Şimdi Ara

Sony Xperia™L Kullanıcıları/1 GHz x2/8MP ExmorRS HDR/4.3inch TFT/4.2 JB/NFC (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.182
Cevap
38
Favori
203.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu tema neden bende yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadoka

@extremist123;
    Sony, "Benim ne yapacağım belli olmaz, siz beni beklemeyin, alın size 4.4 Kitkat kodları" dedi. Xperia L'nin Android 4.4 (Kitkat) sürümüne ait saf android kodlarını ve telefonun standart işlevlerini yerini getirebilmesini sağlayacak sürücü dosyalarını yayınladı. Aslında bu çok güzel bir haber. Geliştiriciler bunlarla custom rom yapabilecekler. Hatta yapmaya başladılar. Yakın bir zamanda 4.4 tabanlı AOSP ve CyanogenMod romlar çıkmaya başlar. Yayınlanan kodlarla şuan için, çağrı, mesaj, wifi, USB ve NFC çalışıyor. GPS ve Bluetooth çalışmıyor. Bunlar zamanla çözülecektir.

Ayrıca, Movies ve Video Unlimited isimli 2 uygulama için güncelleme yayınlanmaya başlamış. Ancak, Video Unlimited ile ilgili güncelleme her ülkede yayınlanmaya bilirmiş.

@mutluerol;
    25 MB'lık dosya yukarıda dediğim geliştiricilerin kullanacağı kodları içeriyor. Geliştiriciler bunlarla custom rom yapabilecekler.

peki bu dosyayı biz pek anlamayanlar yüklemelimiyiz telefona. yüklesek artı bir şeyler verirmi bizim gibi acemilere?ve yüklemeliysek nasıl yükleniyor bu dosya?

ikinci konu bu 3. soruyorum; türkiyenin fw rom kodu kaçtı ve buna telefonda nasıl bakıyorduk? tuş kombinasyonumu vardı yoksa telefonun bir yerindenmi bakıyorduk?

• Ortada telefona yüklenecek bir şey yok. Bunlar sadece geliştiriciler için. Diğer sorunuz hakkında da maalesef bilgim yok.

• Sony adam akıllı olduğunu ve müşteri odaklı düşündüğünü göstermiş oldu.4.4sürümünün kodlarını orta segment bi telefon için yayınlayan başka bi firma ben daha önce duymadım.Evet 4.4ü kendi vermesi daha iyi olurdu ama orta segmentin kaderi : 4updatedir.Yani 4 tane güncelleme verilir...o defter kapanır...Ama sony bu kodları yayınlayarak 4.4 tabanlı custom romlar yapılmasının önünü açmış oldu.Böylece cyanogenmod gibi geliştiriciler bize 4.4 sürümlü stabil romlar sunabilecek...

4.2 update'i ise çıkacak.Ben tarih olarak, 2014 ocak ayı içine kadar alırız diyorum.Soeunlarımız da çözülür diyorum.xperia mobile forumuna bakarsanız, sadece 3 sayfanın tamamen son güncellemeden doğan sorunlar yüzünden açılan konularla dolduğunu görürsünüz.Maillerle ettiğimiz tacizler de emin olun silinmiyor.Şirket politikasıdır.Call Center ve Mail desteği veren "hizmet sektörü" şirketleri, konuşmaları ve mailleri kayıt altına alır.İstatistik tutar ve hizmetlerini denetleyen bağımsız şirketlere raporlamalar yapar.Buna satış sonrası destek derler, satış sonrası destek oranı diye bi tablo çıkar ortaya.Bu yüzden mail atmak, resmi foruma konu açmak, call center'ı aramak önemli.Göze batmak diyebiliriz.Xperia L şuan fiyatını düşürmemiş, kullanıcı sayısı artmasına rağmen ikinci el piyasada zor bulunan bi telefon.Bu da telefondan memnun kalan sayısının yüksek olduğunu göstermektedir..

Gel gelelim forum işleyişi hakkında.Arkadaşlar ben forumu cep telefonumdan takip ediyorum.Yapılan alıntılar malesef nal gibi kalıyor ortada.Kocaman kocaman oluyor...ben de yapmışımdır, kusura bakmayın.Lütfen bir mesaja cevap verirken "cevap ver" seçeneğini kullanalım.

Özellikle tekrar ediyorum.Forumda lütfen arama yapın.Eğer sorununuza cevap bulamadıysanız sorun.Özellikle kişisel görüşler (bu telefon alınır mı, hangi programı kullanmalıyım) gibi sorular ardarda geliyor.Ama biz zaten bu soruların aynısının cevabını birkaç sayfa öncesinde vermiş oluyoruz...

Bu hususlara dikkat etmeniz dileğiyle...

• Arkadaslar beni de ekleyebilir misiniz xperia L grubuna?

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadoka

Ortada telefona yüklenecek bir şey yok. Bunlar sadece geliştiriciler için. Diğer sorunuz hakkında da maalesef bilgim yok.

cevap için saol kardeş. diğer sorumun cevabınıda buldum tabi yine xda dan. telefonumuzda hangi ülkenin fw romu yüklü liste ve telefonda bakmak için hangi tuş kombinasyonunu tuşlıyoruz burda :http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2355983

kendi soruma kendim cevap vermiş olayım. lazım olanlar olabilir belki.

ben şunun için merak ettim -gerçi geri sayfalarda bahsi geçmiş ama bulmak zor oldu- ancak endonezyanın fw romunu bulmak mümkün olduğundan mesela ilk sürümü yükledim (kamerada ışık fazlamı abartılı 4.2 de diye veya benim lensmi bozuk diye ama kanaat getirdimki bu sorun değil telefona has bir özellik ayrıntıları daha iyi algılamak için sanırım iphone 3 de deneme şansım oldu aynı konuyu o da pek farklı değil ancak gsmarenada test var orda xl ayrıntıları ve gerçekliği en iyi veren telefonlardan biri olarak çıkıyor testte. ama 4.2 de hdr nin sorunlu olduğu da kesin bunu anlamış oldum. gerçi geri sayfalarda konunun sahibi arkadaş bundan da bahsetmiş) sonra telefona 4.2 değilde 4.1 in bir sonraki fix uyarısı geliyor. onu yükleyince endonezya fw si türkiyeye dönüyormu? yani bunu merak etmiştim. dönmüyormuş. endonezya olarak kalıyor. türkiyenin orjinal fw sini niye bulamıyoruz ilginç. ama 5800 dan hatırladığıma göre türkiye orjinal fw sini bir programla bulup yükleyebiliyorduk. hatta tam bizimki değilse mesela türkcell e özelse bizimki vodafonunki ise garantiyi aldatmak için istediğimiz kodu da telefona yazabiliyorduk.

• isminivermeyenizleyici kullanıcısına yanıt
    beni de ekler misin?
  • Kişi listesi bilgisayardan girdiğimde güncellenecektir

• taptazesut T kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam biraz tuhafmıs :D gercekten 1 sorum daha var fatura durumunu ögrenecem ya ögrenemıyorum ben *159# yapıp arayınca hata verıyor
  • yaklaşık 1 ay önce Sony Xperia L aldm. Telefonu kullanırken bazen bütün sesler hoparlörden değil ahizeden gelmeye başlıyor. Yani sesler arama yaptığımızda karşı tarafın sesini duyduğumz yerden geliyor buda seslerin çok düşük seviyede gelmesine sebep oluyor. Telefonu açıp kapattığımda ise sesler tekrar hoparlörden geliyor normal şekilde. Sizce bu neyden kaynaklanıyor arkadaşlar yada sizde de olduğu zman oluyor mu ?
  • solomonwill kullanıcısına yanıt
    Bu problem 4.2.2 güncellemesi ile geldi.4.1.2 de bu problem yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: solomonwill

yaklaşık 1 ay önce Sony Xperia L aldm. Telefonu kullanırken bazen bütün sesler hoparlörden değil ahizeden gelmeye başlıyor. Yani sesler arama yaptığımızda karşı tarafın sesini duyduğumz yerden geliyor buda seslerin çok düşük seviyede gelmesine sebep oluyor. Telefonu açıp kapattığımda ise sesler tekrar hoparlörden geliyor normal şekilde. Sizce bu neyden kaynaklanıyor arkadaşlar yada sizde de olduğu zman oluyor mu ?

Annen kulaklık takıp cikarıncada oluyor bu sorun deli oluyorum kulaklik takınca mecbur telefonu kapatıp aciyorum

Birde beyler bunda neden yeniden baslat yok

Arada yapar hocam kapatıp açın düzeliyor, 4.2.2 sonrası böyle oldu.
  • 4.2.2 harbiden çekilecek çile değil ya ,telefon uykudan uyanınca gereksiz kasıyor ,genede 4.4 açık kaynağa vermeleri iyi oldu en azından custom kitkat görücez belkdie officialde görebiliriz ,gerçi benim custom romlara güvenim hiç yok ama.
  • Arkadaşlar telefon için telefonun orjinal temaları(Xperia,Sapphire, Emerald) gibi bildiğiniz tema var mı? İnternetten baktım fakat bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fb li -- 15 Aralık 2013; 20:03:05 >
    Bende telefonu alalım 2
    Hafta oluyor aynı sorun bendede var. bu arada listeye benide ekleyin ayrıca scain auto modunda ben 6-7 fotoğraf çekiyorum ilk kamera açıldığında sabit tutuyorum daha sonra yavaş hareketlerle çekeceğim resimi çekiyorum bende böyle yapınca baya bi açık kalıyor kamera birde klavye giriş yöntemi seçin diyor onu nasıl yapabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan akoglu -- 16 Aralık 2013; 0:21:11 >
  • şu kameradaki ışık yansımalarında filtrelemenin bozuk olduğunu düşünmem doğru değilmiş normali böyleymiş. bunu şöyle deneyimleyebilirsiniz; mesela pencereden yoğun güneş ışığı giriyor içeri hemen yanında da pencerenin düz formika yansıtıcı yüzeyi olan bir dolap var diyelim. kamerayı tam pencereye değil o ışığın yansıdığı dolaba değil o dolabın hemen yanına odaklayın. dolap ta yoğun ışık yanıyormuş gibi oluyor-mu? denedinizmi hiç? bu herkeste böylemi? yoksa benim kameradamı sorun var? ışığı filtrelemede sorun mu var benim kamerada?

ama sanırım normali böyle. nerden anladım? gittim teknosaya bütün telefonlarla benim xl nin kamerasını karşılaştırdım. nokia lumia falan oo onlar daha kötüymüş. xl yine orta segmentle yarışıyor. en iyi kamera samsung s4 ünki idi. sonra lg 975 miydi neydi o ikinci o. htc ler fazla mat başka xl ler vardı onlarlada karşılaştırdım aynı idi. s4 mini, üf iyiki almamışım pikselller açıkça görünüyor. diyeceğim o ki xl kötü deyip paraya kıyıp üst orta segmente yönelsek xl de ndaha iy ibir sonuç alamayacağız. onun için herşeye rağmen xl mi seviyorummm :) ben ilk sürümün bir üstüyüm. 4.2 den geri döndüm. ses mükemmele yakın. ve dert edilecek hiç bir sorun yok çok şükür, maşallah :) sadece gölgeli yerlerde bile niye sanki flash yanıyormuş gibi canlı ışık renk var onu anlamıyorum? ışık yoğunlaşmasını dert etmicem artık çünkü normali o. hatta resmi bilgisayara aktardığımıda o yoğunluk yayılıyor. sanırım telefonda hem ışığın yoğunluğu hemde piksel sıkıştırması buna neden oluyor.

ama geçen kar yağarken arkadaşı çekmeye çalıştığımda üstüne nur yağmış gibi beyaza dönüşmesi kesinlikle normal değildi. o zaman 4.2 yüklüydü. bundanmı kaynaklıydı ne idi anlayamadım..?

• quote:

Orijinalden alıntı: mutluerol

şu kameradaki ışık yansımalarında filtrelemenin bozuk olduğunu düşünmem doğru değilmiş normali böyleymiş. bunu şöyle deneyimleyebilirsiniz; mesela pencereden yoğun güneş ışığı giriyor içeri hemen yanında da pencerenin düz formika yansıtıcı yüzeyi olan bir dolap var diyelim. kamerayı tam pencereye değil o ışığın yansıdığı dolaba değil o dolabın hemen yanına odaklayın. dolap ta yoğun ışık yanıyormuş gibi oluyor-mu? denedinizmi hiç? bu herkeste böylemi? yoksa benim kameradamı sorun var? ışığı filtrelemede sorun mu var benim kamerada?

ama sanırım normali böyle. nerden anladım? gittim teknosaya bütün telefonlarla benim xl nin kamerasını karşılaştırdım. nokia lumia falan oo onlar daha kötüymüş. xl yine orta segmentle yarışıyor. en iyi kamera samsung s4 ünki idi. sonra lg 975 miydi neydi o ikinci o. htc ler fazla mat başka xl ler vardı onlarlada karşılaştırdım aynı idi. s4 mini, üf iyiki almamışım pikselller açıkça görünüyor. diyeceğim o ki xl kötü deyip paraya kıyıp üst orta segmente yönelsek xl de ndaha iy ibir sonuç alamayacağız. onun için herşeye rağmen xl mi seviyorummm :) ben ilk sürümün bir üstüyüm. 4.2 den geri döndüm. ses mükemmele yakın. ve dert edilecek hiç bir sorun yok çok şükür, maşallah :) sadece gölgeli yerlerde bile niye sanki flash yanıyormuş gibi canlı ışık renk var onu anlamıyorum? ışık yoğunlaşmasını dert etmicem artık çünkü normali o. hatta resmi bilgisayara aktardığımıda o yoğunluk yayılıyor. sanırım telefonda hem ışığın yoğunluğu hemde piksel sıkıştırması buna neden oluyor.

ama geçen kar yağarken arkadaşı çekmeye çalıştığımda üstüne nur yağmış gibi beyaza dönüşmesi kesinlikle normal değildi. o zaman 4.2 yüklüydü. bundanmı kaynaklıydı ne idi anlayamadım..?

Hocam ben çok telefon kullandım.Buna apple serisinden 2 telefon, blackberry ve nokia da dahil.Hiçbir telefonda gerçek ışık değerlerini elle ayarlamadan çözemedim.Yani Iso ayarı, netleme modu, +- diyafram aralığı...bu saydıklarımın hepsini kamerayı açtığımızda otomatik ayarlıyor telefon.en net, en anlaşılır, fotoğrafların karanlık olmaması için programlanmıştır tüm telefon kameraları.Elle ayarlamadan gerçek değerler elde etmek mümkün değil, bu da zaman alıyor.Yani quickshot mantığına aykırı zaten telefondan ayarlı çekim yapmak.Ayarlamalar bile biryere kadar tatmin eder öyle bi detay huyu varsa.Telefon kameraları çek, kaydet, kapat mantığında programlandığı için ışık değerleri pek gerçeği yansıtmaz, bazen de çok saçmalar.Henüz tam olarak "ben şu telefonun her sahne modunda çekimine hastayım" diyenş görmedim.bazı telefonlar az ışıkta harikalar çıkarıyor, bazıları da rezil ediyor mesela.Mesela ben blackberry q10 da kullanıyorum, ama dış mekandaki fotoğraflar gerçekten bi değişik.Renkleri, kontrast değeri vesaire bi garip.Belki yeni geldiğindendir bilemiyorum...

Her neyse, ExmorRs sensörlü bi kameramız var.Telefonumuzu diğer orta segment telefonlardan öne çıkaran özelliği de bu bence...

• Sa arkadaşlar samsung da ram kısmını görev yöneticisinden temizleyebiliyorlar bu temizlemeyi Xperia l cihazımda nasıl yapabilirim? İlk defa akıllı telefon kullanıyorum :D

• 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.