Şimdi Ara

Sosyal Fobi Olanlarınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sosyo fobi hastalığım varda çok ileri duzey değil. Ama sınıfta konu anlatırsam kalbim küt küt atar. Geçmişte ölümüne titrediğim zamanı hatırlıyorum. Psikiyatriste gittim devlet hastanesine. 3-4 dk konuştuk 2 ilaç yazdı ve tabiki o ilaçları almadım. Sonuçta kafamın uyuşmasını istemiyorum ve günlük işlerimi yapıyorum en azından. Devlet hastanesinde stajyerim. Hastalarla olan iletişimim sayesinde durumum kötü değil. Şöylede sorunum var, mesela bir iş yapıyorum. Biri beni izleyince elim titriyor hafiften. Bazen insanlarla göz göze gelmekten korkuyorum. Gözüm sulanıyor, buda beni kötü hissetiriyor. Hatta arada insanlar beni izlerken yürüyüşümde bile gariplik hissediyorum. İçimde istemesemde hata yaparsam korkusu oluyor. Endişe oluyor.

    17 yaşındayım. Lise 4.

    Ünide sosyofobi olması çok sıkıntı yaratır mı?

    KOÜ düşünuyorum bu arada


    İçimi döktüm iyiyim biraz daha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Unide de bisey degismez tecrubeyle sabit

    tavsiyem kız ark fln bul

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sosyofobinin nedenlerine inmek lazım.

    kalbinin küt küt atmasının nedeni büyük bir ihtimalle güvensizliktir.

    Güvensizliğin başlıca nedenleri ise maddi sıkıntı, fiziksel yetersizlik, sosyal ortama adapte olamamadır.

    Küçük parçalara bölerek belki sorunun çözümüne ulaşabilirsin, ama önce kendini tanıman ve tarafsız olarak kendini gözlemleyebilmen gerekir.
  • Ben asosyolin dibini yasiyom lise bittik arkadas yok uni bitti arkadas yok ise girdim arkadas yok eve geliyom bilgisayar dizi oyun yat kalk ise git ama hayatimdan memnunum paramda birikiyo bana gore asosyallik on numara bisey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resmi binalarda tuvalet kapılarının altında boşluk olduğu zaman sürekli göt*m gözüküyor gibi hissediyorum. O aradaki boşluk isterse 1 cm olsun. Yine öyle hissediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisedede buyuk skinti resmen hayatin zehir olur sana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sosyal fobi nasıl yenilir?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Requizm

    Sosyo fobi hastalığım varda çok ileri duzey değil. Ama sınıfta konu anlatırsam kalbim küt küt atar. Geçmişte ölümüne titrediğim zamanı hatırlıyorum. Psikiyatriste gittim devlet hastanesine. 3-4 dk konuştuk 2 ilaç yazdı ve tabiki o ilaçları almadım. Sonuçta kafamın uyuşmasını istemiyorum ve günlük işlerimi yapıyorum en azından. Devlet hastanesinde stajyerim. Hastalarla olan iletişimim sayesinde durumum kötü değil. Şöylede sorunum var, mesela bir iş yapıyorum. Biri beni izleyince elim titriyor hafiften. Bazen insanlarla göz göze gelmekten korkuyorum. Gözüm sulanıyor, buda beni kötü hissetiriyor. Hatta arada insanlar beni izlerken yürüyüşümde bile gariplik hissediyorum. İçimde istemesemde hata yaparsam korkusu oluyor. Endişe oluyor.

    17 yaşındayım. Lise 4.

    Ünide sosyofobi olması çok sıkıntı yaratır mı?

    KOÜ düşünuyorum bu arada


    İçimi döktüm iyiyim biraz daha


    sunumlar sayesinde sosyal fobiden eser kalmaz rahat ol




  • samsung54 S kullanıcısına yanıt
    Asıl sıkıntı geçmiş senelerdi. Artık rahatım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brockman kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tipim iğrenç olduğu için bende de var.Geçeceğini sanmıyorum. Allah'a tipsiz yarattığı için şükrediyorum(!)
  • Half Moon Syndrome kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı anlatamamak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Requizm

    Sıkıntı anlatamamak

    Hocanın not verecek olması nedeni ile bülbül gibi şakımak zorunda kalıyorsun merak etme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M4A1-S kullanıcısına yanıt
    Knk hep tipini kötülüyorsun sen. Spora filan başla düzelersin. YGS geçsin body'ye başlamayı düşünüyorum
  • Half Moon Syndrome kullanıcısına yanıt
    Valla notu düşünmek o psikolojide zor oluyor. Ama mecbur anlatacağım için öyle yada böyle anlatıyorum
  • Rayto kullanıcısına yanıt
    Sagol 4 kız arkadas buldum suan ucuyorum
  • sosyal fobinin temelinde genelde eleştirilme kaygısı vardır. sosyal fobi yaşayan insanlar kusurlarını kabul etmezler, mükemmel olmak zorunda olduklarını hissederler, aslında çok hassas ruhlu insanlardır, kimseyi kırmak incitmek istemezler. beynin ürettiği bir takım önyargılardan kurtulmak kolay değil. pratikte yapılacak ilk şey, olabildiğince arsız davranmak, arsız derken, sosyal fobi nedeniyle yapamadığın konuda arsız davranacaksın, kimsenin ne düşündüğünü önemsemeyeceksin, hatta etraftaki insanları embesil, zombi, salatalık gibi gör. bunları söylemek kolay diyebilirsin ama etrafındaki çemberi yarmak için tüm gücünle düşünmeden hücum etmen lazım, sosyal fobi de bir çember.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.