Şimdi Ara

Sony Xperia Z1 'Sony'nin en iyisi!' video inceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
2
Favori
5.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mesut bey yine sonycilerin hışmına uğrayacaksınız :)
  • o telefona naptınız öyle nasıl çizdiniz onu
  • Ben bütünüyle çok beğendim. Sony'nin her ürününü yıllarca sorunsuz arızasız bir şekilde kullandım. Gerçekten müthiş sağlam oluyor her ürünü.
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Chrome ve Firefox'ta sorun var hocam. BSC'de sorunsuz çalışıyor oynatıcı. Yalnız DH'de genişletme düğmesi çalışmıyor. Gerçi çok ta önemli değil belki. %150 yakınlaştırma da iş görüyor :) ama çok sık kullandığım bi özelliktir. Ondan dolayı bir geri bildirim yaptım.
  • Kamerası kutudan çıktığı haliyle oldukça kötüydü,yeni güncellemesiyle birlikte toparladı,ısı sorunuda vardı,hepsi toparlanmış 800 küsür mb bir update ile ekran olayı can sıksada cihazın performansı çok iyi yani takan kasılan frame düşen ben oyun göremedim,okadar zorlamama rağmen ordan oraya geçiş yapmama rağmen olmuyor,kamera bir güncelleme daha ister gibi duruyor,xda da eski versiyon vede yeni versiyonu karşılaştırmışlar.

    14.1.G.1.534 vs 14.1.G.2.257

    Sony Xperia Z1 'Sony'nin en iyisi!' video inceleme

    Sony Xperia Z1 'Sony'nin en iyisi!' video inceleme


    Kamera toparlar pilde toparlayabilir ama ekran kısmı biraz muallak,şahsen z1 tercih etme sebeplerim belliydi.
    -Suya toza dayanıklı olması
    -Premium üst düzey malzeme kalitesi
    -Vede tabi ki donanım kas gücü

    Z1 o yüzden işine yaramayacak özellikleri birisine kalkıpta önermek biraz saçma,sony bölümümde z1 çıktığından beri g2 ile kapıştırılıyor,z1 konularında g2 övenler vs. gereksiz yere tartışmalarda çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 31 Ekim 2013; 0:33:32 >




  • gerçeklik modu güzelmiş
  • Yap şunu 4.3 inç de herkes alsın 5 inç telefonlar satılmıyor.
  • Arttırılmış gerçeklik muhteşem olmuş
  • Çerçeve diyenler iphone deki ne peki ?
  • tek elle kullanımı rahat olmayan bi telefon bu mühendisler neyin kafasında anlamıyorum
  • Açılı halde dahi ekranı htc one'dan daha iyi ki. Dik bakışta hatta renkleri çok çok daha iyi veriyor.
  • z ultra incelemesi olacak mı ?

    açılı bakınca renk bozulma nedenini üzerindeki su geçirmemesi için yapıştırılan filme bağlı olduğunu söylediniz. peki aşağıdaki videoda ki gibi çıkartsak bi nebze açılı bakışda renk kayma sorunu çözülürmü ? garanti dışı kalırmı ?

  • hahah xperia fanboyları kızıp laf etmesin diye performans ödülü verilmiş hahah
  • Z sahibi olarak Z1 müthiş olmuş diyebilirim. Bir kere donanımı, hızı, ayrıcalıklı özellikleri, performansı bir kenara cihazı elinizde tuttuğunuzda ne kadar üst düzey seviye kalitede olduğunu hissediyorsunuz. Olması gereken bir şeyi maalesef plastik üreticileri yüzünden över duruma geldik oda ayrı bir konu.. 2000-2200 Lira'nın hakkını "tam" olarak vermek diyelim biz ona kısacası..

    Belki Z'den çok fazla geçmek için bir nedenim yok ama daha alt seviye cihazım olsa kesinlikle kaçırmazdım, alanlar güle güle kullansın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illustrious. -- 31 Ekim 2013; 1:25:19 >
  • su geçirmez diye incelemeye başlarsanız mesut bey.... olmazzz olmazzz
    erdi bey de xperia z de su geçirmeyen... sonrasında suya toza dayanıklı denmesi müşterilerin bilinçaltına zaten su geçirmez diye lanse edildiği için fazla bi etki yapmayacaktır. aynısını sony mobile pazarlama müdürü didem usluer özel de sıkça yapıyor. müşteri hizmetlerinden bir haber olan sony türkiye çağrı merkezide maval okuyor...
    Allah aşkına bu mesajımı okuyorsanız bir sony türkiyenin müşteri hizmetlerindeki başarısını? teleservice de bulunan suda boğulmuş xperia z sayısını ve boğulan telefonlar için (tüm tıkaçları kapalı olmasına rağmen) servisin hangi testleri yaptığını sorarsanız sevinirim ve xperia z leri tüm tıkaçları kapalı olmasına rağmen boğulan müşterilerin seslerine bir kulak verin derim... bal gibide su geçiriyor. pek çok müşteriyi mağdur etmişlerdir.
  • Kamerası ile öne çıkan bir telefonun kamera performansının daha fazla incelenmesini beklerdim. Bunun dışında güzel bir inceleme olmuş. Suya-toza karşı dayanıklı bir telefon fakat gel gör ki parmak izi ve toz konusunda berbat görünüyor. Toz ve parmak iziyle, premium telefon hissi malesef kayboluyor. Z1 Mini'nin Tr'ye geleceğini de pek sanmıyorum. Videoda buna da değinilmedi. Z1 Mini'nin Tr'ye gelmesi demek Z1'in baltalanması demek.:D
  • siz ikinizi sabaha kadar dinlerim valla
    ben en küçük boyutlu sanal tuşları kullanırken bile yanlışlıkla basıyorumhttp://l1310.hizliresim.com/1g/z/u2zl3.png bunda ki hayvanı gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geldimmigordun -- 31 Ekim 2013; 2:06:09 >
  • Xperia Z'nin fiyatı çok düştü nedir yahu, son anda duyduğum kısımla yazayım dedim, yine egzotik durumlar var, misal, nedir şu vasat kelimesi? Görüş açısını kötü diye nitelendirirsin anlarım ama vasat nedir abi ya? Abi derken Mesut Bey'e yönelik demiyorum zira öyle bir yaklaşım istemiyor, söylediğim sadece Türkçe'mizde genelde kullanılan bir yaklaşım ile oluyor. Neyse dağıtmadan diğer kısma geçeyim, ekranın görüntü işleme kısmı Bionz değil, X-Reality. Biraz daha dikkatli olsak, belki söylediklerimizin nereye gideceğine ve ne olduğuna baksak iyi olacak. Bionz'a zaten hiç girmediniz, nedir nereden alır nasıl olur biraz daha iyi olabilirdi o konular. Yüzeysel kalmış öyle konularda zira donanimhaber, herhangi bir yer değil, daha teknik konular da olmalı? Sensör ebatlarına dair bir görüntü eklenebilir ve bir iki kelam daha edilebilirdi?
    Diğer yönde ise kapaklar, kapaklara o kadar laf ederken manyetik şarj ünitesinin kapaksız olmasına da laf etmeniz biraz tebessüm ettirdi, zaten adamların amacı siz bunu şarj etmek isterseniz boşverin usb'yi, manyetik şarj kısmını kullanın, aksesuar hazır, geldi sizin için demek. Veri transferi için ise pek çok program var, telefonu güncellemek isterseniz de ota ile güncellersiniz zaten, sıkıntı yok! Bunların üzerinden geçmek sanırım 1-2 dakika eklerdi ama kıymetini arttırırdı incelemenin. Tabi emek var, kıymetli o yüzden ama benim de süremi harcamam var ve o kıymeti karşılamadı. Zaten pek çok video var yine öncesinde izlediğim, zamanında Z'yi almadan önce izlediğim tonlarca video vardı ve arşivlediğim:
    http://i1185.photobucket.com/albums/z350/stbatuhan/xz.jpg (kaldı ki son zamanlarında biraz daha fazla video vardı elimde ama neyse)
    Bunların sonrasında diğer bir nokta ise diğer siteleri önemsemediğinizi söylüyordunuz ama maşallah yeri geldi mi siz de kalkıp kendinizi savunurcasına onları kullanıyorsunuz :) Diğer forumlarda da böyle böyle yorumlamışlar bilmemne şeklinde :)
    Bir diğer husus ayarlarda ekran kısmına girmediniz, belki girseydiniz x-reality dikkatinizi çekerdi. Bir de orada hızlı erişim butonlarını ayarlamak var, o da dikkatinizi çekerdi ve bahsederdiniz üst kısımdan?
    Ayrıca SmallApps konusundan bahsettiniz güzel de yine çok kısıtlı, o kadar çok şeye sahipken yine biraz daha durabilirdiniz üzerinde.

    Hep taktığınız şu su geçirmezlik olayı, şaştım kaldım niye taktınız buna bu kadar ya? Acaba HTC çıkarmadı diye mi? Su geçirmezlik etmenlerden biri ama malzeme kalitesi gerçekten önem kazanıyor cihazlarda! 1800tl g2'nin 32gb'ı, bunda ise direk 2200, arada 400 lira var, micro sd ile istersen 64gb da takarsın zaten sıkıntı yok (Geleceğe yönelik yatırım) Sanırım bu 400 lira performans, devasa kalite farkı ve micro sd slotu adına yine verilebilir, artı olarak su geçirmezlik ve sensörün daha ileride olmasına da verilebilir. Bugün 16gb'lık olarak alırsınız, 2 ay sonra 64gb micro sd takarsınız o da sıkıntı değil yani biri 16 diğeri 32 deyip lg'yi öne almayın yine. (Bu paragrafın asıl olayı ise 1800 lira bandına bu telefonu düşünen Erdi Bey'in düşüncesine yönelik)

    Neyse sonuç olarak yine taraflı yaklaşımınız her yönden göstermiş, herhangi bir taraftasınız demiyorum, Sony'e taraflı yaklaşıyorsunuz diyorum, farkında olun lütfen. Nedense hep telefonda böyle yapıyorsunuz, nerede olsa zaten Sony ürününü yok sayıyorsunuz, bunu daha önceki başka incelemelerinizde ve muhabbetlerinizde de belirttim ama nerdee :)

    Kasaya giydirirken övmeyi de başarmışsınız ya, o da güzel olmuş :) O zaman bu kasanın avantajlarını performans falan adına gördüğümüze göre sanırım kalın olması iyi olmuş, ayrıca ekranın hasar alma ihtimalini de azaltır düşme durumunda ;)

    edit: bir de düşünüyorum zamanında Z'yi kıyaslayan benchmark yazılımlarıyla siz değil miydiniz? Hani cihaz 17k'larda değer alıyordu, adeta Note 2 kıvamında idi, o zamanlarda tabi HTC one'da 22k alıyordu? Aradan daha 1 sene bile geçmedi ya, birden bire böyle bir yapıya geçtiniz, bize çok saçma geliyor kıyaslamak falan diye?
    Bir ekleme daha yapayım, sıkı bir takipçi olarak ve bunca zamanın getirisi olarak bu kadar bol yazmaya gerek gördüm, değeri olan bir yere eleştiri yapabilme özgürlüğüm dahiliyetinde eleştiri yaptım, elbette eleştiri tek kötü taraflı yapılmaz ama iyi taraflar zaten ortada ve yazılmış yukarıda, ben ise dikkatimi çeken ve şu saatte izlediğimde canımı sıkan noktaları belirtme gereği duydum, daha çok vaktim olsa başından sonra oturur tam fikirlerimi çıkararak, not alıp izlerdim incelemenizi, o zaman iyi ve kötü yönlerini incelemenin yazardım daha rahat ama şu an aklıma gelen ve can sıkan unsurları yazma gereği duydum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St Batuhan -- 31 Ekim 2013; 2:03:58 >




  • BOOOOOOOOOOO B kullanıcısına yanıt
    Dünyada Telefon İncelemesi yapan sadece donanımhaber var sanıyorsunuz herhalde
  • Hala Htc one in goruntu netligine yetisemediler ha bide beast audio ya
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.