Şimdi Ara

SORULARLA JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ--düşük puan zevkli bölüm güzel yaşam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
7
Favori
23.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler bir konu vardı oradaki soruları cevapları ve bana gelem pmleri buraya koyuyorum..

internetten araştırdığım kadarıyla bu bölüme gidenlerin çoğu sırf üni mezun olmak için gidiyor ve bu işi yapmıyor. diğer ufak kesimin ise kendini gerçekten işine verir ve kişisel gelişim olayını hallderse birçok müğhendislikten daha iyi bir yere geleceği anlatılıyor. şimdi benim anladığım olay bu.

ancak tabi kide insan merak ediyor madem böyle iyi yerlere gelinecek bir mühendislik dalı ise neden puanları bu kadar düşük?

lütfen bu konuda bilgisi olanlar bildiklerini paylaşsınlar, bu bölüm bayağı bi aklıma yatıyor...

petrol su maden ve seramik-kiremit tuğla ve inşaat sektöründe çalısır.

petrolde aramalar ve sondajlar yapar keşiflere çıkarsın sonra da üretim işletme aşamasına geçersin parası da boldur tpao da normal maaşın yanında günlük 80$ para veriyorlar bu aylık 7 bin tl gibi bir rakam ediyor yazın da keşiflere çıktığın için harcirah alıyorsun

dsi de yani su aramalarında çalışıyorsun baraj inşaatlarında çalışırsın sulama kanalları falan acarsın jeotermal su sondajı yaparsın

maden de arazi de çalışıp büroya geçersin petroldeki gibi arazide hangi maden var nasıl çıkartılır gibi sorulara cevap ararsın
    daha sönra üretim işletme aşamasına geçersin

kiremit seramik sektöründe burada güral porselen var oradaki mühendisler ukraynaya gidiyorlar feldspat yatakları ararsın sonra da onu eramiğe çevirmek için uğrraşırsın

zemin etüdü olayı var mimar ve inşaat mühendisleriyle çalışırsın binaya zemin iyileştirme falan yaparsın depreme dayanıklı hale geitrmeye çalışırsın

kara yollarında yol yapım işlerinde tünellerde falan çalışırsın..

ha burada karar sana kalıyor harita alma dersi var çok yükseklerde çadırda falan kalacaksın 1-2 hafta köylere yakın arazilerde jeolojik çalışma yapacaksın ve bazen suyun bitecek bazen yemeğin bitecek köydeki insanlara konuk olacaksın

meslek zor ama zevkli dersler de çok zevkli her kesimden insanlarla birliktesin hem okulda hem de meslek hayatında..

dostum dağ taş sorun değil marsta bile oksijen tüpü vermeleri şartı ile kalırım :) yani maceraperest biriyimdir.

kendim istiyerek yazacagımdan kendimi geliştirecegıme ınanıyorum, ama kıme sorsam brader aç kalırsın sen boşver ışık hızıı ıle uzaklaş dıyorlar ondan dolayı kafam karısık..

peki abi donanımlı bır mezun (mersın unı olacak inşAllah) guzel bır ıngılızce dıl bılgısı konusma ıle pıyasada kendıme yer edınebılır mıyım ve yurtdışı gıbı secenekler olur mu?

bır dıgerı de devlette ekmek yer mıyız?

bır dıgerı de guzel dostum, TPAO dıploma notunun guzellıgıne gore ales fılan sınavlardan da ıyı not alırsan senı amerıkaya yolluyup master yaptırıp iş verıp calıstırıyormus?

bu konular hakkında uzun uuzun yazarsan hepsını okuru

cevap ıcın tesekkurler

özelden böyle bir soru gelmiş cevaplayayım

eğer kendini geliştirip akıcı bir şekilde ingilizcen olursa heryerde giderin vardır dostum büyük şirketlerde yöneticiliğe kadar yükselirsin

bu tpao nun yüksek lisans olayı da şu okuldan 3.00 ortalama ile mezun olursan toefl ve kpssye giriyorsun daha sonra da tpao nun mulakatını geçersen seni amerikaya yüksek lisans için gönderiyor ve orada kaldığın her sene için iki kat kadar gelince turkiyede çalısıyorsun sana maaş veriyorlar amerikadayken sonra da tpao dan ayrılıp doktora falan yaparsan shell bp schlumberger gibi büyük petrol sirketlerine giriyorsun sonra da baranın gözüne vuruyorsun

devlette hertür ekmek yersin tpao dsi karayolaarı gibi yerlerde ortalamanın biraz üstünde maaşlarla çalısırsın ama özel daha iyi gibime geliyor çünkü yükselebiliyorsun

benim amacım yukarıdaki gibi amerikaya gidip sonra türkiyede petrol şirketi açmak olacak..

dostum iyi güzel açıklamışsın da açıklamasına...

başta da dediğim gibi neden bu bölümün puanları bu kadar düşük? şimdi 2-3 günlük net araştırmalarım sonucunda şu güzel sonuçlara ulaştım:

- bu bölüme gidenlerin çoğu, puanı düşük olduğu için burayı tercih ediyor ve sırf üni mezunu olmak için gidiyor. mezun oluncada kendi işini yapmıyor. ki bu da çevreye jeo mühendisliği işe yaramaz düşüncesini yansıtıyor.

- başka bir çoğunluk ise ilk önce bu bölüme geçip ilk sene notlarını yüksek tuttuktan sonra başka bir müh. bölümüne geçiyor, zaten bölüme girme amaçlarıda bu...öss olmadan başka bir mesleğe yönelmek gerçekten de mantıklı

-araştırmalarıom sonucu anladığm başka bir şey derslerin gerçekten de çok zor olması, ki bu da düşük puanla bu bölüme giren öğrenciyi şoka uğratıyor ve ''ulan bu kadar düşük puanla girdik, derslere bak'' gibi bir düşünce bu gencin başını sarıyor. e zaten bu adamın kafasında zaten mesleğe dair en ufak bir heyecan ve merak yok. e tabiki n oluyor bu adama. kişisel gelişime dair hiçbirşey yapmadan tek amacı okulu bitirmek oluyor ama tabi iş hayatına atılınca anlıyorki diploma hiç bir şey etmez.sonra başlıyor jeoyu kötülemeye ve bir 30 puan daha düşüyor.

- meslek hakkında hiç bir araştırma yapmadan tercih listesine sokan gençler... hatta dün bi yazı okumuştum jeo müh. ile ilgili... araştırma sonucu bakmışlar ki en çok tercih 7. veya 8. sıradan geliyormuş, yani tercihini bilinçsizce yapmak ve gerisini biliyosunuz...

-üniyi okurken kişisel gelişim hakkında en ufak araştırma yapmayan, hatta tek yabancı dil bile bilmeyen gençlerin iş bulamaması da bu mesleği dibe vuruyor. ki yukardaki maddeleri göze alırsak gerçekten çok mantıklı. düşünsenize meslek hakkında en ufak düşüncesi olmayan birisi nasıl kişisel gelişimini halledebilir.

- iş beğenmemek

.
    .
    .
    .
    .
    vs. vs.

diye gider bu maddeler. işe konuyla ilgili başlıca görüşlerim bunlardır...

gördüğüm olumlu taraf ise, mesleğe gerçekten kendi isteğiyle girmiş ve gerçekten merakı olan insanların bu işte yükselebilecekleri. yani bu puanlar çoğu zamandır böyle. bu adamlarda zamanında risk alarak girmişler ve sevdikleri işi yaptıklarından dolayı, özelliklede doğayı sevdiklerinden dolayı şu an iyi bir gelirleri var...

yukardaki maddeleri bi taraflarımdan uydurmadım, gerçekten şu iki gündür deli gibi netten araştırıyorum. nedense puanlar açıklandıktan sonra taban puanlarına baktım ve jeo nun gelebileceğini gördüm ve başladım araştırmaya. bir yıldır jeo yu orada farketmemeiştim bile. aklım inşaat, makine, e-e gibi yerlerdeydi. ama bu 3 meslek hakkında bildiğim hiç bir şey yoktu. geçen gün adamın bir bilmem ne eklktronik şeysi başkanı konuşma yapıyodu trt de ve şu sözleri söylediği zaman kafam bayağı bi bulanmıştı ''e-e mühendisliği olmak demek teknolojiyi en sonuna kadar takip etmektir''. e kardeşim ben teknolojiyi hiç sevmeyen bir tipim. tamam internetiş filan severim ama hani ne biliyim bilgisayar başında filan işini yapmak pek bana göre değil. onu silmiştim listemden, daha sonra baktım ki inşaat ile makinenin de pek bir farkı yok. tamam inişşaat ta saha çalışmaları filan var ama yine de tam bir hesap işiymiş. bu da bana göre değil arkadaş.

ve herneyse işte geldik jeo ya...
    ayrıca gelecek sene için sınava hazırlanmaya başlamıştım bile, temmuzdan beridir mat - 1 çalışıyordum. şimdi ise tamamen buna odaklandım. İnşallah hayırlı olur

dostum çok güzel aö-çıklamışsın teşekkürler zaten hakkını vererek okuduktan sonra istediğin yerlere gelirsin dalga dubara çok ama

dediğin gibi dersler çok zor ama zevkli mineroloji gibi kazık bir ders yoktur heralde full ezber

güzel hocalara arkadaşlara denk gelirsen ne mutlu ama kütahyaya gelirsen kazığa oturursun baştan diyeyim

adam gibi okumak lazım bu bölümü sonra zaten önün açılır

@urqun dostum sen bu işlerden baya anlıyorsun sanırım sana bir soru sorucam hatta konusunu açmıştım pm at demiştin geç kalmıştım burda eğer soruma cevap verirsen diyer benim gibi tercih yapıcak arkadaşlarada faydan olucağına eminim Jeoloji M. ile Jeofizik M. arasındaki farkları anlatırmısın şimdiden teşekkürler cevabını bekliyorum

dostum anlatmıştım sana bunu dur yeniden yazayım jeofizik daha kısıtlıdır iş bulma olayı itu odtu den ileri gitmez anca ylisans yapıp dil geliştirmen lazım şimdi jeoloji de daha genel bakarsın arazide hangi mineraller var neler olabilir nası çıkartırım dersin ve sa dece bunları yüzeydeki kayaçlardan anlarsın ama jeofizik için bunu diyemem illa ki sondaj yapman lazım sonra da jeofon denilen aleti o delikten gönderip kayac özelliklerine bakarsın jeofizik budur iş bulma imkanı jeolojiye göre daha azdır hatta şuradan bak

http://www.ame.com.tr/tr/html/110/Teknik+Personel+Deneyimi/

burada daha az jeofizikçi alındığı besbelli ha dersin ben jeofiziğe gitcem seni tutan yok ama anadoluda gitceksen hiç gitme derim..

başka sorularınız varsa sorun

Peki imza yetkisi yada büro açma tarzında şeler varmı her ikisindede ?

evet var zemin etüdü yapıladan inşaat başlamaz mimar inşaat mühendisi falan senin son sözüne bakar yani tek imzayla bi insaatı ya başlatırsın ya başlatmazsın

jeolojik danışmanlık bürosu açabilirsin farklı farklı maden şirketlerinde arazilere gidersin o işte de para var

en son jfmo da zemin etütlerinde jeofizikçilerin de imzasının bulunması gerektiğ ile ilgili bir yazı okumuştum ama sonucu ne oldu bilmiyorum ben jeolojideyim sana da öneririm önü açık güzel bir bölüm

Benim mf4 sıralamam 350.000 yani bayaa bii kötü :( Jeoloji her şehirde olmuyor olanlarda genelde i.ö. şimdi araştırdığım bilgiler içinde en çok senin verdiğin bilgilere güveniyorum çünkü hem bu bölümü okuyosun hemde bilgili bi insana benziyo konuşmaların boş değil Ozaman aklıma baya yattı Jeoloji mühendisliğini kimyanın üstüne yazıyorum

@samuel dostum iyice bir araştı zaten bu sene puanlar düşecek deniyor normal sıralamanın 10k üstünü bile yazabilirsin ama bana sorarsan fen edebiyat a gitme diploman bir işe yaramayacak muezun olunca y lisans yapsan bile dershanelerde 800 tlye öğretmenlik yapacaksın zaten formasyon almak için de 3.00 ortalama şartı getirdiler yani baya zordur hele kimya çok zordur

www.butunsinavlar.com/k-jeoloji-muhendisligi-kpss-puanlari.asp
    Bu kadar düşük puanlarlamı atanıyorlar.5 yıl sonra ne olur acaba, çok kararsızım gerçekten gönlüm fen bil. öğretmenliğinde ama atanamazsam biterim valla tam kumar oynuyoruz ya

dostum senin bileceğin is o öğretmen olup 2k tl maaş alırsın sbs bebelerine ders versen hadi 1k tl de oradan alsan standart bir öğretmen olarak emekli olunca bir evin olur ama jeolojide olay farklı üstte en az 5k tl yi görürsünüz diye yazmıs olman lazım hayat bu kumara gelmez mühendisim diyince kız verirler kpss de 80 li puanlarla tpao ya girebiliyorsun ama öğretmenlikte durum nedir bilmiyorum hadi buro açsan bile tek isten alacagın para 1.5k ama bir ayda bir iş yapman imkansız maden danışmanlığında 2.4k bu böyle gider ama öğretmen atamalarındaki sıkıntı her sene haber bültenlerine yansıyor bunu da düşün
    hem zaten jeolojinin içinde fen bilimlerinden hepsi var fizik mekanik statik mukavemet matematik1-2*3 genel kimya analitik kimya paleontoloji yani bi jeolog bi fen hocasından daha iyi fizik kimya biyoloji bilir sen tutsan fen hocasına dif denklem sorsan adam yüzüne bakar ama jeolog dif denklemi 3 katlı integralle birlikte rezerv hesabında kullanır

hiç bilemiyorsan en azından sosyal statüsü var benden bu kadar sormak istediklerinin çoğu üstte var aklına takılan bi sey olursa yine cevaplarım

Çoğu üniversitede var bir zamandan sonrada devlet alımları büyük miktarda azaltır, çoğu kişide iş yok diyor, iyi bölümde niye puanı bu kadar düşük geleceği pek parlak görünmüynr bence ,orman müh nasıldır hem az yerde var atamalarıda fena değil

dostum gelecek yok diyorsun daha beterini soruyorsun ona bakılırsa hukuk ta tıp ta hemen hemen heryerde var ama geleceğin mesleği yani orman mühendisi tanıdığım var bene tercih etmemi sölemişt ama sadece devlette çalışabiliyormuşsun özelde iş yok bence vazgeç ormandan full kpss kasman lazım en azından jeolojide özelden kendi büronu kuruyorsun

Allah aşkına kaç kişi büro kuruyor, kursa kaçı işi yapıyor.

Ben sana çok iyi üniversitelerde bu bölümü okuyan adamlar tanıyorum diyorum. Hiç de öyle hemen büro kurup o yukarıdaki paraları vuran yok. Büro için çevre lazım, çevre için önce şirketlerde yıllarca çalışmak lazım. Çalışmak için önce işi bulmak lazım.

büro işinde haklısın ama kosgeb denen yerden sıfır faizle uzun vadede geri ödemeli kredi çekebiliyorsun çevre işin üni de başlar ben bile burada sli den güral porselenden merty den kensime staj ayarladım tek başıma daha ikinci sınıftaydım düşünsene 4 e gelene kadar nerelere gidebilirdim yani o iş kolay ama sana kalır çünkü girşken birideğilsen uyursun bu her zaman böyledir hatta işim bile hazırdı burada bi müteahitlik firmasına girecektim hatta tatildeyken daha geçen hafta eniştem bile dedi sana fethiyeden iş bulabiliriz diye bu işler gerçekten kolay ve dediğim gib sana bağlı o bölümü okuyan adamları 5 sene sonra ziyaret et bakalımevleri arabaları nasıl benim tanıdığım jeolog burada güral porselen argesindeydi ve açık çek maaş alıyordu 3 tane arabası 7 tane evi vardı oğlu yakın arkadaşım dostum ve çocuğun abisi artık para fazlalığından mıdır nedir bilmem orkestra şefliği gibi marjinal bir bölüm okuyordu iş yapıp yapman da sana kalmış eğer 4 sene boyu iki seksen yatarsan git limon sat tavşanlıda adam iktisat+işletme bitirmiş ömrü gitmiş ama karpuz satıyordu ama diğer iktisat mezunu finansbans bankta müdür olarak çalışıyor ve keyfi yerinde banka adama 2011 renault fluence vermişler geziyordu iste uni mezunu ol ister köfteci ol çalışmaszan ne ekmeğin olur ne de sevdiklerin sonra da intihar edersin zaten yukarıda benim yaptıklarım ortada bakalım senin arkadaşların ben den daha iyi yerde okuyorsa benim 5 katımı yaparlar bilgine..

Usta sen ne anlatıyorsun, ben mezun olmuşum. Piyasayı da, kimlerin ne iş yapabileceğini de kendimce biliyorum.

KOSGEB için bizim okulda seminer verildi, hatta biri hibe aldı. Büroyu ben birkaç günde de açarım, sorun değil. Hibeyi de alırım. Fakat artık her dalda birsürü şirket var ve işin içinde başka oyunlar var.

Staj ayarlarsın, o problem değil. Stajda çok büyük ihtimalle para verilmez, verilse de azıcık verilir. İş bulma olayında da, başlangıç maaşı düşük oluyor zaten. Enişte, akraba falan öyle ayarlanır. Fakat sen kendi işimi kuracağım diyorsun. Biliyor musun bu işlerde ne kadar tezgâh var. Buyur bulunduğu şehirde varsa jeoloji git. Kaç kişi hemen bürosunu açmış, açan ne yapmış.

Ne biçim danışmanlık şirketleri var biliyor musun, adamın portföyü geniş. Ayrıca o fiyatlara da bakma sen, her şeyin tezgahı var biliyor musun. Doğalgazda çalışan mühendis için de min. maaş 1650 TL olacak deniyor, makine mühendisleri odasının böyle bir uygulaması var. Adamın sigortayı öyle gösterip daha az maaş veriyorlar.

10 binlik iş için, sen o kadarlık fatura kes ben aradaki KDV farkını öderim ama al şu 6 bini işine geliyorsa derlerse görürüm o zaman

adamım ben zaten işe başlar başlamaz parayı tuvalet kağıdı olarak kullanacaksın demiyorum burada var jeotermal su çıkarma işlerinde fazla dalga dubara dönüyor apartmanların altında küçük sonraj makineleriyle su çıkartıyolar artık fiyatı nolur bilemem ama kaçak olduğu belli iş yapan la yapmayan adam tamamen sıyrılıyor burada 5 tane jeoloji mühendisi zemin etüdü yapıyordu ama ikisi en fazla iş yapar hale geldi adamın kendi makineleri falan var yani her yerde dolap dönüyor.. iş kurmak da kolay değil ama jeoloji ile ormanı kıyaslıyorsun dikkatini çekerim birinde tamamen devlettesin diğerinde en azından bir sirkette çalışma ihtimalin var

bu kadar yeter heralde az puana iyi bir meslek.. aklınıza takılan birşey olursa buradayım

• Hocam bunu okuyana kadar tercih süresi dolar

Orijinalden alıntı: Simon_Adebisi

Hocam bunu okuyana kadar tercih süresi dolar

Dostum ben hepsini okudum içinde 1 tane bile gereksiz cümle yok çok faydalı bilgiler var, benim jeolojiyle işim olmaz diyosan okuma tabi ama eğer düşünüyosan kesinlikle okuöalısın..

@urqun ellerine sağlık harika olmuş

Orijinalden alıntı: SamuelColt

quote:

Orijinalden alıntı: Simon_Adebisi

Hocam bunu okuyana kadar tercih süresi dolar

Dostum ben hepsini okudum içinde 1 tane bile gereksiz cümle yok çok faydalı bilgiler var, benim jeolojiyle işim olmaz diyosan okuma tabi ama eğer düşünüyosan kesinlikle okuöalısın..

@urqun ellerine sağlık harika olmuş

Alıntıları Göster
    saol samuel tabi düşünmek istemiyorsa bile şunları şöyliyim bugün belediye de muhasebeci bir tanıdığıma sordum jeoloji mühendisi ne kadar maaş alır diye 2.500 tl + arazi tazminatı olarak 400tl

seyitomer linyit isletmelerinde 2.300 tl arazi tazminatı dahil bunuda oradan bi maden mühendisine sordum..

• quote:

Orijinalden alıntı: urqun

saol samuel tabi düşünmek istemiyorsa bile şunları şöyliyim bugün belediye de muhasebeci bir tanıdığıma sordum jeoloji mühendisi ne kadar maaş alır diye 2.500 tl + arazi tazminatı olarak 400tl

seyitomer linyit isletmelerinde 2.300 tl arazi tazminatı dahil bunuda oradan bi maden mühendisine sordum..

Alıntıları Göster
    Jeoloji mühendisi ve 2.500 tl + 400 tl mi heralde deprem zamanlarında bu böyle oluyodur bir hafta falan sonra düşüyodur.. Kandırmayın milleti burası Türkiye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan101 -- 26 Temmuz 2011; 23:17:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozan101

Jeoloji mühendisi ve 2.500 tl + 400 tl mi heralde deprem zamanlarında bu böyle oluyodur bir hafta falan sonra düşüyodur.. Kandırmayın milleti burası Türkiye.

Alıntıları Göster
    dostum kütahya belediyesinin muhasebecisine sordum diyorum belediye başkanına mı sorsaydım ?tabi bu ilk giriş maası diil ?

dostum kütahya belediyesinin muhasebecisine sordum diyorum belediye başkanına mı sorsaydım ?tabi bu ilk giriş maası diil ?

Alıntıları Göster
    urqun tebrik ederim çok güzel bilgiler veriyorsun he ayrıca puanı düşük diye küçümsemeyin bölümü bitirmesi en zor bölümlerden urqun da dediği gibi çoğu başka bölüme geçebilmek için ya da mezun olabilmek için giriyor her yerde olduğu gibi kendini yetiştireceksin.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: matrix999

urqun tebrik ederim çok güzel bilgiler veriyorsun he ayrıca puanı düşük diye küçümsemeyin bölümü bitirmesi en zor bölümlerden urqun da dediği gibi çoğu başka bölüme geçebilmek için ya da mezun olabilmek için giriyor her yerde olduğu gibi kendini yetiştireceksin.

Alıntıları Göster
    dersler fazla zor eğer çatlak bi hocaya rastlamazsanız iyi bizim bolumde geçme notu 40 arkadaş 45 almış hoca notu 25 indirmiş bırakmış bide mineraloji dersini 4. defa alan arkadaşlarım var hocalar öğrencileri para z*çma makinesi olarak göruyor

• quote:

dersler fazla zor eğer çatlak bi hocaya rastlamazsanız iyi bizim bolumde geçme notu 40 arkadaş 45 almış hoca notu 25 indirmiş bırakmış bide mineraloji dersini 4. defa alan arkadaşlarım var hocalar öğrencileri para z*çma makinesi olarak göruyor

Alıntıları Göster
    Yahu bende jeoloji mühendisliğini çok istiyorum ama artık söylenen laflar canımdan bezdirdi. Git iki yıllık bişi oku , git bi sene daha hazırlan , git soğan sat bıktım usandım vallahi. Bu kadar mı berbat bir bölüm. Kpss atamalarına bakıyorum kadro olarak pc müh.den fazla , atanan puan olarak e.e mühden daha düşük puanlarla atanıyorlar. Maaş desen devlette min 2k para. Neden bu kadar kötülüyorlar sırf puanı düşük diye? Anlatamıyorsun ki kimseye arkadasım tekstil müh. tıpla eşitti zamanında şimdi yerlerde 4 yıl sonra ne olacağı belli olmuyo ki bi bakarsın bor revervlerinin önü açılır yıldız gibi parlarız. Hadi onu geçtim açıköğretimden de işletme bitireceğim ondan atanamazsam işletme var. Hadi onu da beceremedim 4001den devlete memur atamaları var. Hadi onu da geçtim açıktan katiplik-mübaşirlik alımı var pomem var onu da geçtim teğmenlik var. Ööööf rahatladım be :D

Geçen sene 310.000 ile kapatan Mersin üniye bu sene 309.000 ile girebilme olasılığım yüzde kaçtır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeolojici

Yahu bende jeoloji mühendisliğini çok istiyorum ama artık söylenen laflar canımdan bezdirdi. Git iki yıllık bişi oku , git bi sene daha hazırlan , git soğan sat bıktım usandım vallahi. Bu kadar mı berbat bir bölüm. Kpss atamalarına bakıyorum kadro olarak pc müh.den fazla , atanan puan olarak e.e mühden daha düşük puanlarla atanıyorlar. Maaş desen devlette min 2k para. Neden bu kadar kötülüyorlar sırf puanı düşük diye? Anlatamıyorsun ki kimseye arkadasım tekstil müh. tıpla eşitti zamanında şimdi yerlerde 4 yıl sonra ne olacağı belli olmuyo ki bi bakarsın bor revervlerinin önü açılır yıldız gibi parlarız. Hadi onu geçtim açıköğretimden de işletme bitireceğim ondan atanamazsam işletme var. Hadi onu da beceremedim 4001den devlete memur atamaları var. Hadi onu da geçtim açıktan katiplik-mübaşirlik alımı var pomem var onu da geçtim teğmenlik var. Ööööf rahatladım be :D

Geçen sene 310.000 ile kapatan Mersin üniye bu sene 309.000 ile girebilme olasılığım yüzde kaçtır?

adamım etrafındakilere bakma ben annemin yüzünden iki sene kaybettim deu jeoloji tutuyordu göndermedi başka şehirde jeoloji ye girdim parsına para var en azından özelde baya para var ama memur olsan da 3k ya varan para alırsın ancak çalışman lazım bölüm gerçekten zor eğer istiyorsan yaz derim hayat senin onları geçindirmeyeceksin zaten kendin iiçin yaşayacaksın.. bu arada 310k lık bölüme 309 k ile rahatlıkla girersin adamım çünkü ben 180k dan 181k lık ankara jeoloji ye girermiyim diye sordum herkes girersin dedi senin sıralamada baya bi oynama olacağından girmen kolay olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urqun -- 10 Nisan 2012; 17:45:37 >

• quote:

quote:

adamım etrafındakilere bakma ben annemin yüzünden iki sene kaybettim deu jeoloji tutuyordu göndermedi başka şehirde jeoloji ye girdim parsına para var en azından özelde baya para var ama memur olsan da 3k ya varan para alırsın ancak çalışman lazım bölüm gerçekten zor eğer istiyorsan yaz derim hayat senin onları geçindirmeyeceksin zaten kendin iiçin yaşayacaksın.. bu arada 310k lık bölüme 309 k ile rahatlıkla girersin adamım çünkü ben 180k dan 181k lık ankara jeoloji ye girermiyim diye sordum herkes girersin dedi senin sıralamada baya bi oynama olacağından girmen kolay olur

Alıntıları Göster
    Insallah girebilirim. Adanada yasıyorum ve Mersinle aramızda 1 saatlik yol var. Alternatif olarak Maraş yazacağım fakat Mersin yerine Maraş gelse gercekten üzülürüm yani :/ Insallah sızde ıstedıgınız yerlere ulasırsınız. Bunun yanında bir bilgi daha paylasmak istiyorum. Benim bilader 5 yıl önce matematiğe girdiğinde puanlar bombaydı üç beş daha kassa tıpa girebiliyordu kendi istemedi. Şimdi matematikçiler 90larla 95lerle zorla atanıyor.. Anlayacağınız ülkemizde ; hekimlik , dişçilik , psikologluk vs... gibi inanılmaz puanlarla girilen bölümler hariç garanti meslek yoktur , orta halli istediğiniz bir bölümü bitirip kendini geliştirmek vardır. (:

• quote:

Insallah girebilirim. Adanada yasıyorum ve Mersinle aramızda 1 saatlik yol var. Alternatif olarak Maraş yazacağım fakat Mersin yerine Maraş gelse gercekten üzülürüm yani :/ Insallah sızde ıstedıgınız yerlere ulasırsınız. Bunun yanında bir bilgi daha paylasmak istiyorum. Benim bilader 5 yıl önce matematiğe girdiğinde puanlar bombaydı üç beş daha kassa tıpa girebiliyordu kendi istemedi. Şimdi matematikçiler 90larla 95lerle zorla atanıyor.. Anlayacağınız ülkemizde ; hekimlik , dişçilik , psikologluk vs... gibi inanılmaz puanlarla girilen bölümler hariç garanti meslek yoktur , orta halli istediğiniz bir bölümü bitirip kendini geliştirmek vardır. (:

Alıntıları Göster
    mersin çok karışık olaylar olur orada bence balıkesire rahat giersin

• quote:

Yok ya kardes haberlere pek de bakmamak gerek. Mersınde yazlığımız var ben bu güne kadar tek bir olaya sahit olmadım. Hadı oldugunu farzedelim ; ınsan kendini geride tutarsa neden olayların ıcıne girsin. Eylemlerden , kavgadan , hakaretten , ırkcılıktan , illegal hareketlerden uzak insanlara kim ne amacla yaklassın ki?

quote:

Yok ya kardes haberlere pek de bakmamak gerek. Mersınde yazlığımız var ben bu güne kadar tek bir olaya sahit olmadım. Hadı oldugunu farzedelim ; ınsan kendini geride tutarsa neden olayların ıcıne girsin. Eylemlerden , kavgadan , hakaretten , ırkcılıktan , illegal hareketlerden uzak insanlara kim ne amacla yaklassın ki?

Alıntıları Göster
    aslında haklısın ama biz oradayken her sene iki kere olay cıkıordu ama sen bilirsin

• quote:

Orkun kontejyanı doldurma

Orijinalden alıntı: SamuelColt

quote:

Orkun kontejyanı doldurma

Alıntıları Göster
    up up bilgilensin herkes....

• quote:

Orijinalden alıntı: matrix999

up up bilgilensin herkes....

Alıntıları Göster
    Hocam dpü deki jeoloji hocaları nasıl ? Fazla zorluyorlar mı ? Ben jeoloji yazarsam eğer ortalamamı yüksek tutup makine mühendisliğine geçmek için yazıcam ?

Orijinalden alıntı: _EngiN_

Hocam dpü deki jeoloji hocaları nasıl ? Fazla zorluyorlar mı ? Ben jeoloji yazarsam eğer ortalamamı yüksek tutup makine mühendisliğine geçmek için yazıcam ?

Alıntıları Göster
    bende istanbul üniversitesi jeoloji ve dokuz eylül jeoloji yazdım. bilgisi olan var mı acaba ??

Orijinalden alıntı: _EngiN_

dostum sakın ha şöle söliyim sana arkadaş 45 geçer not alıyor hoca notu 25 e çekip bırakıyor kızın hocayla bir sorunu yok ve dersi ne giren hoca derse girmiyor işi asistanlara bırakıyor herşey sana kalıyor eğer ben 250 300 taşı kendim ezberlerim sınavdan da geçerim diyorsan git benim daha 4 defa aynı dersi alan arkadaşlarım var şehir zeten küçük ama merkezi yerde ist ankara izmir eskişehir bursa falan yakın ama öğrenci harçlığınla buralara gitmek kasar biraz ama sakın o okula gelme ben de bu yüzden bıraktım zaten başka yeri düşün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urqun -- 10 Nisan 2012; 17:47:01 >

Orijinalden alıntı: 3rN

bende istanbul üniversitesi jeoloji ve dokuz eylül jeoloji yazdım. bilgisi olan var mı acaba ??

istanbulda eğitim çok güzel bir hocam vardı oradan mezun ondan biliyorum deu de aktif eğitim denen olay var ama işleiyişi nedir bilemiyorum
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.