Şimdi Ara

Sosyal medyada anonim bir hesaba hakaret etmek suç mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba twitter üzerinden tweetleşerek birine hakaret ettim. Fakat karşımdaki kişinin profilinde Gamze yazıyordu sadece. Ve ppsinde bir kadın fotosu vardı yüzü görünüyor. Karşımdaki kişi ben anonim değilim seni dava edicem dedi. Benim bildiğim kadarıyla sosyal medya üzerinden anonim birine küfür etmek suç değil. Karşımdaki kişininde savunması ben anonim değil. Fakat hesabı doğrulanmış tik almış bir hesap değil tanınmış biri değil. Yani net olarak kim oluğu belli değil. Media kısmınada baktım hiç bir görseli yok. Sadece ppde bir foto var yüzü görünen kadın fotosu. Birde nickinde gamze yazıyor. Yani teknik olarak anonim. Çünkü mesela kızın ne nerde yaşadığını bilmiyorum ne yaşını ne de soyadını bilmiyorum. Kıza bunları söylediğimde. Kız diyorum ama kız olduğundan da emin değiliz sonuçta net bilgi yok. Bana dediği şuydu. Twitterda çok abaza insanlar olduğundan. Gizledim yazmadım o bilgilerimi vermedim dedi. Yani teknik olarak kimliğini gizledim diyor başkaları beni bulamasın diye. dedi. Mantıken anonimliğini kabul etmiş olmuyor mu ? Beni birinin bulmasını bilmediğim için kimliğim hakkında bilgilerimi paylaşmadım diyor. Sonrasında ise adım yazıyor fotom ppde var diyor. Şimdi bu şahıs anonim biri olmuyor mu mantıken ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur_polatt -- 10 Aralık 2023; 2:18:18 >







  • Yolda giderken başında şapka, gözünde güneş gözlüğü, ağzında tek kullanımlık maske olan birine hakaret etseniz suç olur mu olmaz mı?
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    Hocam ağzını öpeyim ne güzel örnek vermişsin. Forumda daha fazla vakit geçirip bizleri bu gibi örneklerinle daha çok aydınlatman lazım hocam. Nokta atışı tespitlerine ve özetlerine çok ihtiyacımız var forum ahalisi olarak.


    Konuya gelirsek, seni şikayet edebilir yok anonimmiş şöyleymiş böyleymiş öyle bir olay yok. Oyun oynuyorsun mesela karakterinin bir adı var. Adam sana mesaj atıyor ve küfür ediyor. Onu da şikayet edebilirsin anonim diye bir şey yok yani.


    Bu olay ders olsun mesela bir daha kimseye küfür etme hocam.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.