Şimdi Ara

Sony Xperia™L Kullanıcıları/1 GHz x2/8MP ExmorRS HDR/4.3inch TFT/4.2 JB/NFC (99. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
7.182
Cevap
38
Favori
203.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar.Vakti olanlar telefonlarını servise göndersinler.3 defa servise giden telefonun ücret iadesi/birebir değişimi yapılmak zorunda.Yasalar böyledir.Uğraşmak istemeyen böyle yapsın.Hem bu sayede sony, verdikleri bu berbat güncellemenin nelere mâl olduğunu görür, bir daha da yapmaz...

Hatta etkinlik yapalım herkes versin telefonlarını diyecem de.Sanmam destek çıkacağını..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isminivermeyenizleyici kullanıcısına yanıt
    hayırdır hocam en oldu da böyle birsey yapmaya karar verdin tam alcagım sıra almıyım mı yani telefonu saglam degilmi ne diyornsuz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastk

hayırdır hocam en oldu da böyle birsey yapmaya karar verdin tam alcagım sıra almıyım mı yani telefonu saglam degilmi ne diyornsuz .

Hayır öyle demiyorum.ama zaten mevcut sorunları burda allayıp gülleyip daha konuşmanın anlamı yok.yapacak 2 çözüm var biri garantiye vermek diğeri de sürüm düşürmek...ayrıca tepki çekmek için de bi yöntemdir.güncelleme vermeleri için.telefonun kalitesine laf yok....

ozaman alıyorum hocam telefonu boşver guncelmeyi madem saglam telefon :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: safast

quote:

Orijinalden alıntı: mutluerol

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mutluerol

quote:

güneşte hdr açma az ışıkta aç daha net çektiğini görceksin. hdr amacından sapmış ama böyle iyi :)

evet aynen öyle amacından sapmış. tam tersi aslında amacı. yalnız şı ışık filtreleme bozulması neden onu anlamadım neyse en baştaki sürüme döndürüyorum şu anda telefonu. inşallah düzelir. 4.2 düzelmeden bir dahada dönmem artık.

benim telefonda bir sayfa dolusu sorun vardı onunla uğraşamam servise verdim bugün

ben vodafone bayiğsinden aldım. sen nereye verdin servise? ben şu anda ilk sürüme yükledim.

cameramdaki bahsettiğim hata aynı. yalnız lensi sildimmi düzeliyor biraz. birde hdr şimdi düzeldi. demekki yazılımla ilgili. harbiden en baş sürümde çekim daha iyi. yav lensi siliyorum normale dönüyor ışık filtreleme sorunu. yaptığım geçende lens dahil komple temizlensin diye kolanyalı mendille sildim telefonu. kolanyalı mendil bu kadar etkilermi ya lensi? neyse bakalım böyle bi deneyeyim olmazsa servisemi vercez ne yapcaz? servisede verdinmi git gel bekle. nerde bunun servisi istanbuldamı ben marmara bölgesindeyim.

ben de pendikte yaşıyorum evim pendoryaya 5 dk evden çıkıp mediamarkttan alıp gelmiştim :) ama şuan ankaradayım okuyorum o yüzden burdaki mediamarkta verdim onlar servise gönderiyolar. mağazanın servise göndermesini daha çok dikkate alıyolarmış birazcık daha uzun sürse de diye duyum aldım mediamarkta verdim bi sayfa dolusu sorun vardı adam oraya sığdıramadığı için hazırladığım kağıdın fotokopisini telefonla birlikte koydu :)

benimde 5800 da öyle olmuştu. şarj internet kullanımında çok kısa sürede bitiyor diyorum adamlar beni sallamıyor bile. sanıyorlarki benim hüsnü kuruntum. bende tavrımı sertleştirdim. dişini göstercen illa bu memlekette. tam üç kez gitti aynı sorundan nihayet üçüncüde donanımsal arıza tesbit edilip onarımı yapılmıştır diye geri geldi konnektörler kısa devre yapıyormuş değiştirmişler. sonra telefon paşalar gibi normale döndü. 20 dk da internet yoğun kullanımında biten şarj 5-6 saatte bitmeye başladı.

olmazsa mecbur göndericemde emin değilim sorun varmı normalimi böyle. mesela geri sürüme dönünce hdr düzeldi bu kesin. daha demin denedim. hdr yi. uzaktaki apartmanları beyaz ışık olarak gösteriyor normal çekimde hdr yi açıp çektiğimde apartmanlar detayları ile kabak gibi net ortada.

yalnız sorun ışığı dağıtması. mesela dışardan bi şekilde duvara ışık yansıyor bunu fazlaca abartıyor orda görünmeyen belli belirsiz ışık yansımasında ama fiziksel olarak orda olduğu kesin olan ışığı bile gösteriyor :) termal kamera gibi oldu :) işte emin de olamıyorum. yine kafaya çok takıyon fazla bi şey yok bunda hatta hiç bi şey yok derler beni ayar ederler yine.

• http://developer.sonymobile.com/knowledge-base/open-source/android-open-source-project-for-xperia-devices/

cihazların arasında L'yi görmek 10numara oldu. bu telefon gerçekten değerinin her kuruşuna değiyor. almayı düşünen arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum . s4 mini vs den alamazsınız tadını
  • Bugün anlamsız bir şey oldu.Cihazımı 4.2.2 ye güncellediğim halde pc companion a bağladım ve yeni güncelleme var dedi heyecanlandım.Sürüm numarası 27 olan yeni güncelleme mi diye bakmak istedim ama ne yazık ki sürüm numarası yok sadece 4.2 olarak görünüyor.Daha önce pc den güncellemeyi yapmıştım sizlerde tekrar dener misiniz arkadaşlar herhangi bir güncelleme görünecek mi ?
  • merihanac kullanıcısına yanıt
    Hocam bu linki herkes paylaşmış şaşırdım ne diye baktım hemen. girdiğimde ingilizce yazıyodu haliyle google çeviriden çevirip bakayım dedim de pek etki etmedi. burda ne demek istiyor yani kitkat olayları felan bi açıklarsam minnettar kalırım :) @merihanac
  • merihanac kullanıcısına yanıt
    Birşey Anlamadım Neyle İlgili Bu Türkçe Olmadığından Çeviri yaptım ondan da bırsey anlamadım
  • android işletim sistemi kaynak kodlarını geliştiricilere sunuyor sony. benim senin gibi adamlar bile artık katkı yapabilsin diye.

http://blog.gsmarena.com/sony-releases-android-4-4-1-kitkat-aosp-source-for-several-devices/

bu tarz haberler vermede kralını tanımam :D

Edit : (fanboy değil,para veriyoruz hakkını versinler)
    sony donanım olarak -malzeme kalitesi başta olmak üzere - çok çok az markayla yarışır.. apple, samsung vs reklamlarını bile sony stüdyoda sony kameralarla çekiyorlarken daha kim neyin artsiliğini yapacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merihanac -- 13 Aralık 2013; 15:46:00 >

• mutluerol M kullanıcısına yanıt
    Karşı ödemeli gönderebilirsiniz.
    teleservice Ankara
    Maltepe Mah. Necatibey Cad. No:82/B Ankara
  • Sizdede güncelleme yapıldıktan sonra kamera durdu hatası veriyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkb-1905

Sizdede güncelleme yapıldıktan sonra kamera durdu hatası veriyor mu ?

Azıcık forumu okuyun ya...

Hocam Uyanık kalma sorununu çözdüm, nasıl yaptım bilmiyorum ama kendisi çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 13 Aralık 2013; 17:05:47 >
  • merhaba;

maksiumum 800-850 tl bütçem var..bu fiyata bu telefon alınır mı?
    önceliklerim:
    şarjı fena olmasın
    kamerası güzel olsun
    uzun ömürlü olsun minimum2-3 yıl
    internette akıcı gezinebileyim

ama eğer bu fiyata şu telefon daha iyi bence derseniz onuda bilmek isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: helloween

quote:

Orijinalden alıntı: isminivermeyenizleyici

Forumda bu telefon neden alınır neden alınmaz en az 3 postum yoksa birdaha foruma girmem.bilen biliyor.her konuda yardımcı olmadıysam eğer, konusunu açmazdım.Neyse, yardım etmemiş olalım.

Telefon niye alınır : F/p ürünü.ekranı kabul edilebilir ölçüde büyük.Performansı gayet iyi.Oynatamadığı oyun görmedim henüz.Hafızası ufak denilebilir ama her türlü yeter.eğer müzik arşivcisiyseniz hafıza kartı gerekiyor...

Telefon neden alınmaz : şu an alsanız güncellemeden aşarsınız ama ; güncellerseniz sorun yaşarsınız..27 sürümü yolda.gelince hallolacaktır.. Kendi kulaklığı kötü, ön kamerası kötü.geri kalan gerilikleri tamamen yazılımsal...

Alınası telefon puanı verirsek 8 veririm...

müsadenle eklemek isterim hocam

+telefonun kamerası 700-1200 tl arasındaki en iyi kameraya sahiptir. s3 felan yanında halt etmiş.
    +aynı şekilde telefonun ekranının netliği canlılığı s3 s4'ten bile daha iyi. abartısız hemde.. sadece güneşte birşey okunmuyor..
    +çok dayanıklı ve ekran kolay kolay çizilmiyor. (3 kez kafa üstü 30cm'den düştü, içi tam dolu mandalina suyuna battı çıktı, yine un teknesıne düştü çıktı hala çalışıyor)
    +kulaklıkla ses kalitesi ve hoparlor sesi yüksekliği ve kalitesi abartısız 700-1200 arasında en iyilerden. iphone ve htc one hariç müthiş bir ses kalitesi var.
    +karizması.. bende beyaz olanı var. kız gibi telefon gören bayılıyor nazar değmesin. telefonun içini açınca sony kalitesini görüyorsunuz tank gibi telefon..
    +şarjı çok çok uzun gidiyor. stamina modda 24 saat açık 3 gün gittiği oldu bende
    +ısınma sorunu yok.
    +telefon elinizden kaymıyor. kavisli yapısı telefonu güzelce kavramanıza yarıyor. çok ince ve güzel bi ayrıntı..
    +kaldıramadığı bir oyunla karşılaşmadım.
    +menü geçişleri çok hızlı. telefonun açılıp kapanması hızlı. açma kapama düğmeleri çok güzel tasarlanmış
    +fiyat performans telefonu. içiniz ve kafanız rahat çünkü kazıklandım duygusu yaşatmıyor telefon.
    +hızlı şarj oluyor

-son güncellemeyle 2 hafta kabus yaşattı sonra yeniden yükleyince büyük ölçüde düzeldi
    -güneş ışığında ekran okunmuyor
    -son güncellemeyle sanki ses kalitesinde düşüş ve ses yüksekliğinde azalma meydana geldi
    -hafıza yapısı karışık. kurulu oyunları programları sd karta taşımak için rootlamak gerekiyor
    -fotoğraf çekim hızı düşük. 1-2 saniye uzunca basıp beklemek gerekiyor tek fotoğraf için
    -ön kamerası berbat ötesi renksiz bulanık süs diye koyulmuş sanki.
    -ekranın sol ve sağ tarafındaki hassasiyet az. buna zamanla alışılıyor fakat arkadaşlarınızın dalga geçmesine hazırlıklı olun..
    -beraberinde gelen kulaklık kulakiçi değil. iyi bir kulaklık ama bir mh650c gelseydi çok iyi olurdu..
    -kendinden flash desteği yok. fakat flash player kurulabiliyor..
    -güncellemeleri geç alıyor ve 4.3'ü görürmüyüz bilinmez..
    -video izleyince şarj diğer telefonlara göre (örneğin s3) çok daha hızlı bitiyor.
    -teknik servisi ahım şahım değil.. sony'nin türkiye servisi iyi değil.
    -32gb sd kart desteği var. 64gb olsaydı süper olurdu.

xperia l nin ekran canlılığı ve netliği s3 veya s4 ten iyi değil. ev arkadaşımda s3 var. Bende xperia l , aynı oyunu açıp görüntüye baktığımızda s3 ekranı bizim telefona baya bir fark atıyor. zaten ekran özellikleride kağıt üzerinde xperia l den iyi.

Xperia l fiyatına göre en alınabilesi telefondur ama

• arkadaşlar bu güncelleme olayında zaten kamera durdu hatası veren mod 4.1.2 de yoktu. 4.2.2 gelince bu modu eklediler fakat hatalı oldu. Zaten 4.1.2 de yoktu o yüzden bir kayıp değil. 4.1.2 de mesaj geldiğinde falan bildirim ışığı yanmıyordu. yine eski sürümde üniversite ağına wifi ile bağlanamıyordu 4.2 ile bunlar düzeldi. 4.2 de verileri sd karta aktar diyince hata veriyor bu biraz sıkıntı. Yeni güncelleme ile düzeltirler umarım.
  • beyler listeye benıde ekleyın 850 tl ye aldım suan guzel duruyor telefon ALlah utandırmasın uzun süre kulanırım inşallah yalnız bir sorum var neti sadece wifi olrka kulancam net paketi almayacam normal wifi baglantısı olmadan nete giremsini engellemem lazım birde gunlemem yapmasını engeleme laızm hiç bir gunlemeeyi farkına varmsaın telefon guncelemenız var demesın istemıyorum anroid te gunceleme almasını nasıl engelelerim ilk android telefonumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Karşı ödemeli gönderebilirsiniz.
    teleservice Ankara
    Maltepe Mah. Necatibey Cad. No:82/B Ankara

aldığım yer büyük bir vodafone mağazası. onlar yardımcı olmazsa yerim ben öyle mağazayı. olmuyormu aldığın bayi falan?
  • Arkadaşlar Xperia L ve M arasındaki fark 4-4,3inç ekran ve 5-8MP kamera mı, başka bir fark yok mu?

• 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.