe oy birliği ile reddeder bunu 😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sahte hesaplar için mükemmel çözüm. Ha fişlemek demiş çoğu arkadaş. Fislenir isem fisleneyim birsey den çekincem yok çok şükür. CIA in takibime girecek değilim :) Nerde ne yazması gerektiğini de nasıl yazılması gerektiğini de biliyorum. Benim bir korkum yok. Sağa sola küfür edip, taciz eden, hakaretler yağdıran, kadınlara sapıkça mesajlar atan, asılsız haberler yayanlar düşünsün :)))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Admin konuyu kapat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosyal medya da kim kadın , kim erkek , kim kaç yaşında , kimin kaç hesabı var bu belli değil .
    Çalaklavye internette başka bir ruh hali ile yüzlerce , binlerce takibi yapılmayan hesap var .
    Bunun özgürlükle falan alakası yok , TC kimlik no ile kayıt ol hakaret etmeden mesajını yaz görüşünü edep içinde belirt , küfür etme millete DM'den sarkma zaten sana bir şey olmaz .
    Sosyal medya hesabında takip ettiğim hesap Erkek profilinde ve görüntü normal , üç gün sonra kadın profilinde ve abuk sabuk paylaşımda sonra bir bakmışsın +18 paylaşım .
    işte bunun kontrol altına alınması lazım.
    TC kimlik no ile sosyal medya hesabı açılması fikrini destekliyorum , özgürlükten yanayım , sansüre karşıyım ama kontrollü olmakta lazım .
  • O kadar trole nasıl TC numarası ayarlanacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki her bireyin düşüncesi ve yaşam tarzı devlet güvencesi altına alınmış çoğulcu bir demokrasiyiz de sıra sosyal medya kirliliğini dert etmeye gelmiş.

    "Beni virüs değil, senin düzenin öldürür" diyen tırcıyı gözaltına alıp yurtdışı yasağı getiren bir ülkeyiz. Basın özgürlüğünde hangi ülkelerle yarışıyoruz bi bakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir bankanın devletin verdiği destek kredisi ile sadece tc ile birçok kişinin mağdur edileceğini öğrendim hem de bugün denerken. Şansa bak nasıl açıklar bırakılıyor. Hemde gittim başvurdum babam adına başvurdum ama bu açık çok can yakabilir.

    Düzenleme = Burada detayları yazacaktım ama başıma iş almayayım diye vazgeçtim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 2 Mayıs 2020; 0:37:10 >
  • İkametgah ile adli sicil kaydımızı da verek mi gurban eh? T.c zorunlu olacaksa, içimizdeki Suriyeliler ne nosu girecek? Amaç tüm suriyelilere vatandaşlık vermek mi diye düşündürmüyor değil bu konu..

  • Hükümette üstüne bi sosyal medya vergisi koyar o zaman tam olur...
  • Hahahaha! Cahilin daha sistemin nasıl işlediğinden haberi yok. Hayatımda böyle komedi bir talep görmedim. Lan bari önden biraz araştıraydın. Bu MHP çok komik lan. İnsanı her gün hem başkası adına utandırıp, hem güldürüyor.

    ---------------

    Yani, bir kısım sosyal medya burada temsilcilik açabilir. Çoğu açmaz. Sen de açmadı diye yasaklarsın. Bende de zaten VPN var. KÜTÜR KÜTÜR GİRERİM.

    TC kimlik no'ya ayrı güldüm. Üye olurken Milliyetine Papua Yeni Gine girersin. TC sormaz. Cins midir nedir? Abi bu zavallımların dünyalar da çok küçük. Kıyamam ben şana. Millet vekili mişin şen!? Abu-dubu-bidi-bidi! Ehehehehe!

    Neyse, bugün de güldük. Allah ağlatmasın.

    ----------------

    Bu sosyal medya ve internetteki durum hakkında, tek bir çözüm yolu var: Yurtdışı fiberoptik kabloları kesmek. Kesin gitsin. Anca öyle kurtulursunuz. Biz de kafamız rahat, Alman uydu internetine üye olur gene kütür kütür gireriz.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.