Şimdi Ara

Sorular soruyorum bulun bakam (2. soru geldi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yine size bir soru cevabı biliyorum. Uzun süre bulamassanız ben cevaplıcam ve bulan olursa haber vericem. Yani verilen cevaplar yanlışsa belli olmuş olcak o cevapları eliyebilirsiniz.

Soru: Arabada hareket halinde giderken camı çok az kıyıyorsunuz ve bir sigara yakıyorsunuz oda neyin nesi sigaranın dumanı kıyık camdan dışarı doğru süzülüyor. Sizce bunun bilimsel açıklaması nedir?

Yeni sorular için mesajları takip edin. Birde google a aratmak bir marifet değil azcık kafa yorun panpalar.

2. soru: osmanlı devleti yazın sıcağında serin su içmek için çömleklere su koyarlarmış ve gerçekten çömleğin içindeki su serinlermiş. Bunun nedeni nedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Airbus A380 -- 20 Ağustos 2011; 3:09:27 >

• Vacum etkisi
  • bizene.
  • Havanın dumana çarpması
  • yemedi

Sorular soruyorum bulun bakam (2. soru geldi)
  • Sigara kullanmıyorum.
  • Yüksek basınçtan alçak basınca hava hareketi.Evet aynştayn benim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilge Dede -- 20 Ağustos 2011; 3:00:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    saat hakkında bi soru
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Disaridaki hava hızlı oldugu icin disarideki hava basınc dusuk oluyor.Böylelikle icerideki hava disarı cıkmak istiyor.

Sayisal okuyom lem
  • Evet adam doğru bildi anlamayana anlatıyorum.

Havanında bi kütlesi vardır demi bu üzerimizdeki taa bulutlara kadar hava molekülleri yere yük bindirir buna hava basıncı denir şimdi biz arabayla hareket ederken arabanın kıyık camının dışında oluşan rüzgar bu hava basıncını aynen üfleme gibi azaltıyor ve camın ağzı araba içindeki basınca göre daha az oluyor buda dumanın çokdan aza hareketine neden oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Airbus A380 -- 20 Ağustos 2011; 3:05:25 >
  • P.v=N.r.t V artar ise P azalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Airbus A380

Evet adam doğru bildi anlamayana anlatıyorum.

Havanında bi kütlesi vardır demi bu üzerimizdeki taa bulutlara kadar hava molekülleri yere yük bindirir buna hava basıncı denir şimdi biz arabayla hareket ederken arabanın kıyık camının dışında oluşan rüzgar bu hava basıncını aynen üfleme gibi azaltıyor ve camın ağzı araba içindeki basınca göre daha az oluyor buda dumanın çokdan aza hareketine neden oluyor.

Dostum hız diyorum...Hız ve basinc ters orantılıdır
  • Hacim ile basinc ters oranti degil mi
  • einstein mod on:

arabanın içi alçak basınç (sıcak hava) dışı yüksek basınç (soğuk hava) rüzgar yüksek basınçtan alçak basınca estiğinden duman arabaya dolar.

einstein mod off.
  • quote:

Orijinalden alıntı: red bull rb7

einstein mod on:

arabanın içi alçak basınç (sıcak hava) dışı yüksek basınç (soğuk hava) rüzgar yüksek basınçtan alçak basınca estiğinden duman arabaya dolar.

einstein mod off.

Peki ya arabanin klimasini acarsak ve iceriyi disaridan daha soguk yaparsak o zaman duman cikmaz mi

kendimi scary moviedeki zenci adam gibi hissettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

quote:

Orijinalden alıntı: red bull rb7

einstein mod on:

einstein mod off.

Peki ya arabanin klimasini acarsak ve iceriyi disaridan daha soguk yaparsak o zaman duman cikmaz mi

kendimi scary moviedeki zenci adam gibi hissettim

arabanın içindeki hava basıncı dışarıdakinden daha yüksek olursa hava akımı dışarı doğru olacağından duman dışarı gider ama eğer tersi olursa duman içeri yönelir. rüzgar her zaman yüksek basınçtan alçak basınca eser.

• 2. soru yüksek sıcaklıktan alçak sıcaklığa ısı alışverişi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.