Şimdi Ara

Sony Xperia™L Kullanıcıları/1 GHz x2/8MP ExmorRS HDR/4.3inch TFT/4.2 JB/NFC (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.182
Cevap
38
Favori
203.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: isminivermeyenizleyici

Forumda bu telefon neden alınır neden alınmaz en az 3 postum yoksa birdaha foruma girmem.bilen biliyor.her konuda yardımcı olmadıysam eğer, konusunu açmazdım.Neyse, yardım etmemiş olalım.

Telefon niye alınır : F/p ürünü.ekranı kabul edilebilir ölçüde büyük.Performansı gayet iyi.Oynatamadığı oyun görmedim henüz.Hafızası ufak denilebilir ama her türlü yeter.eğer müzik arşivcisiyseniz hafıza kartı gerekiyor...

Telefon neden alınmaz : şu an alsanız güncellemeden aşarsınız ama ; güncellerseniz sorun yaşarsınız..27 sürümü yolda.gelince hallolacaktır.. Kendi kulaklığı kötü, ön kamerası kötü.geri kalan gerilikleri tamamen yazılımsal...

Alınası telefon puanı verirsek 8 veririm...

müsadenle eklemek isterim hocam

+telefonun kamerası 700-1200 tl arasındaki en iyi kameraya sahiptir. s3 felan yanında halt etmiş.
    +aynı şekilde telefonun ekranının netliği canlılığı s3 s4'ten bile daha iyi. abartısız hemde.. sadece güneşte birşey okunmuyor..
    +çok dayanıklı ve ekran kolay kolay çizilmiyor. (3 kez kafa üstü 30cm'den düştü, içi tam dolu mandalina suyuna battı çıktı, yine un teknesıne düştü çıktı hala çalışıyor)
    +kulaklıkla ses kalitesi ve hoparlor sesi yüksekliği ve kalitesi abartısız 700-1200 arasında en iyilerden. iphone ve htc one hariç müthiş bir ses kalitesi var.
    +karizması.. bende beyaz olanı var. kız gibi telefon gören bayılıyor nazar değmesin. telefonun içini açınca sony kalitesini görüyorsunuz tank gibi telefon..
    +şarjı çok çok uzun gidiyor. stamina modda 24 saat açık 3 gün gittiği oldu bende
    +ısınma sorunu yok.
    +telefon elinizden kaymıyor. kavisli yapısı telefonu güzelce kavramanıza yarıyor. çok ince ve güzel bi ayrıntı..
    +kaldıramadığı bir oyunla karşılaşmadım.
    +menü geçişleri çok hızlı. telefonun açılıp kapanması hızlı. açma kapama düğmeleri çok güzel tasarlanmış
    +fiyat performans telefonu. içiniz ve kafanız rahat çünkü kazıklandım duygusu yaşatmıyor telefon.
    +hızlı şarj oluyor

-son güncellemeyle 2 hafta kabus yaşattı sonra yeniden yükleyince büyük ölçüde düzeldi
    -güneş ışığında ekran okunmuyor
    -son güncellemeyle sanki ses kalitesinde düşüş ve ses yüksekliğinde azalma meydana geldi
    -hafıza yapısı karışık. kurulu oyunları programları sd karta taşımak için rootlamak gerekiyor
    -fotoğraf çekim hızı düşük. 1-2 saniye uzunca basıp beklemek gerekiyor tek fotoğraf için
    -ön kamerası berbat ötesi renksiz bulanık süs diye koyulmuş sanki.
    -ekranın sol ve sağ tarafındaki hassasiyet az. buna zamanla alışılıyor fakat arkadaşlarınızın dalga geçmesine hazırlıklı olun..
    -beraberinde gelen kulaklık kulakiçi değil. iyi bir kulaklık ama bir mh650c gelseydi çok iyi olurdu..
    -kendinden flash desteği yok. fakat flash player kurulabiliyor..
    -güncellemeleri geç alıyor ve 4.3'ü görürmüyüz bilinmez..
    -video izleyince şarj diğer telefonlara göre (örneğin s3) çok daha hızlı bitiyor.
    -teknik servisi ahım şahım değil.. sony'nin türkiye servisi iyi değil.
    -32gb sd kart desteği var. 64gb olsaydı süper olurdu.

• konudaki mesajları okuyunca bende telefonu pc ye bağladım ve bu güncelleştirme uyarısı geldi android 4.2.2 sürümünü kullanıyorum internetim kotalı olmasaydı direk yüklerdim fakat kotalı
    Acaba gelen bu güncellemenin hangi güncelleme olduğunu yüklemden öğrenebilir miyim?
     Sony Xperia™L Kullanıcıları/1 GHz x2/8MP ExmorRS HDR/4.3inch TFT/4.2 JB/NFC Sony Xperia™L Kullanıcıları/1 GHz x2/8MP ExmorRS HDR/4.3inch TFT/4.2 JB/NFC

• fb li kullanıcısına yanıt
    Boşa yüklemeyin...güncelleme yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isminivermeyenizleyici kullanıcısına yanıt
    Sağolun yüklemiyim ozaman ,en iyisi sonu 27 ile biten güncellemeyi beklemek
  • quote:

Orijinalden alıntı: helloween

quote:

Orijinalden alıntı: isminivermeyenizleyici

Forumda bu telefon neden alınır neden alınmaz en az 3 postum yoksa birdaha foruma girmem.bilen biliyor.her konuda yardımcı olmadıysam eğer, konusunu açmazdım.Neyse, yardım etmemiş olalım.

Telefon niye alınır : F/p ürünü.ekranı kabul edilebilir ölçüde büyük.Performansı gayet iyi.Oynatamadığı oyun görmedim henüz.Hafızası ufak denilebilir ama her türlü yeter.eğer müzik arşivcisiyseniz hafıza kartı gerekiyor...

Telefon neden alınmaz : şu an alsanız güncellemeden aşarsınız ama ; güncellerseniz sorun yaşarsınız..27 sürümü yolda.gelince hallolacaktır.. Kendi kulaklığı kötü, ön kamerası kötü.geri kalan gerilikleri tamamen yazılımsal...

Alınası telefon puanı verirsek 8 veririm...

müsadenle eklemek isterim hocam

+telefonun kamerası 700-1200 tl arasındaki en iyi kameraya sahiptir. s3 felan yanında halt etmiş.
    +aynı şekilde telefonun ekranının netliği canlılığı s3 s4'ten bile daha iyi. abartısız hemde.. sadece güneşte birşey okunmuyor..
    +çok dayanıklı ve ekran kolay kolay çizilmiyor. (3 kez kafa üstü 30cm'den düştü, içi tam dolu mandalina suyuna battı çıktı, yine un teknesıne düştü çıktı hala çalışıyor)
    +kulaklıkla ses kalitesi ve hoparlor sesi yüksekliği ve kalitesi abartısız 700-1200 arasında en iyilerden. iphone ve htc one hariç müthiş bir ses kalitesi var.
    +karizması.. bende beyaz olanı var. kız gibi telefon gören bayılıyor nazar değmesin. telefonun içini açınca sony kalitesini görüyorsunuz tank gibi telefon..
    +şarjı çok çok uzun gidiyor. stamina modda 24 saat açık 3 gün gittiği oldu bende
    +ısınma sorunu yok.
    +telefon elinizden kaymıyor. kavisli yapısı telefonu güzelce kavramanıza yarıyor. çok ince ve güzel bi ayrıntı..
    +kaldıramadığı bir oyunla karşılaşmadım.
    +menü geçişleri çok hızlı. telefonun açılıp kapanması hızlı. açma kapama düğmeleri çok güzel tasarlanmış
    +fiyat performans telefonu. içiniz ve kafanız rahat çünkü kazıklandım duygusu yaşatmıyor telefon.
    +hızlı şarj oluyor

-son güncellemeyle 2 hafta kabus yaşattı sonra yeniden yükleyince büyük ölçüde düzeldi
    -güneş ışığında ekran okunmuyor
    -son güncellemeyle sanki ses kalitesinde düşüş ve ses yüksekliğinde azalma meydana geldi
    -hafıza yapısı karışık. kurulu oyunları programları sd karta taşımak için rootlamak gerekiyor
    -fotoğraf çekim hızı düşük. 1-2 saniye uzunca basıp beklemek gerekiyor tek fotoğraf için
    -ön kamerası berbat ötesi renksiz bulanık süs diye koyulmuş sanki.
    -ekranın sol ve sağ tarafındaki hassasiyet az. buna zamanla alışılıyor fakat arkadaşlarınızın dalga geçmesine hazırlıklı olun..
    -beraberinde gelen kulaklık kulakiçi değil. iyi bir kulaklık ama bir mh650c gelseydi çok iyi olurdu..
    -kendinden flash desteği yok. fakat flash player kurulabiliyor..
    -güncellemeleri geç alıyor ve 4.3'ü görürmüyüz bilinmez..
    -video izleyince şarj diğer telefonlara göre (örneğin s3) çok daha hızlı bitiyor.
    -teknik servisi ahım şahım değil.. sony'nin türkiye servisi iyi değil.
    -32gb sd kart desteği var. 64gb olsaydı süper olurdu.

Hocama ben alamaya karar verdım farumdakı konuyuda uzun zamandır takip ediyorum benım tek sıkıntım telefonu nereden alacagım kafadaki yerler vatan teknosa burda fiyat 900 belki vatan hafta sonu fiyatı 850 ye ceker teknosa distirbütör garantısı verıyormu bilmiyorum ama tenosa grantıde iyi gibi duruyor vatan distirbütör garantisi veriyor gold var gold ta telefon 750 civarydı yanlış hatırlamıyorsam ama garantısı kendisi garantide ithalatçı firma diyor ithalatcı firma kendısı o yuzden bu kadar ucuz kendi getiriyor diye ama nerden getiriyor birsey olursa gold götüresim gelmez gold dun garantide sorun cıkartıklarını duydum anca vip olursan paran varsa rezil olmuyorsunuz nettende alamam nakit para var yardımcı olursanız sevinirim.

• arkadaşlar sizden rica ediyorum acil kameranızla özellikle hdr modunda resim çektiğinizde özellikle yoğun ışıkta resim güneşten sararmış gibi oluyormu? birde nerde ışık görse yıldız parlaması gibi ışığı dağıtıyor ve onun yanında pekde ilgisi olmayan ışık hüzmeleri oluşturuyormu resimde?

lütfen acil cevap bekliyorum. bu sadece bendemi böyle donanımsal bir arızamı var yoksa 4.2 kaynaklı falanmı?
    yazılımsalsa telefonu 4.1 e geri yüklücem. acil yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler.
  • fastk F kullanıcısına yanıt
    Hocam Sony center'dan aldım, varsa (yaşadığınız yerde) sizde oradan alabilirsiniz.
  • mutluerol M kullanıcısına yanıt
    güneşte hdr açma az ışıkta aç daha net çektiğini görceksin. hdr amacından sapmış ama böyle iyi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: safast

güneşte hdr açma az ışıkta aç daha net çektiğini görceksin. hdr amacından sapmış ama böyle iyi :)

evet aynen öyle amacından sapmış. tam tersi aslında amacı. yalnız şı ışık filtreleme bozulması neden onu anlamadım neyse en baştaki sürüme döndürüyorum şu anda telefonu. inşallah düzelir. 4.2 düzelmeden bir dahada dönmem artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutluerol

quote:

evet aynen öyle amacından sapmış. tam tersi aslında amacı. yalnız şı ışık filtreleme bozulması neden onu anlamadım neyse en baştaki sürüme döndürüyorum şu anda telefonu. inşallah düzelir. 4.2 düzelmeden bir dahada dönmem artık.

benim telefonda bir sayfa dolusu sorun vardı onunla uğraşamam servise verdim bugün
  • quote:

quote:

quote:

benim telefonda bir sayfa dolusu sorun vardı onunla uğraşamam servise verdim bugün

ben vodafone bayiğsinden aldım. sen nereye verdin servise? ben şu anda ilk sürüme yükledim.

cameramdaki bahsettiğim hata aynı. yalnız lensi sildimmi düzeliyor biraz. birde hdr şimdi düzeldi. demekki yazılımla ilgili. harbiden en baş sürümde çekim daha iyi. yav lensi siliyorum normale dönüyor ışık filtreleme sorunu. yaptığım geçende lens dahil komple temizlensin diye kolanyalı mendille sildim telefonu. kolanyalı mendil bu kadar etkilermi ya lensi? neyse bakalım böyle bi deneyeyim olmazsa servisemi vercez ne yapcaz? servisede verdinmi git gel bekle. nerde bunun servisi istanbuldamı ben marmara bölgesindeyim.

• mutluerol M kullanıcısına yanıt
    Teleservice var Sony marka cihazları Ankara'da ki servisinde onarıyor. Direk oraya vermen daha mantıklı yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Teleservice var Sony marka cihazları Ankara'da ki servisinde onarıyor. Direk oraya vermen daha mantıklı yani.

ben bursa civarlarındayım ankaraya nasıl vercem? kvk gibi anlaşmalı kargo su yokmu bedava?
  • beyler konu eskide kalmis biraz ama arada kaldigim icin yazmam gerekiyor.
    Ya s4 mini alicam yada sony xperia l sizce hangisi almaliyim?

Telefonda yapmak istediklerim :
    1)Kamerasi net olmasi atiyorum bir gazete yazisini net cekmeli (benim icin onemli)
    2)Bir kac araba yarisi oyunu temple run gibi oyunlar yukleyebilirim.
    3)Bazi telefonlara skype gibi programlar yuklenip goruntulu konusma yapilabiliyor bu iki telefonda destekleniyor mu?
    4)Yorumlardan bir kacini okudum uygulamalar(ozellikler oyunlar) 5gb olan telefonun hafizasina yukleniyormus yani ben 16 gb hafiza karti taktirsam birsey degisecek mi?
    5)Yorumlarda android 4.2 geldi yaziyorlar di ben yilbasindan sonra alicam aldigim telefonda yuklu olur mu yoksa benim mi yuklemem gerekecek?

Simdiden tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: monarch25

beyler konu eskide kalmis biraz ama arada kaldigim icin yazmam gerekiyor.
    Ya s4 mini alicam yada sony xperia l sizce hangisi almaliyim?

Telefonda yapmak istediklerim :
    1)Kamerasi net olmasi atiyorum bir gazete yazisini net cekmeli (benim icin onemli)
    2)Bir kac araba yarisi oyunu temple run gibi oyunlar yukleyebilirim.
    3)Bazi telefonlara skype gibi programlar yuklenip goruntulu konusma yapilabiliyor bu iki telefonda destekleniyor mu?
    4)Yorumlardan bir kacini okudum uygulamalar(ozellikler oyunlar) 5gb olan telefonun hafizasina yukleniyormus yani ben 16 gb hafiza karti taktirsam birsey degisecek mi?
    5)Yorumlarda android 4.2 geldi yaziyorlar di ben yilbasindan sonra alicam aldigim telefonda yuklu olur mu yoksa benim mi yuklemem gerekecek?

Simdiden tesekkurler

1) Kamera yakın çekimi iyi. Gayet okunaklı çekim yapar.
    2) Rahatlıkla oynarsınız.
    3) Ön kamera olduğu için kullanılır.
    4) O konuda benimde pek bilgim yok. En kötü rootlayıp halledilir.
    5) Büyük ihtimalle 4.1 gelir sizin yüklemeniz gerekir.

• yazdıklarınızdan hiçbişey anlamadım arkadaşlar kimisi diyo 4,2 ye geç kimisi diyor geçme sorunlar çözüldüyse 4.2 ye geçeceğim hala sorunlar varmı
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ben vodafone bayiğsinden aldım. sen nereye verdin servise? ben şu anda ilk sürüme yükledim.

cameramdaki bahsettiğim hata aynı. yalnız lensi sildimmi düzeliyor biraz. birde hdr şimdi düzeldi. demekki yazılımla ilgili. harbiden en baş sürümde çekim daha iyi. yav lensi siliyorum normale dönüyor ışık filtreleme sorunu. yaptığım geçende lens dahil komple temizlensin diye kolanyalı mendille sildim telefonu. kolanyalı mendil bu kadar etkilermi ya lensi? neyse bakalım böyle bi deneyeyim olmazsa servisemi vercez ne yapcaz? servisede verdinmi git gel bekle. nerde bunun servisi istanbuldamı ben marmara bölgesindeyim.

ben de pendikte yaşıyorum evim pendoryaya 5 dk evden çıkıp mediamarkttan alıp gelmiştim :) ama şuan ankaradayım okuyorum o yüzden burdaki mediamarkta verdim onlar servise gönderiyolar. mağazanın servise göndermesini daha çok dikkate alıyolarmış birazcık daha uzun sürse de diye duyum aldım mediamarkta verdim bi sayfa dolusu sorun vardı adam oraya sığdıramadığı için hazırladığım kağıdın fotokopisini telefonla birlikte koydu :)

• Telefonu servise gönderen arkadaşlar umarum hatalar düzeltilir. Ama ben yazılılım hatalarını servisin düzeltebileceğini sanmıyorum telefonda donanım hatası yok yazılım hatası var 4.2.2 güncellemesi hatalı bunuda servis değil sony yapacağı güncelleme ile düzeltir ancak Servis Donanım hatası varsa onu düzeltir ama telefonda donanım hatası yoksa servisin yapacağı telefona 4.2.2 güncellemesini yeniden yükleyip göndermek olur ki servisin elinde sorunsuz 4.2.2 güncellemesi yoktur yazılımsal hata için ben telefonu servise göndermeyi tercih etmiyorum bi yerde okumuştum bi arkadaş göndermiş scn autp modu düzelir diye ama düzelmemiş 4.2.2'nin sonu 27 ile biten güncellemesini beklemek lazım.
  • Telefona kulakliği takıp cikarınca ses hoparlörden değilde kulakliktan geliyor sanki kulaklık takılı gibi görüyor telefon sebebi ne olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam burda sony center yok sony var telefon satmıyor ib..ne antakyadda sony kulalanan pek kimse yok galiba tavsiye eden de yok sırf saglamlıgında alıyorum telfonu ne yazılımı nede surumu umrumda isterse anroid 1 yuklu olsun yeter :D o yuzden saglam bir yerden almak istiyırum vatan saglam duruyor suan ...
  • 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.