Şimdi Ara

sorun işlemcide mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir takip ettiğim forumda ilk mesajım bugüne kısmet oldu. Uzatmadan konuya gelirsem hp pavilion dvd 6 serisi laptop sahibiyim ki herkesin de hem fikir olduğu gibi işlemci v.b. ısınması nenediyle malesef baya bir sorun yaşamaktayım. Bu sorunu gidermek amacıyla kasayı açıp temizlik ve termal macun uygulaması yapmayı düşünüyorum.Bilgisayarımı 2008 yılında almıştım ve 3 seneye yakın gayet sorunsuz bir şekilde kullandım genel olarak football manager serisini oynadım ve neredeyse hiç fan çalışmadan rahatlıkla oynayabiliyordum ancak 2011 yılı gıbı yanlıs hatırlamıyorsam laptop ilk açılışta bir sorun verdi ve açılmadı daha sonra bir tanıdık yardımıyla bi şekilde düzelttik sorunu ancak bu sureden sonra aynı oyunları oynamama rağmen sürekli olarak fan çalışır vaizyette idi ve laptop yüksek ısı seviyelerine ulaştı,konuyu özetlersek bu ısınma sorunu yukarıda bahsettiğim sorundan dolayı bilgisayar parçasında meydana gelen bir arızadan mı yoksa klasik fan temizliği yapılmaması gibi nedenlerden mi kaynaklı olabilir? cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• Bunu anlayabilmenizin yolu iyi bir temizlik ardından termal macun yenilemesi yaptıktan sonra sorun devam ederse başka bir sorun olduğu anlaşılır.Laptoplar 2-3 sene genelde sorun çıkarmazlar ancak daha sonra genelde toz ve termal macun işlevini yitirince sorunlar çıkar aynı şekilde arkadaşlarım masa üstü kullanırlar açmaya korkarlar öyle olurki birinin işlemcisi soğutucuya kaynamıştı zor bela sökebilmiştim diğer 2 arkadaşım komple sistem yenilemek zorunda kaldı kasayı açtığımda gördüğünüze inanamazdınız sanki özel olarak içine toz doldurulmuş belirli aralıklarla mutlaka temizlik yapılmalı
  • EĞİNLİ;

Dediğiniz gibi öncelikle makinayı elden geçirmek lazım temizlik konusunda sonra test edip sıcaklık değerlerine bakıcam olmazsa çözüm konusunda pek bir umudum olmasa da servise göndercem artık.
  • biladerim konunun kahramı batarya olablir yada şarj alatei
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Problem Anakart mı Ssd mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Sizce Vram mi GPU mu Arızalı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.