Şimdi Ara

Sorular (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.035
Cevap
383
Favori
177.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.Kursa ara vermeniz hiç iyi olmamış.Keşke sınavlardan sonra başlayıp bitirseydiniz kurları.
    Ara verilince geçmiş bilgiler çok hızlı unutuluyor.Üzerine bilgi eklemek çok daha zorlaşıyor.

2.Ara verdiğiniz kur öylesine kritik bir yer ki keşke ya hiç başlamasaydınız ya da bitirseydiniz diyorum.
    Çünkü b1 seviyesinden b2 seviyesine çıkmak İngilizce'de çok daha zordur.Çok çalışmak gerekiyor bunun için.
    Ama mesela b2'de bıraksaydınız sonra c1 seviyesine geçmek daha kolay olurdu.

3.Mesleğiniz mütercimlik olacağı için o kitabı KULLANMAYIN diyorum bende.Sizin için yeterli olmaz.
    Ayrıca mesleğinize aykırı bir metodu var.
    Mütercimlikte hem Türkçe hem İngilizce'ye iyi derecede bilgi sahibi olmak gerekir.
    Sana ilk önerim elinde kaliteli bir Türkçe Gramer kitabı olsun.
    Anadolu Üniversitesi'nin Türkçe Biçim Bilgisi adlı kitabını öneriyorum.
    Fiyatı da zaten sudan ucuz.10 TL.

Grammar in Use önermemin sebebi anlatım dili Türkçe olmadığı için sıkıntı yaşarsın.
    Kuralları öğrenirsin onu kastetmiyorum.Bu kitapla grameri öğrenirsin.Ama sana sadece gramer öğrenip uygulamak yetmeyecek.
    Senin Türkçe ile bağlantı kurman lazım.Tercüme işinde bu çok önemli.
    O nedenle anlatım dili TÜrkçe olan kapsamlı bir İngilizce gramer kitabı alabilirsin.Okulda zaten size önermişlerdir.
    Konulara çalışmadan ilgili konu ile ilgili Türkçe gramer kitabından çalıştıktan sonra İngilizce olana çalış.
    O zaman sorun olmaz.

4.Şu kitabı bitirirsen mütercim olursun diyebileceğim kitap yoktur malesef.
    Her kitabın kendine göre eksiklikleri oluyor.
    Türkçe anlatım olarak English Grammar İnside and Out kitabı detaylı anlatım var ama çok ileri düzeye kadar anlatmıyor.
    Tam olarak Advanced konuları yoktur.Ana alabildiğine detay var.
    Zaten başlarken böyle detaylı kitaplarla başlamak sıkıcı oluyor.
    English Grammar Today kitabı yeterlidir.Upper seviyesine kadar anlatıyor.Genel kurallar var.
    Onları öğrendikten sonra gerisi gelir.
    Upper seviyesine GERÇEKTEN gelirsen zaten bundan sonra advanced gramer için İngilizce kitaplardan çalışabilirsin.
    Şu kitabı almıştım ben.Çok kaliteli.
    The Advanced Grammar Book.Biraz pahalı bir kitap.İkinci el olarak ucuz alabilirsin.

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Okulda size zaten kitap önermişlerdir dediniz fakat ben dil bölümü okumuyoum hocam. Kendi çabalarım ile mütercim olmak istiyorum. English Grammar Today kitabı bende var. Kitabın çoğu konusuna calişmistim onun. Bu Grammar kitabını yanında hangi alıştırma kitabından faydalanabilirim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rat.planet hocam;
    İngilizce'de upperintermediate seviyesin de çok sevdiğim bir arkadaşım var. Geçen gün sizden bahsettim, İngilizce çalışıyordu biliyordum ama (CBC derslerini önerdim) şimdi Arapça'ya başlamış hem Kuran-ı Kerim için hem de konuşmak için öğrenmek istiyor. Arapça konusun da aklımda kalanları kendisine tavsiye ettim ama size de bir kez sormak istedim.
    Saygılarımla.
  • hnyetkin H kullanıcısına yanıt
    Hocam bir şey aklıma geldi.
    Acaba ben sürekli upper seviyesine gelmeden başka dil öğrenmeyim dediğim için mi arkadaşım yazdınız?
    Şaka şaka.
    Kuran-ı Kerim için durum farklı.Konuşmayı öğrenmek için farklı.
    Youtube'da Türkçe anlatımlı çok güzel dersler var.Bence bunları kullanabilir.
    Para harcamasına gerek bile yoktur.

Ama konuşmak işi farklı bir alan.
    Arapça'da Standart Arapça Fusha olarak geçer.
    Konuşma dili ise Ammice olarak geçer.
    YDS sınavlarında Standat Arapça soruyorlar.
    Her Arap ülkesi kendine göre Ammice'si var.
    Ama Mısır Arapça'sı sinemaları sayesinde en çok anlaşılan ve birçoklarına göre daha kolay öğrenilen(bizlere göre) Arapça olduğu için konuşma öğrenecekler için bunu öneriyorlar.
    Yani diğer ülkelerin anlaması için Mısır Arapça'sı daha uygun.
    Ülkemizde Ammice bilen azdır.Bu alana dair hazırlanmış Türkçe kaynak da yoktur.
    Kaynaklar İngilizce.
    Eğer kısa sürede öğrenmek istiyorsa Michel Thomas Arabic setini öneririm.O set Mısır Arapça'sı öğretiyor.
    Yalnız genel olarak önce standart Arapça öğrenin sonra bu şekilde lehçe öğrenin diyorlar.Lehçe öğrenmek daha kısa sürüyormuş.
    Ama para harcamadan öğrenmek istiyorsa şu seti kullanabilir;https://www.livelingua.com/project/dli/Arabic/Egyptian/
    Advanced seviyesine kadar öğretiyor.M.Thomas setinden daha detaylı bir şey.

Standart Arapça öğrenmek için şu kaynağı da kullanabilir;
    www.livelingua.com
    Live Lingua Arabic
    https://www.livelingua.com/dli-arabic-course.php

Irak veya Suriye Arapça'sı öğrenmek istiyorsa şu kaynakları kullanabilir;https://www.livelingua.com/project/dli/Arabic/Iraqi/https://www.livelingua.com/project/dli/Arabic/Syrian/

Gördüğün gibi çok kaliteli kaynaklar bunlar.
    Eğer bunlara çalışmak istemezse benim önerim en azından gramer öğrendikten sonra bu derslerde geçen okuma metinlerini okusun.Oradaki kelimeleri öğrenir.Rahatlıkla advanced seviyesine DAHA KISA SÜREDE gelir.Ama serbest bırakırsa seviye atlaması zor.
    Bu arada bu derslerde Audio Lingual Method kullanılıyor.Aklınıza kazıyana kadar tekrar ediyorlar.
    Başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 2 Ocak 2017; 20:27:45 >

• Cbc derslerine tam gaz devam ediyorum. Bazen acayip sikiliyorum, birakiyorum calismayi. 1-2 gün ara veriyorum. Ama yine de devam ediyorum. Suan gözle görülür bir gelisme göremedim ama pes etmek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    rat.planet hocam çok teşekkür ederim.
    Elinize sağlık, çok sevinecek çünkü çok güzel tavsiyeleriniz var.
    Gerçekten bir arkadaşım , yoksa benim programımı biliyorsunuz.
    1-)İngilizce
    2-)Rusça
    İlk ikisi mutlaka, sonrakiler duruma bağlı
    3-)Arapça
    4-)Fransızca,Almanca veya İspanyolca.
    5-)Farsça

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hnyetkin -- 2 Ocak 2017; 22:6:26 >
  • SevgilisiOlanMan kullanıcısına yanıt
    Sıkıldığınıza göre demek ki bir şeyler öğreniyorsunuz.
    Ara vermemeye özen gösterin.Çalışırken sıkıldığınızda bbc radyo açıp dinleyin 15-20 dakika.
    Veya iNgilizce haber okumaya çalışın.Belki bu iki yöntemin size getirisi olmaz.Bir şey anlamazsınız ama derslerdeki sıkıntı durumunu bitirir.Tekrar derslere odaklanabilirsiniz.
    Çok sıkıldığınızda dikkatinizi 15-20 dakika başka şeylere verdiğinizde durum çözülecektir.
  • rat.planet hocam elinize, emeğinize sağlık.. Gerçektende tecrübelere dayalı ve çok faydalı bilgiler paylaşmışsınız. Ben de evde kendi çabalarımla İngilizce öğrenmeye çalışıyorum. Özellikle, kelime ezberlerken; fiil, isim, sıfat vb. çeşitli anlamlarını iyi öğrenmek bence de çok önemli, diğer türlü farklı kullanımlarda afallamak kaçınılmaz oluyor.

Benim size sormak istediğim bir konu var. Mesleğim web tasarım, yazılım, grafikerlik üzerine. İngilizce öğrenme sebeplerimden biriside yabancı sitelerde freelance vb. işleri sorunsuzca yapabilmek. Yeri geldiğinde müşterilerle sesli olarak iletişim kurmak için aksan ve telaffuz konusunda da iyi bir noktaya gelmek istiyorum. Karşımdaki müşteri İngiliz, Amerikalı, Hintli, Avustralyalı ya da bizim gibi kendi çabasıyla İngilizce öğrenmiş başka bir millete mensup birisi olabilir. Bundan dolayı sağlıklı iletişim için aksan konusu önemli diye düşünüyorum.

Bildiğim kadarıyla dünyada en yaygın kullanılan aksanlar Amerika ve İngiltere aksanı. Benim durumumdaki birisi için sizce hangi aksanı öğrenip, bunun üzerinde ilerlemek daha doğru olur? Amerika mı yoksa İngiliz aksanı mı dünya üzerinde daha yaygın konuşuluyor ve iş dünyasında aksanların önemi nedir sizce? Eğer bununla ilgili tavsiye edebileceğiniz makale, tartışma vb. linklerde varsa gerçekten çok memnun olurum.

Bazı Türkçe forum sitelerinde aksan konusunda biraz araştırma yaptım. Bazen aksana takılma diyenleri görüyorum. Kimisi Amerikan aksanını Kıbrıs Türkçesine, İngiliz aksanını İstanbul Türkçesine benzetmiş. Yani aksan önemli değil diyor bazıları fakat bence bu yanlış. Nasıl ki karşımızda yarı Türkiye, yarı Azeri aksanıyla konuşan biri olduğunda biz ne düşünürsek, yabancı biri de melez bir aksan hakkında böyle düşünür diye tahmin ediyorum. İletişimde daha olumlu bir izlenim bırakmak için tek aksanda konuşmak daha doğru geliyor.

Birde iyi derecede telaffuz için fonetik alfabeyi öğrenmek sizce mutlaka gerekli mi? Bolca yapılan dinleme ve konuşma çalışmaları aynı sonucu verebilir mi? Telaffuz çalışmaları için tavsiye edebileceğiniz program, site vb. kaynak tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim gerçekten, teşekkür ederim, çalışmalarınızda başarılar..

• YazılımGrafikAnk Y kullanıcısına yanıt
    İngiltere aksanı dünyada yaygın olarak kullanılan bir aksan değil onu söyleyeyim.
    Hatta o aksanda konuşsanız bile deyimlerini kullanmazsanız adamlar böyle olmaz diyor.Deyim kullanmıyorsun diyor.

Yaygın aksan diye bir şey de yok aslında.Çünkü her millet kendi aksanına göre konuşuyor.Bunu düzeltmek uzun yıllar istiyor.
    Sana şu kadar söyleyeyim iş dünyası için aksanın HİÇBİR ÖNEMİ YOKTUR.Buradaki en önemli şey kuralları doğru kullanmaktır.Abartılı şekilde gramer hataları yapmamaktır.Bunu önemsiz görenler gitsin Business English çalışsın ne demek istediğimi anlar.

Abd aksanı daha çok anlaşılır bulunuyor.O nedenle daha yaygın.Öğrenmesi daha kolay.Ama sana git bu aksanı öğren demiyorum.
    Öğrenmen için en az 3-4 sene BUNA YÖNELİK alıştırmalar yapman gerek.Bak farklılığa dikkat çekiyorum.Dile değil aksana bu kadar süre çalışman lazım öğrenmen için.Çok zor mesele.Türk aksanı zaten çok anlaşılır.Bence o nedenle fazla umursama.Ama kuralları doğru bilmek ve uygulamak zorundasın.Diğer türlü espri konusu olabilirsin.

Forum sitelerinde,sözlüklerde yazılanların çoğu malesef çok yanlış.
    Hayır o Türkçe benzetmelere de inanma.Ben sana aksan konusunda farklılıkları öğrenmen için yüzlerce farkı içeren kitaplar önerebilirim.Ama bunlar akademik araştırmalar.İşine yaramaz.

Fonetik alfabeyi eğer elinde kapsamlı bir basılı sözlük varsa öğrenebilirsin.Zararı olmaz.Fakat ben telaffuzları sesli duyup ona göre öğrenmeni tavsiye ederim.
    Mesela doğru telaffuz için şu siteler;
    http://dictionary.cambridge.org/
    Bu kaynaktan doğru telaffuz öğrenebilirsin.

• şu inglizceden sogutan o lanet okutan kursuytu o gün bugundür yabancı dilden lanet ettimm teknolojinin ilerlmesiyle internetten videoları izleyince anlamaya başladım birazcık ben bunu kendimde yeni keşfettim yaşım 29 bakalım nereye kadar ilerliyecem şuan en alt seviyedeyim
  • @rat.planet Detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim, yazdığınız linkteki siteyide detaylı olarak inceleyeceğim, çok sağolun hocam. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YazılımGrafikAnk -- 10 Ocak 2017; 20:32:46 >
  • fredydexter kullanıcısına yanıt
    Aslında kurslarda verilen eğitimden sıkılmamızın genel olarak en temel sebebi Türkçe gramer bilmemekten kaynaklanır.
    Şöyle düşünün;
    Siz bir şeyi bilmeden bu bilmediğiniz şey yardımıyla başka bir şey öğrenebilir misiniz?
    İşte Türkçe gramer bilmeden İngilizce öğrenmeye çalışmak buna benzer.
    Mesela İngilizce anlatımlı bir kitaptan Latince'yi öğrenebilir misiniz? Öğrenemezsiniz.Çünkü İngilizce bilmiyorsunuz.
    Bilmediğiniz bir şeyle başka bir şeyi öğrenmek çok zordur.
    O nedenle kurslarda sıkılıyor insanlar.Halbuki biraz Türkçe gramer bilgisi olsa rahatlıkla öğrenilebilir temel şeyler.Gerisi zaten 4 beceriyi içeren çalışmalar
    Sana önerim İngilizce öğrenme niyetin varsa imzamdaki konudan çalışabilirsin.En ileri düzeye kadar dersler var.
    üstad dediklerinzide sonuna kadar haklısınız benim kursa gittigim yaklaşık 15 sene önceki olay ortaokul döneminde kurs egitim alıyordum okuldaki inglizce ile kurstaki inglizce daglar kadar fark vardı kursda gördügümüz inglizce sınıfın %90 anlamıyordu açık ve net çok agır bir dil ögretiyorlardı cidden baya zorlandık acaba biz ingilizcemi ögreniyorduk yoksa başka bir dilmi ögretiyorlardı sonuç 3 ay içersinde sınıf temelli bıraktı bana göre ingilizce ögretiyoruz diyen kurslar birer ticarethaneden farkı yok ah emeinim içlerinden saglam ögreten kurslar vardır hakkını yemeyelim şu konuyada deginmek istyorum yurtdışına dil ögrenmeye giden arkadaşlar en azından bir konu açarda dil okulundaki egitimler nasıl ve ögrenmeyi ne kadar sürede ileri seviye atlatılar şöyle detaylı bir özet geçselerdi uzun uzun iyi olurdu..
  • Hocam linkleri vereceğim teknoloji sitelerindeki haberleri rahat bir şekilde anlamak için nasıl bir çalışma gereklidir ? Mart ayının 2. haftasından itibaren B2 seviyesinden kursa başlamayı düşünüyorum.Kursu beklemeden kendi başıma belirttiğim seviyeye gelmek istiyorum.(B1 seviyesini bu dönem geçtim.)Teşekkürler.

Linkler :
    CNET
    Product reviews, how-tos, deals and the latest tech news
    https://www.cnet.com

www.theverge.com
    Tech
    http://www.theverge.com/tech

Gadget Now
    Technology News, Latest Gadgets News & Reviews | Gadgets Now
    http://m.gadgetsnow.com/tech-news

Engadget
    Engadget
    https://www.engadget.com

@rat.planet@rat.planet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gresens -- 12 Ocak 2017; 16:43:29 >

• gresens G kullanıcısına yanıt
    İnceledim siteleri.
    Normalde teknoloji alanına ait sözlük al öğren derdim ama bu işine yaramaz.Çünkü orada kullanılan bana farklı geldi.
    Yani daha detaylı terimler var.O nedenle sürekli okuma ve telaffuz alıştırması yapmak gerek.Hem anlamana hem konuşmana faydası olur.
    Konuşmaya etkisi olmasın diyorsan telaffuz işini önemseme.Ama bence önemli.Çünkü kelimelerin telaffuzunu bilince unutman zor olur.
    Bence önce b2 seviyesini bitir.Ondan sonra başla bu çalışmalara.Daha hızlı olur.
  • hocam merhaba öncelikle zamanınızı ayırıp insanlara bu kadar yardımcı olduğunuz için kendi adıma tekrar teşekkür ederim.

Ben bütün yorumları okuduğumu, programları indirdiğimi öncelikle belirtmek isterim. İncelemelerim sonucu baı şeyler aklıma takıldı yardımcı olursanız sevinirim.

1)looh ahead ve diğerleri için bir kelimenin farklı anlamlarını da aynı anda öğreninki işiniz şimdi zor ilerde kolay olsun demişsiniz haklısınız. Fakat (bende sorun) ben mesela book kelimesinin hem kitap hem rezervasyon yaptırmak olduğunu bulamıyorum daha doğrusu bir kelimenin bir sürü farklı anlamı kullanım şekli var bunları sözlükten tam olarak nasıl bulalım nasıl çalışalım bu adımları örneklerle anlatırsanız sevinirim.

2)telaffuz konusundaki sitelere baktım (bence bu konu evet çok önemli ve look ahead ile çalışmak istiyorum) fakat ing dilinde olduğu için ve olaya çok yabancı olduğumuz için çözemedim. Acaba önerdiğiniz siteler üzerinden ya da bir Türkçe siteden nasıl çalışacağımıza dair örnekleme ile anlatabilir misiniz? Biliyorum verdiğiniz çalışma programında zaten telaffuz çalışması var fakat ben kuralları öğrenip tam olarak öğrenmek istiyorum.

3)Look ahead için sadece ekranda gördüğümüz kelime ve kalıplarının telaffuzunu ve bütün anlamlarını öğrenin demişsiniz. Peki aynı video içerisindeki diğer konuşmaları nasıl çalışalım. Sadece kulak dolgunluğu olsun diye öylesine dinleyelim mi? (hoş zaten anlamıyorum.) Eğer sadece ekrana gelen kalıplara odaklanın derseniz bu böyle 30 gün sürecek bir çalışma olmayacak (bazı yorum yapan arkadasların ayırdıgı zaman) olsa olsa 1 haftamızı alır tabi tekrarlarla ve ben şu an günlük 7 verimli saat çalışma olanağım olduğu için bu konudada aydınlatırsanız sevinirim.

• tombow07 T kullanıcısına yanıt
    Keşke sorularınızı imzamdaki konuda sorsaydınız.Bu bölümü üyeler pek bakmıyor.

1.Yapmanız gereken en başkta imzamdaki konudan başlamak olacak.
    Bir kelimenin farklı anlamlarını şu siteden görebilirsiniz;
    Daha basit olsun diyorsanız şunu kullanın;
    https://ceviri.yandex.com.tr/

2.Telaffuz için sadece şu siteden çalışacaksınız.
    Telaffuzları en doğru olan bu.Diğerlerinde bazen hatalar oluyor.

3.Diğer konuşmaları zaten tercüme olmadan anlayacaksınız.Çok basit ve açıklayıcı şekilde anlatıyorlar.Olayı canlandırıyorlar.
    Hayır amaç kulak dolgunluğu değil.

Size önerim imzamdaki konudaki 5 adımı dikkatli şekilde okuyup uygulayın.
    Kafanızda hiçbir soru işareti kalmayacak.Tüm merak edilenleri açıkladım.
    Çalışmalarınızın sonuçlarını olumlu veya olumsuz imzamdaki konuda yazarsanız bu en büyük teşekkür olur.Başarılar.

• Hocam teşekkürler yardım için mutlaka gelişmeleri yazacağım.

http://dictionary.cambridge.org/ artık bu sözlükle yatıp kalkmak gerekiyor.

Fakat anlamadığım kısmı sizin imzanızdaki kısma sorayım.
  • Kardeş emeğine sağlık bir soru soracağım bu yds için irem yayıncılık strateji 1-2 ye ve passagework serisine çalışıyorum daha önce hiç girmedim yds ye ilk olacak bana bunlar yfs için ilk etapta 40 puan almam için yeter mi seviyem A2 başka kaynak site vs öneriniz var mı ? Ayrıca bir soru daha sormak istiyorum rosetta stoneyi araştırdım okudum bir de englishtown learnenglish siteleri var ilk 1 ay 3 tl onları tavsiye eder misiniz sınav harici olarak Siteleri düşünüyorum da yds den sonra bunlardan devam etsem...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.