Şimdi Ara

SORUYU YAPAMADIM TYT MATEMATIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B849B3DA4 -- 21 Şubat 2022; 19:14:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 tur 2pir den 6pi ediyor yani 360 derece dönerse son frekansa geliyor

ama 6 - 6 - 6kök3 den aradaki açı 120 derece kosinüs teoremi 108 = 36+36 -72cosalfa alfa buradan -1/2 bu da cos120 demek -sin30 yapıyor

dolayısıyla 6pi yol alacakken 2pi yol alıyor

88-92 arasını 1birim olarak say toplam 5 birim boşluk var 6pi ediyor o zaman 2pi 5/3 dür bu da yaklaşık 1.5 civarı bir şey yapıyor o yüzden 92-96 arası

.

edit: sanırım keklendik tek bir çizik atmamışsın kanka soruya silgi izi vs olsa belli olurdu. neyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB5DF7EA3 -- 21 Şubat 2022; 18:56:42 >
  • ikinci paragrafi anlamiyorum 29. okuyusum, 6 6 6kok3 dedigin yer neresi

• trigoya girmeden nasıl çözülür acaba?

sonuçta tyt denemesi

• hocam bi bakar misin rica etsem

• hocam üst üste iki dişli çark var gibi düşün. biri 3cm yarıçaplı diğeri 6cm yarı çaplı kısaca sen 6cm'lik yarıçapa sahip çarkı kaç derece döndürürsen altındaki ona bağlı olan 3cm'lik çark da o kadar açı dönecek. ve aldığı yol 2pi3 . alfa/360 olacak.

• furkaannn1421 F kullanıcısına yanıt

hocam aslında trigonometri değil. bu tarz açılar birkaç soru çözdükten sonra ezberleniyor.

gene de çözüm yöntemi için

ikizkenar üçgen oluşacağından aradığınız açıdan bir yükseklik çekin karşı karşısı 6kök3 dü 3kök3 ve 3kök3 diye iki parçaya ayrılacak yukarı kenar da 6 idi

hipotenüs 6, 30derece 3, 60 derecenin karşısı da 3kök3 oluyor böylece 3kök3 ü gören açının 60 olduğunu bulup eş üçgenler yarattığımızdan alttaki üçgende de ilgili kısmın 60 derece olduğunu görerek çözebilirsiniz başka bir yöntem aklıma gelmedi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    matematik yapamıyorum
    4 ay önce açıldı
    Geometri Yapamıyorum
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tesekkurleeerrr

• rica ederim hocam konu adını değiştirmeniz iyi olmuş .d

• furkaannn1421 F kullanıcısına yanıt
    dik kenar uzunlukları a ve a.kök3 olan bir dik üçgenin açılarının neden 30 ve 60 olacağının ispatı çok basit aslında. zaten olay 30 dereceden ziyade tam açının 1/12'si olması

SORUYU YAPAMADIM TYT MATEMATIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-88BB6CDAE -- 21 Şubat 2022; 20:15:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sağolun hpcam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.