Şimdi Ara

Sorum var arkadaşlar lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuan pc de 2*512 667 mhz (Dual kit) ram kullanıyorum anakartım 533 deslekliyor ben 2 gb çıkartmak istiyorum ama şuan kullandığım ramler dual olduğu için 1 gb 667 bir tane aynı marka ram koysam gene dual çalışırmı yoksa 2*512 667 mi alsam aynı marka böylede anakartın üzerinde sulot kalmıyor ne dersiniz arkadaşlar dual olmasada olurmu hız farkı yaratırmı yada herhangi bir uyumsuzluk olurmu lütfen yardımınızı esirgemeyin.

• 1 gb alsan yine dual çalışır büyük ihtimalle.Bende de 3 adet ram var.Ve dual çalışmakta.O 2 512 yine dual çalışırlar.
  • Eğer anakartında 4 adet slot varsa büyük ihtimalle 2 şerli (1-3 / 2-4) slotlar halinde dual çalışıyorlardır. Alacağın tek parça 1gb rami 2. slota taktığın zaman 2gb ramin olur ve önceki 1gb dual olarak, yeni aldığın 1 gb single olarak çalışacaktır.
  • Yani 1 gb mi alım yoksa 2*512 mi 2 512 alırsam 2 gb dual olacak 1 gb alırsam 1 gb dual 1 gb single olacak izce hangisini tercih edim dual çok hız farkı yaratırmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: ridvan1903

Yani 1 gb mi alım yoksa 2*512 mi 2 512 alırsam 2 gb dual olacak 1 gb alırsam 1 gb dual 1 gb single olacak izce hangisini tercih edim dual çok hız farkı yaratırmı

dual bariz bir hız farkı yaratır yalnız normal ev kullanıcısıysan 2 gb ramde bu farkı hissetmezsin çünkü 2 gb rami kullanmaz oyun vs için kullanıyorsan ancak profesyonel grafik programı vs kullanıyorsan bu farkı anlarsın.
  • Ben de oyun için alacam zaten yani dual alırsam fark büyük diyorsun o zaman ne yapalım 2 512 alacaz başka ram sulotu kalmayacak ama zaten 2 gb üzerine çıkacağımı zannetmıyorum
  • bende iki adet 512mb dual ram +1 gb single ram var.512'ler aynı solotlarda 1gb ayrı slotta ve su anda hiçbiri dual olarak çalısmıyor.Anakartım'ın dual desteğide mevcut.Ya bende bir gariplik var yada burdaki yorumlarda.....

Ram'lerin hepsi twinmos ddr400

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t3 -- 21 Mayıs 2007; 13:58:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaşlar bu nedir ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: t3

bende iki adet 512mb dual ram +1 gb single ram var.512'ler aynı solotlarda 1gb ayrı slotta ve su anda hiçbiri dual olarak çalısmıyor.Anakartım'ın dual desteğide mevcut.Ya bende bir gariplik var yada burdaki yorumlarda.....

Slotları işlemciye yakınlık sırasından 1 - 2 - 3 - 4 olarak sıralarsak 512 olan RAM lerini 1-2 ye değilde 1-3 e takmalısın. Kalan 1gb lık ram i de 2 ye takmalısın. Bu şekilde 1 gb dual 1 gb single olarak çalışıyor olmalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kazuyama

quote:

bende iki adet 512mb dual ram +1 gb single ram var.512'ler aynı solotlarda 1gb ayrı slotta ve su anda hiçbiri dual olarak çalısmıyor.Anakartım'ın dual desteğide mevcut.Ya bende bir gariplik var yada burdaki yorumlarda.....

Slotları işlemciye yakınlık sırasından 1 - 2 - 3 - 4 olarak sıralarsak 512 olan RAM lerini 1-2 ye değilde 1-3 e takmalısın. Kalan 1gb lık ram i de 2 ye takmalısın. Bu şekilde 1 gb dual 1 gb single olarak çalışıyor olmalı.

Kullandıgım anakart nForce4 ultra.Malesef dual chanel ramlerın sırası o sekılde deyil.1ve2-3ve4 seklinde.Yinede dual olarak çalısmıyorlar.Ve 260fps'de açılan sıstemın anca 235fsp'de açılıyor...
    Ustune 9000 olan 3dmark skorum 7500'e dusuyor

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kazuyama

quote:

Kullandıgım anakart nForce4 ultra.Malesef dual chanel ramlerın sırası o sekılde deyil.1ve2-3ve4 seklinde.Yinede dual olarak çalısmıyorlar.Ve 260fps'de açılan sıstemın anca 235fsp'de açılıyor...
    Ustune 9000 olan 3dmark skorum 7500'e dusuyor

Bir sorun var o zaman

• Aslına bakarsan bir sorunyok.gayet normal.İntel'leri bilmem ama nForce4'lerde senın dediğin gibi birsey mumkun olmuyor.(ben intel'dede olmuyo diye biliyordum yaaa neyse)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.