Şimdi Ara

Sorununu çözemediğim bilgisayarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese şöyle bir sorunum var. Bilgisayarımda fifa 16 oynarken ekranda bozulmalar oldu sonra ekran ortadan ikiye bölündü ve bir tarafı normal çözünürlükte çalışırken diğer yarısı çok düşük bir çözünürlükte ve bozuk renk ve yazılarla kaldı. Oyunu kapattım aynı durum masaüstünde de devam etti. Bilgisayarı yeniden başlattım fakat Windows loading ekranından sonra ana masaüstüm açılacakken ekran siyah olarak kalıyor fakat kasa çalışmaya devam ediyor. Ekran kartında bir problem olduğunu düşündüm ve kartı çıkardım kasadan temizledim ve yeniden taktım sorun devam etti. Güvenli kipte bilgisayarım açılıyor bir sorun yok. Güvenli kipteyken ekran kartını komple kaldırınca (driver uninstaller ile) normal bir şekilde görüntü alabiliyorum. Fakat ne kadar farklı driver denesemde driver kurulunca ekran siyah olarak kalıyor. Ramlerimden de olabileceğini düşünüp tek tek çıkarıp denedim du rı m aynı. Daha sonra ekran kartını çıkarıp on board (intel 2500) ile çalıştırdım sistemi fakat driver kurulduktan çok kısa bir süre sonra ekran komple gidiyor ve ekrandan bu kez "no signal" yani sinyal yok yazısı çıkıyor. Ama kasa hala çalışmaya devam ediyor. Hatta power tuşuna basınca hdd işlem yapıyor ve bilgisayar Sorunsuz olarak kapanıyor. Yeniden başlayınca da aynı şekilde logon ekranında ekrandan görüntü tamamen gidiyor. Sorularım şunlar;
    -Harici ekran kartımda bir sorun varmı gerçekten
    -Harici kartımda sorun varsa benzer bir durum onboard ekran kartımda da karşıma neden çıkıyor
    -Sorunum power kaynaklı olabilir mi

Sistemim
    Gigabyte z77 udh3 anakart
    İ3 3220 cpu
    8 gb ddr3 gskill ram (4x2)
    6870 1 gb powercolor VGA
    600w 80+ aerecool Strike x psu
    Windows 10 Pro x64

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citiraga -- 7 Ekim 2016; 23:32:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ekran kartın yanmış ya da kartın ramleri hasarlanmış Ekran kartını çıkarıp onboard ı kullanmayı dene. Baya eski kart benim de 6850 yanmıstı.
  • K120 K kullanıcısına yanıt
    Peki aynı sorun ekran kartımı söküp onboard ekran kartımda driverını kurduktan sonra da var o nasıl oluyor ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citiraga -- 8 Ekim 2016; 20:26:32 >
  • Sorunum hakkında yardımcı olabilecek ya da tavsiyede bulunabilecek arkadaşımız yok mu başka.

• dostum mHZ sorunun var
  • yigitbilisim Y kullanıcısına yanıt
    Tam olarak anlamadım hocam biraz açarmısın

• hocam başka ekran kartı yok mu eşte dostta alın bi deneyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kablam kullanıcısına yanıt
    Öyle yapıcam olmazsa fakat benzer bir durum on board intel ekran kartında da var. Ona anlam veremiyorum. Power kaynaklı olabilir mi acaba. Yada anakart kaynaklı

• vga kablosu olabilir genelde bu tarz sorunlarda hep karşıma çıkar..
  • VBlg V kullanıcısına yanıt
    Hdmi ile televizyona bağlı hocam kasam

• onboardaki çakışma yaptığı için yapıyo olabilir ya da dediğiniz gibi psudan güç akımı verimli olmayabilir

denemeden bulamayız
  • quote:

Orijinalden alıntı: citiraga

Tam olarak anlamadım hocam biraz açarmısın

KARDEŞ MONİTOR 60 MHZ DESTEKLER SEN 75 MHZ YÜKLÜYORSUN İLK ETAPTA BAK BUNU ÇÖZMEK İSTİYORSAN TEAM WİEWERİ BAŞLANGIÇ YAP İD VE ŞİFREYİ PMDEN AT AYARLAYAYIM EKRAN KARTINI YÜKLE AMA DAHA SONRA BEN AYARI YAPARIM EKRAN GÖRÜNTÜSÜNÜ GÖRÜRSÜN KOLAY GELSİN
  • yigitbilisim Y kullanıcısına yanıt
    Ekran kartımı bugün bir arkadaşıma kendi sisteminde denemesi için verdim. Sonuç aynı onun sistemde de driver kurulumundan sonra ekran gitmiş. Yani kesin olarak ekran kartımda bir problem var. On board da bilgisayarı bağladığım tv de masaüstü gelecekken no signal durumuna muhtemelen bahsettiğiniz mhz durumundan dolayı oluyor. Format atmakta istemiyorum inanın. Siz uzaktan bağlanmadan bu durumu düzeltmenin başka bir yolu yokmu? çalışma saatlerim sizin musait olduğunuz zamana denk gelmeyebilir çünkü hocam. İsterseniz pm den iletişim bilgilerimizi verelim bu durum için. Yardımınız ve ilginiz için ayrıca çok teşekkür ederim şimdiden

• Sorun çözüldü arkadaşlar ekran kartım sorunlu, başka bir kartla sorunsuz çalıştı sistemim. Onboardan da hdmi kablom yüzünden sıkıntı oluyormuş. Başka bir kablo ile sorunu hallettim. Şuan on boardan da sıkıntısız kullanıyorum bilgisayarı. Emeği geçen herkese teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.