Şimdi Ara

Sorular (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.035
Cevap
383
Favori
177.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

The mass percent of Cl in a seawater sample is determined by titrating 25ml of seawater with AgNO3 solution causing a precipitation reaction. An indicator is used to detect the end point. which occurs when free Ag ion is present in solution after all the Cl has reacted. If 43.63 ml of 0.3020M AgNO3 is required to reach to end point. What is the mass percent of Cl in the seawater ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hnyetkin H kullanıcısına yanıt
    Önce şu seviye tespit sınavındaki durumu açıklığa kavuşturayım.
    Normal şartlar altında bir dilde Newbie(Yeni yetme,acemi) diye bir seviye yoktur.Batı dilleri ve çoğu dilde seviye belirlenirken CEFR denilen sisteme göre seviyeler gösteriliyor.
    Fakat Çince,Japonca gibi biraz vakit gerektiren dillerde ek olarak böyle seviyeler çıkarıyorlar.
    Girdiğiniz sınavdaki sonuç Elementary diye düşünün.

İkinci durum ise şu;benim bildiğim kadarıyla İngilizce isteyenler kurumlar c seviyesinde başarı yani en az 70 puan istemiyorlar mı? 50 puan olduğundan emin misiniz?

4 ay gibi bir vaktiniz var.Eğer 50 puan doğruysa bence çalışırsanız alabilirsiniz.Ama benim dediğim gibi 70 puan ise o zaman 4 ay yetmeyebilir.

Her halükarda sizin yapmanız gerekenler bence şunlar olabilir;
    50 puan almak için grameri upper-intermediate seviyesine kadar öğrenmek ve sürekli tekrarlamak.
    Geçmiş sınav sorularını sürekli çözmek,tekrar tekrar.Oradaki kelimeleri,özellikle deyimleri, iyi öğrenmek.
    Zamanınız az olduğu için cbc derslerine ve speaking derslerine çalışmanız uygun olmaz.Vakit kaybı olur.
    Bir de şuradaki ücretsiz kaynaklarda yds'deki soru tarzlarını görebilirsiniz.
    www.remzihoca.com
    Ücretsiz Kaynaklar - Remzi Hoca
    https://www.remzihoca.com/sources

• @rat.planet; hocam merak ettiğim bi'şey var: rat.planet rumuzunun özel bir anlamı var mı? :) Yani neden rat.planet? :):)
  • hayalperest44 kullanıcısına yanıt
    The Core filmindeki ''rat'' isimli oyuncunun rolü çok komikti.
    http://www.imdb.com/title/tt0298814/

Bir de bu adamın bir tane daha çok komik filmi vardı;
    http://www.imdb.com/title/tt0800003/
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim, bu kadar hızlı cevap yazabileceğinizi düşünmediğim için hemen bakmamıştım.

Benim yüksek lisans yaptığım üniversite vakıf üniversitesi muhtemelen bu yüzden YDS de 50 yi yeterli görüyorlar, emin olmak için sosyal bilimlerde ki yetkili kişiye sordum YDS 50 istiyorlarmış.

Yazdıklarınız ile ilgili birkaç sorum olacak.

Elimde önceki zamanlardan kalma veya yakınlarımdan alabileceğim gramer kitapları olarak;

Grammar in Use serisi, English Grammar Today ve English Grammar Inside and Out
    Sözlük olarak; Oxford Learner's Pocket Dictionary

1-)Gramer çalışmak için hangi kitabı tavsiye edersiniz?

2-)Alıştırmalar için daha önce önerdiğiniz aşağıdaki siteleri de çalışayım mı?
    http://www.focus.olszty...n-grammar-exercises.html,
    http://www.englisch-hil...es_list/alle_grammar.htm

3-)B2 için 500-600 saat çalışmak yeterli görülüyor. Ayda 125-150 saat eder. Günlük 4-5 saat yapar.
    Ama işin püf noktası sizin de daha önce yazdığınız gibi doğru usullerle doğru kaynaklardan çalışmak.Bu sebeple sizin yol göstermeniz çok önemli.

4-)remzihoca'dan YDS örnek sorularını indirdim, birde irem yayınlarından son 10 yılın çıkmış soruları şeklinde bir kitap buldum almayı düşünüyorum. (2014 YDS Formatında)

kitapsec.com
    Kpss Kitapları,2020,2019,Benim Hocam,Yds,Dgs,Öabt,Ygs,Yks,Lgs,Tyt
    http://www.kitapsec.com/Products/2016-YDS-Son-10-Yilin-Cikmis-Sorulari-ve-Cozumleri-Irem-Yayinlari-36260.html

@rat.planet

• hnyetkin H kullanıcısına yanıt
    evet bugün boş vaktim vardı.Siteye girip soruları cevapladım.
    Yarından itibaren çok nadir gireceğim siteye.
    O nedenle şimdiden size yazayım nasıl doğru çalışılması gerektiğini.
    Grammar in Use yanlış tercih olabilir.Çünkü sorular sizden Türkçe-İngilizce muhakeme yapabilecek kadar grameri karşılaştıran bilgiler isteyebiliyorlar.
    O nedenle Türkçe anlatımlı bir eserden çalışmanızı öneriyorum.Bence Murat Kurt'un Grammar Today kitabı yeterli.Upper seviyesine kadar anlatıyor ve anlatım tarzı basit.
    Grameri benim önerdiğim şekilde çalışın.Önce TÜrkçe gramer sonra İngilizce.Hepsini anlattım zaten bunların.
    Sözlük olarak online sözlük kullanın bence;
    http://dictionary.cambridge.org/

O alıştırma siteleri evet çok iyi ve yeterli.2 tane bu siteyi bitirin yeter.Geri kalan vakitte geçmiş sorulara daha fazla önem verin.
    Yalnız bir uyarıyı şimdiden yapayım yds sınavına günlük 4 saat çalışarak olmaz.(Amacınız 50 puan olsa bile 4 saat önermem.)
    EN AZ 5 saat çalışın.Gün içinde parçalara bölerek çalışırsanız daha iyi olur.2 saat akşam 2 saat sabah. 1 saat öğleden sonra gibi.
    Geçmiş sorulara çok fazla önem verin.Oradaki kelimeleri,deyimleri adınız gibi bilin.Gramerden sonra zaten bunları yaparsanız-soru tiplerini de dikkat ederek- beklediğinizden daha yüksek bir puan alabilirsiniz.başarılar.

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrar teşekkür ederim, gramer tavsiyelerinizi çok iyi biliyorum, önce Türkçe sonra İngilizce dilbilgisi ve bol bol alıştırma.
    Günlük en az 5 saat.... artık elimden geleni yapacağım.
    Sözlük online
    Forumda ilerleme mi ve çalışma süremi paylaşmamı ister misiniz?
    Saygılarımla.
  • Hocam benim ingilizcem a2-b1 civarinda. 8-9 ayda toefl dan 80 civari bi puan alma sansim nedir? Dil ve aksan yetenegimin oldugunu dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nemesis2014 N kullanıcısına yanıt
    Eğer b2 seviyesinde olsaydınız tam olarak 9 ayda 80 OLABİLİR diyebilirdim.
    Fakat seviyenizi geliştirmek sizin vaktinizi alacaktır.
    Bir de bu Toefl sınavı biraz zorlu bir sınav.
    Neyse ki bu konuda belki de en şanslı kaynağı önerebilirim size; CBC dersleri.
    İmzamdaki konuda İngilizce nasıl öğrenilir hangi kaynaklara çalışır hepsi var.
    5 kuruş harcamadan öğrenebilirsiniz.Özellikle cbc dersleri tam sizin sınava uygun.Dersleri inceleyince anlayacaksınız zaten.
    Yalnız size bu sınav için yine de 80 alırsınız diyemiyorum.70 üstü puanlar için bir yorumda bulunmam zor.
    Birçok dil sınavında 70'den sonra sorular iki kat daha zor oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Eğer b2 seviyesinde olsaydınız tam olarak 9 ayda 80 OLABİLİR diyebilirdim.
    Fakat seviyenizi geliştirmek sizin vaktinizi alacaktır.
    Bir de bu Toefl sınavı biraz zorlu bir sınav.
    Neyse ki bu konuda belki de en şanslı kaynağı önerebilirim size; CBC dersleri.
    İmzamdaki konuda İngilizce nasıl öğrenilir hangi kaynaklara çalışır hepsi var.
    5 kuruş harcamadan öğrenebilirsiniz.Özellikle cbc dersleri tam sizin sınava uygun.Dersleri inceleyince anlayacaksınız zaten.
    Yalnız size bu sınav için yine de 80 alırsınız diyemiyorum.70 üstü puanlar için bir yorumda bulunmam zor.
    Birçok dil sınavında 70'den sonra sorular iki kat daha zor oluyor.

Hocam toefldan 66 almak icin c1 mi olmak gerekir. b1 seviyesindeyim suan ortalama kac ayda oralarda olurum.dersimiz ingde inter derslerine gecdim.uni hazirlik ogrencisiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nowo -- 31 Ekim 2016; 21:48:30 >

• C2 olmak gerekir en azından.
    Yalnız bu iş şu puanı almak için şu seviye olmaktan öte bildiğin kelime,deyim vs. çok önemli.
    İngilizce uluslararası dil sınavları bence yds sınavından çok daha zordur.
    Burada önerdiğim sistemle 7-8 ayda c2 olabilirsiniz.Ama size bu süre sonunda c2 olsanızda 80 almanız GARANTİ diyemem.Çünkü sınavlar gün geçtikçe zorlaşıyor.
    Özellikle İngilizce dilinde tüm sınavlar zorlaşıyor artık.Çünkü bu dili öğrenen çok.
  • quote:

C2 olmak gerekir en azından.
    Yalnız bu iş şu puanı almak için şu seviye olmaktan öte bildiğin kelime,deyim vs. çok önemli.
    İngilizce uluslararası dil sınavları bence yds sınavından çok daha zordur.
    Burada önerdiğim sistemle 7-8 ayda c2 olabilirsiniz.Ama size bu süre sonunda c2 olsanızda 80 almanız GARANTİ diyemem.Çünkü sınavlar gün geçtikçe zorlaşıyor.
    Özellikle İngilizce dilinde tüm sınavlar zorlaşıyor artık.Çünkü bu dili öğrenen çok.

Hocam 80 degilmis 66 imis ben yanlis gormusum 66 icin ne dersiniz hazirana kadar surem var.Okulda son track de toefla ozel calisma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nowo -- 31 Ekim 2016; 21:58:26 >
  • Eğer bu süre içinde cbc derslerinin tamamını bitirirseniz ve derslerdeki kelimeleri unutmamak için ara sıra tekrar ederseniz,geçmiş soruları çözerseniz 70 rahatlıkla alırsınız.
    Ama bu puan üstü için bir şey diyemem.Çünkü birçok sınavda bu böyle 70 üstü çok daha farklı sorular soruluyor.Süpriz sorular oluyor.
  • quote:

Eğer bu süre içinde cbc derslerinin tamamını bitirirseniz ve derslerdeki kelimeleri unutmamak için ara sıra tekrar ederseniz,geçmiş soruları çözerseniz 70 rahatlıkla alırsınız.
    Ama bu puan üstü için bir şey diyemem.Çünkü birçok sınavda bu böyle 70 üstü çok daha farklı sorular soruluyor.Süpriz sorular oluyor.

Hocam özel deilse toefl skrunuzu bizimle paylasabilirmisiniz

• Hocam merhaba, belki biraz garip karsilarsiniz fakat gelecekte cerkesce ogrenmek istiyorum. Sonucta benim kendi dilim. Bana kucuklukte ogretilmedi ne yazik ki. Dedem hem abhazca hem kabardeyce konusurdu fakat bana ogretilmedi. Acaba gunumuz sartlarinda mumkun mudur ogrenmek? Tabii su an icin sormuyorum gelecekte hobi maksatli ogrenmek istiyorum. Bir bati lehcesi bir dogu lehcesi var cerkescenin ve aradaki fark fazla degilmis. Tipki British english - American english gibi. Ses yonunden cok zengin bir dil. Benim akrabalarim surekli aralarinda konusuyorlar acayip zengin bir dil. Sessiz harfler cok fazla. Latin kullanmak imkansiz, latin hicbir sesi karsilamiyor. Mesela 'ş' sesi için çerkesçede 4 farklı birbirine yakın ses var. Bunu sadece kiril karşılıyor. Kiril de öğrenmek gerekecek. Biliyorum çok zor olacak fakat ben gelecekte öğrenmek istiyorum. Sizden mümkün mü değil mi bunu öğrenmek istiyorum hocam saygılar.
  • Şuradan çalışmanız gereken kaynaklar var;
    languageserver.uni-graz.at
    410 Gone
    http://languageserver.uni-graz.at/ls/lang?id=3045

Hatta bazı eserlerin basım yılı eski olanları online olarak bulabilirsin.

• Değerli RatPlanet hocam,

Müsadeniz ile bir soru sormak istiyorum. Nasip olur ise İsveççe öğrenmeye başlayacağım. İngilizcem iyi seviyede. Elimde rosetta stone ve pimsleur mp3 kaynakları var. Ayrıca swedishpod101 e de 1 dolara üye olup ilgili dosyaları indirmeyi düşünüyorum.

Size sormak istediğim daha önceki konularınızı da takip eden biri olarak. Bana nasıl bir metod izlememi ve üstte bahsettiğim 3 kaynağı hangi sıra ile takip etmemi önerirsiniz.

Bu konuda öneriilerinize çok ihtiyacım var. Ona göre kendime bir çalışma planı çizmek istiyorum. Yani günde en az kaç saat ve hangi kaynak sırası ile çalışmalıyım. Ya da aynı anda 2 veya 3 kaynağıda kullanayımmı. Rosetta hakkındaki görüşlerinizi okumuş idim. Eğer rosetta kullanacak iseniz başka bir kaynak kullanmayın demiştiniz. Yani önce rosetta yı bitirip diğerlerini mi takip edeyim.

Lütfen bana bir yol haritası çizer iseniz çok mutlu olacağım.

İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Allah razı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamzaberk -- 8 Kasım 2016; 15:13:56 >

• Hamzaberk H kullanıcısına yanıt
    İsveçce'yi hangi amaçla öğreneceksiniz?
    Çünkü bu dilde YDS gibi sınavlar yapılmıyor bilginiz var mı?

Sen zaten akıllılık yapıp önceden geçmişte önerdiğim en iyi kaynakları yazmışsın.
    Fakat bu setler biraz pahalı haberin olsun.
    Pimsleur Swedish ise sadece 1 level var.
    Yani Rosetta Stone ile Pimsleur'un ikisini bir arada kullanmak mantıksız.
    Pimsleur'dan öğreneceğinden fazlasını Rosetta Stone öğretiyor zaten.
    Eğer paranız varsa şu sırayla ilerleyin;
    1-Rosetta Stone Swedish(3 level)-(3 level fakat sizi tam olarak intermediate seviyesine getirmez.5 level olursa tam olarak intermediate seviyesine geliyorsunuz.)
    2.Swedishpo101 (Bu ise çok ucuz ve daha ileri seviyeye kadar dersler var.Advanced seviyesine kadar dersler var.

Bence sadece swedishpod101 sitesini kullan.O da zaten en baştan anlatıyor.Çok basit anlatımı var.
    Zaten İsveçce için advanced seviyesine kadar öğreten başka bir kitap,set,site yoktur.Sadece bu site ileri seviyeye kadar öğretiyor.
    Ücretsiz İngilizce kaynaklar var fakat onlar da dediğim gibi ileri seviyeye kadar öğretmiyor.

En mantıklısı swedispo101 sitesi.ucuz ve yeterli.

• Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Rosetta indirdim internetten version 5 ve swedish iso ları da kurdum. Pimsleur 30 günlük mp3 ler elimde var.

Dediğiniz şekilde yapacağım. Peki günlük ne kadar süre ayırmam lazım. Yani bana şöyle diyebilir misiniz. Mesela günde 2 saat ayırır isen şu kadar zamanda şu seviyeye gelebilirsin.

Başınızı ağrıttım hakkınızı helal edin. Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Niyetim isveççe öğrenip oraya yerleşmek.

Selam ve Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hamzaberk

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Rosetta indirdim internetten version 5 ve swedish iso ları da kurdum. Pimsleur 30 günlük mp3 ler elimde var.

Dediğiniz şekilde yapacağım. Peki günlük ne kadar süre ayırmam lazım. Yani bana şöyle diyebilir misiniz. Mesela günde 2 saat ayırır isen şu kadar zamanda şu seviyeye gelebilirsin.

Başınızı ağrıttım hakkınızı helal edin. Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Niyetim isveççe öğrenip oraya yerleşmek.

Selam ve Saygılarımla

İlla isviçre bilmene gerek yok bence. İngilizce yeterli oluyor. Çünkü halkın çoğuda ingilizce biliyor.

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.