evet arkadaslar yaş 20 oldu ve hala bu salak sey var bende nabacam acaba ?
universitedeyiz konu anlatımları baslarsa ne yapacam diye dusunuyorum cunku milletin karsısında konu anlatmak diyince simdi bile terliyorum orada ne yapcam artık siz dusunun bu salak seyden nasıl kurtulurum b arada eczanelerde satılan bi ilaç duymuştum heyecanı yok edyormuş yzüm kızarmasa yeter yaa :D bi ilaç bulun bana
Birçok ilaç var ama etkilerini bir kaç hafta veya ayda gösterebilirler,psikiyatriste çıkıp tedavi olmayı denmelisin
Aynı olay bende ilkokuldan beri vardı ama üniye geçene kadar azar azar insanlarla iletişim kurarak bu tür toplum içerisindenki utangaçlıklarımı yendim.
Geçen senede ilk beni seçti hocamız ünide sunum yapmamız için,bende çok heyecanlıydım ama kendime güvenip,iyi çalışarak gayet iyi bir şekilde anlattım.Karşındakilerin senin gibi insan olduğunu unutma!Bir tek sen heyecanlanmıyorsun,rahat ol,en önemlisi konunu anlatırken sınıftakilerin senin hakkında o an ne düşündüğüne değil anlatacağın konuya adapte olman
PSİKİYATRİNİN Bİ YARDIMI OLACAGINI SANMIYORUMKİ
ilaç varmış
ya da içipmi cksam
acık cakır keyf oldummu cok rahat oluyorum cakır keyif mi gezsem ?
www.hayatimdegisti.com
bu bir kişisel gelişim sitesi. burada sf ile ilgili bazı bilgiler ve çözüm yolları vardı. siteyi bir incelemeni tavsiye ederim.
Çocuklar ve Gençler Günlük Hayatta ne gibi Zorlularla Karşılaşırlar ?
- Öğrenci ise tahtaya kalkamaz
- Soruları bildiği halde parmak kaldırmaz
- Öğretmen kaldırıp soru sorarsa aşırı heyecanlanır yüzü kızarır ve kekelemeye başlar ve dili dolanır. Bildiği halde şaşırıp yanlışlar yapar. Çok utanır. Arkadaşlarına ve öğretmenine karşı rezil olduğunu düşünür, bazen okula bile gitmek istemez.
- Bu çocuklar arkadaş edinemezler, hep yalnızdırlar veya çok azının bir- iki arkadaşı vardır.
- Karşı cinsle iletişim kuramazlar.
- Yüzleri kızarır, elleri titrer çok heyecan yaparlar.
- Kalabalık bir ortamda kendilerini izleniyor gibi hissedip, bakışların üzerinde olduğunu zannederler. Bu nedenle bu tür ortamlarda bulunmamaya dikkat ederler. Zaruri ise o ortamın en kuytu sote yerini bulup “ gizlenmeye” çalışırlar.
- Bazı çekingen çocuklar sürekli eve kapanırlar.Bilgisayar, internet başında sanal alem bağımlısı olabilirler.
- Bu gençlerin % 40 ı zamanla depresyon geçirebilirler.
- % 10-15 i alkol bağımlısı olabilirler.
- % 40 ı yaşamları boyu evlenemezler, bekar kalırlar. Çünkü karşı cinsle iletişim kuramazlar ve o kız isteme törenleri, nişan, nikah onlara işkence gibi geldiğinden bekar kalırlar.
- Bu gençler çalışmaya başladıklarında genelde masa başı ve geride insanlarla gözgöze iletişim olmayacak şekilde iş tercih ederler.
- Hak ve hukuklarını arayamazlar.
- İnsanlara hayır diyemezler.
- Güçlü, etkili insanların çekim alanlarına girip onların her dediğini yapabilirler.
kardeş kafanda yenmediğin sürece ilaç kitap hikaye. Tabi bunların geçiçi faydaları oluyor. Mesela ilaç ayrıntılı düşünmeni engeller ve samimi davranmanı sağlar. Kİtaplar sana geçiçi motivasyon sağlar. Ama kafanda yenmelisin korkularını. Denemekden korkarsan kafanda büyütürsen sosyal fobinde büyür. Bi denemeden bilmek var birde deneyerek öğrenmek var. Seninki denemeden bilmek kategorisine giriyor. Kokrularının üstüne gittikçe kabdetsende giderek özgüven sahibi oluyorsun. İnsanlardan kaçma. Korkma, Diğer insanların senden artıları yok merak etme.
quote:
Orjinalden alıntı: Alpertunga
kardeş kafanda yenmediğin sürece ilaç kitap hikaye. Tabi bunların geçiçi faydaları oluyor. Mesela ilaç ayrıntılı düşünmeni engeller ve samimi davranmanı sağlar. Kİtaplar sana geçiçi motivasyon sağlar. Ama kafanda yenmelisin korkularını. Denemekden korkarsan kafanda büyütürsen sosyal fobinde büyür. Bi denemeden bilmek var birde deneyerek öğrenmek var. Seninki denemeden bilmek kategorisine giriyor. Kokrularının üstüne gittikçe kabdetsende giderek özgüven sahibi oluyorsun. İnsanlardan kaçma. Korkma, Diğer insanların senden artıları yok merak etme.
saolasın... bi kaç kere denedim abi üstüne gitmeyi ama yok ya cok sacma oluyo dahada buyuyo
mesela bi anım... Hoca bi konu verdi anlatın diye ... konuda anladıgım bişiy Kapitalizm faşizm falan... aldım konuyu dedim ben anlatırım
anlatma gunu geldi hemen herkesten once ben zıpladım tahtaya tam basladım anlatmaya arkadaş birden kızardım(bu şunun gibi aha kızardım diyorum ve kızarıyorum... bi kaç kişide bakınca anladılar rezil olduk diyom morarıyom :D bu boyle renk renk gidiyo...) . bu olay sonrasında ya başlarım bidaha ne cıkarım ne bişi dedim ...
mesela SF li adam cok hatasız giyinmeye calısır renklerin uyumu olsun ayakkabının bagcının şekli olsun saclarının teli olsun cok temiz olmasına dikkat eder diye bi yazı okudum... kendinizde hata yaratıp oyle dolaşın diyede oneri yapıyodu... bilmem fermuarı bilerek acık bırakın... corabın birini giymeyin veya farklı giyin :D
neyse bunlarıda yaptım (çorap haric )
ama deişmiyo... ne azalıyo ne bişi... Ben cok azimli bi adamımdır aslında neler neler bıraktım.. sigara, pc oyunları, kola ....
ama bu bambaşka bişi ya ... ne bilim beni cabalamayan bi insan sanmayın dmeek istedigim..
ne yaptım ne ettiysem bu kızarma olayını engelleyemedim...
kızarmasam hersey duzelecek :D
birde şu var , o tür anlatımlarda genelde herkes kendi dalgasında olur , sen duvarlara anlatırsın , bu seni rahatlatıcaktır
ben üni.deyken dideral diye bi ilaç içip öyle çıkmıştım sunuma. etkisi oldu gerçekten. kalp atış ritmini yavaşlatıyo. halen bazı önemli durumlarda kullanırım. sonuçta bi ilacı reçetesiz kullanmak yanlış ama napim başka çarem yoktu. bi yan etkisini de görmedim . bi araştır istersen . ekşide falan bulabilirsin bişeyler.
yüz kızarması için ise bi kaç krem var imiş . aşağıdaki linkten bakabilirsin. fiyatları pahalı ama denemekte yarar var . hoş eğer gerçekten bu kremler yüz kızarmasını önleseydi , bi şekilde duyardık ününü (internette , gazetede falan) diye düşünüyorum. çünkü çok fazla sf li var. ama internette araştırınca fazla bişey çıkmıyo.
Bendede var geçen gün psikolo gidiorum ben okula bile gidemiordum midem bulanmaya terlemeye başlıyorum elim ayağım titriordu doktor dedi öle olduğu zaman bana bişe olmıcak bunu yapıcam okula gidicem diceksein kendi kendine bugun uzun bi aradan sonra okula gidebildim
Yaa abicim ben lise3 'teyim. Heycanlansamda kalkar bişeyler kesin sölerim sınıfın en aktif öğrencilerindenim ama kitap okurken sınıfa bazen heycanlanıyorum.Lae anlasam neden heycanlandığımı kalkıp koskoca sınıfa konu anlatan ben sınıfa kitap okurken heycanlanıyorum.
Sanırım sebebini biliyorum konuşma tonunda kitap okumuyorum ve sesim farklı geliyor. Keşke aşabilsem...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme