Şimdi Ara

Sony W4500 Serisi Hakkında Soru İşaretleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
1
Favori
20.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar.

    ben 40W4500 kullanıcısıyım. bir hafta oldu yaklaşık. kısa izlenimlerimi paylaşacak olursam.

    - ilk günler ne uydu ne de başka tv bağlantısı olduğu için sadece bilgisayarı bağladım. dvi-hdmi ile bağlantıyı yaptım ve sesi de başka bir kablo ile aktardım. sonuç çok başarılıydı. tv nin desteklediği son çözünürlükte güzel bir aktarma oldu. özellikle pes2009 bir başka güzel oldu diyebilirim. ayrıca çok kötü görüntüdeki divx filmler bile gayet güzeldi. bu kadar iyi olacağını tahmin bile etmiyordum.

    - daha sonra d smart aldık. onu da iki gündür kullanıyorum. sd yayın bundan daha iyi olabilir mi bilemiyorum. herşey tek kelimeyle mükemmel.

    - ses için ayrıca bir sistem almayı düşünüyordum. ama tv den çıkan ses gayet başarılı. şimdilik ses sistemi alma planımı rafa kaldırdım.

    - siyahları siyah, beyazları beyaz. hiçbir problem yok.

    - forumun ilk mesajında belirtilen avforums sitesini ben de uzun bir süre takip ettim. problemlerden haberdarım. ama bende bulutlanma veya benzeri herhangi bir problem görünmüyor. inşallah hiç de görünmez.

    sonuç olarak, uzuuun bir süre tv araştırdım. X3500 ü çok istedim ama bulamadım. sonunda W4500 ü aldım. ve kesinlikle pişman değilim. X3500 bundan daha mı iyidir? iyiyse canı sağolsun. bana W4500 yeter




  • Arkadaslar bende 40x4500 var
    kendi actigim topicte de resimlerini koydum
    ama backlight, clouding gibi sorunla karsilasmadim cok sukur
    bu hafta sonu yine resim koymaya calisirim.
  • Ya bu nasıl mantık aklım basmıyor. Tv nın ozellıklerı hd yayın oldugu zaman fark etmıyor olemı yada az fark edıyor ıkısıde keyıf verır dıyorsun. 50 tane tv ıcersınde hepsıde hd olsn mrk etme 20 metre gerıden gelırken elınle gosterırısın x4500 ı veya bu w4500 ıcınde gecerlı dıger urunlerle karsılastırdınmı fark var arada. Ekran kartı testıne benzıyor agzı olan konusyor ss koyuyor. Ama gercekler son kullanıcı testlerı soyluyor ve asla fotograf cekmesını bıle bılmeyen 1 adamın koydugu fotografa bakarak 1 urune karar vermem





    senın mantıga gore o zaman 6 liralık 1920 tv ıle de 3 liralık 1920 full hd desteklı aynı ole yanı ne kontrast ne dıger ozellıkler ne yazılım fark yaratmıyor olemı ?




    HD kaynakta 6 liralık panel ile 3 liralık paneli yan yana seyret.ikisinden de memnun kalacaksın. (ancak bağlantı,hd kaynak kalitesi aynı olacak)
  • neye karar vereceğin senin fikrin. HD kaynaktan 3 liralık tv ile 6 liralık tv arasında fark hiç yok denemez.ben yok derken olan farkı HD kaynakta önemsemezsin demeye getirmiştim ancak sen anlayamamışsın.

    quote:

    Ama gercekler son kullanıcı testlerı soyluyor



    son kullanıcı yorumları da eklenmiştir dikkat ettiysen.
  • bu sorunların bir cogu zaten x serisinde bile gorulmekte.belki daha az ama yinede var.daha dogrusu led olmayan belki bütün panellerde gorulebiliyor az ya da cok....zaten bu tarz sorunlar yuzunden sony samsung panel almayı bırakıyor ve sharp a ortak oluyor...
  • Bu AV Forum un alayı yalan dolan. fotoğrafla bi paneli rezil de edersin vezirde. ben fotoğraf makinesiyle pioneer kuro yu siyahları gri hatta açık gri olarak gösterirken çekebilirim.
  • Dün Kozyatağı Carrefour da Sony mağazasında 46W4500'e baktım. HD filmi oynarken Smearing (renk bozukluğu) olduğu açıkca belli oluyordu. Özellikle mavi renkler tıpkı bu kötü çekilmiş resimdeki gibi görünüyordu. W4500'e
  • 40W4500 hakkında 16 Kasım tarihli taptaze bir profesyonel inceleme:

    http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl40w4500-20081116135.htm

    Selamlar.
  • link için teşekkürler.incelemeden kısaca bahsetmek isterim.malesef sorunlar yine aynı değişmemiş.(ancak çözüm olarak da ilerleme de kaydelmiş)


    Screen Uniformity Bölümünde ; Clouding ve backlight problemlerinin olduğu ancak bu sorunların azaltıldığı(Makul olduğu) için göz ardı edilebileceğinden bahsedilmiş



    Saygılar
  • fiat performans urunu olacak iyi fiyata alanlar icin
  • İnceleme sonuçlarını vereyim bari..

    Benchmark Test Results

    Dead pixels None
    Screen uniformity Clouding and backlight bleed reducible to negligible levels
    Overscanning on HDMI 0% with [Display Area] set to “Full Pixel“
    Blacker than black Passed
    Black level Excellent (0.05 cd/m2 calibrated)
    Black level retention Stable
    Primary chromaticity Excellent with [Colour Space] “Standard“
    Scaling Above average
    Video mode deinterlacing Average; limited jaggies reduction
    Film mode deinterlacing Poor; Failed 3:2/ 2:2 cadences in 480i/ 576i
    Viewing angle Good for an LCD TV (90°)
    Motion resolution 650 with [Motionflow] engaged; 300 otherwise
    Digital noise reduction Acceptable at baseline
    Sharpness Undefeatable edge enhancement on 1080i/1080p
    1080p/24 capability (PS3) Accepts 1080p/24 video signal; no telecine judder
    Input lag 0-10ms in [Game Mode] or over VGA; 30-50ms otherwise
    Power Consumption
    Default ([Picture Mode] “Standard“) 172 watts
    Calibrated ([Picture Mode] “Cinema“) 90 watts
    Standby 14 watts with [Quick Start] engaged; <1 watt otherwise




  • Benim de bir katkım olsun.
    Bir sürü test görmüştüm ama 10 üzerinden 5 alanını ilk kez görüyorum imaj kalitesinde..
    Demekki bir problem var bu tvde.

    http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2008/10/28/Sony-Bravia-KDL-46W4500-46in-LCD-TV/p1
  • quote:

    Orjinalden alıntı: proffesor

    Benim de bir katkım olsun.
    Bir sürü test görmüştüm ama 10 üzerinden 5 alanını ilk kez görüyorum imaj kalitesinde..
    Demekki bir problem var bu tvde.

    http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2008/10/28/Sony-Bravia-KDL-46W4500-46in-LCD-TV/p1


    tv yi kullanan biri olarak ben de şöyle söyleyeyim.

    demek ki bir problem var bu review da...




  • yabancı forumlarda bu konuya baktım.orda testlerde ozellıkle şu belirtilmis kullandıgınız cıhazlardan alınan sinyaller goruntu goruntu vermesıne sebeb olabılır.yani hata tvde degıl kullandıgınız tv yayını video pc vs kaynaklardan %90 oranında.manuel ayralrla bu sorunlarında gıderılmıs.marka karsıtı biriyim fakat 3-6 olumsuz gorus bıldıren ıcınde tv kotudur demek ne derecede dogrudur.gosterdıogınız resımlerde gayet bellı sorun tvde degıl tv gelen goruntu sinyallerinde.
     Sony W4500 Serisi Hakkında Soru İşaretleri

     Sony W4500 Serisi Hakkında Soru İşaretleri

     Sony W4500 Serisi Hakkında Soru İşaretleri

    özellikle belirtilmiş kablo baglantıları tv sebeke sinayalleri (her ulke ıcın yayın kalıstesınden dolayı kotu goruntu) bulutlanma tıtreme kayma vs gıbı detaylardan kaynaklı sorunlar.kaliteli kablo ıtınalı baglantı ve manuel ayarlar onemli.
    saygılar




  • arkadaslar benim yeni 46x3500 de de, kanalda hicbirsey yoksa, sag alt tan cok hafif bir ısık huzmesi yapıyor ama rahatsız edecek boyutta degil bu normalmidir yoksa ekran gecislerinde ekranın simsiyahmı olması gerekiyor ben servis ebunu belirttim gelince bu sıkıntı degil rahatsız olursanız 1 ay icinde iade alırız dedi fakat bir sıkıntı degil gercekten siyah ekranda yapmıyor mesela veya goruntude bos ekran ,bos kanalda hafif birsey var
  • dert edilecek bir mevzu değil.ileriye doğru bu durum büyür ise ancak o zaman servislik bir durum var demektir.yoksa böyle küçük şeyleri sorun ettiğine değmez


    Saygılar
  • hızlı cevap icin tesekkurler hocam.
    yok dert ettigimden degilde bu olayın nominalini ogrenmek istemistim yoksa cihazdan cok memnunum
  • pc den hdmi uzerınden 1920 cozunrluk sorunsuzca alınabılıyormu W4500 de..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: universteli

    quote:

    fakat 3-6 olumsuz gorus bıldıren ıcınde tv kotudur demek ne derecede dogrudur.



    o rakamı 20 ile çarp.yahu ben ilk mesajda bile senin dediğin rakamın en az 2 katı sorunlarını ileten resim,yorum ekledim.diğerleri de hariç.insan ilk mesaja bakarda bari öyle yorum yapar. bu serinin sorunlarına gelince FW ler ile düzeltilebilecek sorunlar vardır düzeltilemeyecek sorunlar vardır.sen tutup bir backlight sorunun FW ile düzeltemezsin. forumu iyi araştır.

    Saygılar

    sayın universitreli foruma uye oldugumdan beri.yazılan her konuyu okurum butun yazılan yorumlara dikkat ederim sonundan basından 1-2 mesaja gore yorum yapmam.bende iddia ediyorumki hatalı birkac panel olabilir.sony hic bir zaman boyle hatalı urunu piyasaya surmez.resimlere dikkat ederseniz hepsi ya tv yada dvd goruntuleri.1 tane bile urunun orjinal sinyal goruntusunu vereni gormedim.lcd plazmayı bırakın normal crtde dahi tv ve dvd goruntuleri farklılıklar bozukluklar gosterebilir.goruntu bozuk diyorsanız ya orjinal cdsinden bu goruntuleri resimleyin yada tvninin orjinal sinyal goruntulerinden resimleyin.yurt dısı forumlardada var okudum adam daha kumandanın özelliklerini cozememıs goruntu resim eklemıs sony yada samsung bende bozuk diyor !!!av forumları olsun test siteleri olsun dikkatli incelerseniz sorunun tvlerden degil tuketıcı bılgısızlıgınden oldugu acıktır.urun farklı voltaja gore calıstırılmıstır yada teşhir urunudur full 24 saat reyonlarda kalmıstır bu urunlere sony yada samsung hatalı urun uretıyor demek biraz enteresan geliyor !!!
    herkese saygılar




  • Acikcasi w4000 ile w4500 tercihi arasinda gidip geliyordum,bu basligi okuyunca aklimda bir cok soru isareti kaldi..Almanyada bir cok test yapan site gezdim,w4500 e %100,%93,8,7/10 gibi yüksek notlat vere yerler varken 1-2 sitede 6/10 ve 1/5 gibi notlar gördüm,özellikle sikayetler backlight bleeding ve clouding üzerine..Fiyat olaak aralarinda cok büyük bir fark yok,w4000 i 900€ civari bulabilirken w4500 1.100€ veya o civarlarda bulabiliyorum,sanirim biraz daha beklemekte fayda var..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.