Şimdi Ara

Sony Xperia™L Kullanıcıları/1 GHz x2/8MP ExmorRS HDR/4.3inch TFT/4.2 JB/NFC (108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.182
Cevap
38
Favori
203.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet bir 5800 maceram oldu, 6 kez servise gitti ücret iadesi yaptı kvk. O telefonun kendinden çok doğum günü hediyesi olmasını seviyordum, tabi telefon çöpmüş orası ayrı dava. Kamerası konusunda bir şey diyemiyeceğim zira fotoğraf çekecek kadar kullanamadım. Tek hatırladığım şey, harika bir hoparlöre sahip olduğuydu.

Sorununa gelirsek, inan aklıma bir şey gelmiyor, ne yapabiliriz ne yapamayız, istersen sony teknik servis müdürüne mail atayım dönerse tabi, sanırım ellerinde binlerce cihaz var ve yetiştiremiyorlar.
  • Antutu Benchmark testini GM Discoverye ve 4.2.2 yüklü Xperia Lye yaptık :-) GMD 4 çekirdek 1.2 ghz olmasına rağmen 11.062 aldı Xperia L 10.732 aldı :-D Sony farkı diyorum :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NcTNS

Antutu Benchmark testini GM Discoverye ve 4.2.2 yüklü Xperia Lye yaptık :-) GMD 4 çekirdek 1.2 ghz olmasına rağmen 11.062 aldı Xperia L 10.732 aldı :-D Sony farkı diyorum :-)

Daha yeni bi işlemci yongası kullanıyoruz.Gm Discoverydeki samsungun orta segmentlere koyduğu işlemcinin overclocklusu diye biliyorum.

• isminivermeyenizleyici kullanıcısına yanıt
    saol kardeş. orta segment olduğunu tabiki unutmuyorum. söylediklerininde hemen hepsine katılıyorum. ama marka sony olup yüksek özellik vaadedip böyle sonuçlarla karşılaşınca hayalkırıklığı yaşıyorsun. ama neyseki sorunun biraz yazılımsal olduğu da kesin. bu biraz teselli oluyor. ama piyasanın kaliteyi bırakıp satış bazlı ya dönüştüğü de gerçek. mesela samsung bir sürü özellik koyuyor ama çocukça işe yaramayacak aldatıcı şeyler. mesela bilgisayardaki java web sayfalarını çalıştırabilen telefon varmı hiç? oysa çoğu işe yarar data verileri bununla çalışıyor. bunu çok sordum internette. ama yine sony nin ilk dokunmatiklerinden p991 mi ne öyle bir model olacak hem dokunmatik hem tuşlu bir telefon sahibi biri çalıştırıyor dedi, birde samsung omnia wm ı olan biri çalıştırıyor dedi ama gerçek olarak hiç görmedim. bayilerede sordum kimse kesin bir şey koyamadı ortaya. zaten bir çok ünlü teknoloji marketlerinde çalışan elemanlar bir şey bildiklerini sanıyorsun. derinlemesine girdiğin zaman bi halttan anlamadıkları ortaya çıkıyor. yani ben amatör biriyim benim bildiğim bir çok şeyi bilmiyor çoğu markette karşılaştığım elemanlar. gerçi bu iş değil heves meselesi. 15 yaşındaki bir çocuğun windows u ne hale getirdiğini gördüm modifiye ederek. ve onun yaptığını aynı alandaki nice daha büyük yaştakiler yapamıyordu. ama çocuğun şu webe anlatımını aktarımında bile bir samimiyet harikalık vardı. demek ki yürek her zaman gerekli bir şey.

pek ilgili değil ama iyi bir örnek olması açısından değineyim. geçen bir pap özelliği olan tv almayı düşündüm. yaşadığım yerde nerdeyse sormadığım yer kalmamıştır. inan kimse nin haberi bile yok pap ın ne olduğundan. oysa önemli bir özellik ve eski tüplü tv lerde bile olabiliyormuş bu özellik :) pap, picture and picture demek. yani resim ve resim. yani tv nin ekranını eşit olarak ortadan ikiye bölüp hem tv yi hemde bilgisayarı aynı anda kullanabilmek. sonra ne oldu biliyormusun, :) ünlü bir yerli markamızın bayi çalışanı ama gerçekten esnaf efendi biri ilgilenicem bununla şu anda teknik elemanımıza ulaşamıyoruz dedi. bir kaç gün sonra o bayinin önünden geçerken tv nin birine pap ı uygulanmış ve vitrine koyulmuş olarak gördüm. :) bak pap ı bulduk gel artık alabilirsin der gibi koymuşlar vitrine. ama görünce hoşuma gitmedi. çünkü o tv bile 80 ekranken tv ve teletex yanyana hiç hoş görünmüyordu. (gerçi tv ve teletex pat galiba şimdi tam olarak hatırlayamıyorum. birde pat var. ama önemli olan iki ekranın nasıl göründüğü) yani 80 ekran tv yi önüne koyacaksın ve hoş olmayan ekranlarla kullanacaksın. :) böyle kare hatta dik dikdörtgen gibi olmuş ekranlar. ben odamda ekonomik olması açısından pap ı heves etmiştim. ama sonradan tv yi tv bilgisayarı bilgisayar olarak kullanmanın en güzeli olduğuna karar verdim. ve bir şeyi görerek almanın varsayımla hareket etmemenin önemini anladım.:) yani heves ettim çok adam attı var bunda pap dedi aldım tv yi getirdim eve oysa gerçekte pap yok veya varda böyle beğenmedim..
    birde bir markete giriyorsun hevesli biri çıkıyor birden başlıyorsun muhabbete adamın bilgisi ordaki satış elemanlarının bilgisini beşe katlar :) oho diyor pap artık bir çok tv de temel bir özellik işte hdmı kablosuyla bağlantıları şöyle yapacaksın, ben diyor bazan kullanıyorum, işte bak şu tv bilmem kaç hz şunun netliği canlılığı akışı görüyormusun diyor. ben diyorum ucuz tv de aynı yok diyor sen akışa dikkat etmiyorsun sonra dikkat ediyorsun gerçekten dediği gibi daha gerçeki onun dediği tv. yani adam uzman gibi olmuş. diyorum ya heves meselesi. yani belkide gerçektende uzmandır. sormuyorsun veya sormak diğer konulara odaklandığından aklına gelmiyor o an için. teknoloji yarenliğide tuhaf teknolojinin kendisi gibi :) zaten psikoloji teorisyenleri imge çağı diyor bu çağa. :) sanallaştırılmış yani. yani şizofrenik biraz :) ya işte hayal aleminde yaşamanın ağır bastığı bir çağ diyorlar . yanlışmı? yani tipik hastalıklı bir şizofreni olmasada o yana kayıyor şema olarak benzeşme var. neyse konuyu dağıttıysam özür dilerim. :)

• Sennheiser MX375 kulaklık Xperia L ile nasıl olur? haftaya almayı düşünüyorum performans olarak artış olurmu ses kalitesi ve seviyesinde

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Evet bir 5800 maceram oldu, 6 kez servise gitti ücret iadesi yaptı kvk. O telefonun kendinden çok doğum günü hediyesi olmasını seviyordum, tabi telefon çöpmüş orası ayrı dava. Kamerası konusunda bir şey diyemiyeceğim zira fotoğraf çekecek kadar kullanamadım. Tek hatırladığım şey, harika bir hoparlöre sahip olduğuydu.

Sorununa gelirsek, inan aklıma bir şey gelmiyor, ne yapabiliriz ne yapamayız, istersen sony teknik servis müdürüne mail atayım dönerse tabi, sanırım ellerinde binlerce cihaz var ve yetiştiremiyorlar.

valla 5800 xm nokianın ilk dokunmatik telefonu olmasına rağmen şansa bağlı sorunları olmasına rağmen efsane bir şeydi. bu ilk olduğundan veya nokia henüz nokia lıktan çıkmamış olmasından kaynaklı olabilir. google adını yazdığında milyonlarca veri çıkyordu. bak şu anda yazdım adını 0.19 sn de 5.970.000 sonuç bulundu diyor :) hadi beee :) sony xperia L yazdım, 0.22 sn de 78. 700.000 yuh biz neye sahipmişiz yav :) efsane görmemişiz daha. beni yalanladı. bu moral verici bir şey oldu.

hediyenin arızalı veya senin deyiminle çöp çıkması çok tuhaf bir duygudur bilirim bunu :) yalnız ben senin aksine baya içli dışlı oldum. kaç kez custom rom yüklediğimi hatırlamıyorum bile :) hatta öğrenmiştim artık kendim yapıyordum isteğime göre. tabi benden daha iyi anlayan arkadaşlar vardı onlardan öğrendim zaten. hatta çılgın bir arkadaş var hala 5800 a c6 01 in özelliklerini entegre edip duruyor. :) yalnız hakkaeten yapıyor. zaten en iyisini genelde çılgınlar yapar. :) valla emin olmamak pek iyi hatırlamamakla birlikte yanlışta olmasın ama hoparlörü bilmemde kulaklıkla dinlemede xl nin 5800 gecebileceğini sanmıyorum. xl de iyide, 5800 hem ses seviyesi yüksekti buna rağmen sesi müthiş net veriyordu ve her enstrümanı ayrı ayı net biçimde duyabiliyordun. bu harika bir şeydi.abarttığımı sanmıyorum kendi segmentinde ondan daha iyi ses verecek bir telefon olacağını hiç sanmıyorum. adı üstünde zaten ve hakkını da vermiş demekki. xpress music. Açık, belli, sarih Kesin, katî Özel, hususi, mahsus, Tam, tıpkı, Gayesine uygun anlamları işte xpress in:) hatta xpress kelimesi bile özel :) adamlar bilerek ve hakkını vererek yapmış.

sorunuma gelirsek dediğin gibi, ben hala aynı olmasına rağmen şimdiilik yazılımsal olduğuna inancam :) çünkü sinirlerimi bozmaya hiç niyetim yok servise falan gönderip. (zaten gündem yeterince sinirlerimi bozdu) zaten daha öncede teknisyene gösterdim demiştin galiba bu sorun değil demiş :) e işte beni sinir olmaktan kurtardın bende demiştim daha önce gönderirim bu sorun değil derler diye. allah bin kere razı olsun senden işte. :) teknik servis müdürü ne mail atınca ne olur? e daha gerçekçi bir cevap verecekse at mail madem ama sana zahmet de vermeyeyim.

birde panoramik modda tam bir çekim yapabilen varmı çok merak ediyorum. daha döndürmeye başlamadan çok hızlı döndürdünüz diyor :) yavaş döndürüyorum bu seferde çok yavaşsınız diyor :) bu kamera benle dalgamı geçiyor, bu da benim kameraya has bir arızamı, yoksa sizde demi genelde böyle? 4.2 de daha çok 4.1 de de pek farklı değil.

• evet normalde ekran en çok pil tüketimine sebep olurken yüzde 44 gibi bi oranla bazen girip baktığımda telefon yüzde 48e kadar yükselen bir pil tüketimine sebep oluyor çözemedim
  • @mutluerol
    Mail'i atacağım yarın. Senden de razı olsun :)

@solomonwill
    Bunu çözmeniz imkansız gibi, kendi kendine geçiyor bende anlam veremiyorum.
  • Telefonu ingilizceye alınca scn auto sorunu ortadan kalkıyor.
  • Frolding F kullanıcısına yanıt
    Ohooo biz o raddeye geçeli çok oldu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

@mutluerol
    Mail'i atacağım yarın. Senden de razı olsun :)

@solomonwill
    Bunu çözmeniz imkansız gibi, kendi kendine geçiyor bende anlam veremiyorum.

valla central europe 2.17 yi yani orta sürümü yükledim. avrupaya kıyak geçmişlerdir hesabı :) onda da aynı hatta daha fazla gibi. yoğun ışık ve bunların 45 derecelik yansıma çekimleri mesela bir masaya yansımış güneş ışığı hatta akkor lamba ışığı hatta muşamba kaplı pek parlak olmayan sandalyenin tepesine yansıyan pencereden yansıyan güneş ışığı bu bile pek normal değil ışık olmaktan çıkıyor. bu ister yazılımsal ister lense bağlı bir sorun olsun yani sonuçta kesinlikle normal ve kabul edilebilir bir şey değil. ama gün ışığında yani dışarı çıktıkçada renkler biraz fazla parlak olsada ki bu kabul edilebilir, iyi . yani ışığı filtrelemede bir sorun var gibi.

yalnız işleyiş olarak daha iyi gibi central europe. yani hız algı falan güzel.

ama ben yine endonezyanın orta sürümüne dönücem. onda biraz iyi gibiydi bu ışık sorunu. eğer onda da iyi olmazsa en alt sürüme döncem ve yine olmazsa apaçık ve ilerleyen bir lens arızası olduğunu düşünücem. ama dediğim gibi hemen göndermeyi düşünmüyorum. çünkü yeterince başka sorunlar var birde onunla uğraşmam.

• Ay bıktım bu telefondan ya whatsapptan resim cekemiyorum twitterdan öyle simdide direk kamera çekemiyor kullanılamıyor diyo scn auto modunda falanda değil deliricem!
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflakvebogdan

Ay bıktım bu telefondan ya whatsapptan resim cekemiyorum twitterdan öyle simdide direk kamera çekemiyor kullanılamıyor diyo scn auto modunda falanda değil deliricem!

muhtemelen scn auto moduna gırerken kamerada hata olustu kapatıp acımca duzelır
  • niirvana kullanıcısına yanıt
    Yok o google playde öle dio bn yükledim ve tık yok kasma 0

• Arkadaşmda s4 var goog play den aynı anda aynı uygulamayı indirmeye bastık s4 ünkü 7 kn bnki 14 tü 2kat daha hızlı indirdi çok iyi bir telefon sony çok kaliteli

• eflakvebogdan E kullanıcısına yanıt
    Scn modunda büyük ihtimal

• Arkadaşlar telefonumuz için AOSP (Android Open Search Project) desteği verildi. Şu an 4.4.1 kitkat sürümünü çalıştırabiliyorum. Fakat pre-alpha sürümü olduğu için hatalar var. Mesela:

İnternal yani harici 4 GB'lık uygulama kurulan hafızayı görmüyor.

SD kart desteği sıkıntılı telefon pcdeki mavi ekran hatasının benzerini verebiliyor kendi haline bırakınca 2 saat sonra şarjın %20si yok olmuş halde düzeltilmesi olarak bulabiliyorsunuz.

Artıları var.

Cihaz formatlı sıfır durumda 650 mb boş rami görebiliyor.

Google ın geliştirdiği inanılmaz stabil bir arayüz var asla çalışırken takılma olmuyor.

En güncel driverlar var haliyle grafik performansı da uçuyor.

İnanın kamera appi mükemmel ve galeri uygulaması ondan daha mükemmel istediğiniz kadar Zoom girin galerideyken çekilen fotoğraf bozuk bile olsa işleyip düzgün gösteriyor.

%100 Stable Versiyonu çıkarsa emin olun ona geçerim ve Sony'nin yazılımına bakmam bi daha. Nexus cihazlardan hiçbir farkı kalmıyor çünkü, devamlı güncel.

Bunu niye yazdım, konu çeşitliliği olsun, yükleyebilir diyen herkese öneririm xda Developers da rom mevcut. Cwm ile Flashlanmasa bile aynı Kernel Flashlar gibi halledilebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 18XET01 -- 22 Aralık 2013; 20:47:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Armageddon41

quote:

Orijinalden alıntı: eflakvebogdan

Ay bıktım bu telefondan ya whatsapptan resim cekemiyorum twitterdan öyle simdide direk kamera çekemiyor kullanılamıyor diyo scn auto modunda falanda değil deliricem!

muhtemelen scn auto moduna gırerken kamerada hata olustu kapatıp acımca duzelır

Özellikle diyorum, o modda değil :)
  • arkadaşlar hepiniz xperia L telefonlarınızı güle güle kullanın.ben de android tele geçmek istiyorum.şu an elimde tel olan sony ericson j 105 denen 2010 yılında almış olduğum akılsız tel mevcut.kullanmakta olduğum telin kronik sorunu karşı tarafın sesinin çok az gelmesi ve buna çözüm bulunamaması.korkum şu ki emektar sony telefonumdan vedalaşıp sony Xperia L ye geçsem aynı sorunla karşılaşır mıyım?eski telimde sony yeni alacağımda sony ...düz mantık oldu biraz ama kusura bakmayın...

yeni alacağım telefon bana rahat görüştürme yaptırsın(özellikle karşı tarafın sesi ii gelsin benimki de ii gitsin),rahatça internete girip mailllerime bakim bankaların internet şubesine gireyim,haber sitelerini gezeyim,donanımhaberi takip edeyim,şarjı en az 2 gün gitsin arasıra da oyun oynuyum yeter.

forumu biraz okudum kendimin teknolojiye ne kadar uzak olduğunu gördüm.o anlattığınız programları çok zor kurarım ben.ayarlar vs beni birazcık aşar.

yardımcı olmanız dileğiyle...

• beni de eklermisin...
  • 
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.