Şimdi Ara

Sorular (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.035
Cevap
383
Favori
177.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir arkadaşımın isteği üzerine İspanyolca bir diziyi Türkçe'ye çevireceğim.İlk kez altyazı çevireceğim.Dinleyerek çeviri yapacağım için epey uzun sürecek.
    Zaman kodları oluşturmak vs. baya uğraştıracaktır.Sorularınız o zamana kadar birikir.Altyazı işi bittikten sonra cevaplarım.
  • @rat.planet senin meslek ne? Dil öğrenebilmek için nasıl zaman ayırabildin merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-683EA8C88 -- 8 Şubat 2016; 15:58:34 >
  • Hocam merhabalar benim ingilizce seviyem sıfır sadece okulda öğretilen birkaç şeyi biliyorum birazda filmlerden şimdi öğrenmeye başlamak istiyorum.fono grammar kitabını aldım.nasıl bir yol izleyeceğime karar veremedim kafam karıştı o kadar çok kaynak site eklemişsiniz ki hangisi kullanacağımı şaşırdım günde 2-3 saat kontrollü dinlemeyi lit2go sitesinden mi yapmalıyım yoksa bbc look ahead videolarıyla mı yapacağım.yoksa englishclass101 mi çalışacağım vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 007ultras

Hocam merhabalar benim ingilizce seviyem sıfır sadece okulda öğretilen birkaç şeyi biliyorum birazda filmlerden şimdi öğrenmeye başlamak istiyorum.fono grammar kitabını aldım.nasıl bir yol izleyeceğime karar veremedim kafam karıştı o kadar çok kaynak site eklemişsiniz ki hangisi kullanacağımı şaşırdım günde 2-3 saat kontrollü dinlemeyi lit2go sitesinden mi yapmalıyım yoksa bbc look ahead videolarıyla mı yapacağım.yoksa englishclass101 mi çalışacağım vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.

Her gün en az 2 saat lit2go'dan dinleme çalışması yapacaksınız ve çalışabildiğiniz kadar grammar çalışacaksınız. Dinleme yaparken metni anlamaya odaklanmayın, sadece kelimelerin telaffuz edilişine odaklanın. Lit2go'da 10.seviyeye geldiğinizde grammar de bitmiş olur artık kelime öğrenmeye geçersiniz.

Tabii ki grammar çalıştıktan sonra anasayfadaki grammar sitelerinden test çözmeyi, alıştırma yapmayı unutmayın. Başarılar.

• lit2go'da örneğin başlangıç seviyesinin en altında kalan linkler çıkmıyor. Load More kısmı gelmiyor yani. Sizde de aynı sorun var mı?
  • Kırarım Boynuzunu İblis kullanıcısına yanıt
    Evet siteden kaynaklı bir sorun, ratplanet hoca iletmiş olmalı kendilerine, ancak bir düzeltme olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırarım Boynuzunu İblis

lit2go'da örneğin başlangıç seviyesinin en altında kalan linkler çıkmıyor. Load More kısmı gelmiyor yani. Sizde de aynı sorun var mı?

Açılan yere kadar çalışın.O sorun düzelmedi malesef.Ancak o hikayenin bulunduğu kitabın üzerine tıklayıp tüm esere ulaşabilirsiniz.Fakat tüm eseri takip ederken bazı bölümler farklı seviyede oluyorlar.O nedenle bu şekilde yapmanızı önermiyorum.Açılan yere kadar çalışın.Zaten fazlasıyla yeterli olacaktır.Orada o kadar çok eser var ki belli süre sonra bitirmekte bile zorlanacaksınız.
  • Dostlar elinde Ferhat Yıldız'ın Adım Adım Almanca kitabı pdf dosyası olan var mı? Ücretsiz 50-60 sayfalık bölümü elimde var. Kitap 407 sayfa.
  • kemal8484 kullanıcısına yanıt
    merhaba size birşey sorcam.murat kurt kitabındanmı calısıyorsunuz acaba daha detaylı yaazrmısınız calısma seklınızı.birde okuma yaparken seslide okuyormusunuz
  • böyle bir hata alıyorum lütfen biri yardım etsin nasıl alacam bunu
    Bu mesaja eklenen görseller:

Sorular
  • quote:

Orijinalden alıntı: ra's al ghul

önerir misiniz ?

Öğretmez sadece geliştirir.İngilizce veya başka bir dili tek bir kaynak kullanarak öğrenmek mümkün değil.Çünkü dil öğrenmek için birden fazla alanla ilgili çalışmalar yapmanız gerekiyor.Bunun için de çeşitli kaynakları kullanmak şart.Ana sayfayı okuyun oradaki kaynakları kullanın öğrenirsiniz.Bu tarz uygulamalar ile dil öğrenilmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: sitcom

Dostlar elinde Ferhat Yıldız'ın Adım Adım Almanca kitabı pdf dosyası olan var mı? Ücretsiz 50-60 sayfalık bölümü elimde var. Kitap 407 sayfa.

Şu sitede Türkçe anlatımlı Almanca gramer kuralları dersler içinde anlatılıyor.Sadece derslerin gramer anlatım bölümlerine bakarak bile bu konuları bir deftere yazarak çalışsanız para harcamadan rahatlıkla öğrenirsiniz grameri.Ama derslere de çalışırsanız çok iyi düzeyde Almanca öğrenirsiniz.Bakın iddia ediyorum TEK BİR KURUŞ harcamadan sadece şu sitedeki tüm derslere çalışan biri çok iyi düzeyde öğrenir.

Bu arada bu siteyi Okaaaan arkadaşımız önermişti.Benim de haberim yoktu bu siteden.Gerçekten çok güzel bir kaynak.Başarılar.

• Seneye üniversiteye geçeceğim. Hazırlıkta zaten iyi bir ingilizceye sahip olacağım. İktisat okumayı planladığım için çince öğrenmeye karar verdim hem okul hem çince zorluk seviyesi ne olur sizce? Ayrıca çinceyi ileri düzey öğrenmek isteyen birisi çin'de ne kadar yaşamalı yaz aylarında gitmem yeterli olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: matmygeo

Seneye üniversiteye geçeceğim. Hazırlıkta zaten iyi bir ingilizceye sahip olacağım. İktisat okumayı planladığım için çince öğrenmeye karar verdim hem okul hem çince zorluk seviyesi ne olur sizce? Ayrıca çinceyi ileri düzey öğrenmek isteyen birisi çin'de ne kadar yaşamalı yaz aylarında gitmem yeterli olur mu?

Çin'e gitseniz de çalışmak zorunda kalacaksınız. Çin'e giderek konuşma seviyenizi üst düzeye çekebilirsiniz, iyi bir şekilde konuşabilirsiniz fakat diliniz ileri düzey olmaz. Konuşmayı öğrenmek pek zaman almaz fakat Çince tüm kabiliyetleri (okuma,yazma,konuşma ve dinleme) ileri düzeyde kullanmanız için rat planet hoca en az 5 sene lazım diyordu. Neden bu kadar fazla derseniz de alfabelerinde yaklaşık 2000 tane karakter var. Düşünün artık ne kadar zaman alacağını.

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Orijinalden alıntı: sitcom

Dostlar elinde Ferhat Yıldız'ın Adım Adım Almanca kitabı pdf dosyası olan var mı? Ücretsiz 50-60 sayfalık bölümü elimde var. Kitap 407 sayfa.

Şu sitede Türkçe anlatımlı Almanca gramer kuralları dersler içinde anlatılıyor.Sadece derslerin gramer anlatım bölümlerine bakarak bile bu konuları bir deftere yazarak çalışsanız para harcamadan rahatlıkla öğrenirsiniz grameri.Ama derslere de çalışırsanız çok iyi düzeyde Almanca öğrenirsiniz.Bakın iddia ediyorum TEK BİR KURUŞ harcamadan sadece şu sitedeki tüm derslere çalışan biri çok iyi düzeyde öğrenir.

Bu arada bu siteyi Okaaaan arkadaşımız önermişti.Benim de haberim yoktu bu siteden.Gerçekten çok güzel bir kaynak.Başarılar.

Teşekkür ederim. A1, A2, B1 | Deutsch – warum nicht? adlı kursunu dinliyorum. Hikayeleriyle, anlatım tarzıyla ve telaffuzlarıylarıyla gerçekten mükemmel bir yapım. A1 | Mission Europe ve A1, A2 | Radio D adlı farklı yapımları da var. Birinci bölümü bitirince bunlarada başlayacağım.

• ispanyolca öğrenebileceğimiz güzel bir site var mı arkadaşlar?
  • hocam merhabalar konunuzu yeni fark ettim bütün yorumları da okuyamadım kusura bakmayın çok fazla bilgi var birkaç şey sormak istiyorum öncelikle ben ingilizceyi günlük hayatımda konuşmak için öğrenmek istiyorum insanlarla konuşup muhabbet etmek,izlediğim dizileri filmleri anlamak için öğrenmek istiyorum bunun için nasıl bir yol izlemeliyim hocam bu arada benim türkçe dil bilgisi seviyem iyi durumda ing dil bilgi seviyemde orta seviyede bide hocam bu 4 çalışmadan sonra 30-45 dk kelime çalışmak olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teddy Death 1 -- 26 Şubat 2016; 18:20:09 >
  • Hocam size kendi çalışma yöntemimden bahsedeceğim eğer düzeltmem gereken veyahut eklenen gereken bir husus olursa beni bilgilendirirseniz sevinirim.BBC Learning English in yayınladığı 6 minute English programının çıktılarını öncelikle okuyorum bu arada bilmediğim kelimelerin anlamlarinin altını çiziyorum sonra 3 defa dinliyorum ardından bilmesine kelimelerin bazilarinin anlamlarına bakiyorum.Grammere gelince Murat Kurt'un kitabindan çalışıyorum. (bir suredir aksattım)İngilizce hikâye kitapları da okuyorum orda da aynı şekilde bilmediğim kelimelerin anlamlarına bakiyorum .Evet hocam İngilizceye bu şekilde çalışıyorum.Son olarak seviyem pre intermediate ile intermediate arasında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene almanca dersim var üniversite de a1 seviyesinde öğreneceğim. Ama aynı zamanda ingilizce ceye sıfırdan başlayıp 1 buçuk yılda akıcı konuşma öğrenmeyi planlıyorum.

Size sorum Almanca ile İngilizce beraber nasıl olacak? Bir sorun yaratırmı ne yapmalıyım sizce.

Diğer sorum 1 buçuk yılda ileri derece ingilizce bilmem gerek nasıl bir yol izlemeliyim?

Şimdiden teşekkür ederim..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.