Şimdi Ara

Sosyal medyadaki sahte hesaplara karşı kanun teklifi: 'T.C. Kimlik No zorunluluğu getirilsin' (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
2
Favori
12.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sahte hesaplar açısından iyi olsa da burada amaç muhalif sesleri kesmekten başka bir şey değildir.
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Atatürk kanunlarla korunuyor, kimse bir şey yapamaz. Ha git istersen bebeğin doğsun ismini soy ismini M. Kemal Atatürk koyacağım de bakalım koyuyorlar mı ya da onun adına kimlik çıkar ve git bakalım bir kişi sana inanacak mı sen Atatürk sun diye en cahil insan bile Atatürk u taniyordur, o yüzden kanunlarla korunmayan bir kişinin adına yapabileceğin her şeyi yapma şansım açılır ha yaparsın yapamazsın ayrı konu; bazı yerler birkaç aşamalı giriş saglatiyor bazı yerler ise tek TC ile giriş sağlama izni veriyor özellikle denerim ben kurum olsun ya da özel olsun birçok giriş yapılabilen yerleri denerim açık ararım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Sadece T.C ile hiç birşey yapamazlar.

    Kredi başvurusu yapamazlar ve para çekmezler. İmza ve onay da takılırlar. Kamera var zaten her türlü yakalanırlar.

    Noter de işlem yapamazlar. Yine imza vb olaylara takılırlar. Bir kere resimdeki kişiyle aynı olmadığınız kabak gibi ortaya çıkacaktır. Araba, ev, motoryat, helikopter, uçak ve gayrimenkul varsa noter bunu karşı tarafa devredemez. Çocuk oyuncağı değil


    Kimlik tek başına bunlari yapabilseydi ohoo neler olmazdı neleer. O yüzden korkmayınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Twitter instagram facebook gibi sosyal medya programlara TC kimlik bilgisi vermek ne kadar mantıklı biz direk Amerikaya kimligin fotokopisini gonderelim daha iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işi gücü provokasyon, kumpas, çamur siyaseti, yalan ve iftira, terör örgütü destekçisi olan trollerin kuyruğu tutuşmuş.
    TC ile hesap açılacaksa bugün akp var ama yarın mhp olacak sonraki gün chp (sonraki derken 2897 yılında). Siz temizseniz neyden korkuyorsunuz?

    Hesap açarken TC yanında birkaç güvenlik adımı olur, e devletten adınıza kayıtlı telefon araba vs gördüğünüz gibi sosyal medya hesaplarınızıda görürsünüz, size ait olmayan varsa oradan 1 tıkla ihbar edip kapatabilirsiniz vs vs

    Fişleme derdinde olan zaten hali hazırdaki verilerle sizi istediği gibi fişler, örneğin DH de tonla çamur ve iftira siyaseti yapıyorsunuz, telefonunuz ip niz mailiniz vs derken pek çoğunuzun kim olduğunuz zaten belli.

    Hiçbir kimse bir kesimi bir insanı yada birşeyleri sevmek zorunda değil, herşey saygı sınırları çerçevesinde eleştirilebilir. Önemli olan hakaret yalan iftira vs yapmamaktır.
    Temizseniz korkacak birşey yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Naruto45

    Akpliler seviniyor kendi istedikleri geliyor diye onlar istediklerini söyluyolar hiç çekinmeden nasılsa birşey olmuyor diye. sosyal medyada kimlerin algı yarattığını ttlerde görüyoruz

    Alıntıları Göster
    Bu yapılanın sonu resmen ifade özgürlüğünü kısıtlamaya gidiyor. Türkiye'de sosyal medya devlet denetimine girebilecek bir konumda değil, insanlar internette anon olmak isteyebilirler bunu devlet engelleyemez. Bbütün kamuoyu araçlarının tekelde toplanması gelecekte senaryonun ne kadar tehlikeli olabileceği hakkında fikir veriyor.

    İnsanlar hakaret etmeden, kendisini istediği gibi ifade edebilmeli. Sadece TT'ler ile bitse durum iyi denebilirdi, kendi tabanlarını konsolide etmeye çalışıyorlar, PR yapıyorlar der geçersiniz ama Pelikancılar olsun ve diğer türeyen jurnalci zihniyet olsun çok daha tehlikeli. İnsanların farklılıklara olan tahammülü git gide azalıyorsa ve meclisteki temsilciler buna çanak tutuyorsa toplum önce düşman arar, sonra kutuplaşır ve patlamaya hazır bir bomba haline gelebilir.

    Sonumuz hayrolsun demekten başka bir şey diyemiyorum.




  • bi mv dayı vardı ya, mecliste fake hesapla kendini överken kamera açmıştı yanlışlıkla, en çok onun oyunu merak ediyorum
  • ya bence doğrudan muhalefet yasaklansın cezası da 30 yıl olsun böyle saçma sapan uğraşmayalım.
  • Zuckerberg de 'haşmetlim bugün ne buyurur acaba' diye facebook, whatsapp, instagram'ının başında bekliyordu zaten. Önce eli ayağı tutan bir sosyal medya platformu oluşturacak kapasiteye ulaşın, sonra TCKN de istersiniz parmak izi de şart koşarsınız. İlâhi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten olması gereken bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Numenorian Man kullanıcısına yanıt
    Sozcu'nun yaptigi bir tane YALAN haber gosterebilir misiniz?
  • Bunun ucu belediyelere yardıma kadar uzanır. Sonuçta milleti fişleme peşindeler algı yaratıp korkutmak bak tc nizi biliyoruz ankara istanbula yardım falan etmeyin birşey yazmayın gibisinden. Twit insta işi gücü yok sizin aptallıklarınız ile uraşsın. İnsan yaşlanınca kemale erer bu mhp yaşlanınca saçlamadı
  • Dh forumu bu durumda ölür. Provokatörler ağlar. Forumda yarı yarıya galeyancı var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MHP'nin şu ülkeye gram faydası dokundu mu ya? Sahte milliyetçiler, birkaç yıldır da dalkavuklar.

  • Hahaha, çözüm olmaz. VPN ile üyelik açar millet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre D

    MHP'nin şu ülkeye gram faydası dokundu mu ya? Sahte milliyetçiler, birkaç yıldır da dalkavuklar.
    Mafya partisi ilk kurulduğu ve 80 darbesine giden süreçte rolüne bir bakın.Gerçeği öğrenirsiniz 20 senede bir boşu boşuna af çıksın diye bir yerlerini yırtmıyorlar boşuna.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 1 Mayıs 2020; 1:7:40 >
  • Öyle sanmaya devam et sen, arkadaşım kaç tane kurumun açığını bulup insanlık vatandaşlık namına mail attı kimisi kaale aldı birçoğu da kaale almadı hala açık duruyor diyor ve büyük ihtimal de açık firmalara hazır bir şekilde yaptırdıkları için herhangi bir değişiklik yapamıyorlar diyor, kendisi de devletin bir kurumunda bilişimcisi, birçok yazılımcı arkadaşın nelerden haberi olduğundan haberiniz olsa 4 5 yıl öncesine kadar bu ülke de sahte kimlik çıkaran çıkarana haberlerde insanların üzerine iş yerleri açıldığını bazı kişilerin türkiye gov tr 'de adına bir sürü numaralar alındığını çabuk unuttunuz herhalde, şimdi işleri daha sıkılaştırıyorlar ama bir sürü veri internete yayıldı, birkaç sene önce 2013 redhack saldırısı idi herhalde haberleri hala var ülkemize yapılan siber saldırılar sonrası 50 milyon kimlik bilgisi açıklardan başkalarının eline geçtiği yazılıyor burada bile gb lar ca verilerin paylaşıldığı konuları açıldı. Şuan tapuya gidip bir evi sadece tc ile yapamıyor olabilirim ama istenildi mi öyle taklalar atılıyor ki adam senin adına hesap alır gider emniyette sen ifade verirsin derdini anlatamazsın. Anca o gün o an nerede olduğunu şahitlerinle ispatlarsan biraz rahatlarsın yoksa kaç kişi seni sorguadan geçirir kaç yere ifade verirsin gına gelir adama. Başına iş gelenler bilir, hele hele bu interneti bu kadar hafife almayın istenildi mi dünya 'yı oynatırsınız, fbi 'in elinden verilerin alınıp wikileaks 'ta yayınlanan onlarca verinin yüzünden wikileaks kapandı diye biliyorum son halini bilmiyorum başına neler geldiğini unutmadık, birçok firma haber oluyor hem de dünya 'da ünlü firmalar üyelerimizin bilgileri çalındı haberini doğruluyoruz maalesef diye haberler yapıyorlar.

    Elin çocukları apple 1 trilyon dolarlık şirketin ürettiği telefonların apple id 'sine tamamen ulaşım yaparak tüm verilerini görüntüleyebiliyorum diye apple mailler çekiyorlar.




  • Normalde benim düşüncemde bu fakat teklifi getiren zihniyet ve yöneten zihniyet çürük olduğu için bizim ülkemizde uygulanması zararlı olur.
    Amaç Kısa yoldan fişleme yöntemi...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Pain And Gain filmi var. Gerçek olay dan alınmış. Tam anlattıkların ona göre otur bi ara izle. 3 adamin amerikan rüyasını yaşamak için bir adamin sahte evraklarla herşeyini elinden almasıyla başlayan bir süreç.. devamini izlersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film izlemiyorum genelde ama önerin için izlerim, ABD farklı biz farklı olay ama yine de dolandırma olayları benzerdir oradaki de insan buradaki de. :)

    Ben Christian Bale 'nin oynadığı ve hala izlemediğim filmi merak ediyorum.
    https://tr.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCy%C3%BCk_A%C3%A7%C4%B1k

    Büyük Açık ben bu filmi merak ediyorum belki ekonomi üzerine bir film olabilir ama o açıkları nasıl buluyor merak ederim hep izleyeceğim hala izlemedim.

    2006 2007 yıllarında her yaz 600 kadar film izleyince bir daha film görmek istememiştim her gün 3 4 ortalama film izledik bir sürü efsane filmler falan bayağı kusma gelmişti artık hangi filmi görsem ne olacağını senaryo nasıl yazılmıştır diye hatta şuan ne cümle kuracak diye bile tahmin ediyorum oyuncu ekranda iken bakışından anlıyorum o kadar kaptırmıştım zamanında filmlere bu yüzden o zamandan sonra 10 film anca izlemişimdir bu yüzden bu filmi merak ederim. Ve mr. robot gibi ya da hacker filmleri gibi var buna benzer şeyler ama senin dediğini de kenara not alayım önerin için teşekkürler. Şimdi baktımda ünlüler oynuyor mark whalberg 'in de filmlerini izledim pasohttps://tr.wikipedia.org/wiki/Tetik%C3%A7i_(film,_2007) Tetikçi bu da iyidir izlemişsindir ama izlemedi isen benden de sana öneri olsun. :)




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.