Şimdi Ara

Sorular (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.035
Cevap
383
Favori
177.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam merhabalar, konunuzu sürekli takipteyim. Böyle bir konu açtığınız ve herkese zaman ayırdığınız için tekrardan teşekkür etmek istedim. Fikrinize danışmak istediğim bir konu var. Birkaç gün önce @hayalperest444 arkadaşımız bir spotlightenglish.com sitesini paylaşmıştı. Ben siteyi biraz inceledim ve konular çok ilgimi çekti. Kendime şöyle bir plan çizdim:

Öncelikle dinleyeceğim parçanın çıktısını alıyorum. Gözle takip ediyorum ve cümleleri anlamaya çalışıyorum. Biliyorum siz anlamaya çalışmayın demiştiniz ancak zaten birçok cümleyi farkında olmadan anlamış oluyorum ve konular da ilgimi çektiği için yarım kalmasını istemiyorum. Yine de bunu yapma derseniz ona göre bir yol izlerim. Parçayı dinlerken anlamadığım kelimelerin altını çiziyorum, tüm parça bittikten sonra bunların anlamlarına İngilizce-İngilizce sözlükten bakıyorum. Parça başına genelde 5-10 arası bilmediğim kelime çıkıyor. Ardından henüz başlamamış olsam da bu kelimeleri bir deftere türleri-anlamları-cümle içinde kullanılışları ile yazmayı planlıyorum. Bu defteri de düzenli tekrar ederim diye düşünmekteyim.

Daha önce konuşmuştuk ancak tekrar belirteyim, şu an üniversitede hazırlık öğrencisiyim ve seviyem sizin attığınız EF testine göre intermediate çıkmıştı. Bu planın eksikleri ve yanlış taraflarıyla ilgili beni bilgilendirebilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim. @rat.planet

• quote:

Orijinalden alıntı: asb96

Hocam merhabalar, konunuzu sürekli takipteyim. Böyle bir konu açtığınız ve herkese zaman ayırdığınız için tekrardan teşekkür etmek istedim. Fikrinize danışmak istediğim bir konu var. Birkaç gün önce @hayalperest444 arkadaşımız bir spotlightenglish.com sitesini paylaşmıştı. Ben siteyi biraz inceledim ve konular çok ilgimi çekti. Kendime şöyle bir plan çizdim:

Öncelikle dinleyeceğim parçanın çıktısını alıyorum. Gözle takip ediyorum ve cümleleri anlamaya çalışıyorum. Biliyorum siz anlamaya çalışmayın demiştiniz ancak zaten birçok cümleyi farkında olmadan anlamış oluyorum ve konular da ilgimi çektiği için yarım kalmasını istemiyorum. Yine de bunu yapma derseniz ona göre bir yol izlerim. Parçayı dinlerken anlamadığım kelimelerin altını çiziyorum, tüm parça bittikten sonra bunların anlamlarına İngilizce-İngilizce sözlükten bakıyorum. Parça başına genelde 5-10 arası bilmediğim kelime çıkıyor. Ardından henüz başlamamış olsam da bu kelimeleri bir deftere türleri-anlamları-cümle içinde kullanılışları ile yazmayı planlıyorum. Bu defteri de düzenli tekrar ederim diye düşünmekteyim.

Daha önce konuşmuştuk ancak tekrar belirteyim, şu an üniversitede hazırlık öğrencisiyim ve seviyem sizin attığınız EF testine göre intermediate çıkmıştı. Bu planın eksikleri ve yanlış taraflarıyla ilgili beni bilgilendirebilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim. @rat.planet

Şuanki seviyeniz intermediate ve siz bu çalışmayı devam ettirirseniz üzülerek söylemeliyim ki seviye atlayamazsınız.Gelişim göstermezsiniz demiyorum,gelişme olur ancak seviye atlamak mümkün değil.Çünkü ortada çözmeniz gereken ÖNCELİKLİ bir sorun var.Bu sorun gramer bilmemek.Siz bu dinleme ve telaffuz çalışmalarını yaparken ayrıca gramer öğrenmeye devam etmelisiniz.Bu sayede hem grameri SİNDİRMENİZ kolaylaşacak hem de dinleme ve konuşma becerisini geliştirmiş olacaksınız.Okuma becerisini en son geliştirirsiniz.Birkaç eksiğiniz var.
    1.Çalıştığınız site sizin seviyenize uygun değil.Bakın ben ana konuya o linki eklersen upper-intermediate seviyesinde bilgisi olanlar buraya çalışsın dedim.Kolay metin yok orada.Konuyu tam olarak okumadığınız için yanlış uyguluyorsunuz.Bu site yerine lit2go sitesini kullanın.En alt seviyeden başlayın.Parçanın çıktısını alıp çalışmak güzel olur.Gözle takip edin AMA telaffuzunu bilmediğiniz kelimeleri ses kaydını durdurup doğru şekilde telaffuz etmeye çalışın.Cümleleri çevirmeyin.Anlamaya da çalışmayın.Sadece dediğimi yapın.Bu çalışmayı tüm gramer konuları bitene kadar yapacaksınız.Ondan sonra lit2go sitesine en baştan başlayıp kelimeleri ve yapıları öğreneceksiniz.Dinleme vs yaparken hiçbir kelimenin altını çizmeyin.O kağıdı karalamayın.Arka tarafına yazabilirsiniz.
    2.Türkçe anlatımlı bir gramer kitabından çalışın.Kitabınız yoksa ana sayfada gramer sitesi var.O da ücretsiz.

Şu ana konuyu tamamen okuyup her şeyi sırasıyla yapsanız hiçbir soru sorma ihtiyacı hissetmezsiniz.Her şeyi oraya yazdım.Hatta önce sizin konuşmayı geliştirmek için önce speaking kaynaklarına çalışmanız gerekiyor.Ana sayfadaki linkleri sırasıyla kullanın.Başarılar dilerim.

• ★★★★★ÖNEMLİ UYARI★★★★★

Siteye zaman ayırmakta zorlanıyorum.Bu nedenle bu konudaki tüm mesajları okumadan sorulan soruları KESİNLİKLE cevaplamayacağım.Çünkü sürekli benzer sorulara cevap vermekten GERÇEKTEN yoruldum.Eğer sorduğunuz soruya cevap vermediysem o zaman konularım içinde o sorunun cevabı olduğunu düşünerek hemen konu içinde sorulan soruları inceleyiniz.Daha önceden sorulmamış olan sorulara elimden geldiğince cevap vereceğim.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    sıfırdan ingilizce ögrenmek istiyorum . İngilizce hakkında hiç bir bilgim yok en temelden başlamak için hangi kitabı almalıyım ve tavsiyen neler ? konu cok uzun sorulduysa kusura bakma
  • Ana sayfayı güncellediğinizi fark etmemiştim hocam, kusuruma bakmayın. Tekrardan teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evoo.9

sıfırdan ingilizce ögrenmek istiyorum . İngilizce hakkında hiç bir bilgim yok en temelden başlamak için hangi kitabı almalıyım ve tavsiyen neler ? konu cok uzun sorulduysa kusura bakma

Siteye zaman ayırmakta zorlanıyorum.Bu nedenle bu konudaki tüm mesajları okumadan sorulan soruları KESİNLİKLE cevaplamayacağım.Çünkü sürekli benzer sorulara cevap vermekten GERÇEKTEN yoruldum.Eğer sorduğunuz soruya cevap vermediysem o zaman konularım içinde o sorunun cevabı olduğunu düşünerek hemen konu içinde sorulan soruları inceleyiniz.Daha önceden sorulmamış olan sorulara elimden geldiğince cevap vereceğim.
  • Soruldumu daha önceden bilmiyorum.

Hocam bu uzmanhafızanın kelime ezberleme setleri karikatürlü kelime hakkında, pahalı fiyatı bir hayli. Sizce işe yararmı? 3000 kelime var içinde.

Konuşurkeen aklımıza gelmez karikatürden öğrendiğimiz kelimeler ama acaba işe yararsa okuduğumuz kitaplarla pekiştirebilirmiyiz öğrendiğimiz kelimeleri oradan acaba ? çok kararsız kaldım.
  • Merhaba rat.planet hocam. Ben günde 2 saat lit2go'ya çalışıyorum 1 saat de grammar tekrarı yapıyorum. Şimdi size sorum şu:

Günde 2 saat dinleme demişiniz fakat sizin bana önerdiğiniz yöntem (çift okuma) ile maalesef 2 saat dinleme olmuyor. 2 kez dinleyip 2 kez okuyorum ve bu toplam 2 saatimi alıyor.Ancak bunun 1.30 saat gibi bir kısmı reading, geri kalan yarım saatlik bölümü listening oluyor.Reading'i çok geliştirdi inanılmaz fark var, artık edebi metinler hariç yazılı çoğu şeyi anlayabiliyorum. Benim gibi upper intermediate öğrenenlere de bir tavsiyede bulunsanız çok iyi olurdu. Genelde yazdığınız mesajlar beginner leveldan başlayanlara yol gösterici nitelikte. Şu an benim grammar'le ve readingle çok bir sorunum yok fakat dilde akıcı değilim maalesef. Bunun için radyo mu dinleyeyim ne yapayım sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82BEAE867 -- 30 Ocak 2016; 19:07:07 >
  • Merhaba, yardımlarınız için öncelikle çok teşekkür ederim. Ben dil bilgisini Murat Kurt’un kitabından çalışıyorum. Ayrıca Özkan çelen ya da Engvid videoları ile pekiştiriyorum. Benim sormak istediğim kitabı bitirdikten sonra grameri bırakıp, dili dinleme ve okumayla mı geliştirmeliyiz yoksa, başka bir gramer kitabını da bitirmeli miyiz.? Eğer öyleyse bu yine Türkçe anlatımlı mı olmalı yoksa İngilizcemi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nikola125

Merhaba rat.planet hocam. Ben günde 2 saat lit2go'ya çalışıyorum 1 saat de grammar tekrarı yapıyorum. Şimdi size sorum şu:

Günde 2 saat dinleme demişiniz fakat sizin bana önerdiğiniz yöntem (çift okuma) ile maalesef 2 saat dinleme olmuyor. 2 kez dinleyip 2 kez okuyorum ve bu toplam 2 saatimi alıyor.Ancak bunun 1.30 saat gibi bir kısmı reading, geri kalan yarım saatlik bölümü listening oluyor.Reading'i çok geliştirdi inanılmaz fark var, artık edebi metinler hariç yazılı çoğu şeyi anlayabiliyorum. Benim gibi upper intermediate öğrenenlere de bir tavsiyede bulunsanız çok iyi olurdu. Genelde yazdığınız mesajlar beginner leveldan başlayanlara yol gösterici nitelikte. Şu an benim grammar'le ve readingle çok bir sorunum yok fakat dilde akıcı değilim maalesef. Bunun için radyo mu dinleyeyim ne yapayım sizce?

Size önerdiğim çalışma sistemini bu şekilde değildi.Ben size en azv2 saat lit2go ayrıca çalışabildiğiniz kadar gramer çalışın.Grameri bitirin dedim.Siz 1 saat tekrar yapıyorum diyorsunuz.Demek ki konuları unutuyorsunuz.Neden unutuyorsunuz?Çünkü ana sayfada verdiğim alıştırma sitelerindeki soruları yeterince çözmediniz.Büyük ihtimalle sorun buradan kaynaklanıyor.Bu ilk hatanız.

Günde 2 saat derken EN AZ 2 saat dinleme yapın diyorum.Bakın siz saat hesabı yapmışsınız.Burada önemli olan eşit saat aralıklarıyla bu iki beceriye yönelik çalışmalar yapmak değil.Önemli olan o gün çalıştığınız metni en iyi şekilde okuyup dinleme,telaffuz etmeye çalışmaktır.Bu çalışma en az 2 saat sürecektir.Burada önemli olan sizin günde bolca İngilizce bir şey DUYMANIZ nedir.ELİNİZE ALDIĞINIZ METİNDEKİ CÜMLELERİ TELAFFUZ ETMEKTİR.FARKLI CÜMLE KURULUŞLARI GÖRMEKTİR.Yani yapacağınız bu çalışmada sıradan bir dinleme değil.Daha bilinçli bir çalışma bu.Diğer türlü her gün 10 saat dinleseniz bile telaffuzları kaparsınız ama reading konusunda inanılmaz hatalar yaparsınız.Bu becerileri dengeli şekilde ilerletmek gerekiyor.Sizin yaptığınız çalışma şuan DENGELi.Olay eşit vakit ayırmak değil.Bilinçli çalışmak.

Ayrıca şu gramer konularını bitirin.Lit2go'dan başka bir şey kullanmayın.Radyo falan gerek yok şuan.Radyo dinleyeceğinize lit2go çalışın.Başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: blumblum

Merhaba, yardımlarınız için öncelikle çok teşekkür ederim. Ben dil bilgisini Murat Kurt’un kitabından çalışıyorum. Ayrıca Özkan çelen ya da Engvid videoları ile pekiştiriyorum. Benim sormak istediğim kitabı bitirdikten sonra grameri bırakıp, dili dinleme ve okumayla mı geliştirmeliyiz yoksa, başka bir gramer kitabını da bitirmeli miyiz.? Eğer öyleyse bu yine Türkçe anlatımlı mı olmalı yoksa İngilizcemi.

Ana sayfanın tamamını okuyunuz.Orada sorularınız cevabı detaylı olarak var.
  • Hocam konuya göz gezdirdim ama cevabi bulamadim.
    Google'a ingilizce seviye tespit sinavi online yazdim ve EF'in sinavini yaptim. 20 soruluk klasik testi sectim. B %55 yaziyor , bu intermediate'in hangi seviyesi oluyor ?

Hocam konuda herhangi bir yerde yaziyorsa cok cok ozur dilerim ama bulamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam spaced reptition system hakkında bilgi verebilrmisiniz dil ögrenirken nasıl kullanabiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: OMéR

Hocam konuya göz gezdirdim ama cevabi bulamadim.
    Google'a ingilizce seviye tespit sinavi online yazdim ve EF'in sinavini yaptim. 20 soruluk klasik testi sectim. B %55 yaziyor , bu intermediate'in hangi seviyesi oluyor ?

Sizin de yazdığınız gibi konuya sadece göz gezdirmişsiniz.Konuyu okumamışsınız o nedenle bulamamışsınız.
    Buyrun ana sayfadaki link:
    www.ilm.com.tr
    İLM / İstanbul Lisan Merkezi
    http://www.ilm.com.tr/ingilizce-egitim-seviyeleri-14-84

B1 ise Pre-intermediate seviyesi oluyor.
    B2 ise İntermediate seviyesinde oluyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ninoİnfeliz

Hocam spaced reptition system hakkında bilgi verebilrmisiniz dil ögrenirken nasıl kullanabiliriz

SRS demek aralıklı tekrar sistemi demek.Tamamen yeni bir şey aslında.Bilgisayar tabanlı dil öğrenme araçlarının ortaya çıkmasıyla yapılandırılmış bir dil öğrenme sistemi.Soru-cevap tarzıyla kısa süreli belleğe gitmesi gereken şeyleri uzun süreli belleğe yerleştirmek için hazırlanmış bir sistem.Amaç fazlasıyla tekrar yaptırarak uzun süreli belleğe bu bilgileri yerleştirmek.

Şunlarla bununla ilgili siteler:
    http://fullrecall.com/
    https://www.supermemo.com/
    https://vocapp.com/
    http://www.memomash.com/
    http://ankisrs.net/
    http://www.cram.com/

Hepsini deneme vaktim olmadı ama Cram en iyi görünüyor.

Fakat bu mantığa uygun olan Byki yazılımlarını kullanmak bence daha işlevsel olur.Ama daha az kelime öğrenirsiniz o yönünü de söyleyeyim.Gramer de öğretiyor.İşleme mantığı aynı sayılır.
    Ben bu tarz yazılımlardan pek bir şey beklemiyorum açıkcası.Neden?
    Sürekli pc veya telefon başında bu yazılımların bana kelime öğretmesi beni pek etkilemiyor.Beni sürekli pc ekranına bakmak zorunda olmamı sağlayan tüm sistemlere karşı biraz ön yargılıyım.Çünkü hayat pc başında değil dışarıda.

Flashcard kullanmak bile bu sistemle ilgili bir şey aslında.
    Bu tarz programların ve sistemlerin en büyük eksiği size tek türlü bir kelime tercümesi öğretmesidir.Her kelimeyi sadece tek bir anlam olarak verir.Ama peki diğer anlamlar ne olacak? Onları nasıl öğreneceğiz?Bir kelimenin tek bir manasını öğrenerek kelime öğrenmiş sayılmazsınız.

• Güzel konu. Hocam ben ingilizce öğreniyorum şuan. Seviyem A2-B1. Sizin verdiğiniz kaybakları kullanıp tamamladığımda ingilizce seviyem nasıl olur? Bu arda şunu da belirteyim öğrenme kapatisem oldukça iyidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam günde 3 saat 3 ayda ingilizce öğrenebilirmiyim? Rahatça konuşup anlayabilirmiyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: genel adam

Güzel konu. Hocam ben ingilizce öğreniyorum şuan. Seviyem A2-B1. Sizin verdiğiniz kaybakları kullanıp tamamladığımda ingilizce seviyem nasıl olur? Bu arda şunu da belirteyim öğrenme kapatisem oldukça iyidir.

Eğer SADECE ana sayfadaki kaynakları benim ÖNERDİĞİM programa uyarak çalışırsanız ki sadece lit2go ve gramer çalışıarak Advanced düzeyinde konuşma,gramer,okuma,anlama becerisine sahip olursunuz.Yazma becerisiyle ilgili bir öneri vermedim şuan.O kadar kesin konuşuyorum.Sadece bu siteyi bitiren biri İngilizce'nin çok büyük kısmını halletmiş demektir.Bu arada ben bu lit2go sitesindeki 10.seviyeye kadar ilerlemeyi öneriyorum.Normalde 12 seviye var.Ama son 2 seviye Super Advanced seviyesinde metinler içeriyor.Çok daha zorlu metinler onlar.Herkesin okuyup anlamasına gerek yok.Bu iki seviye aşırı zor metinler olduğu için önermiyorum.Kısacası anlayacağınız çok iyi düzeyde öğrenirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: SevgilisiOlanMan

Hocam günde 3 saat 3 ayda ingilizce öğrenebilirmiyim? Rahatça konuşup anlayabilirmiyim?

Eğer İngilizce ÖОRENDİM denek istiyorsanız ki bu iş kısaca Upper-İntermediate veya Advanced seviyesine karşılık gelir.Bu yazdığım cümleye karşı çıkanlar olabilir.Mesela intermediate seviyesinde dil bilenler buna karşı çıkabilirler.Ama arkadaşlar bu iş bu şekilde yürüyor.Mesela iş ilanlarına bakın hiçbir iş yeri bir dili orta seviyede bilen eleman aramaz.Hepsi advanced veya upper-intermediate seviyesinde bilen elemenları işe alır.Zaten bu seviyede olmayan diğer çoğunluk öğrendiği o dili ancak turistrik seviyeler ve basit konuşmalar yaparken işine yarar.Ne sınavlarda işe yarar ne de bir eseri okurken işe yarar.

O zaman şimdi sizin sorunuza geliyoruz.Dil bilmenin ölçütünü en azından upper-intermediate olarak belirlersek bu seviyede en baştan başlarsanız en az 6-7 ayda çok sıkı çalışarak ulaşabilirsiniz.Advanced seviyesine gelmek için 1 sene çalışmak gerek.Belki yazdığım bu rakamlar size abartılı görünebilir.Ama bu işe başlayınca durum değişiyor.3 ay sıkı çalışarak intermediate seviyesine bile gelemezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Orijinalden alıntı: OMéR

Hocam konuya göz gezdirdim ama cevabi bulamadim.

Sizin de yazdığınız gibi konuya sadece göz gezdirmişsiniz.Konuyu okumamışsınız o nedenle bulamamışsınız.
    Buyrun ana sayfadaki link:
    http://www.ilm.com.tr/ingilizce-egitim-seviyeleri-14-84
    B1 ise Pre-intermediate seviyesi oluyor.
    B2 ise İntermediate seviyesinde oluyorsunuz.

Hocam linki inceledim ve size sormam gereken bazi seyler var. Ben EF'in testine gore B ciktim ve %55 yaziyordu. Galiba low-intermediate'im veya pre-intermediate'im tam emin degilim
    Ben çok ileri düzeyde öğrenmek istiyorum, çünkü mesleğim için de çok önemli. Tıp okuyorum ve makaleleri ingilizce yazilmis şekilde anlamak istiyorum ve yurt dışında çalışma hayalim var ama dili öğrenmekteki tek sebep mesleğim değil. Her bakımdan öğrenmek istiyorum akıcı konuşmak o dili çok çok iyi bilmek istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum benim için çok önemli

Konuda diger arkadaslara verdiginiz tavsiyelerinizi okudum ama anlayamadigim bazi noktalar var .

İlk sayfada yazdığınız kaynakları mı kullanalım yoksa sadece lit2go'yu mu ?Yoksa grammar kitabi alip ordan calisip, ilk sayfadaki alistirmalari cozup sonrasinda lit2go'dan speaking mi çalışacağız?

Edit : Ekrem Hoca'ya ait olan Proficiency isimli kitap mi ? Cok detayli ogrenmek istedigim icin o kitabi onerir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OMéR -- 2 Şubat 2016; 2:20:08 >

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.