Şimdi Ara

Sorunsuz bir x99 anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çeşitli araştırmalar yaptığımda gördüğüm çok pahalıya satılan ve kaliteli bileşenlerin kullanıldığı bazı x99 yapılı anakartların kronik sorunlarının olduğu..

Bin'den İkibin'e kadar fiyatları değişen bu kartlar arasında en sorunsuz kaliteli diyeceğiniz modeller nelerdir? Gereksiz özelliklere, görselliğe vs takılmam, çift ekran kartı da kullanmayacağım bu arada. Zaten 1000 tl'yi gözden çıkardığım için kaliteli bir anakart olmasını istiyorum almışken..

Asus kronik sorunları ve servis'i kötü deniyor, msi kalitesiz bileşenler kullanıyor deniyor, gigabayte kaliteli ama yazılımı zayıf deniyor vs vs.. Evga'nın x99 yapılı kartları nasıldır?

Bir de, 2011 soketli anakartlar ile 2011 v3'ler arasındaki fark nedir? Mesela 6800k için hangi v3 soket bir anakarta ihtiyacımız var değil mi.. 2011 de uyumlu oluyor mu mesela 6800k ile almak istersek? Arasındaki fark nedir v3 ile düz 2011 yapılı kartların..

Velhasıl alabileceğim en sorunsuz, kronik sorunları hataları olmayan, kaliteli gereksizce özelliklerle fiyatı şişirilmemiş kart/lar nelerdir önerilerinizi bekliyorum.

• 2011 x79 cipsetin soketidir. 2011v3 işlemciler takılamaz. Satıcılar genelde yanlış yazabiliyor ama x99 anakartların hepsi 2011v3 sokettir. En başta ddr4 ayrımından farkedersin.

2 ci seri x99 lardan önce şu tablo vardı en üst seviye kartlar için sonra 2 ci bir parti x99 setleri çıktı asrock taichi asus x99 strix vs vs forumda bir konusu vardır.

http://www.kitguru.net/components/ryan-martin/asus-rog-strix-x99-gaming-motherboard-review/

Asrock X99 Extreme11
    Asus Rampage V Extreme
    Msi GAMING 9 AC (ACK as well)
    Asus X99-E WS
    EVGA FTW
    EVGA Classified

Gigabyte
    GAMING G1WIFI
    UD5 WIFI
    GAMING 5
    SOC FORCE

Msi XPOWER AC

Asrock
    OC Formula
    X99 Professional
    X99 WS
    gigabyte UD4
    gigabyte UD3

Sli bile yapmam yazdığına göre Abartıp 1300 1400 bandının üstüne çıkmana da gerek yok Normalde Gigabyte ud4 tavsiye ederdim F/p olarak ama stokta bulmak zor ve ilk seriden (ilk seri kartlar 6xxx ile kullanmak için bios güncellemesi yapılmalı) bu yüzden yeni seri strix veya A-II asusta alınabilecek kartlar. Asrock taichi de fiyat itibari ile alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 25 Eylül 2016; 13:05:26 >

• american_husbull_terrier kullanıcısına yanıt
    Ağır ol bakalım haddini bil hakaret falan ne oluyor öyle

Sıfır aldığın anakart yeni çıkan 2 ci nesil işlemcileri desteklemiyorsa zorunlu olarak bios güncelleyeceksin yoksa çalıştıramazsın nokta.

kanıt
    http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5138#

Since BIOS Version
    Intel Core i7-6950X 3.00GHz 25MB Broadwell-E 14nm R0 140W 100 F22g
    Intel Core i7-6900K 3.20GHz 20MB Broadwell-E 14nm R0 140W 100 F22g
    Intel Core i7-6800K 3.40GHz 15MB Broadwell-E 14nm R0 140W 100 F22g
    Intel Core i7-6850K 3.60GHz 15MB Broadwell-E 14nm R0 140W 100 F22g

kart f2 biosu ile kutudan çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 25 Eylül 2016; 13:27:01 >

• yazdığımda hakaret yok.
    i7 6700k alıp update yapan birçok eleman mevcut. youtube video mevcut. adam kutuyu açar açmaz update yapmadan formata başlamıyor.
    ruhsal sorunları var. gereksiz yere update yapanın ruhsal sorunlarıda vardır.

yalnız dediğinde haklısın. yeni çıkan bir işlemci 6800k bu yüzden update yapanlar tabiki haklıdır.
    ama sadece burada haklıdır.
    yukarıda belirtmiştim zaten adam gibi oku
    ne yazmışdım ?

'' aklı başında bir bilgisayar kullanıcısı anakart çalışmayacak duruma gelmedikçe bios upgrade etmez... ''
    6800k ile o anakart çalışmıyorsa update yapabilir.
    ama çalışırken yapması mantıksızlıktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi american_husbull_terrier -- 25 Eylül 2016; 13:34:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: american_husbull_terrier

quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Sıfır aldığın anakart yeni çıkan 2 ci nesil işlemcileri desteklemiyorsa zorunlu olarak bios güncelleyeceksin yoksa çalıştıramazsın nokta.

ruhsal sorunların var sanırım ? hakareti nerde görüyorsun ?
    ağır olması gereken şu kafa yapınla sensin. önce bunu bil.
    sıfır alınan yeni nesil anakarta sırf sevkine update eden mantıklımıdır sence ?

i7 6700k + 1551 soket alıp adam update etmeden formata başlamıyor.
    şu kafa yapınızla ancak milletide kendinize benzetirsiniz. şu kadar mesaj sayınla bu kafada sen burada barınıyorsan bir sorun var demektir.

MECBURSUN MECBUR anlamıyorsun ki bu adam broadwell extreme işlemci alacak. SKylake Extreme ile çıkan kartlar bios güncellemeden okumuyor.

Yukardaki mesajı bir oku da idrak et x99 anakartlara 2 ci nesil işlemciler geldiği için mecbur güncellemek zorundasın yoksa anakart okumuyor.

Kabbylake geldiğinde 1551 soket anakartlara da bios güncellenecek

broadwell çıktığında da 1550 ye bios güncellemesi ile kazandırıldı.http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=4960 f9 ile destek gelmiş

Yok aklından zoru vardır bilmem ne sen kimsin birader ad yok san yok her gün bir hesap açıp ortalığı karıştırıyorsun reel olarak kim olduğunu yazmak zor mu geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 25 Eylül 2016; 13:37:07 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: american_husbull_terrier

quote:

ruhsal sorunların var sanırım ? hakareti nerde görüyorsun ?
    ağır olması gereken şu kafa yapınla sensin. önce bunu bil.
    sıfır alınan yeni nesil anakarta sırf sevkine update eden mantıklımıdır sence ?

i7 6700k + 1551 soket alıp adam update etmeden formata başlamıyor.
    şu kafa yapınızla ancak milletide kendinize benzetirsiniz. şu kadar mesaj sayınla bu kafada sen burada barınıyorsan bir sorun var demektir.

MECBURSUN MECBUR anlamıyorsun ki bu adam broadwell extreme işlemci alacak. SKylake Extreme ile çıkan kartlar bios güncellemeden okumuyor.

Yukardaki mesajı bir oku da idrak et x99 anakartlara 2 ci nesil işlemciler geldiği için mecbur güncellemek zorundasın yoksa anakart okumuyor.

Kabbylake geldiğinde 1551 soket anakartlara da bios güncellenecek

broadwell çıktığında da 1550 ye bios güncellemesi ile kazandırıldı.http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=4960 f9 ile destek gelmiş

mecbur falan değilim mecbur olan sensin zaten yukarıda belirtmiştim.
    neyin uzatmasını yapıyorsun bilader ?

''aklı başında bir bilgisayar kullanıcısı anakart çalışmayacak duruma gelmedikçe bios upgrade etmez... ''
    ilk mesajımda oku... bunu yazmıştım zaten... sırf olmayan fikirlerini millete benimsetmek için mesaj kasmışsın...

çalışmayacak duruma gelmesi demek 2 tane yeni alına anakart ve işlemci, eğer ikiside yeniyse ve updatesiz çalışmıyorsa update yaparsın.
    ama zevkine sorunsuz anakart - işlemciyi sırf zevk için update yapan adamın akli dengesi yerinde değildir.

ama en az onlarca video gördüm adam kutuyu açar açmaz i7 6700k'yı anakartı monte edip başlıyor update'ye...

Performans güncellemesi geliştirme stabilizasyon diye bir şey hiç duymadın mı çıkan her biosda yapılan değişiklikler yazar.

ilk çıktğında olmayan özelliği de biosla kazanabiliyorsun örneğin:

Z97-AR BIOS 2205
    1. Implement 5th-Generation Intel Core Processors code
    *Full support of the new CPU requires necessary driver updates.
    2. Support ASUS USB 3.1 PCIE add-on card
    3. Support NVMe
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Performans güncellemesi geliştirme stabilizasyon diye bir şey hiç duymadın mı çıkan her biosda yapılan değişiklikler yazar.

ilk çıktğında olmayan özelliği de biosla kazanabiliyorsun örneğin:

Z97-AR BIOS 2205
    1. Implement 5th-Generation Intel Core Processors code
    *Full support of the new CPU requires necessary driver updates.
    2. Support ASUS USB 3.1 PCIE add-on card
    3. Support NVMe

kardeşim 17 yıldır bilgisayar kullanırım elimden en az 20 pc geçti inan bios update etmedim... duymadım gerekte yok...
    senin bahsettiğin uç nokta işlemciler uç nokta sistemler oluyor. kimsede doğru dürüst i5 bile yokken i3'ün ötesine çıkamamışlarken tutupta burada i7 6800k gibi gereksiz pahalı ve gereksiz bir işlemcinin bios update'sini düşünmelerine gerek yok.
    hatta sende yoksa ve almayacaksan bile seninde boş yere düşünmene gerek yok!

yeni çıkmış bir anakart daha satışa çıktığının 3-5 gün sonra vede yanına i7 6700 k alıp başlıyor youtube çocuğu update yapmaya...
    madem bu kadar saçmalığa karşı bunlar gerekiyorsa almayın aldırmayın arkadaş...
    1-2 aylık anakart işlemcilerin performans artışlarının güncelleme geliştiricilerinin gereği nedir ?
    sonra bios update ederken pc açılmadı nasıl reset atarım konuları çıkıyor sayenizde!

adam i7 6700 alacağına gidip daha pahalıya i5 6600k + sıvı soğutma alıp daha fazla ödeyip resmen rezil oluyor... ya tutarsada 4.6 ghz'ı aşarsa yüzde 1 olarak i7 6700'ü geçer diyorlar... garantilerden kurtulamıyorlar...

win7 şuanda stabil çalışıyorken win10 yükleyip 60 fps aldığı oyunu 30 fpsye düşürenler var. sırf sizin bu yenilikçi saçma sapan gelişimci tekonoloji merakınız yüzünden...

gereksinimi yokken update etmeyin ve önermeyin diyoruz... ancak çalışmıyorsa update edilebilir...
    ha bu kafayı bırakın artık.

Demogojiye başladın gene ha burda yazdıklarımız bios ile alakalı sen gene yok onu alıyorlar yok bunu alıyorlar oc yapıyorlar sıvı soğutma windows 10 yüklüyorlar. sana ne kardeşim herkesin keyfinin kahyası mısın. Tek tip senin istediğin insan olmak zorunda değil hiç kimse. Parası olan alır helali hoş olsun

Konumuz bios du geri dönüyorum.

Öncelikle Teknoloj az takip et sanada zarar gelmez. bak Gigabyte de dual bios var ( GA-970A-UD3 rev3 ) çöktümü başlıyor ilk bios ile. Asus da crash free var msi nin de dual bios olayı var. O çökmeler artık sık sık yaşanan durumlar değiller. Ha İşinin ehli olmayan yapmasın dersin o ayrı.

Biosu Her çipsette gerektiren örnekler mevcut amd intel farketmiyor. Yani koskoca üretici Adam anakartında verimi artırabilmek için 10 tane bios çıkarmış yeni işlemci desteğinden tut ek teknoloji destekleri bile vermiş. Sen güncelleme ben günceller yetinmem üzerine birde modlu bios bile atar keyfime bakarım kahyası sen değilsin ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 25 Eylül 2016; 14:13:06 >

İşin gücün demogoji hakir görme Bitik hayat falan derken tanıyormusun beni cevap hayır o halde sen kimsin de yaşantımı küçük görebiliyorsun bilmediğin mevzularda fazla atıp tutma .

.Bu hesabını da blokluyorum geçiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 25 Eylül 2016; 14:33:13 >
  • görüş almak için ekledim

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-x99-ud3-intel-x99-soket-2011v3-ddr4-3000mhz-oc-anakart.html

http://www.hepsiburada.com/g-skill-tridentx-16gb-2x8gb-2666mhz-ddr3-ram-f3-2666c12d-16gtxd-p-BD304782

birde h115i sıvı soğutma olsa nasıl olur?

qflash bölümüyle kolayca bios güncellemeside varmış gereksiz yere 8slot değil 4 slot bu yüzdende fiyatı diğerlerine göre daha ucuz

• Ne zevki yahu bu bios updateler keyiften mi çıkıyor sanıyorsun eger yeni bir sürüm bios varsa tabi ki yüklenmesi gerekiyor sacma sapan fikirlerini kendine sakla 17 sene bilgisayar kullanman herşeyi bildiğin anlamina mi geliyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İşin gücün demogoji hakir görme Bitik hayat falan derken tanıyormusun beni cevap hayır o halde sen kimsin de yaşantımı küçük görebiliyorsun bilmediğin mevzularda fazla atıp tutma .

.Bu hesabını da blokluyorum geçiyorum

teknoloji diyorsan bende sana şunları söylüyorum...

skylake işlemcilerin eğilme oranı nedir ?
    coil whine sorununu çözemeyen teknoloji teknoloji midir ?
    ölü pixel... ekran ölü pixel varken ve değişim yapmazlarken o halde baktığın teknoloji nedir sence ?
    termal macun saçmalığı (bu termal padler yetmiyormuydu ? sıva yaapr gibi macunlamak nedendir ? )
    gelişen teknolojide 40 cm lik ekran kartlarının önemi nedir ?
    sene olmuş 2016 1k ultrada 2000 liralık ekran kartı gtx1070 bazı oyunlarda 38-48 fpslere düşüyor ama herşey güncel...
    senin ülkendeki ücret asgari ücret 1000 lirayken 10.000 liraya pc toplanıyor ve sen teknoloji diyebiliyorsun...
    teknoloji artıkları, arka cebinde son model cep telefonu taşıyan sırf o cep telefonunu alabilmek için 1 yıl garsonluk yapan elemanlar =)
    ha kimsenin parası senide benide alakadar etmez ama bu tutumunuz genel olarak hepimize kaybettirir...

sen tutturmuşsun ben biosumu update ederim bana kimse karışamaz. yok bot atarım yok modlarım.
    ben zaten diyorum canınız cehenneme, ama çalışan bioslada uğraşmayın, milletide uğraştırmayın herşeyin bir yeteri vardır...

ama sen gta5 oyunu veya herhangi bir oyun olur konsol olur herneyse yeni çıktığı zaman ortalığı birbirine katan avmlerin camlarını yumruklayıp millete saldıran holiganlara benziyorsun...

elimde güç olsa 20 gb harddiski sana yedirip her ne kadar çöp varsa kol kadar 100 tane gtx970 leri sana bağlayıp birlikte seni uzaya göndermek isterdim...
    havai fişeğin üstünde... git astronot ol

• quote:

Orijinalden alıntı: Me[S]uT

Ne zevki yahu bu bios updateler keyiften mi çıkıyor sanıyorsun eger yeni bir sürüm bios varsa tabi ki yüklenmesi gerekiyor sacma sapan fikirlerini kendine sakla 17 sene bilgisayar kullanman herşeyi bildiğin anlamina mi geliyor ?

aynen bende onu diyorum gereksiz olan fikirlerinizi kendinize saklayacaksınız!
    düzenli çalışan sisteme bios update önermek mantıksızlıktır...
    zaten yukarıda belirttim. eğer bunu anlamayan varsa ruhsal sorunları var demektir...

teknolojiye yararın olmasını istiyorsan git fiyatları eleştir...
    sen bu işlemciyi 2011 slotu çıkarttın ama anakartların nerede ben bios güncellemek zorundamıyım de.
    1000 liralık asgari ücret ülkesinde 2000 liralık anakart alıyoruz, her ay güncel anakartı stoklarda görmek isteriz diye haykır...
    yoksa mantıksız mantıksız konuşma...

skylake işlemcilerin eğilme oranı nedir ?
    3kg üstü hava soğutma bloğu ile anakart pinlerini kıracak kadar
    coil whine sorununu çözemeyen teknoloji teknoloji midir ?
    mühendisler ucuza kaçmakta usta kartın yapımı 50$dan fazla değil
    ölü pixel... ekran ölü pixel varken ve değişim yapmazlarken o halde baktığın teknoloji nedir sence ?
    değişim yapmak zorundalar ölü pixeli zaten istesede bir kullanıcı kolay kolay yapamaz
    termal macun saçmalığı (bu termal padler yetmiyormuydu ? sıva yaapr gibi macunlamak nedendir ? )
    termal padlerin ısı iletkenliği düşük kalın ve macun gibi aradaki boşlukları doldurup direk iletim yapmıyor
    gelişen teknolojide 40 cm lik ekran kartlarının önemi nedir ?
    cevap basit soğutma mini ekran kartı seçenekleride var tek fanlı ancak onlarda diğerlerine göre daha sesli yada daha güçsüz overclock kapasitesi az...

bios güncellemesi işlemci yetmiyorsa gerekli yada yeni bir optimizasyon gelmişse win10 dx12 kullanabildiği için geçti bir çok kullanıcı ve halen optimize ediliyor bundan 3yıl sonra win10a geçmeyen kalmayacak neredeyse(iş yerindeki bilgisayarlar halen win95 ya neyse onlar hariç)

• arkadaşlar önerileriniz için tesekkür ediyorum, fakat konuyu mecrasından cıkartmadan ve hakaretamiz ifadeler kullanmadan fikirlerin tartıstıgı bir konu olursa herkese daha faydalı olacaktır.

mesele z99 yapılı bir sistem toparlamak ve en önemli parca olan anakart konusunda kronik sorunu olmayan gereksiz abartı özelliklerine rengine sekline para vermeyecegim bir kart istiyorum. kim dört ekran kartı takıp kullanıyor? bu gibi gereksiz fantazilere gereksinim duymuyorum zira..

evga'nın x99 modelleri var fakat her ne kadar evga kaliteli marka olsa da anakart isine en azından asus msi gigabayte gibi markalardan sonra girmesi hasabiyle en azından su an icin geri plana atılması gereken bir marka olduguna kanaat getirdim.

cicili bicili albenisi yüksek rengi bios ısıgı gel gel eden modeller yani görsele para vermek bana göre degil. özelligi kalitesi kullanılan bilesen malzeme kalitesi önemli, dediginiz gibi burası almanya degil ki en son 1950 lerde elektrik kesintisi yasansın.. elektrik akımının ansızın kesilmesi halinde anakart ın durumu ne olacak pat diye gidip islemci ram ekran kartını da gümletmeden sapasaglam kalabilecek mi ben bunlara bakarım.. tabii iyi bir psu ile mevcut olduğu durumda..

bios güncellemesi gerekli olmadıgı halde yapmam aynı sekilde overclock da.. hastalık gibi bazı insanlar bu bios ve overclock olayina fazla ihtiyac duyuyorlar gereksiz yere.. gerekli oldugu durumları demiyorum. elinde yeni bir 6700k gibi islemci var bunu ne diye overclock yapmaya yorarsın ki.. sisteme faydası olduğu kadar zararı da süpesiz var en azından islemci vs ömrünü uzatmadıgını görüyoruz.

uzun lafın kısası x99 anakart secimi gercekten zor..

• Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    O dönem yapılan incelemelerde iyi sonuçlar veren tier 1 e sokulmuş bir kart ud3 ve ud4 6 fazlı fakat düşük faz sayısının problem sebebi olmadığını bileşen kalitesinin üst seviye olduğunu belirtmişler. Yinede aşırı overclock tutkunlarının tekrar gözden geçirmesi gerekebilir. Kart genel olarak iyiydi Fakat eski bir model ek özellik bakımından mutlu etmeyebilir. usb c 3.1 gen 2 gibi özellikler 2 ci nesil x99 larda veya revize edilen bazı modeller ile geldi

Ram tek 16 lı kullanıldığı vakit quad channel olmuyor bu sistemlerin avantajı quad channel ramler yani 4x şeklinde set edinmek iyi olur.

Fİyat olarak Altında raider var raideri tier 2 olarak sınıflandırıyorlardı daha düşük ses kartı var daha az pcie 3.0 vs vs ama 3.1 portu var ram slotu olması gerektiği kadar .Yakin fiyata ne var 1000 e doğru Asrock taichi var güzel kart 12 faz dijital ama servisi teknobiyotikmiş satıcı doğrudan servis yürütüyorum diyorsa soru işareti oluyor hali ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 25 Eylül 2016; 15:02:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turk66

arkadaşlar önerileriniz için tesekkür ediyorum, fakat konuyu mecrasından cıkartmadan ve hakaretamiz ifadeler kullanmadan fikirlerin tartıstıgı bir konu olursa herkese daha faydalı olacaktır.

mesele z99 yapılı bir sistem toparlamak ve en önemli parca olan anakart konusunda kronik sorunu olmayan gereksiz abartı özelliklerine rengine sekline para vermeyecegim bir kart istiyorum. kim dört ekran kartı takıp kullanıyor? bu gibi gereksiz fantazilere gereksinim duymuyorum zira..

evga'nın x99 modelleri var fakat her ne kadar evga kaliteli marka olsa da anakart isine en azından asus msi gigabayte gibi markalardan sonra girmesi hasabiyle en azından su an icin geri plana atılması gereken bir marka olduguna kanaat getirdim.

cicili bicili albenisi yüksek rengi bios ısıgı gel gel eden modeller yani görsele para vermek bana göre degil. özelligi kalitesi kullanılan bilesen malzeme kalitesi önemli, dediginiz gibi burası almanya degil ki en son 1950 lerde elektrik kesintisi yasansın.. elektrik akımının ansızın kesilmesi halinde anakart ın durumu ne olacak pat diye gidip islemci ram ekran kartını da gümletmeden sapasaglam kalabilecek mi ben bunlara bakarım.. tabii iyi bir psu ile mevcut olduğu durumda..

bios güncellemesi gerekli olmadıgı halde yapmam aynı sekilde overclock da.. hastalık gibi bazı insanlar bu bios ve overclock olayina fazla ihtiyac duyuyorlar gereksiz yere.. gerekli oldugu durumları demiyorum. elinde yeni bir 6700k gibi islemci var bunu ne diye overclock yapmaya yorarsın ki.. sisteme faydası olduğu kadar zararı da süpesiz var en azından islemci vs ömrünü uzatmadıgını görüyoruz.

uzun lafın kısası x99 anakart secimi gercekten zor..

benim fikirlerimi anlayamadınız... anlasaydınız böyle olmazdı...
    gigabyte anakart kaliteli, gereksiz bios update yapılmaz dedim adam içindeki teknoloji aşkıyla saldırdı resmen...
    gidin update araştıracağınıza msilerin sıkıntılarını araştırın kondansatorleri karşılaştıralım... hangisi daha kaliteli ona karar verelim... 10 msi sahibinin 9'unda sorun çıkarken 10 gigabyte sahibinin 2 tanesinde sorun çıkıyor, onunda birisi anakartı 2. el almış pinleri yamulmuş falan oluyor...
    neyse...

kardeşim sana katılıyorum bu senin tercihin. yemez içmez 100.000 lira biriktirirsiniz gider sadece ekran kartına yatırırsınız hepsini yine karışmam...
    ama senin kafandaki asıl konuyuda biliyorum. fiyatlar çok pahalı... olduğun yerde dönüp duruyorsun... birşey alamıyorsun çok düşünüyorsun aynı benim gibi... çünkü para kolay kazanılmıyor...

ölü pixel - coil whine - stoklarda olmayan parçalar - tr'de ürünlerin bu kadar pahalı olması - skylakelerde işlemci eğilmesi - intel 3. nesilden sonra işlemcileri lehimle değil macunla birleştirmesi - eğilen pinler. kol kadar ekran kartları (aslında küçülmesi gerekirken yıllar geçtikçe büyüdü.) dolandırıcı e ticaret siteleri - garanti kabul etmeyen markalar - işini bilmeyen teknoloji marketi çalışanları - bu gibi birçok sorun varken bunlara yönel diyorum adama,,, sen ne yapacaksın gereksiz bios güncellemesini diyorum... eğer teknolojiye faydan olmasını istiyorsan böyle yap diyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi american_husbull_terrier -- 25 Eylül 2016; 15:02:41 >

Aynen öyle.. para kolay kazanılmıyor ve kimse kimsenin parasına zaten laf etmiyor. Asgari ücretle bes cocuguna bakan borc harcla okutmaya calısan aksama kadar kan terle ekmegini kazanmaya calısıp emeginin on da bir i fiyatına calısan bir ülke burası. Bir yandan da yası 10 dan baslayan ergenlerin daha üc ay once aldıgı o günün en iyi kartını üc ay sonunda yeni cıkan modellerle degistirme cabası yarısı bitmek tükenmek bilmeyen ego hırs kibir her neyse israfı baska bir resim..

Ne yazıkki durum bu. Ben de bir pc topladıgımda uzun yıllar parca takviyesi de yapmadan bir seferlik alıp kullanmak niyetindeyim zaten. En son 6 senelik amd pc mi satıp üzerine de koyup böyle bir sistem toplamaya yöneldim hem uzun ömürlü olsum hem de intel para ediyor seneler sonra bile en azından eskidiginde ki Allah bilir yarının ne olacagına.. planlar yapsa da dünyanın faniligini de unutmamak lazım.

X99 benim icin iyi bir tercih. Elimdeki parayı i7 x99 bir sistemle degerlendireyim istiyorum. Fiyatlar 2 bin e kadar cıkıyor. O kadar param yok ki vermem de bir anakarta. Max 1500 o bile cok. O da dedigim gibi kaiteli olsun da her acıdan sorunsuz olsun diye. Yoksa en düsügü 800 den baslıyor zaten. Kaldı ki x99 kartlar zaten yüksek seviye hepsi asagı yukari aynı fakat parasını hak etmeyen modellere para yatırmak da akıl isi degil. İnsanın aklı karısıyor arastırıp sorunca. Ehil kisişere danısayım diyorum saolsun herkes elinden geldig kadar bilgisini esirgemiyor fakat on farklı kisi aynı soruya on farklı cevap veriyor tabi herkes aynı fikirdw olacak diye bir durum yok fakat ortak müsterek de hic olmaz mı birinin iyi dedigine öbürü kötü diyor vs..

Msi ve gigabayte konusunda haklısınız galiba fakat simdi biri de cıkar ben kullanıyorum hic problem olmadı diyebilir.aynı sekilde giga kullaman biri de sorunlu tavsiye etmem diyebilir.gercekten yorucu is.. asus un modellerine ne diyosunuz x99...

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Tesekkür ederim cevap icin.. bu tier sistemi nedir x99 tier diye aratınca cıkan lartlar iyi kaliteli vs diye okudum bilginiz var mı ? X99 da marka olarak bakınca en iyi ürünleri üreten marka sizce hangisi aynı sekilde kötü denecek ürünleri de.. aslında iyi kötü diye adlandırmak sacma belki ama fikrinizi almak acısından...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.