Şimdi Ara

Sony Xperia™ U ICS 4.0.4 Yenilikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar önümüzde ki hafta icinde de ülkemize gelecek olan Xperia U ICS 4.0.4 Sürümü icin simdiden bircok dedikodular oratlikta dolasmaya basladi.

Iste O dedikodulardan ve yeni eklenecek özelliklerden birkaci.

-Cift Cekirdek Özelligini Sonuna kadar kullanabilecegiz. [ Demek ki tek cekirdek ile kullaniyormusuz suana kadar. 2.3 Tek Cekirdek 4.0 Cift cekirdek destekliyor ]
    -2.3.7 720p HD Video cekerken 4.0.4 ile Video Kayit Kalitesi Full HD [ 1080p ] Olacagi söyleniyor.
    -2.3"teki hatalar giderildi ve gelistirmeler yapildi.
    -Hafiza 6GB olacagi söyleniyor ama Full HD video özelligi gelirse bu sorun nasil düzelicek bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtrkmn61 -- 28 Eylül 2012; 19:02:23 >

• arkadaslar konuyu güncel tutalim.
  • Evet arkadaşlar bildiğiniz üzere Xperia U için Avrupa (ST25i) Güncellemesi yayınlandı
    Ben hemen indirdim ve kurdum, hem gereksiz Turkcell uygulamalarından kurtuldum, hem de güncellemeye erkenden ve temiz bir şekilde geçtim. Öbür türlü güncellemenin ne zaman, nasıl geleceği belli değil.

Kurulum anlatımı:

Gerekli bağlantılar:

1- Xperia U ICS 4.0.4. ST25i ROM:

Part-1
    Part-2

2- Flashtool 0.9.8.0.:
    İndir

İhtiyacımız olan dosyalar bunlar. Şimdi anlatıma geçiyorum:

Flashtool'u bilgisayarımıza kurun, indirdiğiniz ROM'u rar'dan çıkartın, ve "C:\Flashtool\firmwares" dizinine koyun.

2- Yine Flashtool klasöründeki "Drivers" dizinine girip "Flashtool-drivers"'ı çalıştırın. Kurulumda Hem Xperia U'nun hem de flashtool drivers'ın seçilmiş olması gerekiyor.

3- Programı açıp, sağ üstteki şimşek logosuna tıklayın.

4- Çıkan ekrandan Flashmode'u seçin ve OK deyip devam edin.

5- Karşınıza ROM'un sürümü ve yapısı gelecek, buradan da OK diyerek devam edin.

6- Şimdiki kısımda telefonu bağlamanız gerekiyor. Telefonu kapatın, ve USB kablosunu bağlarken "ses kısma" tuşuna basılı tutun. Kabloyu taktığınızda "donanım algılandı" sesi gelecek, tuşu bırakabilirsiniz. Windows driver yüklemeye geçecek. Bu esnada Flashtool hata verip işlemi durdurabilir, merak etmeyin, önce driver yüklensin, sonra 3. adımdan tekrar devam edeceğiz.

7- Hatadan sonra veya hata çıkmadan o ekranı geçtiğinizde Flashlama işlemi başlamış olacak. Hiçbir şekilde kabloyu bilgisayarınızdan çıkarmayın, yazılıma müdahale etmeyin ve laptop veya UPS destekli bir bilgisayar kullanın. Aksi takdirde, herhangi bir şekilde telefonla bilgisayar arasındaki bağlantı koparsa cihazınız servislik olur, brick durumuna düşer. Buna çok dikkat edin.

8- Flashlama işleminde %100'e ulaşınca program bize cihazın bağlantısını kesebileceğimizi söyleyecek. USB kablosunu çıkarın ve telefonu açın.

Hayırlı olsun, flashlama işlemi bu kadar.

Bu anlattığım işlemlerde uyguladığınız tüm adımlar kendi sorumluğunuzdadır, hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmem. Buradaki işlemleri tıpatıp aynı uygulasanız bile başarısız olabilirsiniz, bunun garantisini kimse veremez. Buna dikkat edin arkadaşlar. Cihazın garanti durumu hakkında da, devam ediyor diyenler var, etmiyor diyenler var. Açıkcası pek bir bilgim yok. Cihaz servislik olunca PC Companion'dan "yazılımı onar" dersiniz, öyle verirsiniz servise.

• öncelikle emegine saglik zahzmet edip anlatimda bulunmussun.. bunlari yapinca telefon garantiden cikiyor mu ??

birde PC comp.a daha gelmedi mi henüz yazilim..! benim tele baglanip da TW ile yapacak olan yokmu bunu :S yada napmam lazim.
  • Arkadaşlar bugün bizim ülkemizdeki cihazlar için (ST25i) yeni sürüm çıktı ve ben de hemen yükledim. Yüklemeyi yukarıda anlattım. Oradan bakarak rahatça uygulayabilirsiniz.

Bu başlıkta da ICS izlenimlerimi ve ekran görüntülerini paylaşacağım.

1.
    2.

1. Yazılım yüklendiği zaman diğer ROM'ların aksine telefonun kendi modeli olan ST25i gözüküyor.
    2. Klavyeyi görünüm olarak bile kişiselleştirme seçeneğimiz var, bir çok ayar daha yapılabiliyor buradan, bu kısımlarını baya sevdim ben.

3.
    4.

3. Ayar ekranı bayağı yenilenmiş, yeni simgeler çok hoş. Açma/kapama tuşları daha görsel ve kullanışlı olmuş.
    4. Ana ekran simgeleri de ufaktan değişmiş.

5.
    6.

5. WALKMAN uygulaması da gene öncekine benziyor fakat daha görsel. Ses kalitesi de artmış, buna çok sevindim.
    6. Mesajlaşma uygulaması da aynı şekilde sadeleştirilmiş, eski "gönder" tuşunun üzerindeki Resim/Video ekleme kısmı aşağı alınmış, bu da güzel bir ayrıntı.

7.
    8.

7. Tarayıcı ICS'nin standart tarayıcısı, fakat gayet hızlı, sekme menüsü gayet kullanışlı.
    8. Yeni gelen yazılımlardan biri olan "Movies Unlimited"tan bir ekran görüntüsü.

9.
    10.

9. Eski adıyla "LiveWire", yeni adıyla "Akıllı bağlantı" uygulaması. Bu da çok hoşuma gitti, saatlere göre bile telefona takılan aksesuarların profile nasıl etki edeceğini seçebiliyorsunuz.
    10. Performans Yardımcısı uygulaması. Bu özellik bir çok arkadaşımızın çok hoşuna gidecek. Çünkü Facebook vb. uygulamaları isterseniz komple kapatabiliyorsunuz. Sistemden silinmiyor ancak menüde ve çalışan uygulamalar kısmında gözükmüyorlar artık.

11.
    12.

11. Yeni "Notlar" uygulaması. iPhone'dakine benzer, güzel bir uygulama. Ayrıca "Evernote" bağlantısı seçeneği var.
    12. Yeni numara çevirme ekranı. Burası da elden geçmiş, gereksiz simgeler kalkmış ve bağlantılar yukarıya taşınmış.

13.

13. En çok hoşuma giden kısım da "Kişiler" oldu, artık yüksek çözünürlüklü resimler koyabiliyoruz, telefon bunları kafasına göre küçültmüyor, tam çözünürlükte çıkıyor.

Benim izlenimlerim gayet olumlu, bu görüntüler dışında diyebileceğim;

- Cihaz gayet stabil çalışıyor.
    - Menü geçişleri çok hızlı.
    - Eskisi gibi bazı uygulamalara girerken 40 saat düşünmüyor.
    - Geçiş animasyonları elden geçmiş ve çok daha akıcı. Çok hoşuma gitti.
    - Arayüz büyük oranda değişmiş ve sadeleşmiş.
    - Menü ekranında alttaki simgeler üste alınmış ve aşağıda hatırı sayılır boşluk kalmış, daha güzel olmuş.
    - Font değişmiş ve bu font göze çok daha güzel geliyor.
    - Çift çekirdek optimizasyonu kendini belli ediyor. GB'den belli oranda daha akıcı çalışıyor.
    - Değişen ekran konumlaması sayesinde ekrana daha fazla şey sığıyor, font çok az daha küçülmüş ama gene okulabilir boyutlarda.
    - Artık pil yüzdesini saatin yanında gösteriyor telefon. Bu da çok güzel bir ayrıntı olmuş.

Evet arkadaşlar elimden geldiğince incelemeyi yapmaya çalıştım. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Kullandıkça gördüğüm iyi/kötü yanlarını yazmaya devam edeceğim. Diyebileceğim çok güzel bir güncelleme vermiş bize Sony. Kesinlikle 2011 serisine çıkartılan baştan savma ICS sürümü gibi değil. Kendim 1 yıl kadar Neo kullandım, ICS'ye geçtiğimden pişman olmuştum fakat bu sürüm gerçekten de "olmuş". Hayırlı olsun hepimize.

İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer.f -- 4 Ekim 2012; 17:08:19 >

• batarya yüzde olayı güzel olmuş
  • Evet o benim de çok hoşuma gitti. Bunun gibi daha bir çok güzel ayrıntı var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben yapamadım Lütfen yardımcı olun 4-5 defadır deniyorum Ses kısma tusuna basıyorum usb yi baglıyorum yeşil ısık yanıyor sonra ordan sarja geçiyor
    Xperia U yu ve flash modeyide seçiyorum
    Nerde yanlıs yapıyorum anlamadım lütfen yardımcı olabilirmisiniz bana
  • Allah allah xperia u cift cekirdek nasil oluyor ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fearfactory

Allah allah xperia u cift cekirdek nasil oluyor ya

buradan:http://www.gsmarena.com/sony_xperia_u-4437.php "Dual-core 1 GHz Cortex-A9"
    ya da buradan:http://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-u/specifications/ "1 GHz STE U8500 Dual Core processor"

• hafıza hala 4 mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaL!L

hafıza hala 4 mü?

Hafıza tabi ki hala 4, nasıl değişsin donanım değişmeden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wheatherman

quote:

hafıza hala 4 mü?

ics ile kullanılabilir alan 6 olacak diye şeyler okumuştum dostum ondan sormak istedim fazla anlamam bu işlerden kb
  • dostum hafiza 8GB 2 gb Sony kendisine ayirmis 2gb biz kullancilar icin oyun uygulama icin ayirmis 4GBde muzik resim video icin ayrilmis baktigin zaman yine 6GB oldugunu görüyoruz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wheatherman

quote:

hafıza hala 4 mü?

ics ile kullanılabilir alan 6 olacak diye şeyler okumuştum dostum ondan sormak istedim fazla anlamam bu işlerden kb

Maalesef dostum, keşke olsaydı dediğin gibi. Güzel olurdu.
    Ama USB OTG gelmiş, harici USB bellek takabiliyorsunuz gerekli kablo ile.

• Hadi bismillah telefonu dün aldım Gingerbread 'De idi şimdi ICS yapıyorum inşallah memnun kalırım. Jelly Bean geleceğide söyleniyor yakında. Çok memnunum şimdilik sony'den.
  • Bende geçen P'yi güncelledim fakat üstüne bir güncelleme daha geldi.Üstelik 2 hafta içinde JB gelecek. Neden verdiler acaba bu güncellemeyi.
  • Hadi bakalim. Cikarsa JB paylasimlarini ve deneyimlerini bekliyoruz
  • Sony Mobile TR Facebook sayfasına sordum fakat JB gelmeyecek dediler ama inanmadım ben

• NXT series olduğu için gelir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.