Şimdi Ara

Sorunlar ve Okul

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle yazım kurallark vs. takmadan yazacağım amacım psikolog gibi yaklaşmanızdan ziyade dertleşmek. 12. sınıfa geçiyorum ve okullar yarın açılıyor.Eskiden olsaydım gerçekten çok sevinirdim ama şu an bırakın sevinmeyi açığa geçeceğim sanırım. Her neyse başlıyorum.

—————————————————————————
    10. sınıfına kadar okulda tanınan işte yan sınıfa konuşmaya giden bir tiptim. Pandemide online geçildikten sonra başlarda hiç bir sıkıntım yoktu ama sonrasında sorunlar büyümeye başladı. Sınıf arkadaşlarımla fazla iletişim kurmadım onlineda tam kapanma vs. derken hazirana kadar dışarı çıkmadım. Hazirandan sonra 1 kere çıkmıştım sanırım tarihi pek hatırlamıyorum . ondan sonra da çıkmadım desem yeridir. Özeldeydim online olacağından dolayı devlete geçeyim dedim ve diğer arkadaşlarımla tamamen aram açıldı. Gideceğim devlet lisesinin %40ını tanıyordum ve 4 ay gibi bir süre aşırı yalnız kalınca kafamda hayaller kuruyordum. İşte eskisi gibi olacak arkadaşlarımla buluşcam okul da online olucak çok iyi vs. diye. Sınıfıma tanıdık biri gelmedi. Aslında geldi ama sadece sıfat olarak tanıyordum konuşmuşluğum uok.Neyse dersler başladı öyle böyle gidiyor ama sosyalleşme düşüncelerim olduğundan dolayı kafaya takıyorum okulu. Özelde de pek kafa dengi biri yoktu 2 senelik bi hasret vardı aslında. Bir gün hoca metin okumam için beni seçti. Normal şekilde başladım işte sonra nefesim daraldı terledim sesim titredi vs. düzgün okuyamadım ve bunu çok kafaya taktım. Hatta ağladım (normalde hiç ağlamam). Bu saçma olay kafamda o kadar çoo büyüdü ki derslerime önem veriyorum ama edebiyat dersine girmiyordum. Kısacası böyle bir fobi oluştu. Okul fobisi gibi bir şey. Dershanede bile okul kadar olmasa aşırı uzun bir metini okuyamıyorum. Türkçemde sıkıntı yok hatta türkçe netlerim iyidir . Bu 6 aylık boşluk ve yalnızlık beni aşırı etkiledi ve hastalık çıkardı diyebilirim.Genelde insanlarla iletişim zorluğu çekenler ya kendilerini beğenmiyorlar ya da maddi sıkıntılardan dolayı kendilerini küçümsüyorlar. Bende öyle bir şey yok tipim boyum maddi durumum vs. gayet iyi ve memnunum. Günlük hayatta bu fobiyi bastırabiliyorum ama okulda sanırım yapamayacaiım. (Açığa geçmeyi düşünüyorum ama tek sebebi bu fobi değil okulum çok iyi değil. %60 okul %40 fobiden) diyebiliriz. Ne yapacağım hakkında bir fikrim yok şu an sadece geçici çözüm için açık düşündüm. Fikirlerinizi bekliyorum. Dershaneye gidiyorum evde çalışabilir miyim bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trez -- 5 Eylül 2021; 18:2:19 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• up

• Uzun süre yalnız kaldığın için şuan böyle hissediyorsun anladığım kadarıyla,öncelikle bu sorunun zamanla geçebilecek bir şey olduğunu mu yoksa ciddi mi olduğunu anlaman gerekiyor.Yarın okula gideceksen kendine biraz süre tanı.Hala stresli mi hissediyorsun,bu korkuların geçecek gibi değil mi,eğer cevap evetse o zaman psikolojik destek al hocam.Bence fobi yüzünden açığa geçme ama okul kötüyse kararını sen ver.

Yaşadığın duyguyu az çok tahmin edebiliyorum.Senin gibi yaşadığım kötü bir olaydan sonra bazı derslere girmeyi bıraktım sırf konuşmamak için.Düşündükçe bile karnıma ağrılar giriyordu.12. sınıfım ve yarın bir tane bile samimi olduğum insanın olmadığı bir sınıfa gideceğim.Ne olacak çok merak ediyorum.Arkadaş edinmek de istiyor insan ama bir yılda ne arkadaşlığı kuracaksın.Üstüne sınav var.Umarım yarın güzel geçer.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.