Şimdi Ara

[SORUN DEVAM EDİYOR/PSU DEĞİŞTİ] PC Restart Sorunu (boşta/yükte/Bios'ta dahil)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncelleme (29.01.2022): Servise gittim bugün. Orada ilk çalıştırdığımızda restart atmadı, sonrasında kasayı bir süreliğine bırakıp numaramı verdim. 1-2 saat sonra arayıp arıza tespit edemediklerini, 1 saat boyunca falan test ettiklerini belirttiler. Tahmin etmiştim böyle bir şeyi, şaşırmadım. Bunun dışında bakım yaptırdım, bu esnada termal macun değişimi de yapılmış buna sevindim en azından. Kendim yapmaya kalksam macun yoktu elimde. Daha masraflı ve uğraştırıcı olacaktı. Kompresör falan da yok hem elimde.


    Şu an HDD takılı olmadan kullanıyorum. (Normalde SSD'yi sistem diski olarak + HDD şeklinde kullanıyordum.) Yaklaşık 1 gün böyle kullanıp yarın HDD'yi takarak deneyeceğim.


    Arızaya gelirsek bir oksitlenme falan olsa tespit ederlerdi herhalde diye düşünüyorum.


    -------------------------------------------------------------------------------------------


    EDIT 4: Arkadaşlar sorun PSU'danmış galiba, PSU değiştirildi, baya kullandım şu an için sorun yok gibi.


    EDIT 5 (SON DURUM-11.01.2021): PSU değiştikten sonra 2 gün sorunsuz kullandım. 2 gün sonra aynı sorun baş göstermeye başladı. Restart esnasında kasanın elektriği kesilmiyor buna eminim. Fanlar ve led ışık çalışmaya devam ediyor. Yani sanki düğmeden restart etmişim gibi davranıyor bir anda pat diye.


    -------------------------------------------------------------------------------------------


    Öncelikle sistemim:

    • i5 4690k
    • Ekran kartı yok. Dahili GPU (Intel HD 4600)
    • 2x4 GB DDR3 1600 CL9 RAM Kiti
    • Anakart: MSI Z97S SLI Plus
    • PSU: | YENİSİ: XPG Core Reactor 650W (birkaç günlük) - Eskisi: Corsair VS 650


    Arkadaşlar konuyu biraz düzenledim. Daha kısa ve öz açıklamak istedim. Kısaca şu anda pc yerli yersiz zamanlarda restart atıyor. Bazen UEFI/Bios ekranını bile göremeden arka arkaya atıyor, bazen açıldıktan 1-2 dakika sonra, bazen saatlerce kullanıyorum ve bu esnada 1-2 defa anca atıyor, bazen saatlerce hiç atmıyor ve birden atmaya başlayıp hiç durmuyor vs. vs... Sistemin boşta veya yükte olup olmaması fark etmiyor.


    Sanki kasanın düğmesinden restart atıyormuşum gibi direkt pat diye restart atıyor. Kasanın bu esnada fanları ve içindeki led ışığı çalışmaya devam ediyor. Yani bir elektrik kesintisi yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 29 Ocak 2022; 17:53:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 1-2 saat oyunda yada ekran kartı stres testinde kapanmadiysa bence sorun PSU değil anakart gibi gözüküyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blavo.D kullanıcısına yanıt

    2 saat önce yine resledi, sonra Windows logosu gelmeden 1-2 kere daha resledi, sonra hemen bir kere masaüstü geldi orada resledi falan yine sapıttı. Kapattım ben de şimdi. Dün de aynı saatlerde böyle saçmalamaya başlamıştı. Saatlerdir bir şey yoktu, baya aktif kullandım internette 8-10 sekme, video, çeşitli uygulamalar vs... Birden sapıttı böyle yine.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 5 Ocak 2022; 5:0:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıcaklık değerleri normal seviyelerde ise ekran kartı gibi fazla enerji ceken bilesenleri kullanirken oyun gibi kapanmiyorsa ve PSU fanida çalışıp hava akışı sagliyorsa içine o zaman dediğim gibi sorun anakart gibi duruyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Blavo.D kullanıcısına yanıt

    PSU fanının çalışıp çalışmadığını anlayamıyorum, bir de ekran kartım da yok dahili gpu kullanıyorum. Yani yük altında değilken çalıştırmıyor olabilir fanları, normalde çalışsa bile.


    Anakart olsa daha sert ve düzenli bir tepki vermez mi hocam? Ben genelde pc'yi akşam 4-5 gibi açarım sabah 5-6'ya kadar kullanırım. 2 gündür gece yarısından sonra sapıttı böyle. Yani saatler sonra böyle yapması PSU şüphesini arttırıyor sanki, bilemedim.

  • ekran kartı yoksa 200w lik bir PSU işinizi görür ikinciel 50tl ye temin edip test edilebilir onun disinda sorun devam ediyorsa anakarttir ama bence sorun anakartta gibi geliyor merak ediyorum sonucu yazarsaniz sevinirim :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Blavo.D kullanıcısına yanıt

    Hocam bugün de yine aynı şekilde saatler sonra sapıtırsa (şu an 1 saattir açık bir şey yok), yarın gidip sıfır temiz bir PSU siparişi geçeceğim, bir de kasayı da temizleteceğim 7 senedir temizlenmedi. Ama dediğim gibi temizlikten dolayı bile olsa anakart, cpu falan ısınır ya da direkt kapanır falan bilemiyorum. Sıcaklık testlerinde anakart, işlemci falan normal değerlerde. Stress testlerinde de her şey normal.


    PSU'ya maalesef yazılımsal olarak test yapılamadığından ve biraz da PSU denen parçayı kendim açıp ellemeye korktuğumdan onu değiştirerek başlayacağım işe. Hani sorun ondan olmasa bile en azından yenilemiş olurum 7 senedir kullanıyorum baya yıpranmıştır. Mevcut PSU Corsair VS650.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 5 Ocak 2022; 18:22:59 >
  • hocam o psu ya kolay kolay birsey olucagini sanmiyorum ama önerim satıcısı amazon olarak alın derim PSU dan degilse iade sureciniz kolay olur en azından birde marka olarak fsp high power gibi markalari tercih etmeye çalışın derim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Blavo.D kullanıcısına yanıt

    Şuna karar verdim hocam, forumdan bir arkadaş da sağolsun Dahili Bileşenler'de tavsiye konusu açmıştım bunu önerdi, benim de içime yattı hoşuma gitti:




    Bu arada anakart şüphesini biraz görmezden geliyorum gibi oluyor ama sebebi şu, eğer sorun anakartsa yani direkt sistemi çöpe atayım daha iyi. DDR3 yeni bir anakart zaten bulamam, bulsam da uğraşmaya değmez, komple yeni sisteme geçiş yapmak daha mantıklı gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 5 Ocak 2022; 18:39:44 >




  • fsp high power ve seasonic gibi işi sadece psu olan markalari tercih edin derim ilk defa adata nin psu ürettiğini duydum ama büyük marka ondada sıkıntı çıkacağını sanmam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Blavo.D kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba. Dün yeni PSU takıldı, şu an için bir sorun yok gibi, baya kullandım dünden beri. Yani sorun PSU'danmış diyebiliriz. İlginiz için teşekkür ederim.

  • sevindim psu dan kaynaklı olmasına geçmiş olsun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güncelleme: PSU değiştikten sonra 2 gün sorunsuz kullandım. 2 gün sonra aynı sorun baş göstermeye başladı. Restart esnasında kasanın elektriği kesilmiyor buna eminim. Fanlar ve led ışık çalışmaya devam ediyor. Yani sanki düğmeden restart etmişim gibi davranıyor bir anda pat diye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 11 Ocak 2022; 22:41:18 >
  • o zaman yeni bir anakart bakmanız gerekiyor demek maalesef

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu arada eski psu yu kullanın derim eski psunuzda iyi bir marka boşa degistirmeyin bence

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yaa abicim kasa toplamakla uğraşmayin
    Gidin casper veya exper mağazalarina basın parayi
    Pcler 2 sene garanti kapsaminda zaten
    Bi sorun olursa hallediyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blavo.D kullanıcısına yanıt

    Hocam bir güncel bilgilendirme yapayım, o tarihten bu yana yaklaşık 11 gündür hiçbir şekilde aynı sorun yaşanmadı. Bu esnada hiçbir değişiklik de yapmadım. Az önce restart attı. 11 günden beri ilk kez şimdi oldu.


    Ben prizden şüpheleniyorum veya elektriksel bir sıkıntıdan şüpheliyim evdeki. Önce kullandığım uzatma prizini değiştireceğim. "Duvar+üçlü uzatma+üçlünün birinde de yonca üçlü" takılı. Priz şüphem daha önce de vardı. Eski püskü bir şey zaten şu anki üçlü priz. Bu yüzden zaten 1 haftadır priz bakıyordum akım korumalı tarzında. Bugün sipariş verdim bakalım. Duvar+akım korumalı priz şeklinde yapacağım. Maalesef duvar prizim aynı kalacak.


    EDIT: Bu mesajı yazdıktan hemen sonra yine çok seri restartlandı.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 22 Ocak 2022; 2:23:52 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.