Şimdi Ara

Sorun Çözüldü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snaru -- 6 Eylül 2010; 14:44:21 >

• Dostum eğer 1'den fazla ram takılıysa hepsini teker teker tak ve açmayı dene eğer yine mavi ekran hatası alırsa, orada hata kodu olacak onu bi yere not et burada bize bildir, bizde yardımcı olalım.
    Eğer tek ram varsa çıkar tak ve BIOS pilini çıkar ve altında parlak bir metal olacak oraya tornavida veya kontrol kalemi ile hafifçe üzerine değdir 15sn. falan bekle sonra BIOS pilini tak ve çalıştır bakalım yine aynı mavi ekranı verecek mi?

Saygılar...
  • malesef ne zaman mavi ekran hatası vericek yada reset atacak kestiremiyorum. Çünkü bir anda oluyor. Ama tekrar olursa fotosunu çekmeye çalışıp burada paylaşıcam.
  • dostum; muhtemelki problem ram den kaynaklanıyor. yapacağın ilk iş ramleri tek tek denemen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Snaru

malesef ne zaman mavi ekran hatası vericek yada reset atacak kestiremiyorum. Çünkü bir anda oluyor. Ama tekrar olursa fotosunu çekmeye çalışıp burada paylaşıcam.

Mavi ekran hata kodunu kaydedebilmek için

Bilgisayarım > Sağ klik > Özellikler > Gelişmiş > Başlangıç ve Kurtarma altındaki Ayarlara tıklayın.Sistem hatası bölümünde "Otomatik olarak yeniden başlat" seçeneğinin yanındaki çentiği kaldırın.

Bu şekilde hata kodunu kaydedebilirsiniz
  • Mavi ekran hatasının resmi eklenmiştir.
  • Ramleri programla test ettim bir sorun çıkmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snaru -- 28 Ağustos 2010; 17:32:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [ ÇÖZÜLDÜ ]
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ramleri tek tek denedinmi peki ?
  • Sorun ram'lerde değil arkadaşım..Mantıksal sürücünden kaynaklanan sorun var..Bu sorun sen hard-disk sıfırlama yapmadanda düzelmeyecektir.Yani ne kadar format atarsan at mantıksal sürücün değişmeyecektir..Bu nedenle sana partition magic programını öneriyorum..Yazılımı bootable cd yapıp bilgisayarını açman ve tüm hard'diski "sıfır"laman gerekekn..Yok benim gözüm kesmiyor yapamam eğer diyorsan bir bilgisayarcıya götür..Tabi bu çözümü herkes bilemez..Marka ise servise götür..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pyrmd -- 28 Ağustos 2010; 18:55:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pyrmd

Sorun ram'lerde değil arkadaşım..Mantıksal sürücünden kaynaklanan sorun var..Bu sorun sen hard-disk sıfırlama yapmadanda düzelmeyecektir.Yani ne kadar format atarsan at mantıksal sürücün değişmeyecektir..Bu nedenle sana partition magic programını öneriyorum..Yazılımı bootable cd yapıp bilgisayarını açman ve tüm hard'diski "sıfır"laman gerekekn..Yok benim gözüm kesmiyor yapamam eğer diyorsan bir bilgisayarcıya götür..Tabi bu çözümü herkes bilemez..Marka ise servise götür..

peki beni kesin sonuca götürcek mi?
  • Yeni bir mavi ekran hatası daha aldım.
  • quote:

•STOP 0X0000007A

Bu hata kodu sanal bellekte çekirdek verileri sayfasının bulunmadığını gösterir.
    Bu hatanın temel gerekçeleri şunlardır:
    Diskteki bozuk sektörler
    Bellek donanımı (ram,L2 tampon bellek,video ram)
    Disk kabloları
    Disk denetleyicisi
  • hddleride tarattım bad sector falan çıkmadı onlarda sağlam geriye ne kalıyor?
  • eğer çok önemli değilse senin için, format atmanı isticem senden.düzelecektir büyük ihtimalle.
  • zaten o kadar çok mavi ekran hatası aldımki sorun yazılımsal birşeymiş.
  • Sorunun yazılımsal zaten "snaru"..Daha önceki mesajımdada bahsetmiştim...Hard-disk'i uçuracaksın komple..Temiz bir windows kuracaksın..Tabi hard-disk'in jumperlarınıda kontrol etmen lazım.Hepsi bu kadar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.